Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aydoğna NGK nın çok sağlam ve uzun ömürlü bir serisi varmış...el altından satılna az tuzlu olan ve gerçekten uzun ömürlü bilgin varmı...genelde satmamayı tercih ediyorlarmış uzun ömürlü diye vs...
    Abicim işte o uzun ömürlü dediklerin iridyum yada platin bujiler.
    En az 20bin km. değişim ihtiyacı olmuyor.

Fakat mailde özellikle bu durumu sordum, gelen cevabı dikkatle okursan bizim motosiklete uygun iridyum yada platin buji yokmuş. Farklı koddaki iridyum bujiyi kullanırsak makine zarar görür.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Zenon
    Abi o yağ otomobil yağı olmasın? Shelli tekrar gözden geçirdim 20-50 motosiklet yağı yok yada ben bulamadım? Üzerinde motosiklet resmi varmıydı kutunun? Advance VSX serisi olması lazım.
    Hangi servis koydu bu yağı? Yetkili servismidir?
    Anes Motor dan değiştirdim Faturanın uzerinde de bu yazıyordu. Araba yağı bulundurmazlar herhalde sadece motor servisi orası. Yarın faturayı taratır buraya koyarım.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Dostum şimdi muyanesiz gezmek iş mi allasen...cenabetlik maturda değil hacı sende bak yanlış anlama geçmiş olsun...neden üşendin ki...65 lira...bi sıkışıklık varsa tamamlarız kanka her türlü... yeter ki mağdur olma...

Mübarek yağ değil Dünyayı Kurataran Adam... her bi haltı var..neredeyse Harward mezunu bile yazacaklar... bi denemekte fayda var bilhakika...

Rahat gidersin uzun yolda kasmadan rodaj için bence en ideali uzun yoldur...

Yahu bu servis senin dayıoğlun falanmı...servis ücreti yağ değişimi standart 25 lira...en son servisten tek satın aldığım yağ bile 20 liraydı...nası oluyor bu iş kanki bi sır ver bizde senin servise gidelim... evet 4.000 de ana bakım 6.000 de yağ vs diye bi yağ bi ana bakım şeklinde gider durur...

Biraderim kredi faiz oranları çok uygun...300 trafik demişsin plakalı kendin çıkartırsan 120 lira tutuyor...kredi faizi 400 lira bişey değil...sonucta başka türlü alamayacağın malum...sezon açıldı havalar güzelleşti...Angara sıcaktır fena yakar bilirim...sıcağı sıcak soğuduğuda sağlam soğuktur...

Tahminlerime göre küçükte olsa cbf 150 bir zam düşünülmekte...sezon zammı diyelim...

Bu arada Efe nin kredi faiz oranıyla senin şahsi çekeceğin kredinin faiz oranları ve dosya masraflarını öğrenirsen aradaki kıyaslamayı sen yap...

bence de üçe beşe bakma bu zamanda...ama Satıcının önerdiği banka faizi daha yüksek olabilir...plakayıda kendin çıkartırsın...tembellik yapma...Trafik Tescile git...satıcının sana vereceği evrakları aynen götür 1 gün sonra ruhsatın plakan hazır olacaktır...bir EK1 formu doldurma işi var sadece...onuda 10 liraya trafik mişavirinin birine rica edersin...basit yani...sıfır plaka çıkartmak daha kolay...işin trafik tescilde bitiyor...tek binada işin hazır yani...sağa sola gitmicen...

biraderim yağı bi ölçtürmeni rica edicem...nednei 1000 le 4000 arasında bi 2500 de çağırıyorlardı...madem 3000 km yaptın makinan sıfır...merak ediyorum makinanın yağ akeisltmesi ne alemde...servisin mıymıylık yapabilir...görmek istiyorum de...tammış sorun yok vs deyip sallamasınlar...mototali tavsiye etmi,yorum...orada ilgilenmiyorlar ne sağına soluna bakıyorlar...DB ye gidersen yakın alaka göürürsün...ustama yönlendireyim mototalin yapmadığı karbüratör temizliğinide ekstra ücret almadan yapsınlar...bak hiç bir servis yapmaz üşenir...bazı servisler var makinaya binmiyorlar bile bakım sonrası turlama...

genelde servislerin yapmaya üşendikleri vey0 ayapmadıkları...

karbüratör temizliği...(ulan 5 dakkanı almaz sök bi benzinle hava kompresyonuyla temşizle elinemi yapışır)

arka fren kontrolü... ki arka fren illaki yumuşar ayar gerekir...

gaz kolu yağlanması...

debriyaj yağlanması ...

sinyal kısmının yağlanması...

kontak...benzin depo kapağı sela altı kilidinin yağlanması...

ön balata disk bölümüne temizleyici sprey sıkılması...

yan ayaklık sehpanın yağlanması...

ana bakımlarda takip edin bunları yapmıyorsa servisiniz bilin ki sizi düşünmeden hemen göndereyim diye düşünüyordur...ve bakım sonrası DB Konşuk mutlaka turunu yapar...ses inler kalkış vs...bakım dediğin böyle olur...

ana bakımda hava filtresini bujiyi takıp yağı değiştirip 75 lirayı almak kolay...

asıl mevzu şu benim yazdıklarımı yapmakta...

Mototalı takip et bunları yapmasını gözlemle...neden yapılmadığını sor...

ya da DB Ümraniyeye git...

kanka sağol ışık oldun karanlık dünyama...kafam karışıktı zaten 20 liraya en son Mobilimi alıp kendim koymuştum...Motuluda repsolüde ıponuda deneyip sizlerle paylaşacağım...yağ demek taze kan demek...motoruma en fresh kanı kaç paraysa olsun almak boynumuzun borcudur...
    harbıden dogru dıyon hacu cenabetlık bendede motora bagane bulup kendımı kandırıyom galıbam allah benı top yapsında yuvarlanıp durem ortalıklarda neden usendıgımı bıde ben anlasam bıde bılebılsem xenona bagane buluyordum ısmaılın dedıgı gıbı emme baska nedenlerde vardı galıba ıcımdekı herıf yaptırmadı gıttı su anasını sattımının muayenesını yaw neyse usta kafam bozuldu pıskolojımda yerlerde surunuyor zaten buda ustune tuz bıber oldu ıntıaar etcem vallam eyv usta temız kagıdı alıcam cezaları borcları odeyıp bı arada muayeneyı yaptırcam ınsallah

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Abicim işte o uzun ömürlü dediklerin iridyum yada platin bujiler.
    En az 20bin km. değişim ihtiyacı olmuyor.

Fakat mailde özellikle bu durumu sordum, gelen cevabı dikkatle okursan bizim motosiklete uygun iridyum yada platin buji yokmuş. Farklı koddaki iridyum bujiyi kullanırsak makine zarar görür.
    eyvallah dostum...sağol ...servis takıyor 8000 bir değiştirdim bugüne kadar fazla kurcalamadım mevzuyu...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anes Motor dan değiştirdim Faturanın uzerinde de bu yazıyordu. Araba yağı bulundurmazlar herhalde sadece motor servisi orası. Yarın faturayı taratır buraya koyarım.
    Benim şahsen artık hiçbir yetkili servise güvenim yok. Ekmelin makinaya yetkili servis farklı kodda buji takmış.
    Motosiklet yağı yerinede araba yağı koyarlarsa hiç şaşırmam. Ne olursa olsun bu işlerde biraz pimpirikli olmakta fayda var bence.
    Faturada tam detayların yazacağını zannetmiyorum. Keşke motora yeni yağı koyarken kutusunu kontrol etseydin hocam.

Motosikleti
    alüüüüüüü...şimdi Anesi aradım harbiden 20/50 sehl kullanıyorlarmış ve 13 lira alıyorlarmış... Sabitcim 20/50 ne iş hacı...sentetikdir illaki ama yaz diyemi böyle dur bi DB servisimi arayıp sorayım...Anese gideriz en azından...

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    harbıden dogru dıyon hacu cenabetlık bendede motora bagane bulup kendımı kandırıyom galıbam allah benı top yapsında yuvarlanıp durem ortalıklarda neden usendıgımı bıde ben anlasam bıde bılebılsem xenona bagane buluyordum ısmaılın dedıgı gıbı emme baska nedenlerde vardı galıba ıcımdekı herıf yaptırmadı gıttı su anasını sattımının muayenesını yaw neyse usta kafam bozuldu pıskolojımda yerlerde surunuyor zaten buda ustune tuz bıber oldu ıntıaar etcem vallam eyv usta temız kagıdı alıcam cezaları borcları odeyıp bı arada muayeneyı yaptırcam ınsallah

kaç para cezasıymış bu arada dostum...olur böyle şeyler ama göz göre göre olmaz...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

eyvallah dostum...sağol ...servis takıyor 8000 bir değiştirdim bugüne kadar fazla kurcalamadım mevzuyu...
    Rica ederim aga. Kullanma kılavuzunda yukarıdaki sayfayı kontrol edersen servisin taktığı buji cpr8ea-9.

cpr9ea-9 var birde uzun yol ve yüksek sıcaklıklarda sürüş için ne faydası vardır bilmiyorum ama kullanma kılavuzunda yazmışlarsa vardır bi bildikleri heralde

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:16 ----------

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Çorum dayım,2 adette ben isterim.hesap adresi alalım...
    Hocam 10 adete tamamlayalım daha sonra ödeme işini netleştiririz.

10 adet CPR9EA-9 kodlu bujinin 4 tanesi rezerve edildi, varmı başka isteyen

Motosikleti
    Honda nc700xa
    alüüüüüüü...şimdi Anesi aradım harbiden 20/50 sehl kullanıyorlarmış ve 13 lira alıyorlarmış... Sabitcim 20/50 ne iş hacı...sentetikdir illaki ama yaz diyemi böyle dur bi DB servisimi arayıp sorayım...Anese gideriz en azından...
    Valla siz bu güne kadar verdiğiniz 20 TL lere yanın bence ben 10 tl ye hallediyorum işimi

Motosikleti
    Rica ederim aga. Kullanma kılavuzunda yukarıdaki sayfayı kontrol edersen servisin taktığı buji cpr8ea-9.

cpr9ea-9 var birde uzun yol ve yüksek sıcaklıklarda sürüş için ne faydası vardır bilmiyorum ama kullanma kılavuzunda yazmışlarsa vardır bi bildikleri heralde
    Valla hacı fabrika ne öneriyorsa servis dahil herkes farklı şeyler yapıyor...

Valla siz bu güne kadar verdiğiniz 20 TL lere yanın bence ben 10 tl ye hallediyorum işimi

Sabitcim bak şimdi DB Honda Motordan Gökhan Konşuğu cepten aradım...kendisi 600 cc de C grubu TR yarış şampiyonudur...ve patron değilde servis sahibi değilde çırak gibidir tükkanında...

Dedi ki..."ben 20/50 yi dükkanıma bile sokmam...yanlış işler bunlar...Mobilinde 20/50 si var 15 liraya ama kendimde kullanmadığım actıvaya bile koymadığım yağı kimseye vermem satmam...o yağın herhangi bir koruma ve mineral özelliği yok...gazlı araclar için üretilmiş yağ diyor...vasıfsız yağmış...ve kesinlikle tavsiye etmiyor...ki aktivalarda bile kullanılmaz o yağ diyor...bu amaca motosiklet için özel üretilen hizmet eden seriler varken neden onu koymuşlar diyor...

Hacı sen şu servisi artık değiştir... ben kendi adamlarıma güveniyorum...

@Zenon senin motora koyulan yağ yüzde 95 otomobil yağı.
    Motosikletler için o viskozitede bir yağı yok Shellin.

Detaylı bilgi:

http://www.shell.com/home/content/in...cants/advance/

http://www.omf.com.tr/1/urun_gruplar..._Urunleri.html

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Dur bakalım eve gidince faturasını taratırım honda turkiyeye gonderirim Servis bu yağı koyuyor ne iş derim. bu yorumlarıda eklerim Servise konuşurum ama onlar bizde böyle diycektir buyuk ihtimalle ve Servisin onu full motor hepsinemi bunu yapıyorlar bana mı bu böyle bir soruşturmak lazım.

Motosikleti
    Dur bakalım eve gidince faturasını taratırım honda turkiyeye gonderirim Servis bu yağı koyuyor ne iş derim. bu yorumlarıda eklerim Servise konuşurum ama onlar bizde böyle diycektir buyuk ihtimalle ve Servisin onu full motor hepsinemi bunu yapıyorlar bana mı bu böyle bir soruşturmak lazım.
    kanka fabrika servise sadece şu yağı kullan önerisinde bulunur tavsiye eder...önceleri Honda fabrika hangi yağı kullan derse onu kullanırdı fabrika yollardı yağı servise...şimdi servisler kendi anlaşmalarını kendileri yapıyorlar...shelinde 15/50 si illaki vardır..nedne onları koymuyorlar...bu yapılan ayıptır...sormasak cahal olsak eyvallah çekicez ama hatırlarsan 20/50 rotella otobüs yağımı kullansak diye hep takılırdık bu yağ yakma mevzusunda...tesadüfen yazdın öğrendik...hacı başka servise git...otosevere git mesela sana çok yakın...ya da dur ben bi sorayım onlar ne koyuyor...onlara sorayım 20/50 koysam ne olur diye...

...onlara sorayım 20/50 koysam ne olur diye...
    Güzel taktik, cevabı bekliyoruz.

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok

kaç para cezasıymış bu arada dostum...olur böyle şeyler ama göz göre göre olmaz...
    usta ceza 62 lıra daha oncekı cezaları ve vergı borclarını fılan temızlıcem ama dedıgın gıbı goz gore gore ılk defa boyle bısı yapıyom allah prostat etsın emı benı

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Aynen belki bizim motorun şifası 20w-50 dir yağ eksiltmez.

Motosikleti

adam yemekteymiş...Esengil Hondayı arıycam şimdi...

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta ceza 62 lıra daha oncekı cezaları ve vergı borclarını fılan temızlıcem ama dedıgın gıbı goz gore gore ılk defa boyle bısı yapıyom allah prostat etsın emı benı
    offf evladiyelik borclar desene...artık kol böreğini yersin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:38 ----------

Sabitcim Esengül Hondada 20/50 kesinlikle olmaz değil asla olmaz dedi şimdi...

Gelin bize 10/40 mobil koyuyoruz dediler...bilgin olsun...

Aynen belki bizim motorun şifası 20w-50 dir yağ eksiltmez.

Yeri gelmişken belirteyim :
    Bu yağ eksiltme mevzusuna Castrol son noktayı koymuş.

Lütfen dikkatli okuyun arkadaşlar.
    Castrol Resmi Web Sitesi
    Sık Sorulan Sorular Bölümü:

Soru : Motorlar neden yağ eksiltir?

Cevap : Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.
    ----------------------------------
    Yani bizim cbf'in yağ eksiltmesi bir problem değil.
    Yeni teknoloji araçlarda bir miktar yağ eksilmesi normalmiş

Kaynak : http://www.castrol.com/castrol/faq.d...ntId=6008642#3

Motosikleti
    Yeri gelmişken belirteyim :
    Bu yağ eksiltme mevzusuna Castrol son noktayı koymuş.

Lütfen dikkatli okuyun arkadaşlar.
    Castrol Resmi Web Sitesi
    Sık Sorulan Sorular Bölümü:

Soru : Motorlar neden yağ eksiltir?

Cevap : Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.
    ----------------------------------
    Yani bizim cbf'in yağ eksiltmesi bir problem değil.
    Yeni teknoloji araçlarda bir miktar yağ eksilmesi normalmiş

Kaynak : http://www.castrol.com/castrol/faq.d...ntId=6008642#3

Valla kanka şimdi Mutluhan Hondayıda aradım...telefon bedava zaten... 20/50 parça aşınmasını sağlar dedi motorda ne kadar durursa zarardır diye teknik detayları anlattı ama çoğunu anlamadım... kendileri Castrol 10/40 koyuyormuş...

Sabitcime ver coşkuyu ver ayarı...

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Bence cbf 150 lerin yağ eksiltmesi diye bir problem yok..
    Yağ eksiltme denilen olay yağa bağlı eğer motorda bir problem yok ise..Yani mineral yağ konduğunda motorsikletler daha çok yağ eksiltirler..Ama yarı sentetik veya tam sentetik yağ koyun aynı motora yağ eksiltme minimal düzeydedir..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Valla kanka şimdi Mutluhan Hondayıda aradım...telefon bedava zaten... 20/50 parça aşınmasını sağlar dedi motorda ne kadar durursa zarardır diye teknik detayları anlattı ama çoğunu anlamadım... kendileri Castrol 10/40 koyuyormuş...

Sabitcime ver coşkuyu ver ayarı...
    Bizim debriyajlar otomobillerdeki gibi olmadığı için asıl sıkıntı. Birde mesela otomobil motoru en fazla 7bin hadi redline dibinde bile 8bin devir çevirirler. Hele dizeller daha az devirlidir.

Ama cbf150 bile 11bin 12bin devir çevirebilen bir motora sahip. Yüksek devirlerde otomobil yağı gerekli korumayı sağlayamaz ve yağ tabakası yırtılır. Motora zarar verir.

Otomobillerde şanzıman yağı ve motor yağı ayrıdır fakat bizde yine öyle bir şans yok ikiside aynı yağla yağlanmak zorunda. Bu yüzden özel motosiklet için üretilmiş yağlardan kullanmalıyız.

@Zenon
    Sabit kardeşim,
    Yukarıdakiler genel bilgiydi sende biliyorsun bunları zaten ama hatırlatalım yine de, motor sağlığın açısından mümkünse en yakın zamanda 20/50 olan otomobil yağını, motosiklet yağı ile (15-40 veya 15-50) değiştirmelisin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)

Bu Konudaki Etiketler