Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birol kardeş bu mercekli uzun kısa zenonun fiyatı nedir biliyormusun...gidip sadece kısa h4 zenon alıcaktım ama yaptımmı bunu yapmak daha mantıklı hem merceklı hemde yıldırım gibi sellektör kulağa hoş geliyor
    Bu mercekler 20 tl'yede var 50 tl'yede.
    Bunlardan hagisi güzel ise al derim.

http://www.sahibinden.com/hella_moto...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/far_sistem...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/orj_valeo_...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/xenon_uygu...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/toyota_ave...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/xenon_merc...QQdisplayitem?
    facebook(Fazer Tutkunları)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    linklerde bişey var heralde açılmadı...ya desene sirkeciden alıcam zenonu ordan alırım merceğide mercekli zenon takalım daha iişimşek gibi sellektor hoşuma gitti

Motosikleti
    HAYABUSA
    Düzelttim tekradan bak,kronik bir hata oldu kusura bakma.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düzelttim tekradan bak,kronik bir hata oldu kusura bakma.
    tamamdır sağolasın aldığım zenon sete göre mercek alıcaz artık şu sirkeciye gidiyimde bi bakıyım neler var uzun kısa zenon bakıcam,uzun kısa h4 mü oluyodu sadece h7-h1 uzun kısa değil heralde?

Motosikleti
    HAYABUSA
    Eğer mercek alıcaksan,uzun kısa xenona ampule gerek yok,zaten mercek hallediyor sellektör ve uzun kısa olayını mücahit,hemde yıldırım hızı ile.

Zaten takan bi arkadaşın motorunda görsek,herkes taktıracaktır bu mercek olayını,o nasıl sellektör öyle yaw sanki gökyüzünden asfalta yıldırım düşercesine.

Xenon konusu açılmışken genelde yanlış bilinen bir doğruyuda paylaşayım:

Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Eğer mercek alıcaksan,uzun kısa xenona ampule gerek yok,zaten mercek hallediyor sellektör ve uzun kısa olayını mücahit,hemde yıldırım hızı ile.

Zaten takan bi arkadaşın motorunda görsek,herkes taktıracaktır bu mercek olayını,o nasıl sellektör öyle yaw sanki gökyüzünden asfalta yıldırım düşercesine.
    anladım evet hem mercek alıp hem uzun kısa zenon almak sacmalık olurmercekte zaten motor var sellektoru o hallediceken kötü ihtimal bu hafta sonuna kadar takmış olurum mercekli zenonu...

Motosikleti
    HAYABUSA
    Ben 8000 k kullanıyorum,mavisimsi gibi benimde ampul,aydoğan güzel bir konuya deyinmiş,tam beyaz ışık isteyen 5000 k ideal bence.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Abi merceği ampulu söküp ampulun yerine mercek takılacak, ampulun yeri biraz daha büyüyeceği için sorun yok,bu topu takıcan farın içine oynar başlıklı hemide.
    mercek takınca zaten far atomunun bi özelliği güzelliği kalmıyacak,altı delik üstü delik olsa bile,bi silikon sıktın mı dıştan daha bi şeycikler olmaz,zaten merceği takınca senin motor kara,far atomunuda karadın mı,şahane bir görüntü çıkar ortaya,sadece mercek ön plana çıkacak.

Ama şunuda unutma e-5 te öndeki araca yıldırım gibi sellektör yapan bir tek bu mercek farlı xenonlardır.

Hani şu bmw'ler mercedes'ler varya yıldırım gibi sellektör çakıyor,bu yıldırımın çakması bu resimde hareket eden parçanın sayesinde oluyor.

][/URL]
    tamam kanka mevzuyu anladımda far atomu tası çıkacakmı yerinden...çıkarmadan olacak değilmi bu iş...ben bu saatten sonra uğraşmamda miller sırf uzun kısa yapmak için bunla uğraşmasın bence...kanka yanlışsam düzelt...mercekli takmak için neden gerekir...göz almasın ve trafikte sorun çıkmasın veya uzun yakabilmek için mi...hacı bildiğim kadarıyla takılan zenonun ışığının önemli bir kısmını alır götürür...kapatır yani perdeleme yapacak...yani ışık her daim yanıyor perdeleme yapacak bu sistem göz kırpma gibi bişey...

birol kardeş bu mercekli uzun kısa zenonun fiyatı nedir biliyormusun...gidip sadece kısa h4 zenon alıcaktım ama yaptımmı bunu yapmak daha mantıklı hem merceklı hemde yıldırım gibi sellektör kulağa hoş geliyor

kanka kendinmi yapcan ne planladın...

bu arada cbf ybr ve tvs hakkında yüzeysel bir tets yapmışlardı onu buldum eskilerden bir dergiden...

bu linkten daha kolay okursunuz...

http://img367.imageshack.us/i/2tekercbf4yazimn8.jpg/
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    mete abi evet kendim takıcam yaparım bu işi benim cuptan tecrubem varbirde mercekli olmasının iki nedeni var hem uzun kısa sellektor yapmak hemde muanede uzun kısa farım olucak sorunumda olmıcak...mercek takınca evet mercek perde gorevı yapıyor ışık yanıyor ama perdeleyerek kısalar yanmış oluyor benımde düşüncem o yönde ama sadece zenon takmak yerıne böle yapmak daha mantıklı gelıyor sonradan ugrasmıyım...

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    h4 zenon kullanırsan uzun kısan zaten olacak.. mercek ışığın dağılmasını engeller. vizede merceksiz zenonlar zaten geçmiyor
    ben size başka bir şey söylüyeyim. merceği silikonla tutturacaksınız , far içindeki aynayı artık kullanmayacağından başka renk de olabilir ..
    mercekli farlara takılan zenonların başka olduğunu duymuştum

farın içini yani aynasını inceleyin. aynanın üst kısmında tırtıklı bir alan var . bu tırtıklı alan zenon da duvara yansıttığınızda çizgi çizgi şekiller çıkartıyor. yani bizim motorların far aynaları zaten zenon için ideal bir şekil değil
    bu mercek işini 3-4 aydır düşünüp hesaplıyorum. farı yerinden sökmek için yan krenajları sökmek ölüm geliyor. komple ön tarafı açmadan sadece farı almanın bir yöntemi varmı ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:25 ----------

mercek de mi elektirik var ? mercek mi ileri geri hareket ediyor?
    bunu ilk defa duydum
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    mete abi evet kendim takıcam yaparım bu işi benim cuptan tecrubem varbirde mercekli olmasının iki nedeni var hem uzun kısa sellektor yapmak hemde muanede uzun kısa farım olucak sorunumda olmıcak...mercek takınca evet mercek perde gorevı yapıyor ışık yanıyor ama perdeleyerek kısalar yanmış oluyor benımde düşüncem o yönde ama sadece zenon takmak yerıne böle yapmak daha mantıklı gelıyor sonradan ugrasmıyım...
    yapabilirsen helal olsun kanka...ne mutlu sana...ama ben eline alacağını düşünmekteyim far atomunu... moralini bozmayımda çok hassas işler bak...hadi taktın sonra silikon uygulmasını bari güzel yap beklet ki ilk sarsıntıda yalan olmasın...severim özgüveni ama paramıda riske atmak istemem...

Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    h4 zenon kullanırsan uzun kısan zaten olacak.. mercek ışığın dağılmasını engeller. vizede merceksiz zenonlar zaten geçmiyor
    ben size başka bir şey söylüyeyim. merceği silikonla tutturacaksınız , far içindeki aynayı artık kullanmayacağından başka renk de olabilir ..

farın içini yani aynasını inceleyin. aynanın üst kısmında tırtıklı bir alan var . bu tırtıklı alan zenon da duvara yansıttığınızda çizgi çizgi şekiller çıkartıyor. yani bizim motorların far aynaları zaten zenon için ideal bir şekil değil
    bu mercek işini 3-4 aydır düşünüp hesaplıyorum. farı yerinden sökmek için yan krenajları sökmek ölüm geliyor. komple ön tarafı açmadan sadece farı almanın bir yöntemi varmı ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:25 ----------

mercek de mi elektirik var ? mercek mi ileri geri hareket ediyor?
    bunu ilk defa duydum

valla usta karıştırmayımda H4 galiba usun kısa olmayan tek...H7 arkasında bir uzantısı olan farklı bir model...far tasımız biraz garip duy yuvası zorluyor takmayı...mesela cbf 250 de o kadar basitmiş ki bu iş...o dediğin far atomunu sökmek srevis içinde zor...ve bildiğim kadarıyla hassasda bişey...zaten şu anki zenonu muayeneden sonra taktırdım...geçmeyeceğini biliyordum 2 ay sabrettim...

benim ışıkda dediğin gibi üst kısımda çizgili farklı prizmamsı şekiller yayıyor ama alt kısımdan ver coşkuyu durumu...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    cbf150
    Gözümü daha karartamadım ama karatırsam bir merceklide bana ısmarlayın.
    Yan krenajları söksem zaten göstergeyi led yapacam ama nerdeee.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru bilgi. Mercekli uygulamalarda D1S- D2S gibi ampuller takılıyor.

Tip : D2S
    Güç : 12V/35W
    Işık gücü : 3200 lm. (+/- 450 lm)
    Renk ısısı : 4150K
    Ömür : 3000 saat

Arkadaşlar www.geceucusu.com bu siteye girin ve tüm xenon ile aklınızdaki sorunları çözün
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    HAYABUSA
    Arkadaşlar bu arkadaşımız yapmış motoruna mercek far takılırken aynen bu uygulamaları bizde yapıcaz.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ygulamasi.html

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Arkadaşlar bu arkadaşımız yapmış motoruna mercek far takılırken aynen bu uygulamaları bizde yapıcaz.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ygulamasi.html
    peki o zenonların merceği bizim cbfin farına sığacakmı çok büyük değilmi?bugun sirkecide uzun kısa h4 sordum ampulden uzun kısa ampulun arkasında ufacık motoru var bunumu taksam yoksa merceklımı karar veremedım...aynı hesaba gelıyo dırek ampulden uzun kısa yapabılıyosun...

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    olursa da merceklı olsun , ben zamanını beklemek degılde maddı olarak problemi çözmem lazım
    kazadan dolayı degısen bı farım duruyor ilk önce eskı far tasında uygulayacagım iş garanti olsun
    kalıcı olması rahata erdirmesi , kullanılırlıgı en yuksek olanı , cevreyede duyarlı olursa içimde rahat eder

Motosikleti
    CBF 150
    dün zenonu konşuk motor takıyor demiştim. metehan abi yanlış anladı galiba DB KONŞUK değil maltepe KONŞUK MOTOR Mehmet usta sanırım db nin babası veya akrabası zenonun markasını bilmiyorum ama h4 yani uzun kısa valla toplanıp gidersek indirim yaparmı bilmiyorum konuşmak lazım farın yanında dörtlü yaptırsak ne kadar olur dedim 20 tl ye yaparız dediler. bende kendim yapmayı çok düşündüm ama zaten arada çok bir fark yok bunlarla uğraşmaktansa daha cazip geliyor bana. ha bu arada kredi kartına taksitte yapıyorlar sanırım.
    [/X]:cat:[I][B]htokac[/B][/I]

Motosikleti
    HONDA CBF150
    Bizim bu cbf150 için;
    Honda İnnova lar daki gibi yan sehpa (yan ayaklık) takılabılırmı arkadaslar.

Yan ayaklık acıkken motor calışmıyacak yani

Metehan abi ve diğer arkadaslar görüslerinizi bekliyorum
    _____[COLOR="Red"][B]Beşkazalı[/B][/COLOR]____
    [COLOR="Blue"][B]__Fethiye Grup48__[/B][/COLOR]

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Beşkazalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim bu cbf150 için;
    Honda İnnova lar daki gibi yan sehpa (yan ayaklık) takılabılırmı arkadaslar.

Yan ayaklık acıkken motor calışmıyacak yani

Metehan abi ve diğer arkadaslar görüslerinizi bekliyorum
    Beşkazalı niye olmasın? Kendin yapamazsan bile ustalara yaptırabilirsin.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler