Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birol; sizin cbf 250.lerde xenon vardı bi resimde görmüştüm,beyaz ışıkmıydı o?

abi bu mercekli çok pahallıymış ben bikaç yere sordum uzun kısa xenon 100 tl montaj dahıl..
    Evet bizdeki xenon,ama biz 150+150=300 tl'ye aldık xenonları,kalitesine göre fiyatları değişiyor.

Space marka bizdeki xenonlar.

facebook(Fazer Tutkunları)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    http://DİŞLİ SETİ+ZİNCİR 125 CC CG SERİSİarkadaşlar bizim bi arkadaş soruyor bu dişli cbf ye olrmu diye

Motosikleti
    RED HONDA CBF 150
    AydoğanX xenon kiti hakkında verdiğin bilgiler çok yararlı oldu..paylaşım için teşekkürler..

Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf250 ye uysa ben hemen yaptırıcam.

cbf250 nin far derinliği 11 cm arkadaki tası ile,merceğin boyu 14 cm.
    Birol usta sen istersen cbf 250nin far derinliğini uzatırsın, yada arkadaki tası uzatırsın ne biliyim yaparsın bişeyler olmadı acerbis far takarsın ona mercekli xenon monte edersin.
    Yeter ki iste. (Çok mu gaz verdim )

Alıntı RED ANGEL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AydoğanX xenon kiti hakkında verdiğin bilgiler çok yararlı oldu..paylaşım için teşekkürler..
    Rica ederim. Bildiklerimizi paylaşmadıktan sonra o bilginin ne ehemmiyeti var ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:59 ----------

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://DİŞLİ SETİ+ZİNCİR 125 CC CG SERİSİarkadaşlar bizim bi arkadaş soruyor bu dişli cbf ye olrmu diye
    Link olmamış Ferhat. Bişey açılmıyor. Ama eğer CG'nin dişli seti ise emin olmak zor yanyana koyup kıyaslamak lazım.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birol usta sen istersen cbf 250nin far derinliğini uzatırsın, yada arkadaki tası uzatırsın ne biliyim yaparsın bişeyler olmadı acerbis far takarsın ona mercekli xenon monte edersin.
    Yeter ki iste. (Çok mu gaz verdim )
    Yeterlidir gaz.

Ama hep istemişimdir,mercekli xenonlu bi farımın olmasını.

Burada ki merceklerin boyu hangisi olursa onu uygulama yapılabilir.

http://www.sahibinden.com/xenon_merc...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/toyota_ave...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/xenon_uygu...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/orj_valeo_...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/far_sistem...QQdisplayitem?

http://www.sahibinden.com/hella_moto...QQdisplayitem?

facebook(Fazer Tutkunları)

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zenon ne takmak ıstesek ne marka model nası bişi alıcaz?

kaca maal olucak?

uzun kısa bi aradamı oluyor? merceksizmi? merceklisi ne kadar olur =) cokmu sordum

piyasada yüksek te olsa ben kendim için malolan rakamları yazayım. istersen uzun kısa da takabilirsin.uzun kısa 75 tl civarına hallolur.sadece kısa takarsan 50tl. ben uzun kısaya gerek görmedim sadece kısa taktım.zaten aydınlatması harika.mercek bence gereksiz uğraş.tabiiki ışığı toplaması güzel bir şey ama benımkının ışık dağılımı çok çok iyi.eğer dağınık olsaydı illaki o far tasını keser mercek uygulaması yapardım.ama gereksiz. tasın yansıtması çok iyi.
    yani kimi arkadaşların dediği gibi ışığı sağa sola dağıtmıyor,yukarı aşağı çakmıyor.ben memnunum fazlasıyla.bunun kalite olayına girersek te piyasadaki malların %90 ı çin malıdır, kimisi 50 tl dir kimisi 150 tl dir. ama kaliteleri aynıdır. mtec yada philips in kAliteleri ayrı tabiiki,sonuçta her markanın verdiği ışık şiddeti aynıdır,ister çin malı ister japon.

bir arkadaşta garantiden çıkarmı demiş. benimkide garantide oldugu için 2,000km de yetkili servisteyim, ana far ve + sislerdede iki adet xenon olduğu halde birşey demiyorlar. toplam 3 balast 3 xenon ampul mevcut benımkınde bu güne kadar aküde sıkıntı asla yaşamadım,kimisi aküyü bitiriyor diyorda.akümdede hiç zayıflama yok. bitirsede yenisini alır takarım,aydınlatma önemli çünkü.
    bu yaz kafam eserse sisleri söküp yenine hellanın merceklilerinden takabilirim,çok güzel bir ısık yansıtması var.

