Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    -ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    ben yolda gördüm siyaha boyatmış bi arkadaş gayet şık duruyordu.Benm de kafama yattı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yokmudur dostlar dusuncesı olan
    Murat;
    Bence fırın boya bahsedildiği gibi jantın mukavemetini azaltır.

Atıyorum orijinalinde 80 ile bi çukurdan geçince jantta çatlama oluyorsa fırın boyadan sonra yani yüksek ısıya maruz kalan ve soğuyan jatta 50 ile aynı çukura girince çatlayabilir.

Tabi bu sadece benim tahminim. Yoksa şu anda kadar fırın boya yaptırmışlığım yok.

Böyle düşününce sprey boya daha mantıklı görünüyor.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat;
    Bence fırın boya bahsedildiği gibi jantın mukavemetini azaltır.

Atıyorum orijinalinde 80 ile bi çukurdan geçince jantta çatlama oluyorsa fırın boyadan sonra yani yüksek ısıya maruz kalan ve soğuyan jatta 50 ile aynı çukura girince çatlayabilir.

Tabi bu sadece benim tahminim. Yoksa şu anda kadar fırın boya yaptırmışlığım yok.

Böyle düşününce sprey boya daha mantıklı görünüyor.
    evet ismail bu konuyu dusunuyorum kesınlıkle acaba yuksek ısı ve ondan sonra soguması jantın mukavemet degerlerınde degısıklık yaratırsa o zaman nanay oluruz valla boyacıda benden haber beklıyo komple bakıma sokunca bu işide halledeyim diyorum emme kafam karıstı nasıl yapsam dıye bıde jantların fotolarını cekeyımde arkadaslar nıye bu kadar jantları boyatmakta ısrar ettıgımı gorun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:47 ----------

Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yolda gördüm siyaha boyatmış bi arkadaş gayet şık duruyordu.Benm de kafama yattı.
    evet üstad cok mukemmel duruyor sıyah renk butunlesıyor motor ıle bıde benım jantların boyası nanay o yuzdende ıstıyom desem yalan olmaz

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    fırın boyada boya ne kadar ısıtılır ki?

bunu sorup öğrenmek gerekir. bence taş çatlasa 50-70 derece ısı veriyordur. bunun da jantın yapısına zararı olacağını sanmıyorum. herkes yapısı bozulur biliyor ama neye dayanarak?
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

xph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    fırın boya duyumlarıma göre 200 derece civarlarında yapılıyormuş.

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Günaydın ahaliii

Arka lastiğin göbeğinde kaplin lastikleri vardır diğer adı ise dişli takozudur. Muhtemelen bu lastiklerden bahsetmiştir.
    http://www.rialli.com/ara/8932__arka...0-twister-250/
    [COLOR="Silver"]

Murat

Cumartesi gunu 24000 bakımında degiştirdim. Degişme zamanı da gelmişti acıkcası. Servis 20 tl fiyat cekti. 500 mt kadar uzakta yedek parcacı vardı oradan 10tl ye aldım. Ayrıca Arka fren balatasını da degiştirdim. Servis fren balatasına 40 tl dedi Yedek parcacıdan 10tl ye aldım. Ama hafif buyuk geldigi için takamadık. Tekrar parcacıya gitmeye usendigim için servisin verdigini taktık. Bujı degişti. Zincir gergi aparatının birisi yalam olmuştu o degişti. Sbap ve karburator ayarı yapıldı. Yagın degiştigini sylemeye gerek yok. Toplam 90 tl odedim. Sonuc motorun gaz yemesi degişti tabiki ama nedendir bilmiyorum 5 den 4'e dusmeye başladı. 70-80 km hızla giderken 5 'e takıyorum.100mt falan gittikden sonra 4'e dustu. Bunu birkaç defa yaptı. Devam ederse tekrar servise ugruycam.. Ayrıca her sabah gittigim bir yol var burada bastıgım zaman 120 yi gorurken bu sabah denedim 110 da kaldı.. Sanırım hava ayarını iyi yapamadı..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:30 ----------

yokmudur dostlar dusuncesı olan
    Benimde Jant boyası ve cilaya ihtiyacım var takipdeyim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:36 ----------

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar herkese selamlar bügün metehan abi erdi kardeşim ve ben gezi yaptık süper geçti valla resimleri eklemicem yarın metehan abi işten gelince eklicekmiş ama dayanamadım en azından reklam için bi foto ekliyim

cbf yollarda
    Sizlere iyi gezmeler. Bugunulerde cok yogunum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:41 ----------

Alıntı mbuyuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan kardeş şu en soldan yardırdığın videonu izledim de valla çocukluğum geldi aklıma atom karıncayı izlemiş gibi oldum bu arada ben hala bağrıma taş basıp bekliyorum burada bayiyle görüştüm birkaç sefer adam nuh diyor peygamber demiyor valla yerse 4.140 başka olmaz diyo öyle plaka falan içinde deyiverse yapışacam valla canıma tak etti artık
    Merhaba. Gectimiz hafta koyden bir arkadaş aldı. 4100 tl plaka ruhsat haric sanırım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:45 ----------

Alıntı Beşkazalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam Arkadaslar aranıza yeni katıldım 2009 Cbf 150 kullanıcısıyım...

Arkadaslar msj larınızı esırgemeyın lutfen.. 25 Mesaj olduktan sonra bende fotograf ekleye bılecegım..

Çinlilerin cbf 150 leri hakkında elımde sağlam kaynaklar varr.. hepsini paylasmak istiyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------

Motor koruma demiri 40 tl..
    http://www.yildizticaret.com/pro/217...A-DEMIRI-KALIN

Ön Granaj Koruma Demiri
    69 tl..

http://www.yildizticaret.com/pro/217...-KORUMA-DEMIRI

Yan ayaklık
    http://www.yildizbisiklet.com/motor1.htm
    Hoşgeldin.. Keyifli paylaşımlar... Far koruma demiri ben de dusunuyorum ama onclikle benim Krom motor koruma demirili elden cıkartmam derek. Dusunsenize motor kırmızı Motor koruma demiri Beyaz (Krom olanından) Far koruma demiri siyah. Acayip estetik olur.
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar, iyi haftalar iki sorum var:

Soru-1 : Benim motorum 450 km oldu, 500 de bakima sokmam gerekir bu atıyorum 600 -700 olsa Serviste sorun cıkar mı? Çıkar endişesi ile pazar motoru kullanmadım cumartesi servise götürürüm diye.

Soru-2 : Bu cumartesi iki ikişi 100 km kadar gecdik ama 80 km/h ile giderken yokuşlarda yer yer 30 a kadar düştü hızımız sıkıştırmakta istemedim ama bu normalmidir ben 80 kg arkadasımda 60 kg falandır.

Mücahit pazar günkü gezizini güzelle benziyor resimlerinizi sabirsizlikla bekliyorum. Kabul ederseniz bende size yanci olurum.
    80 le giderken hızın nası oluyoda 30 a kadar düşüyor kaçıncı vitesle gidiyorsunki hep sabit vitesmi yoksa.yokuşun dikliğide önemli tabiki, motorun sesini dinle o sana hangi vitesin uygun olduğunu belli eder zaten.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yebereye zincir satmıyoruz [COLOR="Silver"]

jantlar için saplı sert lavabo fırcası hafif pril'li su ile cok güzel iş görüyor.

Zincirstarın baş yardımcısı benim bıradar...epmeğimizle oynama...Yakalarım Floryada...

Hacı bir tel atsana pmden...birde o dediğin fırçalar çok sert Hacı abi yağları sökerken çizer derim ben... daha yumuşak bişey olmalı...öncesi tabiki yumuşatmalı yağ lekelerini...

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 tekerli olanla tam bi kombinasyon olmussun senın hondayı gençlere ver kendilerini aşsınlar...
    Valla Mondıalım olacağına o düldülüm olsun daha huzur verir...

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben az km li trafik hayatımda neler gördüm, bişey demiyorum.
    Ama sağol, bu ara yeni marş motorun hayırlı olsun. Aslında eskisi çabuk eskimiş ya, yapacak bişi yok.
    Honda kick start koymamış ya, iyi halt etmiş.

.

Dostum marş motorunu sıfırlaıdk iyide AKÜ den garip sinyaller alıyorum...bizim zenon akü üzerinde psikolojik harekat yapıyor zayıflatıyor galiba...kendini şarj etme hususunda sorunlar yaşıyor makina...marş motoru sıfır...havadan nem kapıp çalışması lazım ama bazen zayıflıyor akım...aküde yalan olacak yakında bakalım kısmet...ama bir ara 3-4 dakika motoru istop ettim ama zenon açık kaldı o yüzden bu sorunlar oluştu diye tahmin ediyorum...

Bu resmin üstüne birde kamuflaj ve çavuş rütbesi eklersen tam asker fotoğrafı olur

Hadi bakalım resimlerin devamınıda bekliyoruz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:16 ----------

Koruma demirini genelde herkes siyah olarak kullanıyor.
    Bazı yerlerde ise nikelajlı demirler mevcut.
    Bu ikisi haricinde farklı renkli koruma demirine rastlamadım.
    Erdi herşeyi yapar valla...korkulur ondan...baksana beni Roman yapmış...

Nikelajlı demirleri tavsiye etmiyorum kısa zamanda paslanıyor köşelerden...temizlik istiyor vs...

Oringli sele
    Hafızam beni yanıltmıyorsa forumun eski sayfalarında selesini kaplatan bi kaç arkadaş vardı. Şimdi tozlu sayfalardan arayıp bulmak lazım

:
    Hacı sele çok rahat...ama totoşum çok kıymetli diyen olursa tabi bişey denmez...ama 100 kg üstü isen o yapay brandayı bence ilk fırsatta patlatırız...

İlk 500 de ve 1000 de bakıma gelceksin dediler okadarını biliyorum. şimdi 1000 götürüp hoop gecti garantin gitti falan demesinler o yüzden ben 500 de götürücem.

Bana bakımları 500'de 1000'de ve 2000'de sonrasında da 2000'de bir dediler.

Canım kardeşim 300 bakımı bile duydum çin mallarında...ama 500 km bakımı duymadım işin aslı...Servise .ok atmak istemem ama 1000 bakımı bildiğim var...o da çok önemli...500 bakımı kitapcıkta yazıyor yanlışım yoksa ama servisler 1000 de çağırıyor...Benim DB motor 1000 de çağırıyor seninki 500 de çağırmış...

ama önemli bir detay var...500 de yağ değişim yapıcak...BAKIM değil...Bakım 1000 de olacak...500 de yağ değişimi olması mal sahibi olduğun için bence mantıklı...ilk yağ değişimi gerçekten çok önemli olduğu söylendi...

tesekkurler ustad bende fırın boyanın oyle olucagını zannedıyorum ama tamda emın degılım bu konuda fırın boyamı yapmalıyım yada akralık sprey boyayla mı boyamalıyız
    Hacı taktın jantlara...Beyaz serisi gelseydi var ya süper olurdu dimi...

Alıntı xph adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuları en iyi Metehan abi bilir. CBF 150 nin piridir kendisi Normalde ilk bakım 1000 km de yağ değişimi 2000 de bir ve diğer bakımlar 4000,8000,12000 gibi gider benim bildiğim. Kitapçığında da bu şekilde yazıyor ayrıca her bakıma gittiğinde kitapçıkta bakımı yapan yetkili servisin kaşe imza etmesi için yeri var.
    Hacı inan bu topacta benden kat kat bilgi sahipleri var...aykan jr Aydoğan blue whıte bunlardan birkaçı...hatta en son bana sorulursa daha çok sevinirim... çünkü teknik bilgilerim çok zayıf...bana alım satımda gelicen...

bunu sorup öğrenmek gerekir. bence taş çatlasa 50-70 derece ısı veriyordur. bunun da jantın yapısına zararı olacağını sanmıyorum. herkes yapısı bozulur biliyor ama neye dayanarak?

Ben servise sorup en sağlıklı jant boyama şeklini sorayım arkadaşlar...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hacı inan bu topacta benden kat kat bilgi sahipleri var...aykan jr Aydoğan blue whıte bunlardan birkaçı...hatta en son bana sorulursa daha çok sevinirim... çünkü teknik bilgilerim çok zayıf...bana alım satımda gelicen...
    Estağfirullah metehan hocam.
    Şahsen sadece bildiklerimi paylaşıyorum ki,
    ilim denilen nimetin zekatını verelim dimi
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    metehan abi,

inan bana "fırça iyi ki sertmiş ula" diyeceksin

ben birkaç saate binip dönüyorum ankaraya gece 130da obüdüs kalkıyor. yine de telimi atıyorum haberleşmemiz gerekirse.

Motosikleti
    şimdilik yok

aynen usta neye dayanarak soylenıyor boyle kac derece sıcaklık oluyorkıde dokum jantın yapısı bozulabılıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:55 ----------

fırın boya duyumlarıma göre 200 derece civarlarında yapılıyormuş.
    dostum emınmısın 200 derece cok yuksek bı sıcaklık degıl mı

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    200 derecede fokurdar o boya yaa

Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zincirstarın baş yardımcısı benim bıradar...epmeğimizle oynama...Yakalarım Floryada...

Hacı bir tel atsana pmden...birde o dediğin fırçalar çok sert Hacı abi yağları sökerken çizer derim ben... daha yumuşak bişey olmalı...öncesi tabiki yumuşatmalı yağ lekelerini...

Valla Mondıalım olacağına o düldülüm olsun daha huzur verir...

Dostum marş motorunu sıfırlaıdk iyide AKÜ den garip sinyaller alıyorum...bizim zenon akü üzerinde psikolojik harekat yapıyor zayıflatıyor galiba...kendini şarj etme hususunda sorunlar yaşıyor makina...marş motoru sıfır...havadan nem kapıp çalışması lazım ama bazen zayıflıyor akım...aküde yalan olacak yakında bakalım kısmet...ama bir ara 3-4 dakika motoru istop ettim ama zenon açık kaldı o yüzden bu sorunlar oluştu diye tahmin ediyorum...

Erdi herşeyi yapar valla...korkulur ondan...baksana beni Roman yapmış...

Nikelajlı demirleri tavsiye etmiyorum kısa zamanda paslanıyor köşelerden...temizlik istiyor vs...

Hacı sele çok rahat...ama totoşum çok kıymetli diyen olursa tabi bişey denmez...ama 100 kg üstü isen o yapay brandayı bence ilk fırsatta patlatırız...

Canım kardeşim 300 bakımı bile duydum çin mallarında...ama 500 km bakımı duymadım işin aslı...Servise .ok atmak istemem ama 1000 bakımı bildiğim var...o da çok önemli...500 bakımı kitapcıkta yazıyor yanlışım yoksa ama servisler 1000 de çağırıyor...Benim DB motor 1000 de çağırıyor seninki 500 de çağırmış...

ama önemli bir detay var...500 de yağ değişim yapıcak...BAKIM değil...Bakım 1000 de olacak...500 de yağ değişimi olması mal sahibi olduğun için bence mantıklı...ilk yağ değişimi gerçekten çok önemli olduğu söylendi...

Hacı taktın jantlara...Beyaz serisi gelseydi var ya süper olurdu dimi...

Ben servise sorup en sağlıklı jant boyama şeklini sorayım arkadaşlar...
    ahhh beyaz gelseydı ah çökelek hondatr senı oyle deme dayu jantların halını gorsen sen nabtın bu zamana kadar nıye boyatmadın dersın fotoları cektım yarın eklerım garı
    he valla dayu bı servısıne sorsana ya bı fıkır versınler bıze allah rızası ıcın

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    80 le giderken hızın nası oluyoda 30 a kadar düşüyor kaçıncı vitesle gidiyorsunki hep sabit vitesmi yoksa.yokuşun dikliğide önemli tabiki, motorun sesini dinle o sana hangi vitesin uygun olduğunu belli eder zaten.
    Yokuş baya dikti ve kademeli olarak vitesi düşürdüm 3. viteste stabil gittiğini anlayınca devam ettim ama onde kamyon vardı hızımı artıramadım.

Yeni eve geldim ve gelirken garip bir durum oldu arka frenin bir anda yukseldiğini ve freni daha gec kavradığını fark ettim( giderken ) eve geldiğimde baktığımda frenin orda bir vida deliği gibi birseyin olduğunu gördüm. resimlerden de anladığım kadarı ile orda bir takoz gibi birsey var ama bende ki düştü sanırım.

500 bakimi ( yağ değişimi neyse ) gittiğimde bunu da garantiden değiştirirler mi? böyle birsey garanti kapsamındamıdır? değilse günahı nedir? Bu zımbırtı neden düşer
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    cbf150
    Yokuş baya dikti ve kademeli olarak vitesi düşürdüm 3. viteste stabil gittiğini anlayınca devam ettim ama onde kamyon vardı hızımı artıramadım.

Yeni eve geldim ve gelirken garip bir durum oldu arka frenin bir anda yukseldiğini ve freni daha gec kavradığını fark ettim( giderken ) eve geldiğimde baktığımda frenin orda bir vida deliği gibi birseyin olduğunu gördüm. resimlerden de anladığım kadarı ile orda bir takoz gibi birsey var ama bende ki düştü sanırım.

500 bakimi ( yağ değişimi neyse ) gittiğimde bunu da garantiden değiştirirler mi? böyle birsey garanti kapsamındamıdır? değilse günahı nedir? Bu zımbırtı neden düşer
    Kafana takma, sonuçta bir vida. Ederi etse etse en fazla 1 tl, işçilik dahil.
    Vidadır, gevşeyip düşmüş olabilir ama niye dersen Allahın işidir, bilemem.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

xph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    bu fırın boya dediğinizin diğer bir adı da elektrostatik toz boya ise boyama işlemi bittikten sonra yaklaşık 10 dakikalığına 200 derece civarında fırınlanır.
    Ben bu şekilde biliyorum.
    Ama en doğrusu bir ustaya sormaktır.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafana takma, sonuçta bir vida. Ederi etse etse en fazla 1 tl, işçilik dahil.
    Vidadır, gevşeyip düşmüş olabilir ama niye dersen Allahın işidir, bilemem.
    Düşene kadar da orda vida olduğunu fark etmemişim :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    bu fırın boya dediğinizin diğer bir adı da elektrostatik toz boya ise boyama işlemi bittikten sonra yaklaşık 10 dakikalığına 200 derece civarında fırınlanır.
    Ben bu şekilde biliyorum.
    Ama en doğrusu bir ustaya sormaktır.
    O dedigini ben yaptım. Fabrikada boyahane sorumlusuna sordum. Fırın boya sonrasında boyanan malzeme 60 derece sabit sıcaklıkta 1,5 saat bekletilmesi gerekiyor. Bu durum boyanacak parcanın FRP veya Sac olmasına gore degişmiyor. Hepside 60 derece sabit sıcaklıkta bekletiliyor muş.. Bizim ustanın soyledigi bu..
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    günaydın arkadaşalar

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    günaydın arkadaşalar
    GÜNAYDINN HERKESİN SABAH ŞERİFLERİ HAYIRLI OLSUNN

CBF KARDEŞLERİ

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler