Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
30 Nisan 2010, 12:14
yatırmama yeminimi unutmuşum. dün viraja hızlı girdim keyifle. yatarken ön teker bir kaydı. motorum yalpaladı da paniklemeyip kurtardım. iyi ki kendim dik pozisyondaydım motoru yatırmışım. yine de kurtarma işini virajda nasıl yaptım bilmiyorum.
sakın cbf 150yi honda pistte test eden eralp hocam gibi:
http://www.motosiklet.net/forum/test...5Btest%5D.html
gaza gelip de bu motor yatar sanmayın. ya bir teknik var da ben bilmiyorum. ya da bizim motor hafif lastik ince falan gibi etkenler buna mani oluyor. bunun yarısı kadar yatırınca kaydı şebek.
durolarla nasıl yatmış o kadar ya. ben bir daha denemem 2. oldu bu. feci tırstım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 ----------
arkadaşlar attığım linkte eksozun gösterildiği resimde arka lastik desenlerine bir bakar mısınız o lastikler duro mu yoksa fabrika numara mı çekmiş motoru test et diye verirken?
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Reklamlar
-
30 Nisan 2010, 12:17
jr. adlı üyeden alıntı
yatırmama yeminimi unutmuşum. dün viraja hızlı girdim keyifle. yatarken ön teker bir kaydı. motorum yalpaladı da paniklemeyip kurtardım. iyi ki kendim dik pozisyondaydım motoru yatırmışım. yine de kurtarma işini virajda nasıl yaptım bilmiyorum.
gaza gelip de bu motor yatar sanmayın. ya bir teknik var da ben bilmiyorum. ya da bizim motor hafif lastik ince falan gibi etkenler buna mani oluyor. bunun yarısı kadar yatırınca kaydı şebek.
durolarla nasıl yatmış o kadar ya. ben bir daha denemem 2. oldu bu.
feci tırstım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 ----------
arkadaşlar attığım linkte eksozun gösterildiği resimde arka lastik desenlerine bir bakar mısınız o lastikler duro mu yoksa fabrika numara mı çekmiş motoru test et diye verirken?
geçmiş olsun hayırlı olsun bi yerde cizik nokta tız olmamıştır inş
yatırma olayı çok acayip motorla beraber sende yatarsan kalkamazsın elbetvardır bir illaki tatiği...ben yatırmadan dolayı hiç korku yaşamadım iki kişi bile olsam yatırdıkca yatası geliyo makina ama okadar da ileri gitmiyorum,ne kadar yattığımı göremediğim için bişe demicem ama temkinli olmakta fayda var elbet performans makinası değil bunlar ama 60-70 le eğimli bir vırajı hergun rahat rhat alıyorm e5 ten bizim sapağa giriş hergun alıştım aynı yerden ondan da olabilir
-
30 Nisan 2010, 15:47
şimdi düşünmezsen yarın başın dert olurhayrlı olsun fazla degıl 1 hafta sonra alışırsınız birbirinize sonra nerde bunun zenonu dersineğer düşünüyosan alalım bir sey kardeş...
http://www.hepsiburada.com/cyclone-h...egoryId=271585
mesela bu seti almışlar 300 tlye sitede indirimde 280...daha düşük fiyatada var ona göre bişeler bakarız ne dersn?
Ahanda bizim sette bu işte sanırım. Pazara cihan abinin takacağı set olması lazım yanlış bilmiyorsam. 8000k takılacak. acil stop düğmesinin altınada bir switch tamamdır işte. Daha ne olsun
-
30 Nisan 2010, 15:54
-
30 Nisan 2010, 17:18
Abi 6000 k al beyaz olsun
http://www.hepsiburada.com/cartech-h...d=otrotah46000
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------
jr. adlı üyeden alıntı
durolarla nasıl yatmış o kadar ya. ben bir daha denemem 2. oldu bu.
feci tırstım.
Ora hondanın pisti asfalt kalitesi süper.Sakın denemeyin bizim asfaltlarda
-
30 Nisan 2010, 17:34
uniqe adlı üyeden alıntı
600 k beyaz ışık ama 800 k da ona yakın ve daha güzel diyolar baya bi araştırdım 8000k çok açık mavi nerdeyse beyaz
hatta 8000 k nın nasl mavi ışık verdiğini 663 sayfada görebilirsin daha hoş geliyo bana;)
-
30 Nisan 2010, 18:44
arkadaşlar bu depomuzun altından geçen arkaya doğru olan sitikırı nerden bulabilirim bilgisi olan varmı
-
30 Nisan 2010, 19:37
mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu depomuzun altından geçen arkaya doğru olan sitikırı nerden bulabilirim bilgisi olan varmı
merhaba,ben istanbuldan Velomoto'dan almıştım güvenilir bir site kargoyla yollamışlardı komple sticker'ı 35 tl'ye almıştım fiyat açısından fikir olsun...
http://www.sahibinden.com/honda_cbf_...XQQdisplayitem
-
30 Nisan 2010, 21:33
-
30 Nisan 2010, 21:42
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
30 Nisan 2010, 22:41
-
30 Nisan 2010, 23:20
Beyler bizim motorlarda jikleyi nasıl kullanıyorsunuz...
Benim burda birisi kafamı karıştırdı.Şimdi ben motoru çalıştırırken jikleyi çekiyorum ve marşa basıyorum jikle çekili iken 1 veya 2 dk. çalıştırıyorum,ardından jikleyi kapatıyorum ve kapalı vaziyetteyken gazı 1 dakika kadar kesinlikle yüklenmeden sabit tutuyorum.
Gazı bıraktığımda artık rolanti kendi halinde tek tek saymaya başlıyor...
Vatandaşın bana dediği ise:Jikle çekilir ilk marşı aldıktan sonra direk jikle kapatılır ve rolanti o şekilde sabitlenir...
Şimdi benmi doğruyum yoksa arkadaşın dediğimi
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
30 Nisan 2010, 23:44
Arkadaş hafiften sallamış senin bildiğin ve yaptığın doğrusu.
muratgün adlı üyeden alıntı
pazara kızılcahamama mangallı gezimiz var. mailini özelden at da sana da ulaşalım. detayları yarın bildireceğiz.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
01 Mayıs 2010, 00:05
m.şanveren adlı üyeden alıntı
Beyler bizim motorlarda jikleyi nasıl kullanıyorsunuz...
Benim burda birisi kafamı karıştırdı.Şimdi ben motoru çalıştırırken jikleyi çekiyorum ve marşa basıyorum jikle çekili iken 1 veya 2 dk. çalıştırıyorum,ardından jikleyi kapatıyorum ve kapalı vaziyetteyken gazı 1 dakika kadar kesinlikle yüklenmeden sabit tutuyorum.
Gazı bıraktığımda artık rolanti kendi halinde tek tek saymaya başlıyor...
Vatandaşın bana dediği ise:Jikle çekilir ilk marşı aldıktan sonra direk jikle kapatılır ve rolanti o şekilde sabitlenir...
Şimdi benmi doğruyum yoksa arkadaşın dediğimi
senin yaptığın dogru kardeş arkadaşın bişe bilmiyoonun dediği gibi yapsan jigleyi kullanmış olmuyorsun ki!
-
01 Mayıs 2010, 00:05
Valla bizim jikleler çalışmıo gibi gelio bana babamın transalpinde jikleyle tek marşta alıo isterse 2 ay yatmış olsun motor. Bense 2 hafta yatınca çalıştırmak için totomu yırtıorum. Bide transalpde jikleyi çekdimi motorun devri artıo 1000 devirdeyse 2000 felan oluo sesi artıo. Bizimkinde jikleyi çek geri it hiç sesde değişim olmuo
Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)
-
01 Mayıs 2010, 00:07
-
01 Mayıs 2010, 00:07
Bende jikleyi yarıya kadar indirip marşa basarken hafif gaz veriyorum elim gazda ısıtıyorum motoru doğru mu yapıyorum acaba ?
-
01 Mayıs 2010, 00:09
ermanay adlı üyeden alıntı
Bende jikleyi yarıya kadar indirip marşa basarken hafif gaz veriyorum elim gazda ısıtıyorum motoru doğru mu yapıyorum acaba ?
tabi gazla ısıtmazsan motor ısınmaz zaten otomatik jigle yok manuel gaz vere vere ısıtcan motoru gaza getircen
-
01 Mayıs 2010, 00:26
semih varol adlı üyeden alıntı
Valla bizim jikleler çalışmıo gibi gelio bana
babamın transalpinde jikleyle tek marşta alıo isterse 2 ay yatmış olsun motor. Bense 2 hafta yatınca çalıştırmak için totomu yırtıorum. Bide transalpde jikleyi çekdimi motorun devri artıo 1000 devirdeyse 2000 felan oluo sesi artıo. Bizimkinde jikleyi çek geri it hiç sesde değişim olmuo
Sana yeminle arkadaşım.Benim motor 5 buçuk ay garajda yattı,çıkarttım benzini doldurdum,musluğu açtım ve jikleyle birlikte tek marşta direk çalıştı,sanki 1 saat önce park etmişim gibi...,
Hatta şöyle diyim jikle çekiliyken eksozdan çıkan dumana bakarsan beyaz dumanı görürüsün...Beyaz duman:zengin karışım demek,bilmiyenler için,jikleyi kapattığında duman kaybolur,çünki hava ile yakıt karışımı başlar...
Çalışdığının en basit göstergesidir bu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 ----------
ermanay adlı üyeden alıntı
Jikle çekiliyken motorun sesini tekleme sesinden ( tektip ) sese gelinceye kadar gaz kolunu çevir, bu ölçü bizzat ölçtüm (bir buçuk cm.) ( tektip) ses geldiğinde elini sabitle ve jiklede çalıştırmaya devam et 1...2 dk. kadar.
Ardından jikleni kapat,tabi gazkolun haladaha sabit olucak ve görüceksinki,jikleyi kapattığın an motorun sesi güçlenmeye başlıcaktır.
Ozamanda gazı hafif gevşeticeksin ( yarım cm. ) kadar.Motordan tabiri yerindeyse mırıll mırıll ses gelicek
İşte o vaki iş tamamdır bırak kolu kendisi tek tek tek saysın rolantiyi
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
01 Mayıs 2010, 00:43
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
ondaki motor sende olsa seninde devrn artar
birde kardeş bende 12 gün yattı motor tek marşta çalıştı maşallah...
birde babamın transalpi olcak ben cbf almazdım ki
niye aldın sen cbf al transalpı onla gez
babamın transalpı olsa cbfe binmemki
cbfim duymasın bu aralar performansı dorukta küser bana
Valla babam ehliyeti almadan vermio versede cbf imi satmam ilk motorum şehir içinde çok iyi bir motor duymasın cbf in küser sana 1 litre yağ yakar görersin
Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 46 kullanıcı var. (0 üye ve 46 misafir)
Bu Konudaki Etiketler