Dostum şimdi muyanesiz gezmek iş mi allasen...cenabetlik maturda değil hacı sende bak yanlış anlama
geçmiş olsun...neden üşendin ki...65 lira...bi sıkışıklık varsa tamamlarız kanka her türlü...
yeter ki mağdur olma...
Mübarek yağ değil Dünyayı Kurataran Adam...
her bi haltı var..neredeyse Harward mezunu bile yazacaklar...
bi denemekte fayda var bilhakika...
Rahat gidersin uzun yolda kasmadan rodaj için bence en ideali uzun yoldur...
Yahu bu servis senin dayıoğlun falanmı...
servis ücreti yağ değişimi standart 25 lira...en son servisten tek satın aldığım yağ bile 20 liraydı...nası oluyor bu iş kanki bi sır ver bizde senin servise gidelim...
evet 4.000 de ana bakım 6.000 de yağ vs diye bi yağ bi ana bakım şeklinde gider durur...
Biraderim kredi faiz oranları çok uygun...300 trafik demişsin plakalı kendin çıkartırsan 120 lira tutuyor...kredi faizi 400 lira bişey değil...sonucta başka türlü alamayacağın malum...sezon açıldı havalar güzelleşti...Angara sıcaktır fena yakar bilirim...sıcağı sıcak soğuduğuda sağlam soğuktur...
Tahminlerime göre küçükte olsa cbf 150 bir zam düşünülmekte...sezon zammı diyelim...
Bu arada Efe nin kredi faiz oranıyla senin şahsi çekeceğin kredinin faiz oranları ve dosya masraflarını öğrenirsen aradaki kıyaslamayı sen yap...
bence de üçe beşe bakma bu zamanda...ama Satıcının önerdiği banka faizi daha yüksek olabilir...plakayıda kendin çıkartırsın...tembellik yapma...Trafik Tescile git...satıcının sana vereceği evrakları aynen götür 1 gün sonra ruhsatın plakan hazır olacaktır...bir EK1 formu doldurma işi var sadece...onuda 10 liraya trafik mişavirinin birine rica edersin...basit yani...sıfır plaka çıkartmak daha kolay...işin trafik tescilde bitiyor...tek binada işin hazır yani...sağa sola gitmicen...
biraderim yağı bi ölçtürmeni rica edicem...nednei 1000 le 4000 arasında bi 2500 de çağırıyorlardı...madem 3000 km yaptın makinan sıfır...merak ediyorum makinanın yağ akeisltmesi ne alemde...servisin mıymıylık yapabilir...görmek istiyorum de...tammış sorun yok vs deyip sallamasınlar...mototali tavsiye etmi,yorum...orada ilgilenmiyorlar ne sağına soluna bakıyorlar...DB ye gidersen yakın alaka göürürsün...ustama yönlendireyim mototalin yapmadığı karbüratör temizliğinide ekstra ücret almadan yapsınlar...bak hiç bir servis yapmaz üşenir...bazı servisler var makinaya binmiyorlar bile bakım sonrası turlama...
genelde servislerin yapmaya üşendikleri vey0 ayapmadıkları...
karbüratör temizliği...(ulan 5 dakkanı almaz sök bi benzinle hava kompresyonuyla temşizle elinemi yapışır)
arka fren kontrolü... ki arka fren illaki yumuşar ayar gerekir...
gaz kolu yağlanması...
debriyaj yağlanması ...
sinyal kısmının yağlanması...
kontak...benzin depo kapağı sela altı kilidinin yağlanması...
ön balata disk bölümüne temizleyici sprey sıkılması...
yan ayaklık sehpanın yağlanması...
ana bakımlarda takip edin bunları yapmıyorsa servisiniz bilin ki sizi düşünmeden hemen göndereyim diye düşünüyordur...ve bakım sonrası DB Konşuk mutlaka turunu yapar...ses inler kalkış vs...bakım dediğin böyle olur...
ana bakımda hava filtresini bujiyi takıp yağı değiştirip 75 lirayı almak kolay...
asıl mevzu şu benim yazdıklarımı yapmakta...
Mototalı takip et bunları yapmasını gözlemle...neden yapılmadığını sor...
ya da DB Ümraniyeye git...
kanka sağol ışık oldun karanlık dünyama...kafam karışıktı zaten 20 liraya en son Mobilimi alıp kendim koymuştum...Motuluda repsolüde ıponuda deneyip sizlerle paylaşacağım...yağ demek taze kan demek...motoruma en fresh kanı kaç paraysa olsun almak boynumuzun borcudur...