Alıntı blue white adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    piyasada yüksek te olsa ben kendim için malolan rakamları yazayım. istersen uzun kısa da takabilirsin.uzun kısa 75 tl civarına hallolur.sadece kısa takarsan 50tl. ben uzun kısaya gerek görmedim sadece kısa taktım.zaten aydınlatması harika.mercek bence gereksiz uğraş.tabiiki ışığı toplaması güzel bir şey ama benımkının ışık dağılımı çok çok iyi.eğer dağınık olsaydı illaki o far tasını keser mercek uygulaması yapardım.ama gereksiz. tasın yansıtması çok iyi.
    yani kimi arkadaşların dediği gibi ışığı sağa sola dağıtmıyor,yukarı aşağı çakmıyor.ben memnunum fazlasıyla.bunun kalite olayına girersek te piyasadaki malların %90 ı çin malıdır, kimisi 50 tl dir kimisi 150 tl dir. ama kaliteleri aynıdır. mtec yada philips in kAliteleri ayrı tabiiki,sonuçta her markanın verdiği ışık şiddeti aynıdır,ister çin malı ister japon.

bir arkadaşta garantiden çıkarmı demiş. benimkide garantide oldugu için 2,000km de yetkili servisteyim, ana far ve + sislerdede iki adet xenon olduğu halde birşey demiyorlar. toplam 3 balast 3 xenon ampul mevcut benımkınde bu güne kadar aküde sıkıntı asla yaşamadım,kimisi aküyü bitiriyor diyorda.akümdede hiç zayıflama yok. bitirsede yenisini alır takarım,aydınlatma önemli çünkü.
    bu yaz kafam eserse sisleri söküp yenine hellanın merceklilerinden takabilirim,çok güzel bir ısık yansıtması var.
    @bluewhite
    Açıklamaların için teşekkürler. Merceksiz dahi olsa xenonun aydınlatması çok güzel o konuda hemfikiriz, fakat bu güzel ışık karşıdan gelen sürücülerin yada önümüzdeki aracın aynasında yansıyıp öndeki aracın gözünü alıyormuş.

Mümkünse motosikletini bir duvara doğru çevirip, 10 metre civarından farlar açıkken duvarın resmini çekebilirmisin? Eğer dağıtmıyorsa üstte bir kesilme çizgisi olması gerekiyor. Şu resimdeki gibi :

Merceklilerde bu kesilme çizgisi gayet net gözükebiliyor. Fakat merceksiz xenonlarda bu kesilme çizgisi bulunamıyormuş, o yüzden dağınık veriyor diye yazmıştım.

Başta bahsettiğim gibi bu konuda çok fazla bilgim yok. Bende mercekli xenon takma niyetindeydim ama tüm bilgilerimi kesinleştirene kadar xenon projesini beklemeye aldım şu an için.

Senin CBF150'nin bahsettiğim gibi duvar resmini gönderebilirsen bu konuda bir fikrimiz olur.

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    birisi fazer'ına uygulamıştı aklıma geldi aradım buldum, birol sanada fikir olabilir, cm mesafe nasıl ahlletmiş arkadaş

şu linkte bizim sitede

http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ygulamasi.html
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    aydoğan sende haklısın dediklerinde. ama o ışığı kesme işinide sadece mercek yapıyor,normal tasta o kadar kesme asla olmuyor ama ışığı asla yukarı aşağı da vermiyor.örnek metehan ın cbf ye xenon taktığımızda onunki sağa sola bayağı çakıyor,dağınıklık var. o halinden memnun çünkü istanbul trafiğinde fark edilmek istiyor.benımkınde o yok,sadece önüne çakıyor.tek eksiği merceğin kesme çizgisi
    bir boşlukta gece duvara ve yola verdiği ışığın fotosunu çekip koyarım.

Motosikleti
    Honda PS 150i '10
    bnm kask kırılmıştı yenisinide almadık daha bugün yolda gidiyodum 60-70 civarı gözüme birden sinek girdi halk minibüsüne girmeyim diye ön frene asıldım (kampana)bu seferde motor kaydı ama kurtardım

Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birisi fazer'ına uygulamıştı aklıma geldi aradım buldum, birol sanada fikir olabilir, cm mesafe nasıl ahlletmiş arkadaş

şu linkte bizim sitede

http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ygulamasi.html
    @Vasco
    Bizim MT'deki topicte detaylara girilmemiş. Şuradaki linkte de bazı bilgiler var. http://www.geceucusu.com/index.php?s...=2941&hl=fazer

Yine fazera uygulanmış ama baştan sona en ince ayrıntısına kadar montajdaki aşamalar sırayla mevcut. Bu işe merak saranların çok işine yarayacaktır.

aydoğan sende haklısın dediklerinde. ama o ışığı kesme işinide sadece mercek yapıyor,normal tasta o kadar kesme asla olmuyor ama ışığı asla yukarı aşağı da vermiyor.örnek metehan ın cbf ye xenon taktığımızda onunki sağa sola bayağı çakıyor,dağınıklık var. o halinden memnun çünkü istanbul trafiğinde fark edilmek istiyor.benımkınde o yok,sadece önüne çakıyor.tek eksiği merceğin kesme çizgisi
    Teşekkürler. Beklemedeyiz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 ----------

Alıntı Adrion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bnm kask kırılmıştı yenisinide almadık daha bugün yolda gidiyodum 60-70 civarı gözüme birden sinek girdi halk minibüsüne girmeyim diye ön frene asıldım (kampana)bu seferde motor kaydı ama kurtardım
    Aman abicim büyük geçmiş olsun. "Kasksız motosiklet sürülmez." Bunu kesinlikle bilinçaltımıza yerleştirmeliyiz. Lütfen bir daha sakın koruma ekipmanların olmadan motosikletin üstüne oturma.

