Kitapçıkta belirtilen "uzun süreli yüksek devirli" kullanım bujisi : CPR
9EA-9
Standart önerilen buji kodumuz ise CPR
8EA-9
Uzun yol bujisinin faydası vs. gibi bir durum varmı yokmu bilmiyorum. Kullanan da pek kişi yok zaten. Çünkü buji Türkiye'de yok
Ebay'de İngiltere'de bir satıcıda var. Yani yurtdışından sipariş vermek gerekiyor Murat
Eğer normal buji dersen Çankaya'da kawasaki yetkili servisi Ulusan Motor'dan almıştım ben. Yıba'da bulamamıştım. Yıba'daki satıcılara bakarsan sana CP8ea kodlu değişik bir buji veriyorlar ve "abi bu oluyor herkese veriyoruz al sende kullan" diyorlar ama buji çok önemli orijinal kodlu bujiden başka kullanmak motor sağlığı için ciddi tehlikeler doğurabilir. Gel bir de bunu Yıba'daki esnafa anlat
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 ----------
Adrion Hoşgeldin.
CBF kurye motoru olabilir, bu durum motorun ne kadar sorunsuz ve yedek parçasının uygun fiyatlı olduğunun bir göstergesi.
CBR125 ile en ufak bir düşmede aynalar ve grenajlar kırılsa ortalama 1000 liradan aşağı masrafın olmaz. Gösterge paneli, jant vs gibi parçalar aşırı pahalıdır. En son arka jant fiyatı 800-900 TL arası bir fiyattaydı.
CBR125'i "şekilli" gösteren en önemli özellikleri grenajlı olması. Unutmaki her motorcu düşmüştür yada düşecektir başka yolu yok bu işin
Bu yüzden ne kadar az masraf o kadar iyi.
CBF150 ile bu sorunların hiçbirini yaşamazsın. Yedek parçası uygun fiyatlıdır.
CBR125'in ve CBF150'nin üstüne binmeni öneririm. Aradaki kalıp , boyut farkını görünce zaten doğal olaark CBR125ten vazgeçersin.
CBR benim eski BMX bisikletimi hatırlarıyor bana.
Teknik verilerine denilecek bişey yok. Gerçekten güzel alet.
CBF150'ye göre avantajları, arka frenin disk olması ve su soğutma sistemi olması.
Onun haricinde her yönden CBF150 öneririm. Seni üzmez. Gerçi şu ana kadar hava soğutmalı olan CBF150 ile 900 km civarı günlük yol yapan arkadaşlar oldu.
Hiçbir sorun yaşayan olmadı. Yani hava soğutma aslında bir eksi değil.
Son hız konusuna küçük cc'de takılmamak lazım.
CBF150 düz yolda son hızı 110-120 civarıdır.
CBR125 in ise 10 yada 20 km. fazlası olur en fazla.
Son notum iki motorunda üstüne binmeden karar verme. Karar senin