Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı Alman_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar belki konu dışı olcak ama yazın cbfimi almayı düşünüyodumki bugün direksiyon eğitimndeki ark. direksiyon eğitimininden sonrada özel olarak kursa katılmalısın diyordu. Burdaki (direksiyon) eğitimle ancak ehliyet alırsın diyo. Kafam karışdı. Ne dersiniz !?

not: daha önce motor deneyimim olmadı ama motoru alsam kendi kendime pratik yapsam daha iyi olmaz mı !?
    Öncelikle hoşgeldin. Direksiyon sınavından geçmen için motoru düz bir alanda sürüp ileride u yapıp 8 çizerek geri geliyorsun. Zorluğu yok. Bilen bilmeyen herkes alıyor.

Ama bu mereti kullanmayı gerçekten istiyorsan eğitim alırsan kendin için çok faydalı bir iş yapmış olursun.

Kendin kullanarak tecrübe edinmene değinirsek;
    Şanslıysan maddi kazalarla atlatırsın.
    Şanssızsan (Allah korusun) canınla dahi ödeyebilirsin.

Motorcular ikiye ayrılır:
    1-Ya düşmüşsündür
    2-Ya da düşeceksindir.
    Başka bir seçenek yok ne yazıkki
    Bu yüzden ben eğitim almanı şiddetle tavsiye ederim.

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ohbe döndü sonunda meğer sorun saptaymıs o olmadan dondurmek zormuşneyse heralde olmuştur hard yazan tarafa dogru cevırdım yazı obur tarafa gecıcek kadar dondu daha donmedı ama yukseldı ve daha sert oldu sankı
    Hadi geçmiş olsun. 3 kademe var süspansiyonda. zincir tarafından asılınca en sona getirmişsen eğer "Hard" yani en sert konuma almışsın demektir.

Alıntı aybarssurucu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maalesef İzmir'den zorunlu göçen tayfaya katılıp Istanbul'un kucağına düştük. Motoru daha getireli 1 hafta olmadan Ortaköy'de bilerek ve isteyerek birileri devirince sol tarafı komple kaybettik. Mete_Han sağolsun bize verdiği kaynak olan Sürat Motor'dan parçaları aldım; Istanbul'da "ustalar" öper seni dediler kendim taktım ama hesaplanmadık 1-2 hasar daha çıktı. Bu arada CBF'in orjinal grenajındaki vidalar Sürat'ten aldıklarımıza uymuyor; benden uyarması. Eğer kendiniz takacaksanız vidanızı da alın Karaköy'den. Sonra adamlara ilişmeyin boşa.
    Geçmiş olsun.
    Grenaj vidaları konusundaki kritik paylaşımın içinde teşekkürler.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CBF 150
    arkadaşlar, bugün 180 TL'ye Shad SH45 aldım ikinci el http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45241
    ucuza mı almışım sizce? bir de motoru kullanmayı iyice söktüm, çok zevkli :D:D
    [COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
    ::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    erdi

motosikleti kısmında hala inş. yazıyo. bu işin inş.'i bitti maş. ı kaldı

ben 37 liraya aldım çantamı. bana sorarsan pahalı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:42 ----------

Eymirde ekipçe motorlarımız. ismailin motora cila çekiyoruz.

Ekip ve göl kıyısında yayılıp tıkınmalar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:20 ----------

bakın hesap yaptım 2,6 lt yakmışım yeni rekorum

yedeğe geçmeden 405 km
    yedek de 2,6 lt imiş zaten
    yani yedek dahil 500 kmnin üzerinde menzilimiz var arkadaşlar. yeter ki efendi kullanın
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    valla ben o ilk aldıgım donemde 1 depo ile 370 km yapmıstım yedek hariç . simdilerde ise 320 km ancak oluyor bende anlamadım gıttı bu işten
    efendıde kullansam delicosta olsa aynıtas aynı cbf

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben o ilk aldıgım donemde 1 depo ile 370 km yapmıstım yedek hariç . simdilerde ise 320 km ancak oluyor bende anlamadım gıttı bu işten
    efendıde kullansam delicosta olsa aynıtas aynı cbf
    aynı ben :D ilk zamanlar 2.7-2.8ler olan yakıt tüketimi artık 3,5 a oturdu aşağı yukarı ekstra durumlar hariç azı yok çoğu var :D

jr.
    bizlerde memnun olduk, başka zaman başka yerde görüşmek dilekleri ile.

fakat ankara tayfasının efsane grup sürüşünü ve kırmızı ışık hassasiyetini nasıl dile getirsem bilemedim :D:D
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya motorun arkası yükseliyor sanırım amortisör sertleşince
    Evet aynen öyle. Benim amortisör orta seviyedeydi.iki gün önce yumuşattım.Üstündeyken farkı hissedebiliyorum.En sert konumda enduro tadı verir herhalde

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı erdi_arikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, bugün 180 TL'ye Shad SH45 aldım ikinci el http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45241
    kardeşim çantayı ucuza kapatmışsın sıfıryla arasında cok fark var kappaya 250 vercektın aynı işlevi görcekti bende shad de var bılyıosun shad ses yapar dedıler kappa ses yapıyor hayırlı olsun gule gule kullan emınonunde 25 30 tlyde cantalar var bişeye benzemıyo hem ufak ve alt tapladan cıkmıyo sabıt ıllakı sokmen lazım

bu arada ankara'nın cbf'cileri geziyor bizimde toplanmamız lazım

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Cumleten herkese selam hafta sonu nete girmedim konular almış başını gitmiş ya Bende cumartesi 500 bakımıd iye gittim ordaki eleman 500 bakimi diye birsey yok dedi bu gun yarın gel aöa 950 km olsun dedi bende frenin altındaki vida düşmüştü onu taktırdım çıktım bana motoru teslim eden usta beni ymeiş 500 gel diyerek demek ki sonuç olarak devam ediyorum 1000 km ye kadar ama motoru sıkıştırmadan nasil kullanıcaz bilmiyorum yeri geliyor otobana cıkılıyor ama guzel havada kullanmak super bir duygu valla bir okadarda guzel havada trafiğe girmek iğrençmiş. otobuslerin ve diğer araçların ekzosu dumanı direk kaskın içinde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:04 ----------

Alıntı erdi_arikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende İXS 42 lt almıştım 0 ama 190na sen yinede iyi almışın liste fiyatı yuksekmiş.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    günaydın arkadaşlar bende dün motoruma pasta attım yeni gibi oldu wallaha sıfır gibi yıldır yıldır parlıyor cantlarımı da parlattım çok güzel oldu resimlerimi koymak için van atıyorum...

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    günaydın arkadaşlar bende dün motoruma pasta attım yeni gibi oldu wallaha sıfır gibi yıldır yıldır parlıyor cantlarımı da parlattım çok güzel oldu resimlerimi koymak için van atıyorum...
    Günaydın Ferhat;
    Mesaj sayın 32 olmuş resim koyabilirsin.
    imageshack.us adresine gir, resimleri upload ettikten sonra forum linkini kopyala buraya yapıştır.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cumleten herkese selam hafta sonu nete girmedim konular almış başını gitmiş ya Bende cumartesi 500 bakımıd iye gittim ordaki eleman 500 bakimi diye birsey yok dedi bu gun yarın gel aöa 950 km olsun dedi bende frenin altındaki vida düşmüştü onu taktırdım çıktım bana motoru teslim eden usta beni ymeiş 500 gel diyerek demek ki sonuç olarak devam ediyorum 1000 km ye kadar ama motoru sıkıştırmadan nasil kullanıcaz bilmiyorum yeri geliyor otobana cıkılıyor ama guzel havada kullanmak super bir duygu valla bir okadarda guzel havada trafiğe girmek iğrençmiş. otobuslerin ve diğer araçların ekzosu dumanı direk kaskın içinde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:04 ----------

Bende İXS 42 lt almıştım 0 ama 190na sen yinede iyi almışın liste fiyatı yuksekmiş.

güzel havada motor sürmek gibisi yok zaten hocam sen şuan rodajda oldugun için o otobus araba eksozlarının kokusunu alıyosunaman yavaş kullan dıım rodaj bence cok cok onemlı obur motorumu rodajdan dolayı cok sagır bıraktım 1000 km olsun baslarsın yavas yavas

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:17 ----------

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu aralar bende cila yapıcam bi yıkatayım motoruresimleri bekliyoruz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:17 ----------

bu arada arkadaşlar havalar düzeldi valla motor kendine geldi maşallah maşallah diyimdesabah jigle yarıım cekili calıstryrm bi iki gaz veriyorum jıgleyı kapa rolontode calısıyo motoryıne ısıtıyorum tabıkı ama bu havalar azdaha ısınsa artık bas marsa asıl gazatabı sabah ılk calıstırmada sonrasında zaten bu sekılde

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    metanım ekom,

sürekli kullandığımız yollar olduğundan sürüş kolu diye kimsenin kafasına vurmuyoruz. zaten gidilecek yeri herkes biliyor. bunlar toplantı. geziler böyle değil.

her gezi öncesi sürüş kolu kuralları, bölünmemiş yol formasyonları ve geçen haftadan gözümüze batan gerekli uyarılar tekrar tekrar yayınlanır.

kırmızı ışık olayı da şehir içinde karşılaştığın bizim dışımızdaki sürücüleri kastediyorsan, ankarada resmi olmayan, dile getirilmeyen, hatta polisin müdahale etmediği bir kural oluşmuş. kırmızı bile yansa sağa dönüşler serbest. bizde bir araç kırmızıda sağı kapatmışsa plakası çoğunlukla yabancıdır.

bizi kastediyorsan yine yalnız değiliz. incek yolundaki gereksiz lambaları hiçbir sürücü sallamıyor. ama 4yol falansa duruyoruz o kadar da kızma

ha ilave yapayım, kural olarak ikisinde de haklısın. olsa güzel olur

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel havada motor sürmek gibisi yok zaten hocam sen şuan rodajda oldugun için o otobus araba eksozlarının kokusunu alıyosunaman yavaş kullan dıım rodaj bence cok cok onemlı obur motorumu rodajdan dolayı cok sagır bıraktım 1000 km olsun baslarsın yavas yavas

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:17 ----------

bu aralar bende cila yapıcam bi yıkatayım motoruresimleri bekliyoruz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:17 ----------

bu arada arkadaşlar havalar düzeldi valla motor kendine geldi maşallah maşallah diyimdesabah jigle yarıım cekili calıstryrm bi iki gaz veriyorum jıgleyı kapa rolontode calısıyo motoryıne ısıtıyorum tabıkı ama bu havalar azdaha ısınsa artık bas marsa asıl gazatabı sabah ılk calıstırmada sonrasında zaten bu sekılde

Valla onada sabır lazım ya ara ara acıyorum gazı ama dip gaz gitmiyorum uzun surede sabit hızda gitmiyorum müümkün olduğuncada devirli kullanıyorum artık ne kadar olursa 1-2 yıl sonra elime almam insallah. He 1-2 kerede artcı ile kullandım.

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    jr.

o duran yabancı plaklardan biride benim, ve her seferinde arkamdaki araçlardan korna yiyorum ve sağımdan solumdan geçemesinler diye özellikle ortada durmaya başladım ankarada ışıklarda :D
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Soldan sağa ayaktakiler: murat, ekmel, ismail, bi de ben
    Soldan sağa oturanlar: cıbıf cubuf cobof cabaf

[/COLOR]bu arada yeni bir rekora imza attım yedek hariç 405 km yol yapıp stop ettirmeden (yani daha bi 100 falan giderdi manasında ) benzinciye alkış tufanı eşliğinde girdim.[COLOR="Silver"]
    gibi.
    Hacı isim yanına nikde yazki öyle anlaşılsın...İsmaili biliyoruz Aydoğan XXX...

yedeksiz 405 mi...o günleri göremedik valla...tam depo 380-400 diyor benim taka...

ya motorun arkası yükseliyor sanırım amortisör sertleşince

sertleşince yükselir...normaldir... Hacı esneme azalınca yüksekte kalıyorsun duygusu hakim oluyor...

Angara cbf tayfası nihayet istenen kıvama doğru gitmekte...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı metanecho adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jr.

o duran yabancı plaklardan biride benim, ve her seferinde arkamdaki araçlardan korna yiyorum ve sağımdan solumdan geçemesinler diye özellikle ortada durmaya başladım ankarada ışıklarda :D
    Ondeki aracın sol tekerlek hizasında gidince kendini bilmek kişiler benim sağıma giriyor bende ondeki aracsa dikiz aynasından gorecek diye yolun ortasında gidiyorum. Millet sanki yolmuşsun gibi sağından solundan gidiyor.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ondeki aracın sol tekerlek hizasında gidince kendini bilmek kişiler benim sağıma giriyor bende ondeki aracsa dikiz aynasından gorecek diye yolun ortasında gidiyorum. Millet sanki yolmuşsun gibi sağından solundan gidiyor.
    bunu çaresi metehan abi gibi bulundugun şerit içinde motoru saga sola zigzag yaparak gitmenabi çok sakat şöförler var hele bayanlar aman aman yaklaşmıyorum bile

superkaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ncx700
    Ankaralı standart motorcular olan "2009 ankara mt" ve centilmen ve misafirperver sibiyefçiler olarak pek değerli ismail dostum ve ben ,

ankaraya adım atıp da "hule bu ne? her taraf sarı her taraf bozkır" modunda ve "bir an önce gidelim kurtulalım bu acayip yerden" düşüncesindeki sevgili murat ve ekmel arkadaşlarımızı misafir ettik . kendileriyle tanıştığımıza çok memnun olduk. umarız bizim kadar keyif almışlardır.

Gezdik sohbet falan ettik ahanda bunlar da kanıtı:

Soldan sağa ayaktakiler: murat, ekmel, ismail, bi de ben
    Soldan sağa oturanlar: cıbıf cubuf cobof cabaf

İsmail eymir gölüne sıfır:

diğer fotolar başka arkadaşlarda..alınca koyarım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:42 ----------

bu arada yeni bir rekora imza attım yedek hariç 405 km yol yapıp stop ettirmeden (yani daha bi 100 falan giderdi manasında ) benzinciye alkış tufanı eşliğinde girdim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:45 ----------

ya bizim koruma demirleri ne kadar şık. var yok belirsiz. siz onlarla aralardan nasıl geçiyorsunuz ya. kulak gibi direk. bizim burada ybrlerde takılı model onun aynısı. hondanın taktığı bizdeki gibi.

hocam kaç kmde cbf 150in??

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hacı isim yanına nikde yazki öyle anlaşılsın...
    Soldan Sağa : muratgün, metanecho, AydoganX, Jr.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    3700 kmde motorum. ama devirlice kullanıp hemen 5e atıp daha sonra 70-80 gidiyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler