günaydııııınnnnnnnn
günaydııııınnnnnnnn
Benimde yağ değişim zamanı geldi, çattı, hafiften geçti. Benim ustada po vardı, bakalım başka bişey getirmiş mi? Varsa 15-40, 15-50 yaz için iyi fikir yoksa 10-40.
Debrijaydan yana sıkıntım var, 4 parmakla tutamıyorum İlk başlarda tutarken sınıtı yok, yarım debriyaj olaylarında parmak sayısı 3'e düşüyor, hassasiyet ve kontrol ise azalıyor. Böyle devam ederse teli hafiften gevşeteceğim.(Eskiden öyleydi ve ben maneti bırakmadığım anlarda bile tam kavrama olmuş oluyordu ki oda 5-8 mm ye denk gelir sanırsam.)
Burada havalar yine bozdu, zaten hafta sonuda havalar güneşli olmasına rağmen serin esiyordu. 60-70 km gezdim, ellerim ve ayaklarım üşüdü; hafta sonunda.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Bence fiyat gayet uygun.
İstanbuldaki arkadaşlar servislerinizin kıymetini bilin.
Jr.'ım Evrenim, adamları görüyosun dimi
Mücahit 26 liraya yaptırmış. 52 ye çok diyor
Ankaradaki Hondacılar aynı olaya 100 lira bayılmak zorunda,
Ne olacak bu işin sonu
Hocam 9 lira gayet uygun da o fiyata motosiklet yağı olduğundan eminmisin?
Araba yağı olmasın aldığın yağ?
Hasan kardeşim Lucas balataları bende düşündüm bi ara ama fiyat yüksek gelmişti. Hem de bulamamıştım.
Ani frenlemelerde hissedilir bir fark oluştumu? Birde lucasın bizim cbf150 için olan modeli varmı? Sen nereden almıştın?
Sahibindende bi satıcıya sormuştum, "o modele uygun lucas balata yok" demişti bana. Sallamış demek ki
Hadi geçmiş olsun tekrardan montu bulduğuna sevindim.
Başına birde mont masrafı çıkmadı
Petrol Ofisinin motosiklet yağını yaklaşık bir ay önce didik didik aramama rağmen hiçbir yerde bulamadım. Sen hangi PO yağdan koymuştun ve memnunmusun?
Debriyaj ayarı için plastik toz korumasını geri çekip ayarlama yaparsan sorun çözülür. Bizim eski bisikletlerdeki fren ayarı gibi aynı
Günaydın Ferhat.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Cok gecmiş olsun Zenon kardeş..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:38 ----------
Arkadaşlar Bişi itiraf edeyimmi. Ben bu başlıgı takip edemiyorum. Sirket bilgisayarı olunca siteye fazla giremiyorum.. Ayrıca her gun siteye girip bakmış olsam bile Aksam saat 17:00 dan sabah saat 08:30' a yani benim mesaim bitip de ertesi gunu tekrar mesai ye başlayıncaya kadar 3-4 sayfa yazılmış oluyor... Bidaha bukadar cok yazarsanız sizi site yonetimine sikayet ederem haa.. Ona gore.... Keyifli formlar arkadaşlar. Başlık surekli en tepelerde..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
ben hergün girip bakmama rağmen zorlanıyorum ama çok zevkli bu şekilde motorumdan da zevk alıyorum motoru kullanırken sanki bir ailenin mensubuymuşuz gibime geliyocbfimi seviyorum bu başlığı seviyorum cbf sahiplerini seviyorum seviyorum uleyyyn
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:33 ----------
bu Lucas balatalarının fiyatı nedir ve ne avantajı var çunkü firen çok önemli ya eger fark çok varsa orjinalle alınır heralde fiyatı nedir?
ben 4000,8000 bakımlarına 50 lira verdim. Bu hafta içinde de 12.000 yaptırcam .Zincirim formunda,frenler iyi,değişecek bişey yoktur herhalde...
Çift korna takmıştım, göstereyim dedim.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Mucit kardeşim bende tek seger korna taktım.
Oto aksesuarcıdan almıştım bi kutuda iki tane vardı biri kalın diğeri ince ötüyormuş. Kalın olanı aldım sadece 7,5 TL idi.
Eski kornanın kablolarını direk yeni kornaya taktım ama sanırım akümü zorluyor bu güçlü korna. Ara sıra marşta zorlanıyor çünkü.
Senin bu iki kornayı takarken ekstra yaptığın bir işlem oldumu?
Geçmiş olsun Zenon, Allah tekrarını vermesin inşallah.
geçmiş olsun Zenon,
bu olay bütün motosiklet kullanıcılarının tekrar bazı şeyleri düşünmelerini sağlar umarım... motosiklet kullanmak bir oyun değil!! her zaman bukadar şanslı olmayabiliriz... tedbiri elden bırakmayalım.
korumalarımızı da ihmal etmeyelim...
iyiki korumalarınlaymışsın zenon
İdare eder, bildiğin otomobil kornası işte
Ekstra hiçbir işlem yapmadım, direkt taktım. Ama ekstra ne yapabiliriz ki, akünün zayıflamaması için. Eğer kornadan olduğuna eminsen, motor çalışmazken kornaya basma. Ben de zaten öyle yapıyorum. Yoksa aküyü büyütmek dışında başka alternatifde yok.(Oda tam çözüm değil) Ve bu olayda şunu gösteriyorki, ufak motora yok sis farı, yok xenon,... takılmaz, takarsanızda oldukça dikkatli olun yoksa akü biter, sizde kick startla çalıştırırsınız; Ama cbfde kick start yokki
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
ne şirin kornamız var ya. roğdranır çizgifilmindeki, otoyolda paso tilkinden kaçan kafam kadar kuş gibi MİĞPMİĞP
biğtin zurnadan sonra bunun kornası canavar gibi. duyulmadığına denk gelmedim ben. Allah denk getirmesin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:09 ----------
düzelteyim tilki değil kır kurdu demekmiş "coyote"
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
@ jr.
Şirin olmasına şirin ama 30-40'tan sonra duyulmuyor orijinal korna
Sırf millet kornayı duymuyor diye değiştirdim ben. Şimdi en azından 60-70 le sollamaya çıktığım zaman dat'lıyorum adam aynadan bakıyor göz göze geliyoruz öyle geçiyorum.
Trafikte aralardan geçerkende önüme bi yaya atlarsa biplediğim zaman adam bi hopluyor , hemen kaçıyor sonra
Önceki kornada bu farkedilme oranım çok düşüktü.
senin kornaya ben bir bakayım. bu arada vfr 1200 kriterlerini okudunuz mu ana sayfada
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)