Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat; şu efe'deki beyaz jantlı cbf satılıkmıydı? Ne kadar istiyorlardı sordun mu?
    Ben sevemedim şahsen, beyaz jant ve sele sırıtmış sanki.

Bi de çektiğin resimlerde, benim gözler öcü gibi çıkmış
    ismail hacı bılıyon benım muhabbetım bıraz ters oldu efeyle o yuzden hıc nasıl yaptınız modelı ne kac para gıbısınden sormadım sadece dıkkatımı cektı km sıne baktım 1200 muydu 1400 muydu neydı ama benımde sahsı dusuncem canlı olarak tarçın rengı hos durmus ancak beyaz sele ve jant kombınasyonunu bende begenemedım valla ne yalan soylıyım
    aga gece ve telefon cekımı bu kadar olabılmıs gece ya ondandır gozler yorgunlugun ızlerı galıbam ama masallah benzınlık tabelası gıbın parlıyon

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    arkadaşlar siz siz olun motorunuzu cilasız bırakmayın

geçen motora öyle bi cila atmışım ki gölgede bile depoya bakıp gökyüzünü seyredebiliyorum...

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

geçen motora öyle bi cila atmışım ki gölgede bile depoya bakıp gökyüzünü seyredebiliyorum...

maşşallah yıldır yıldır allah kazasız belasız km yapmayı nasip etsin mücahit....

Motosikleti
    honda-ınnova cbf 150
    haydi hayırlısı bizde cbf lendik 6.11.2008 trafik çıkışlı 8200 km de 3100 tl.allah isteyene versin.ınnovadan sonra motor çok büyük geldi bana heybetli yani dikiliden altınoluk,a hiç yorulmadan geldim yaylana yaylana mersedes gibi allah caponlardan razı olsun hay koniçivaayrıca kullanma klavuzu arıyorum ücreti neyse öderim.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Ya mücahit senin işin gücün yok mu sile sile eritecen sen motoru ben gecen cantı silim dedim b,r karış sildim bıraktım ne işkence bu be Birde sen cila bez olarak ne kullanıyorsan?
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Günaydın arkadaşlar;

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ismail hacı bılıyon benım muhabbetım bıraz ters oldu efeyle o yuzden hıc nasıl yaptınız modelı ne kac para gıbısınden sormadım sadece dıkkatımı cektı km sıne baktım 1200 muydu 1400 muydu neydı ama benımde sahsı dusuncem canlı olarak tarçın rengı hos durmus ancak beyaz sele ve jant kombınasyonunu bende begenemedım valla ne yalan soylıyım
    aga gece ve telefon cekımı bu kadar olabılmıs gece ya ondandır gozler yorgunlugun ızlerı galıbam ama masallah benzınlık tabelası gıbın parlıyon
    Benzete benzete benzinlik tabelasınamı benzettin murat
    Kardeş dün akşam aramışsın eve geldiğimde motor montunu attım kenara, telefonda onun cebinde kalmış gece farkettim kusura bakma.

Alıntı ınnowa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haydi hayırlısı bizde cbf lendik 6.11.2008 trafik çıkışlı 8200 km de 3100 tl.allah isteyene versin.ınnovadan sonra motor çok büyük geldi bana heybetli yani dikiliden altınoluk,a hiç yorulmadan geldim yaylana yaylana mersedes gibi allah caponlardan razı olsun hay koniçivaayrıca kullanma klavuzu arıyorum ücreti neyse öderim.
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
    Kullanma kılavuzu şurada (sağ tıkla farklı kaydet) : CBF 150 KULLANMA KILAVUZU

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:33 ----------

@Mücahid
    Valla helal olsun iyi uğraşıyorsunuz. Jr'ın motorda cillop gibi, motoru ne zaman görsem zannedersin bayiden daha 5-10 dakika önce çıkmış. Aman nazar değmesin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    honda-ınnova cbf 150
    tamam teşekkür.

Motosikleti
    Honda nc700xa
    tamam teşekkür.
    Ben senin mesajı görmemişim hayırlı olsun hep iyi günlerde kullanman dileği ile.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Yukardaki fotolardaki beyaz cantlı cbf in zincirinin zamanla canta atacağı ve yapışacak olan kirli tozlu yağ, çok kötü bir görüntü oluşmasına sebep olacaktır. Bu düşünülmemiş sanırım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:11 ----------

Kullanma klavuzu için bi ücret ödemen gerekmiyicek sanıyorum, nice nice modellerin kullanma klavuzları internet ortamında var. Cbf 150 ninki de hayli hayli vardır. Bilen bi arkadaş mutlaka yardımcı olacaktır.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya mücahit senin işin gücün yok mu sile sile eritecen sen motoru ben gecen cantı silim dedim b,r karış sildim bıraktım ne işkence bu be Birde sen cila bez olarak ne kullanıyorsan?
    abi valla evde elime gecen en yumuşak narin bezlerle siliyorumbu sefer bimden ucuz diye bu fiber bezmi ne onlardan aldım ilk önce süngerle bi cila attım sonra onla iyice yedirdim ne kadar çok uğraşırasn o kadar çok parlıyo ama uğraştırıyo adamı vallasonra trafikte havada uçan en ufak bi tozdan bem kapıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:43 ----------

hadi hayırlı olsun fiyatta normalmiş...kazasız belasız binersiniz artık mercedesinizeevet cup motorların oturuş tarzı çok tuhaf bende benim cuptan sonra evde oturuyomuş gibi yol alıyorum

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006

Bende çok aradım,ama malesef hiç bir yerde bulamadım. En sonunda int.ortamından ''pdf'' dosyası olarak buldum,onuda yazıcıdan çıkarttım,tam olarak 125 sf. tuttu...

Aslında ''pdf''olmasa üzerinde oynama yapabilirdim ama çok uğraşmam gerekicekti,uygun prog. bul yükle çalışmadı,yok budeğil,uğraşmak istemedim.

Dediğimgibi direk yazıcıdan çıktı aldım... 15.00tl. masrafım oldu,birde birsürü kağıt israfı yapıldı ona üzüldüm...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:49 ----------

Müco ben cbf'mi yıkarım durularım,kurularım.Cila hiç kullanmazdım,burda birinin tavsiyeleri üzerine denemek istedim,hakketten güzel oluyormuş...

Ben cilayı ''içimdeki (atleti) çıkarıp'' cilamı atletle atıyorum...şaka yapmıyorum ''atlet''le mükemmel oluyor,gerçi hatunla papaz oluyoruz biraz ama...

(Mehmeettt,yaa genemi atletini parçaladın?!....Yaaa karıcığım,dert etme sen atletin dışıyla yaptım içi temiz sıkıntı yok ''Karışşşma ben de'' allah allah
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende çok aradım,ama malesef hiç bir yerde bulamadım. En sonunda int.ortamından ''pdf'' dosyası olarak buldum,onuda yazıcıdan çıkarttım,tam olarak 125 sf. tuttu...

Aslında ''pdf''olmasa üzerinde oynama yapabilirdim ama çok uğraşmam gerekicekti,uygun prog. bul yükle çalışmadı,yok budeğil,uğraşmak istemedim.

Dediğimgibi direk yazıcıdan çıktı aldım... 15.00tl. masrafım oldu,birde birsürü kağıt israfı yapıldı ona üzüldüm...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:49 ----------

Müco ben cbf'mi yıkarım durularım,kurularım.Cila hiç kullanmazdım,burda birinin tavsiyeleri üzerine denemek istedim,hakketten güzel oluyormuş...

Ben cilayı ''içimdeki (atleti) çıkarıp'' cilamı atletle atıyorum...şaka yapmıyorum ''atlet''le mükemmel oluyor,gerçi hatunla papaz oluyoruz biraz ama...

(Mehmeettt,yaa genemi atletini parçaladın?!....Yaaa karıcığım,dert etme sen atletin dışıyla yaptım içi temiz sıkıntı yok ''Karışşşma ben de'' allah allah

evet abi bende o tarz bezler de kullanıyorum genelde...

sen öle dedin ya dedemi hatırladım dedemin 12 yaşında tempra arabası var araba sıfır gibi koy galeriye sat bide doblo var 2006 dan bu yana oda nokta hatasız ama aynı senin gibi atlet penye ne bulursa arabasını temizliyosonra babanemle papaz oluyolar senın gibi

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Hatta geçenlerde kayinçonun montuyla nemizledim içinin astarı çok güzel pamuksu bir dokuydu,aga bunla bir cila attım,öff öfff öffff,ne parladı varya...

Kayinço geldi,enişte npıyon???cilala parlat yapıyoz...Yaaa enişte ben onu MAVİ'den hele bilmem kaç paraya almıştım....Lann kayinço 2 senedir giyosun,miyadı dolmuş olum bunun,bak hiç değilse bir işe yarıyoo

Kayın pederin ''güderi'' gibi bir montu var,tam krom parçalar için ideal..Önu kolluyorum bu sıralar
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    '09 CBF 150 Siyah '06 TransAlp Siyah

evet abi bende o tarz bezler de kullanıyorum genelde...

sen öle dedin ya dedemi hatırladım dedemin 12 yaşında tempra arabası var araba sıfır gibi koy galeriye sat bide doblo var 2006 dan bu yana oda nokta hatasız ama aynı senin gibi atlet penye ne bulursa arabasını temizliyosonra babanemle papaz oluyolar senın gibi
    Çok güzel olmuş cbf in mücahit abi nazar değmesin. Hangi marka bi cila bizde bulabilirmiyiz
    Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Hatta geçenlerde kayinçonun montuyla nemizledim içinin astarı çok güzel pamuksu bir dokuydu,aga bunla bir cila attım,öff öfff öffff,ne parladı varya...

Kayinço geldi,enişte npıyon???cilala parlat yapıyoz...Yaaa enişte ben onu MAVİ'den hele bilmem kaç paraya almıştım....Lann kayinço 2 senedir giyosun,miyadı dolmuş olum bunun,bak hiç değilse bir işe yarıyoo

Kayın pederin ''güderi'' gibi bir montu var,tam krom parçalar için ideal..Önu kolluyorum bu sıralar
    Kıztarafının ocağına incir ağcımı dikcen

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı semih varol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel olmuş cbf in mücahit abi nazar değmesin. Hangi marka bi cila bizde bulabilirmiyiz
    sağolasın kardeş cilayı büyük marketlerde bulabilirsin internetten de bulabilirsin kokusuda parlatmasıda güneşten korumasıda güzel

buda linki
    http://www.hepsiburada.com/cbs-autol...tegoryId=26001

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Ben bu sabah yedeğe düştüm yedek 2,5 lirte alıyor değil mi? yani 100 km daha giderim en yukarı aşağı?
    evet 2.6 litre yedek...100 kmye tekabül ediyor...(tekabül ne demekse artık Osmanlıca mı Farsca mı bilemem..)yaş ilerleyince bu kelimeler kullanıyor nedense yaşlılık hali...

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan abi 4 değil 5. vites 70le 4. vites çok yakar. bu değerler genelde 2 kişi kullanım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:01 ----------

çok dik ve hızlı bir rampada 5. viteste gazı bıraktınız. 80 km hızda motor gazsız kompresyon halinde iniyor. bir anda TSS! diye bir valften ya da eksozdan biryerden bir ses geliyor. başına gelen var mı? aynı yerden her geçişte deniyorum. yuksek hızlarda sağlam rampada kompresyona girerse biyerden otobüs gibi TSS! sesi geliyor?

nedir şimdi bu?
    kankam eğer yanlışım yoksa 60-80 arası 4 te olmalısın uygun devir budur...80 ve sonrası 5 vites...yanlışım varsa düzeltin...devir zaten kafa karıştırıyor...80 de makina vites ister bağırmaya başlar...

eğer 5.viteste 70 le gidip bu tasarruf oranını yakalıyorsan mucizedir...

benim kanaatim o ses egsoz çıkışlarından geliyor...kompresyondan en çok etkilenen egsoz subapları ve manifold bölgesine uygulanan yoğun sıkışma ile alakalı...ama egsoz bağlantı noktasını kastediyorum...

bir ihtimal diyelim...

veyahut da kedidir kediii....

Alıntı blue white adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alper abi gelince mutlaka haber ver bir akşam görüşelim

abine 1 sana 2... Gelsinde herüf bi ziyaretine gidelim mi len...

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]Arkadaşlar kullanma kılavuzu sayfa 67' deki işlemin amacı nedir?
    Aşağıya bu sayfayı ekliyorum.
    Siz bu bakımı yapıyormusunuz?

Sebep sonuç ilişkisini açıklayabilecek bir arkadaşımız varmı?

Hacı oradan bir kaç damla yağ akmıştı bir kaç devrilme sonrası...ama kapalı olduğunu şimdi sen deyince farkettim...hatta şimdi makinayla fotosunu çekeceğim...merak işte...fazla merak iyi değilmiş ama...

Orda bir delük var altta...o delük bizim delüğümüzdür...3 yıl 3 aydır farketmesemde...

Alıntı blue white adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben hıç açmadım ama. yağmurda toplam 1,000km kadar gezmışliğim var. yarın bi açar bakarım ne çıkacak içinden :D
    ulan Barış sende o deliği kurcalamdıysan var ya biz bu motorculuğu bırakalım...

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu hortum benim cok pis kompresyona maruz kalan motorun fısladığı yer olabilr mi? (yoksa ben paranoyak mıyım ) evet evet kesin orası. emniyet valfi mi var nedir? soracağım ilk servise gidince.
    Evvet beyler...

Soruyorum:

Viteslerimle ilgili ufakbir sorunum var,artık sorunmudur değilmidir bilemicem.Şimdi sabah motoru ilk çalıştırdığımda,viteslerim çok güzel geçiyor,yanlız biraz ilerledikten sonra ''1 veya 2 km''kadar,viteslerde geçiş sorunu yaşıyorum,hepsi için geçerli değil sadece (1 ve 2.) viteste sorun yaşıyorum,geçişler sanki takılıyormuş veya debriyaj ayırmıyormuş gibi oluyor.

Dediğim gibi sadece 1. ve 2. viteste oluyor,özellikle vitesi yükseltirken oluyor...
    Hacı kankam kedidir kediii....

Hacı yağdan o...10/40 ı tez elden terkediceksin...10/45 en ideal yağdır...zaten mevsimsel bağlamda tavsiye edilir...yaz gelmiş makina çok ısınacak...az kalın yağ kullanmakta bir zarar yok herhalde...

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar her keze merhaba bugun istanbuldan ermoto dan prelli lastik sipariş vermiştim geldi yarın bakım yapılacak ama honda servisi bana çok uzak mecbur eski bir usta var ona yaptıracağım yapılacak olanlar dbc oringli zincir 15/40 castrol motor yağı orjinal kalpin lastiği ön arka prelli lastik buji temizlenip takılacak. hava ayarını nasıl yapacağiz makine yok birde bu işlemlre yapılırken dikkat etmem gereken bir nokta varmı.. ustada dan çok sizin yazdıklarınız tatmin edip rahatlatıyorr..
    kaça aldın lastikleri biraderim...benim arka pırelli ve yanak kısmından inanılmaz kaymakta...bu ara deli yatmaya başladı virajlara 1-2 kez zor toparladım arka spine bağladı...dedim aha yerdeyim...son anda toparladım şansa...başkası olsa panikle frene basıp düşmeyi garanti altına alır...Allahtan hemen düzlüyorum düşsem sağımda arac var...

buji ve ahav filtresini 8000 km de bir dğeiştir derler aba benim kanaatim hava filtresi 5000 den sonra tıkanmaya başlar...çıkarıp basıncla açabilirsin veya 3-5 kuruşa yenisini takabilirsin...buji desende buralarda 10 lira...oraları bilmem...

Alıntı mbuyuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar bu ayın üçünde parasını nakit verdiğim halde hala motorum gelmedi hondayı aradım inceleyip bana geri döneceklerini söylediler (incelemede bir 10 gün sürmezse) anlayacağınız paramızla rezil olduk lanet olsun inanın hiç hevesim falan kalmadı ve hondaya bu durumu yakıştıramadım 10 günde gebzeden konyaya bir tane cbf 150 getiremediler ya hem helal olsun hemde yazıklar olsun diyorum artık sabah erkenden gidip paramı geri almayı düşünüyorum.
    son durum nedir kardeşim...yapabileceğim bir şey var mı...Söylemesi ayıptır Honda Türkiye Genel Müdürü Enver Dodanlının öz yeğeni kankamdır...her türlü ayarı veriririm itinayla...

]
    galiba mübareği birde son işlem olarak yalıyon... ayna mı olm bu motör...

hayırlı olsun...Gerçekten commuterin mercedesi...

işi gücü motör...birde kıymet biliyor...cup tan sonra Abdurrahman Çelebi...

Hacı iyi en azından atletle cilalıyon...donunla falan yapsan o işi makina parlardı ama kokardı... (iğrenc espri farkındayım)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

sağolasın kardeş cilayı büyük marketlerde bulabilirsin internetten de bulabilirsin kokusuda parlatmasıda güneşten korumasıda güzel

buda linki
    http://www.hepsiburada.com/cbs-autol...tegoryId=26001
    birader burada ürün reklamı yapma...yönetimm istifağ...bi cila atarsan benim düldüle ses etmem...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    transalp yavrusu
    @Mücahid
    Valla helal olsun iyi uğraşıyorsunuz. Jr'ın motorda cillop gibi, motoru ne zaman görsem zannedersin bayiden daha 5-10 dakika önce çıkmış. Aman nazar değmesin.[/QUOTE]

şu motorları verin bana bi haftasonu da bi enduro yapayım onlarla bakalım 2 gün sonra tanıyabilecekmisiniz tozdan kirden
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Peki Mete abi,15/40 yağmı iyi yoksa 10/45 yağmı iyi...Bide bu mesela: 15/40...bu 15 neyi/45 neyi ifade ediyor?

Bunla ilgili bir bilgi varmı?

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Mücahid
    Valla helal olsun iyi uğraşıyorsunuz. Jr'ın motorda cillop gibi, motoru ne zaman görsem zannedersin bayiden daha 5-10 dakika önce çıkmış. Aman nazar değmesin.

:[/QUOTE]

yok kankü bunlar sütoğlan...cilalı motörcükleri Uçmak dere yoluna giremez...belkide Mücahid depoya benzin niyetine pastorize süt koyuyor...

mahalle motörcüsü bu elemanlar... (ver coşkuyu ara gazı)

Peki Mete abi,15/40 yağmı iyi yoksa 10/45 yağmı iyi...Bide bu mesela: 15/40...bu 15 neyi/45 neyi ifade ediyor?

Bunla ilgili bir bilgi varmı?
    kankam 10/45 nerden çıktı diye baktım ben yazmışım meğer

15/40 diyecektim pardon...

10-40 daki 10 soguk havada yagın aldığı akışkanlık derecesini gösterir.15-40 daki 15 soğuk havada digerinden biraz daha kalın...

biraz kafan karışacak ama tablo bu...

[/QUOTE]

Bu arada Aydoğanımın dikkat çektiği yerin fotosuna baktım foseptik çukuru gibi...ve ucu kapalı beyaz olan yer tel kısmı galiba...onu biaçam rahatlasın matur...

Temizlik imandan gelirse benim iman sizlere ömür...makinamın alt kısmı...

Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler