linkimiz bu...çok araştırdım rapidşer falan uğraşmayın istedim...en basiti bu...verileri girerek 100 km de yaktığını kmde kaç kuruş yaktığını öğrenebilirsiniz...bunu bilmeyen olabilir dedim...genelde hepimiz sistemi biliyoruz...ama kuruşu kuruşuna ne yaktığını bu şekilde anlayabiliriz...hızlı kullanım ideal hız durumlarıda sonucları etkiler...yani sağlıklı sonucları almak için ortalama hızlarda kalmalısınız...ha köklersenizde sert kullanımda ne yaktığını öğrenmiş olursunuz...
http://www.akinlastik.com/yt.htm
1.En önemli detay bu hesabı yapmadan önce deponuzu fullemeniz..ağzına kadar taşana kadar doldurun depoyu...
2.Km sayacınızı mutlaka sıfırlayın..buda çok önemli...
3.Geziniz bitti 2.bir benzin alın ve yine ağzına kadar doldurun...yine taşana kadar...
4.fişinizi kaybetmeyiniz ve verilerinizi girmeye başlayınız...
Aldığınız Yakıt Tüketilen Yakıt Miktarı demektir...
Sıfırladığınız Sayactaki KM yi Giriniz..
Benzin Fiyatını Giriniz...
5.Ne yaktığınız işte karşınızda...
Not edilen bu bilgileri aşağıdaki tabloya doğru olarak girdiğinizde otomobilinizin 100 km'de kaç litre yakıt harcadığını ve 1 kilometre katetmenin size kaç liraya mal olduğunu görebilirsiniz.
benzin fiyatları değiştikce oranlarda azda olsa değişecektir ama unutmayın...
sağda solda bunları kullanırsanız adımız geçsin..aksi halde şiddet kullanma hakkımı saklı tutarım..
Bezgin Bekir Mete Handro
birde eğer bu verileri girerek ne çıktığınıda buraya yazarsanız marka model belirterek hepimiz faydalanırız...gogılda tüketim araştırma yapan biri buraya düşer faydamız olur birilerine belki...