Peki,bundan şunu çıkarabilirmiyiz.
Yazın kalın yağ,kışın ince yağ kullanıcaz.Doğrumu?
Peki,bundan şunu çıkarabilirmiyiz.
Yazın kalın yağ,kışın ince yağ kullanıcaz.Doğrumu?
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
kesinlikle doğru biraderim...yazın ısı oranı artacak kalın yağın dayanıklılık oranı daha fazla malum...ama bak incelik olarak KALIN değil...ful sentetik olması kasıt...yani moleküler bağlamda...bu arada Honda servisim 15/50 koyuyor şu an tüm motorlarına...ben sana olan tavsiyemi değiştirip 15 /50 önericem kanka...en ideali bu aslında...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
maşallah maşallah nazar degmesın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:20 ----------
evet ustad az kunlanma fırsatım oldu yenı ybr 125 i gene cılız yıne cılız yenıden cılız valla manevrası guzel ama yol tutus konforu yok
Abi tavsiyenin paraleline uygun bir yazı buldum...
http://otoyedek-parca.blogcu.com/mot...hersey/6710921
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Yahu abicim bu ne kirdir pasaktır böyle ? Bu kısmı zinciri temizlerken gazyağı ile temizlerim ben.
Ayrıca yanlış bilmiyorsam 1 değil 4 tane hortum ucu var orada (senin tabirinle delik)
bir tanesi akünün alt tepsisinden geliyor ( akünün bi tarafından su akarsa diye.)
bir tanesi akünün yanından çıkan havalandırma ve tahliyesi için geliyor (akünün üzerinde bulunan tahliye)
bir tanesi "kullanma kılavuzuna göre" motor havalandırması
Bir tane daha boş hortum ucu kalıyor ama onu çıkaramadım ben, varmı bilen
Daha önceden bu yağ konusu geçmişti,
aşağıdaki alıntı yaptığım topiklerde yağlar hakkında gerekli olabilecek tüm bilgiler mevcut,
her kullanıcının bu topikleri okuması lazım bence:
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Yaaa Mete abi,sanki bu resimler,maden ocağında çekilmiş gibiler.Sen emin misin abi bu senin motorun altı olduğuna
aynı paralel ve bağlamda öperim seni kuzen balky...
evet hacım 4 delük var...hepsinin bir ulvi görevi mevcut... Hacı valla bir sabah kalkıcam Honda yarattı demeyip saldırcam ince temizliğe...paranoya yapıcam yani anlayacağın...ama bu kadarda pislik olmaz demi hacı... ya da ethemcime gittiğimde ona ince ayar verip beraber yapıcaz temizlik...
bird ebende takıntı var...zincirim genelde çok yağlı olur...arka jantı geçen yıkarken bastım sentetik tineri...tiner bile savaş yapıyor yağla... su zaten çaresiz...
gözden uzak olunca gönül katlanıyor kanka nedek...
kadranımda jelatin var makinanın altı foseptik çukuru...sence bu bir çelişki değil mi...
Haaa ben temizlerim aga diyen varsa beri gelsin...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Sende şu tazyikli su püskürtme aletinden vardı heralde.
Eğer bidon, kova gibi şeylerdende çekip püskürtebiliyorsan şöyle bir taktik vereyim.
1-2 litre gazyağı al, kovaya doldur. makinanın altını üstünü yağlı olan bilimum yerlerine püskürt gazyağını ama sonra hemen durulama yaklaşık yarım saat beklesin gazyağlı vaziyette. O da olmazsa gazyağını camsil şişesine doldur yağlı kısımlara püskürt ve bekle.
Sonra tazyikli suyla inciğini boncuğunu temizlersin 1 gramda yağ kalmaz hiçbiryerde.
evet dostum güzel fikir...ben onu tiner için düşündüm ama üstüme falan sıçrar diye tırtsım... hatta bugün bir ince fırça aldım jantlara takmış vaziyetteyim...illede parlatıcam...
dalga geçme len...kirlide olsa benim motorumdur az kahrımı çekmedi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:39 ----------
şimcik size bir soru...Motor numarası motorun neresindedir...bana motor numarnızı makina üzerinde gösteriniz...haydin uzmanlık sorusu...
Şasi üzerindeki şasi no değil bak karıştırmayın...motor numerosu...
Bende ki ruhsatın üzerinde yazıyor
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Motor bloğunun sol kapağının altında yazıyor. Vites pedalının hizasından bakınca karşımızda motor numarasını görürüz, genellikle "KC11" diye başlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:07 ----------
Eyvallah Mete hocam.
Yalnız sadece biz değil, teknik konuda gerçekten iyi olan, eli anahtar tutan ve paylaşımcı olan çok arkadaş var sitede.
Paylaşıldıkça azalmayan en önemli şey "bilgi".
4. Hortum karbüratör tahliyesi galiba. kontağı kapadımı karbüratörde kalaan benzini atıo yanılmıyorsam
Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)
Metehan abey, demek elinde hazır resim vardıda o yüzden sordun. Şak diye de resmi yapıştırdın valla. Senin motorun en kısa zamanda gazyağı ile detaylı temizliğe ihtiyacı var. Yukarıda yazdığım gazyağı ile olan çözümü en kısa sürede uygula bence. Gözüken durum hiç iç açıcı değil
Sadece yağ değişimi yapılan tapanın kenarı temiz gözüküyor onuda usta yağ değişminde eliyle temizlemiştir muhtemelen tapa haricinde resmen motor bloğun renk değiştirmiş
@zenon
Tamam o zaman benim yerime tenefüse sen erken çık hakkımı devrediyorum
Mete abi,sana ahada yemin ahalinin önünde,ist.geldiğim gün söz senin motoru dezenfekte edicem
yavrucum sen cezalısın...kalk tahtaya 100 kere ben bunu biliyordum diye yaz...
CBF ciler Yuvacık gezisinden haberdarsınız muhtemelen...kaç kişi geliyor bu geziye...
mücahid 89 erdi arıkan ben giidyoruz...
Peyami...Kontalba...Zenon ve İstanbuldaki cbfcilerden katılım bekliyoruz...grup gezinden sonra orada yemekleri yeriz sonrası sizi cennete götürücem bu benim güzergahımı kims ebilmez...sır yani...farklı bir yere gidicez yemek sonrasıormanlık 2000 rakımlı bir dağa çıkıcaz yol balkaymak asfalt...
Yuvacık Gezisine katılan CBF ciler...
1.mücahid 89 (mücahid)
2.erdi_arıkan (erdi)
3 mete_han (Mete Handro)
hadi elleri görelim...varmı gelen...gezi topiğini illaki takip ediyorsunuz...yuvacıkt gideceğimiz mekan Yuvacık Belediye Başkanının tesisleri...mükemmel bir gezi olacak...tesislerde kiremitte kaşarlı alabalık vardır tikatinizi çekerim...ha ben kiremitt köfte yicem o ayrı...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:43 ----------
evet kanka aynen öyle valla...dediğin gibi matur hacamat...yıkatcam söz...hemide ilaçlan...utandım kendimden vallahi... irezil olduk camiaya...
hadi bakam kanka makinamı bitlerden temizle...pırıl pırıl olsun...valla ben her gün duş alırım...makinam pis ama ben temizimdir Allaha şükür b çağrışım olmasın...Aslan yattığı yerden belli olur misali...
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)