Motosikleti
    Honda PS 150i '10
    valla haklısın abide şimdi babam hadi alalım kask dedi bende şı LS2lere özendim onlar güzel e 150-200 arası oynuyo bu haziran gibide karneyi iyi getirirsem babam alıcak bana bi cbf 150 yada cbr 125 o zamanda kaskı aldırırım arada)

Motosikleti
    RED HONDA CBF 150
    "valla haklısın abide şimdi babam hadi alalım kask dedi bende şı LS2lere özendim onlar güzel e 150-200 arası oynuyo bu haziran gibide karneyi iyi getirirsem babam alıcak bana bi cbf 150 yada cbr 125 o zamanda kaskı aldırırım arada)"
    çakalll..işi biliyosun dostum..

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok

Rialli'de bir ara 15/42 ön arka dişli seti vardı ama az önce sordum ellerinde ön dişli 14 kalmış.

16 dişli takarsanda kalkışlarda ivmelenmen düşecek ama son hızın artacak, en iyi sonucu yine orijinal 15 ile alacaksın sanırım

Yıbayı eski dişliyle dolanmak lazım Murat, farklı markalardan kesin aynı olan vardır. Muhtemelen CG serisininki aynı olabilir. Çıkan dişliyi atmasaydın keşke, ona göre bakarak alabilirdin.
    evet hacı bende o yuzden yıbadan almıstım emme motor 100 de kalıyor yaw bagırıyor ama gıtmıyo buyuk ıhtımalle 15 alıcam tekrardan ama nerden nasıl olacak eskı dıslı hızır ustanın orda kalmıstı tabı bırılerı almadıysa aga bı bakayım hızır ustanın oraya ben

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------

evet bende gece xenonun fotosunu koyayımda merceksız veyatta merceklı xenon takmak montajını yapmak ıstıyen arkadaslara fıkır olur gercı ısmaıl ben sana gorusumu soylemıstım ne kadar erken takarsan h4 tıp xenon o kadar ıyı olur demıstım emme

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gercı ısmaıl ben sana gorusumu soylemıstım ne kadar erken takarsan h4 tıp xenon o kadar ıyı olur demıstım emme
    Muratım haklısın, xenon her halükarda bizim için iyide karşıdaki sürücülere rahatsızlık verip tehlikeye atacaksam "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demek doğru değil bence. Sen, ben, biz, kimse bu göz alma olayını önemsemezse trafik içinden çıkılmaz bir hâl alır. Araştıralım doğrusunu bulalım

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    Muratım haklısın, xenon her halükarda bizim için iyide karşıdaki sürücülere rahatsızlık verip tehlikeye atacaksam "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demek doğru değil bence. Sen, ben, biz, kimse bu göz alma olayını önemsemezse trafik içinden çıkılmaz bir hâl alır. Araştıralım doğrusunu bulalım
    ismail günaydın sana bir şey soracaktım sabahları motoru çalıştırırken zorlanıyorum cıklei ortaya cekip çok az gazı cekip marşa basıyorum ama motor gaz boğuluyor ve istop ediyor o yuzden 3-4 dakıka sonra calısıyor ve en az 10 veya 12 kez marşa basmak zorunda kalıyorum bende bir sorun var herhalde gaza boğuyorum her halde motoru dimi

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ismail günaydın sana bir şey soracaktım sabahları motoru çalıştırırken zorlanıyorum cıklei ortaya cekip çok az gazı cekip marşa basıyorum ama motor gaz boğuluyor ve istop ediyor o yuzden 3-4 dakıka sonra calısıyor ve en az 10 veya 12 kez marşa basmak zorunda kalıyorum bende bir sorun var herhalde gaza boğuyorum her halde motoru dimi
    Günaydın.
    Bahsettiğin gibi eğer marş anında fazla gaz verirsen boğulur. Marşa bastıktan sonra hafif gaz vermen lazım.
    Yani motor çalışmadan gaz çevrili vaziyetteyken marşa basarsan boğarsın.

Olması gereken jikleyi yarım yada daha az aç.
    sonra marşa bas ve marş anındayken çok hafif gaz ver

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    Günaydın.
    Bahsettiğin gibi eğer marş anında fazla gaz verirsen boğulur. Marşa bastıktan sonra hafif gaz vermen lazım.
    Yani motor çalışmadan gaz çevrili vaziyetteyken marşa basarsan boğarsın.

Olması gereken jikleyi yarım yada daha az aç.
    sonra marşa bas ve marş anındayken çok hafif gaz ver
    anladım teşekkür ediyorum ben gazı cekp cıkleyı ortaya getirip marşa oyle basıyordum wallaha bir gün marş dinamosunu yakacağm b

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    yok ya kitapçıkta gaz kolunu bir miktar açın daha sonra start butonuna basın falan yazıyordu..? yanlış mı hatırlıyorum?

Motosikleti
    Honda PS 150i '10
    işi biliyorumda takdir getirme şartı var)onuda alıcam inş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler