Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    '09 CBF 150 Siyah '06 TransAlp Siyah
    Motörün motor bloğunun orta sehpanın felan altındaki yağları akıtmak için motoru nasıl bi yere koysak altına ulaşırız bu konuda çözümlerinizi bekliyorum. Altına girmesi çok zor bunaltıcı oluo nasıl bişeye koyupta yükseltsek diyorum
    Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu soruya cevabı ya JR verir ya da Aydoğan...
    ben cevap verıyım mı

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı semih varol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motörün motor bloğunun orta sehpanın felan altındaki yağları akıtmak için motoru nasıl bi yere koysak altına ulaşırız bu konuda çözümlerinizi bekliyorum. Altına girmesi çok zor bunaltıcı oluo nasıl bişeye koyupta yükseltsek diyorum
    bel hizasında bir yükseklik varsa orada duru sende zemin hizasına geçersin...

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben cevap verıyım mı
    ohooo sen cevaplayana kadar...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

worldwideweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar, para biriktirme işini beceremiyorum , taksitli almak istiyorum. Sizce nasıl olur ? Bir an önce almak istiyorum artık, çok bunaldım çoookk

Alıntı worldwideweb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, para biriktirme işini beceremiyorum , taksitli almak istiyorum. Sizce nasıl olur ? Bir an önce almak istiyorum artık, çok bunaldım çoookk
    Honda Efe, yanılmıyorsam en son Axess karta 12 taksit yapıyordu. İstersen bir ara sor hangi kartlara ne kadar taksit yaptıklarını.
    Yüksek limitli kredi kartı temin edebilirsen bu şekilde olur.
    Yoksa banka kredisi kullanman gerekir ki bu pek iyi olmaz. Daha yüksek faiz ödersin.

Umarım en kısa sürede durumları düzeltirsin. Zor bir durum.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

worldwideweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda Efe, yanılmıyorsam en son Axess karta 12 taksit yapıyordu. İstersen bir ara sor hangi kartlara ne kadar taksit yaptıklarını.
    Yüksek limitli kredi kartı temin edebilirsen bu şekilde olur.
    Yoksa banka kredisi kullanman gerekir ki bu pek iyi olmaz. Daha yüksek faiz ödersin.

Umarım en kısa sürede durumları düzeltirsin. Zor bir durum.
    500TL veya 600TL olarak taksitli almak istiyorum ama bilmiyorum, birtürlü çıkamadım işin içinden . Kredi kartını sevmiyorum hatta nefret ediyorum.

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    metehan abi ben de geliyorum cbf çi olarak.

1.mücahid 89 (mücahid)
    2.erdi_arıkan (erdi)
    3.mete_han (Mete Handro)
    4.Reşit
    5.???

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar siz siz olun motorunuzu cilasız bırakmayın

geçen motora öyle bi cila atmışım ki gölgede bile depoya bakıp gökyüzünü seyredebiliyorum...

müco kardeşim bak yarışma benle

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:32 ----------

sağolasın kardeş cilayı büyük marketlerde bulabilirsin internetten de bulabilirsin kokusuda parlatmasıda güneşten korumasıda güzel

buda linki
    http://www.hepsiburada.com/cbs-autol...tegoryId=26001
    mücahit çbs yerli çok iyi ciladır. benim piyasada rastladıklarım pastalıydı aman dikkat pastalı olmasın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 ----------

metehan abi şu şekilde konuşuyorduk:
    20de 2ye
    40ta 3e
    60ta 4e

şimdi bu limitlerde makinenin sesini dinlersen 80de değil 70te aynı devirde oluyorsun. bu farkettiğim bir detay. 80e kadar beklersen diğer viteslere göre çok bağırır.

asıl konu da her tür araçta olabildiğince çabuk 5e atarsan en az yakarsın. neden? çünkü motor mesela 4 bin devirde gideceğine 2 bin devirde aynı hızda gidiyor. bu da daha az yakıt demek. tüketim takıntım vardır. denenmiştir. tavsiye ederim ben bu limitlere gelmeden vites atarım 60tan itibaren de 5e atarım. 86 kiloyum. devirli kullanmak yaktırır. çekiyorsa at 5e gitsin.

bu tıslama sesi sende de geldi mi yoksa abi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:43 ----------

Bu soruya cevabı ya JR verir ya da Aydoğan...
    abi ben silerim gerisine karışmam. bizim ustamız ismail.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Alıntı worldwideweb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500TL veya 600TL olarak taksitli almak istiyorum ama bilmiyorum, birtürlü çıkamadım işin içinden . Kredi kartını sevmiyorum hatta nefret ediyorum.
    bak san abir tavsiye...muhtemelen Honda Efede Anadolu Cetelem Kredisi vardır...yani motora özel kredi çıkarttır...bi danış en azındna...ne kartlauğraşırsın ne başka bir şeyle...telefonla kimlik nonu verip 10 dakka içinde onaylanabilen bir kredi...onlar hallediyor...

Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan abi ben de geliyorum cbf çi olarak.

1.mücahid 89 (mücahid)
    2.erdi_arıkan (erdi)
    3.mete_han (Mete Handro)
    4.Reşit
    5.???
    Harika biraderim buraya bir kişi daha ekleyim...

DB Honda Motordan Kasım PS 150 siyle katılacak...

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    müco kardeşim bak yarışma benle

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:32 ----------

mücahit çbs yerli çok iyi ciladır. benim piyasada rastladıklarım pastalıydı aman dikkat pastalı olmasın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 ----------

metehan abi şu şekilde konuşuyorduk:
    20de 2ye
    40ta 3e
    60ta 4e

şimdi bu limitlerde makinenin sesini dinlersen 80de değil 70te aynı devirde oluyorsun. bu farkettiğim bir detay. 80e kadar beklersen diğer viteslere göre çok bağırır.

asıl konu da her tür araçta olabildiğince çabuk 5e atarsan en az yakarsın. neden? çünkü motor mesela 4 bin devirde gideceğine 2 bin devirde aynı hızda gidiyor. bu da daha az yakıt demek. tüketim takıntım vardır. denenmiştir. tavsiye ederim ben bu limitlere gelmeden vites atarım 60tan itibaren de 5e atarım. 86 kiloyum. devirli kullanmak yaktırır. çekiyorsa at 5e gitsin.

bu tıslama sesi sende de geldi mi yoksa abi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:43 ----------

abi ben silerim gerisine karışmam. bizim ustamız ismail.
    Pastalı cila sürersek ne oluyor aklımda olsunda dostum...

Bu arada 60 da 5 e atmak ne derece sağlıklıdır dostum...bilindik devir kullanım tarzına aykırı hareket etmenin motora zarar verebileceğini düşünmekteyim...servisime danışıcam bu mevzuyu...

bu arada ben 60 la 4.viteste gitmeye bayılıyorum...sol elimide gidondan bırakıp sağa sola bakmak rüzgarı hissetmek çok keyifli...

tıslama ve buna benzer sesleri pek kafama takmadığım için umursamıyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    jr.cilastar

valla bu işte çok çalışan kazanır ne kadar çok uğraşırsan okadar parlıyo valla

yok bunda pasta yok sadece cila...mete abi pasta olunca boya zamanla aşınıyor sakat bi durum yani

bu arada d&b den kasım abidemi gelcek onda ps 150 mi var?koskoca serviste

bugun otobanda bi tane ss bitanede kross abi makinalar deli adamlar daha deli sıkışık trafik mecidiyeköyde kenardan gidiyorum arkamdan sanki 30-40 tane dobermanadamlar bir gidiyolar valla kanım boşaldı hem tehlikeli hem zevkli ha vurdu ha vurcak gidiyolar valla eleman süper sürüyodu motoru 5 metrekare içinde yatırıp yatırıp kaldırıyodu

evet abi 4. vites 60 la seyrede seyrede süper zevkl oluyoama bügün elemanları görünce 3. viteste 160-180 gidesim geldi

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    çok bağırıyor ya yardırıyor 80e kadar 4 ben kıyamıyorum kesin redline. neden dersen bak 100de ibre kırmızıya geçiyor motordan gelen sesi dinle redline limitinin devri o. bir de 80de 4te çıkan sese bak daha devirli. yağ yakar yazıktır.

ben motor sağırlığına inanmam. çok karşı çıkan olacaktır ama isteyen usta iddia etsin. ben tecrübe ettiğimi bilirim. arabada da 60ta 5e atarım. hiç bir arabam sağır olmadı. basarsam uzar gider. bir motor dakikada 2bin patlama da yapsa 6 bin patlama da yapsa hiçbirşey değişmez. silindirin içinde kıyamet kopuyor. ha 2 bin defa ha 5 bin defa farketmez.

2 binde kullanırsam 5 binde kullanmama göre motor aynı kmye gelince 2/5 oranında daha az yıpranmıştır. yağ da eksiltmiyorum.

ama rampada 3. viteste 65 falan bağırttığım oluyor ihtiyaç olursa. mantık şu: en yüksek hangi viteste çekiyorsa, motoru boğmamak şartıyla giderim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:19 ----------

metehan abi pasta 2 bin nolu zımparadan bile ince bi zımpara gibidir..çizik gidermeye yarar. elle uygulamak gerçek bir sabır ve kondisyon gerektirir. pasta uygulanan bölgeyi matlaştırır. verniği inceltir vernik gitmişse direk boyayı yer. ama çizik derin değilse kurtulunur, matlaşmış bölgeye en az 2 kat cila vurulur. 2. katı 1.den hemen sonra değil, bir gün sonra 1.nin ardından vurulması iyi olur. ardarda vurunca kusma yapabilir. ilave iş çıkar benek benek atar cila. bezle dolaştırır adamı biraz.

ilave:

pastayı makineyle uygulamak da gerçek bir tecrübe ve cesaret gerektirir. dikkatli olunmazsa derin hasar verir veya alakasız yerlere kayabilir.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    CBF ciler Yuvacık gezisinden haberdarsınız muhtemelen...kaç kişi geliyor bu geziye...

mücahid 89 erdi arıkan ben giidyoruz...

Peyami...Kontalba...Zenon ve İstanbuldaki cbfcilerden katılım bekliyoruz...grup gezinden sonra orada yemekleri yeriz sonrası sizi cennete götürücem bu benim güzergahımı kims ebilmez...sır yani...farklı bir yere gidicez yemek sonrasıormanlık 2000 rakımlı bir dağa çıkıcaz yol balkaymak asfalt...

Yuvacık Gezisine katılan CBF ciler...

1.mücahid 89 (mücahid)
    2.erdi_arıkan (erdi)
    3 mete_han (Mete Handro)

hadi elleri görelim...varmı gelen...gezi topiğini illaki takip ediyorsunuz...yuvacıkt gideceğimiz mekan Yuvacık Belediye Başkanının tesisleri...mükemmel bir gezi olacak...tesislerde kiremitte kaşarlı alabalık vardır tikatinizi çekerim...ha ben kiremitt köfte yicem o ayrı...
    [COLOR="Silver"]
    Bu Yuvacık gezisi hangisi ki?
    Kim düzenliyor?
    Zaman ne zaman?
    Nerede ne şekilde buluşuluyor?
    benim saf zamanıma mı geldi anlamadım. Link yada bilgi verirseniz kredi kartımın hesap durumuna göre beni de yazın diycem
    Birde kac km bu gezi? Benim motor 1900 km de 2000 bakımına sokarken sorun olur mu?
    Aksam akşam ama soru sordum be

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    bel hizasında bir yükseklik varsa orada duru sende zemin hizasına geçersin...

ohooo sen cevaplayana kadar...
    ben kacırdım mevzuyu tam cevaplayacaktım o ara iş cıktı yazamadım ısmaıl bıraderımde yazmıs zaten o arada hemen çakal

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:46 ----------

angaralı cbfcıler yokmudur ankarada bozkırımda bır organızasyon yaw

Motosikleti
    jr.cilastar

valla bu işte çok çalışan kazanır ne kadar çok uğraşırsan okadar parlıyo valla

yok bunda pasta yok sadece cila...mete abi pasta olunca boya zamanla aşınıyor sakat bi durum yani

bu arada d&b den kasım abidemi gelcek onda ps 150 mi var?koskoca serviste

bugun otobanda bi tane ss bitanede kross abi makinalar deli adamlar daha deli sıkışık trafik mecidiyeköyde kenardan gidiyorum arkamdan sanki 30-40 tane dobermanadamlar bir gidiyolar valla kanım boşaldı hem tehlikeli hem zevkli ha vurdu ha vurcak gidiyolar valla eleman süper sürüyodu motoru 5 metrekare içinde yatırıp yatırıp kaldırıyodu

evet abi 4. vites 60 la seyrede seyrede süper zevkl oluyoama bügün elemanları görünce 3. viteste 160-180 gidesim geldi
    Kanka servisteki motorlar onun değil...kendi motoru ps 150... napsın 1000 RR lamı geleydi...o da bizim gibi maaşlı gariban...

şimdi konuştum gelecek kısmet olursa ok...

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Yuvacık gezisi hangisi ki?
    Kim düzenliyor?
    Zaman ne zaman?
    Nerede ne şekilde buluşuluyor?
    benim saf zamanıma mı geldi anlamadım. Link yada bilgi verirseniz kredi kartımın hesap durumuna göre beni de yazın diycem
    Birde kac km bu gezi? Benim motor 1900 km de 2000 bakımına sokarken sorun olur mu?
    Aksam akşam ama soru sordum be

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.

bu linkten takip edebilirsin dostum öncelikli grup gezisi olacak sonrası biz yemekten sonra ayrılıcaz...sizi attaya götürcem...

son katılım sayısı şuydu...

1-alper_tim
    2-dalyan
    3-babaçi+5
    4-deli mavili
    5-alketas
    6-fthinky
    7-mcyassin(+1)
    8-kelleci
    9-mhrrmkpnr
    10-erdincpolat+1
    11-denizcimuzaffer+2
    12-cerrahı
    13-sedat
    14-gkn
    15-ninjet
    16-arjantinli69 +1( TVS RTR 150 cc)
    17-marv +1
    18-sadık1453
    19-pıni
    20-zafersancak1(yakup)
    21-tanımsız20-
    22-< ilk@yy >
    23-megadeth
    24-skullhunter, damlayı da bekliyoruz
    25-ragnosan
    26-teror
    27-davids
    28-mahonyy
    29-berkboyar+2
    30-ercankarakus+1
    31-aargh (tamer)
    32-b-a-n-u
    33-e-m-r-u
    34-ugur92
    35-terzi34
    36-orc91(orçun serter)
    37-mlheren
    38-kkorhan
    39-tekteker_ramço
    40-mahony
    41-mete_han
    42-starter
    43-dıstortedman (+3kişi)
    44-71hakan71
    45-finalcut (+1)
    46-funny salih
    47-jelauraus
    48-arslanfb
    49-thaii_vtec +1 ( v-tech ) =)
    50- yalnız_kurt + ikitekerim.com ailesi
    51-eryılmaz
    52-P34C3
    53-Energy+1
    54-lycantrophic
    56-altıncı+3
    57-pre_lude
    58-hazar_1
    59-
    60-

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kacırdım mevzuyu tam cevaplayacaktım o ara iş cıktı yazamadım ısmaıl bıraderımde yazmıs zaten o arada hemen çakal
    İsmaili ne biçim çekmişin lan öcü gibi hortlak gibin... devıl ismeyıl...

Cleanwork - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    msn gibi olmuş burası arkadaş gurubun yoksa cevap veren olmuyor...

Motosikleti
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok bağırıyor ya yardırıyor 80e kadar 4 ben kıyamıyorum kesin redline. neden dersen bak 100de ibre kırmızıya geçiyor motordan gelen sesi dinle redline limitinin devri o. bir de 80de 4te çıkan sese bak daha devirli. yağ yakar yazıktır.

ben motor sağırlığına inanmam. çok karşı çıkan olacaktır ama isteyen usta iddia etsin. ben tecrübe ettiğimi bilirim. arabada da 60ta 5e atarım. hiç bir arabam sağır olmadı. basarsam uzar gider. bir motor dakikada 2bin patlama da yapsa 6 bin patlama da yapsa hiçbirşey değişmez. silindirin içinde kıyamet kopuyor. ha 2 bin defa ha 5 bin defa farketmez.

2 binde kullanırsam 5 binde kullanmama göre motor aynı kmye gelince 2/5 oranında daha az yıpranmıştır. yağ da eksiltmiyorum.

ama rampada 3. viteste 65 falan bağırttığım oluyor ihtiyaç olursa. mantık şu: en yüksek hangi viteste çekiyorsa, motoru boğmamak şartıyla giderim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:19 ----------

metehan abi pasta 2 bin nolu zımparadan bile ince bi zımpara gibidir..çizik gidermeye yarar. elle uygulamak gerçek bir sabır ve kondisyon gerektirir. pasta uygulanan bölgeyi matlaştırır. verniği inceltir vernik gitmişse direk boyayı yer. ama çizik derin değilse kurtulunur, matlaşmış bölgeye en az 2 kat cila vurulur. 2. katı 1.den hemen sonra değil, bir gün sonra 1.nin ardından vurulması iyi olur. ardarda vurunca kusma yapabilir. ilave iş çıkar benek benek atar cila. bezle dolaştırır adamı biraz.

ilave:

pastayı makineyle uygulamak da gerçek bir tecrübe ve cesaret gerektirir. dikkatli olunmazsa derin hasar verir veya alakasız yerlere kayabilir.

anladım ben cila mevzusunu tamamdır hacılar...sizler cila profusunuz valla...e döt kadar depoyu parlatmak zevk işi olsa gerek...

devir işide dediğim gibi 80 de o kadarda bağırmıyor...vites isterim bağırması yani dip gaz kökleme bağırması gibi değil...

servise sormakta fayda var diyorum...Veya Aydoğan ne der bu hususta...

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı Cleanwork adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşım,kendi adıma konuşuyorum,kalbimi kırdın,burda kim ne soru sorarsa sorsun herkez gayet mütevazi cevap verir...

Buyur sorunu sor,bak kaç kişi cevaplıcak
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Selam arkadaşlar farın sürekli yanmasını engellemek için düğme koydum sebebide araba teyibi bağladım motora akü daha şarzlı olsun diye fakat kafama takıldı bu adamlar aküden değil de direk altarnatörden çıkış verdilerse ve sürekli yanıyorsa bi sebebi olmalı acaba altarnatör akü için fazla enerjimi üretiyor 1 aydır kullanıyorum bi sıkıntı olmadı.
    Biraderim elektrikden çakmadığım için cevap veremedim kusura bakma...burada grup mrup ayağı olmaz...herkesin birbirine saygısı sevgisi vardır...

Blue Whıte nikli arkadaş teknisyendir anlarsa o anlar bu işten...benim zenonları on numara bağladı motoruma...o bilir bence okursa cevaplar...

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Selam arkadaşlar farın sürekli yanmasını engellemek için düğme koydum sebebide araba teyibi bağladım motora akü daha şarzlı olsun diye fakat kafama takıldı bu adamlar aküden değil de direk altarnatörden çıkış verdilerse ve sürekli yanıyorsa bi sebebi olmalı acaba altarnatör akü için fazla enerjimi üretiyor 1 aydır kullanıyorum bi sıkıntı olmadı.

Buldum sorduğun soruyu...

Bildiğim kadarıyla:

Avrupada farlar kesinlikle sönmez,fabrika çıkışı olarak alternatör bağlantılıdır''dinamo''.Yani marşa bas ışıklar yanar,kesinlikle kapatılamaz(ara düğme koymadıkça veya bağlantıyı değiştirmedikçe...

Sebebi sadece bu,başka bir nedeni yok bildiğim kadarıyla...
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    bak olmadı ben görmedim malum topic hızlı akıyor ama bende ne sorular sordum cevap alamadım

burda cbf 150 kardeşliği var başka bir grup yok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 55 kullanıcı var. (0 üye ve 55 misafir)

Bu Konudaki Etiketler