Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    abi iyi güzel söylüyorsun ama gv250 kullanıcılarının hepsi motorunu satma derdinde kime sorsam benimkini al temiz falan diye giriyor sohbete.
    ama cbf150 kullanıcıları , başka motor alsam bile bu bi kenarda durur, arasıra zevk için kullanırım, satmaya kıyamam diyor
    bu cok ilginç geliyor bana.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    SLM CBF 150 ci kardeşlerim...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi iyi güzel söylüyorsun ama gv250 kullanıcılarının hepsi motorunu satma derdinde kime sorsam benimkini al temiz falan diye giriyor sohbete.
    ama cbf150 kullanıcıları , başka motor alsam bile bu bi kenarda durur, arasıra zevk için kullanırım, satmaya kıyamam diyor
    Şehir içinde yoğun trafikte gv250 arabadan farkı yok ki? 7 -24 kullananlar için degil hafta sonu zevk motoru gv250 ler ama cbf her ikiside her zaman her mevsim kullanırsın ve ikinci elide 2000 tl olunca 2000 e vericeğime dursun kenarda sehir ici kullanırım diyorum ben en azında.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150

bu sözlerden sonra daha bişey denmez inş ikinci el ama sıfır gibi bi motor bulursun benim kadar şanslı olursun bu konuda maşallah diimde nazar deymesin

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bu sözlerden sonra daha bişey denmez inş ikinci el ama sıfır gibi bi motor bulursun benim kadar şanslı olursun bu konuda maşallah diimde nazar deymesin
    Sen konuşma mucahit kimse senin kadar sanslı olamaz :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    öyle çünkü 2500 - 3bin lira parayı cebe koyayım diye bu motor satılmaz. fayda maliyet oranı her motordan daha fazla.

öyle çünkü motor hem çok az yakıyor hem de hafif. her zaman gerekli. üzerinden insen de bisiklet gibi elinle parkedebiliyorsun. elin debriyajdan kaçsa seni üstünden atmaz stop eder. motoru yan ayakta calıştırdım kazara ayağım vites pedalına basınca motorun üzerinde değilken 1e geçti. başka motor ayaktan kurtulur devrilirdi. benimki az zorladı stop etti yıkılmadı.

hafif ve kullanışlı olduğundan dolayı satılmaz.

gv 250 kenarda duracak pratik bir motordan çok insanın has motoru olur. her yerde kullanır, cc büyütmek için satılabilir normaldir. para da ediyor satınca.

kesinlikle gv 250 almalısın. çok güçlü motordur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:50 ----------

aynı paraya 30 beygir motor varken cbf alınmaz bence.

ama benim gibi motorda basitlik seviyorsan, eksozu vızıldayan avuç kadar motor bloğunun seni her yere götürmesi hoşuna gidiyorsa o zaman iş değişir.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorla 10 dk bi çarşı turu atayım motor bloğuna ve eksoza dokunulamıyascak seviyede ısınıyor. 5 dk. motoru olduğu yerde ıstsam bile yola çıkmadan önce motor bloğu ellenemiyecek şekilde ısınıyor. Ama hep böyleydi. Her halde bi problem yok.

Ayrıca böyle bi çağrıyı bende hatırlayamadım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:24 ----------

Muratgün kardeşim, güzel gezmisin, şansına sanırım havada iyi imiş, fotolara bakarken geçen yazı hatırladım. Anılarım canlandı gözümde
    saol ethem usta bayadan berı yol yapmıyordum cok ıyı oldu bu hava gayet guzeldı yagıs yoktu ve temızdı yollarda bostu sansıma bakına bakına geldım valla bahara gırdıgımızın bı gostergesı gbıydı valla sansıma

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:17 ----------

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat, Ankara'ya gelince uğrayacaktın hani
    usta geldım ankaraya malum yenı geldım ısı gucu bı ayarlıyayım bulusalım tabıkı hatta hafta sonu fılan uygunsan olabılır

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta geldım ankaraya malum yenı geldım ısı gucu bı ayarlıyayım bulusalım tabıkı hatta hafta sonu fılan uygunsan olabılır
    Bende geldin ve tekrar gittin zannetmiştim.
    Ankaradaysan görüşürüz

Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle bir detay haber vereyim size...aslında benim için önemli...Hani velomotoda bir sürü debriyaj balatası gördüm dedim ya...Dün aradım meğer bizimn debriyaj balatasını getirtememişler...neden diye sordum...öyle farklı bir yapısı var ki ölçü bazındada sorunlar çıkmış ybr 125 apaçinin debriyaj balatası var cbfnin yok bakın şu işe...yine servisin kucağındayız yani...110 gayme debriyaj balatası...çok acil bir ihtiyac değil ama değiştirmek isterdim şahsen ucuz bulsaydım...

kıyasladığın makina gv 250 ise bence düşünmeden onu al derim...temiz gv 250 ler var....bizim commuterların tek dezavantajı ve bence en önemlisi düşük torkdan kaynakalnanan yoldaki tırmalama modu...gitmiyor yürümüyor...bunu kabullendik tabi...ama en azından torklu bir 250 cc benim tercihim olurdu...servistir hyodur bilmem ama gv 250 daha şık ve karakteristik yapısı var...tarzı belli...herşeyiyle cbfden üstündür...paran varsa düşünme bence...

doğru seçim...cbf ybr apaçi geçiş makinalarıdır arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım...ihtiyaclara cevap verir sadece...ama gönülde yatan aslan bence daha üst ccler...

hadi ya...doğrudur en son zenon muhabbetini aylar önce yapmıştım...aslında motosiklet xenon montaj sektöründe iyi para olması lazım...yeni bir iş alanı...

vesileyle fuarda yaşadığım olayı anlatayım sizlere...Arkadaşlar Honda standına gittiğimde yaka kartımı çıkarıp müşteri sıfatıyla planladığım bir şeyi yaptım... (katılımcı olarak geziyordum)...Honda motosiklet satış müdürünün kim olduğunu öğrendim ve yanına gittim...

aramızda geçen diyalog şöyle...

Beyefendi siz Honda tr motosiklet satış müdürüsünüz galiba ...

evet buyrun...

beyefendi bir dakika gelirmisiniz diye koluna girdim VTR 250 nin yanına götürdüm...şaşırdı tabi...bu makinayı hangi akla hizmet Trye getirdiniz...

ne amaçladınız...müşteri potansiyeliniz kim ...kaç tane sattı...başladım sivri sorulara fırçalamaya...

O da dedi ki "bu ne bana hesap sorar gibi..."

evet dedim hesap soruyorum...ne iş yaparsınız siz...bu motoru kime satmayı planlıyorsunuz...13.000 e 250 cc kim alır vs...sert diyaloglar yaşadık..

"ben size cevap vermem...kim olduğunuzu sanıyorsunuz" diye arka tarafa gitti...resmen kaçtı...

ben zaten arızayım...fuarda yakalamışım sıkıştırıcam illaki...efendi efendi dinleyecek eli mahkum...

10 dakka sonra arkadan çıktı karşısında yine ben...

Beyefendi bu sorulara cevap vereceksiniz bir yere gidemezsin...bak tatsızlık çıkar diye tekrar yanına gittim...Gebzeye gelirim sizi oradada bulurum dedim...resmen üstü kapalı ayar...amac beni unutmasın hafızasına yazsın...

sonra sakinleşti cevaplar verdi...VTR 250 satışları iyimiş potansiyeli müşteri profili belliymiş vs...

ben düşük bütçeli tüketiciyim...yeni bir cbf 150 getirseniz küçük yenilikler yapsanız ne olur...enjeksiyonlu olsa ne olur...devri saatli gelse ne kaybedersiniz...vs herşeyi konuştum...

en son tamam kusura bakmayın tavrım hiç hoş değil ama sizden beklentilerimiz Hondadan beklentilerimiz hep fazla oldu dedim...malınız ayıplı mal dedim..yağ eksiltiyor dedim..herşeyi sineye çekiyoruz dedim...neden Honda .br ye girip bakmıyorsunuz ordaki modellere...oradaki modelleri neden ithal etmiyorsunuz...biz bunamı layığız...burası asya ülkesimi biz çekik gözlü ahmklarmıyız...modern ülkenin modern bir motosikletseveri olarak bize bu modellerimi reva görüyorsunuz vs...neler neler saydım...

en son tamam beyefendi beklentilerinizi not alıyorum değerlendireceğiz vs dedi..

yani traş...bundan sonra her yıl fuarda yakaladığımda Honda yetkililerini taciz edicem...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:24 ----------

El Mersine gider sen tersinehacı fuara geleydin ne işin var angarada...makinanda yakıyor...
    usta debraj balataları ucuz oleydı ıyıydı yaw emme buluruz herhalde ıllakı bı yerlerden ucuz yollu cok taktık ettım patron hondacıları sıkıstırmanı bende orada oleydım bırlıkte sıkıstıraydık cokeleklerı emme bende yollarda bogusuyodum usta gelmek aklımda var ıdı ama ısten dolayı nasıp olmadı fuar bu sene fotolarla gorduk garı saol patron allah razı olsun kendı capında yakmaya calısıo ıste 22000 km oldu namussuz yaklasık olarak 4000 km yı gectı bırlıktelıgımız allah mutlulugumuzu bozmasın ınsallah cumle cemalımızın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:29 ----------

Bende geldin ve tekrar gittin zannetmiştim.
    Ankaradaysan görüşürüz
    yok yok burlardayım usta tahmınen 2 ay kadar fılan burdayım galıba bı ayagımız ankarada nede olsa goruselım tabıkı

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş gv 250 demiş gtr değil. bu motor cruiser. redlineda kullanılmak için yapılmamış. grubumuzda severek kullanan çok memnun arkadaşlarımız var.

hyosung çin malı değildir. güney korelidir. limitleri aşılmadığı sürece üzmez. ben kesinlikle gv 250yi öneririm.
    evet ben karıştırmışım. Pardon.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    vesileyle fuarda yaşadığım olayı anlatayım sizlere...Arkadaşlar Honda standına gittiğimde yaka kartımı çıkarıp müşteri sıfatıyla planladığım bir şeyi yaptım... (katılımcı olarak geziyordum)...Honda motosiklet satış müdürünün kim olduğunu öğrendim ve yanına gittim...

aramızda geçen diyalog şöyle...

Beyefendi siz Honda tr motosiklet satış müdürüsünüz galiba ...

evet buyrun...

beyefendi bir dakika gelirmisiniz diye koluna girdim VTR 250 nin yanına götürdüm...şaşırdı tabi...bu makinayı hangi akla hizmet Trye getirdiniz...

ne amaçladınız...müşteri potansiyeliniz kim ...kaç tane sattı...başladım sivri sorulara fırçalamaya...

O da dedi ki "bu ne bana hesap sorar gibi..."

evet dedim hesap soruyorum...ne iş yaparsınız siz...bu motoru kime satmayı planlıyorsunuz...13.000 e 250 cc kim alır vs...sert diyaloglar yaşadık..

"ben size cevap vermem...kim olduğunuzu sanıyorsunuz" diye arka tarafa gitti...resmen kaçtı...

ben zaten arızayım...fuarda yakalamışım sıkıştırıcam illaki...efendi efendi dinleyecek eli mahkum...

10 dakka sonra arkadan çıktı karşısında yine ben...

Beyefendi bu sorulara cevap vereceksiniz bir yere gidemezsin...bak tatsızlık çıkar diye tekrar yanına gittim...Gebzeye gelirim sizi oradada bulurum dedim...resmen üstü kapalı ayar...amac beni unutmasın hafızasına yazsın...

sonra sakinleşti cevaplar verdi...VTR 250 satışları iyimiş potansiyeli müşteri profili belliymiş vs...

ben düşük bütçeli tüketiciyim...yeni bir cbf 150 getirseniz küçük yenilikler yapsanız ne olur...enjeksiyonlu olsa ne olur...devri saatli gelse ne kaybedersiniz...vs herşeyi konuştum...

en son tamam kusura bakmayın tavrım hiç hoş değil ama sizden beklentilerimiz Hondadan beklentilerimiz hep fazla oldu dedim...malınız ayıplı mal dedim..yağ eksiltiyor dedim..herşeyi sineye çekiyoruz dedim...neden Honda .br ye girip bakmıyorsunuz ordaki modellere...oradaki modelleri neden ithal etmiyorsunuz...biz bunamı layığız...burası asya ülkesimi biz çekik gözlü ahmklarmıyız...modern ülkenin modern bir motosikletseveri olarak bize bu modellerimi reva görüyorsunuz vs...neler neler saydım...

en son tamam beyefendi beklentilerinizi not alıyorum değerlendireceğiz vs dedi..

yani traş...bundan sonra her yıl fuarda yakaladığımda Honda yetkililerini taciz edicem...
    mete han abim valla yerden göğe kadar haklısın bak bize layik gördükleri motorla hindistanda yapılan enjeksiyonlu yakışıklı cbfnin arasındaki fiyat farkına
    honda nın ingiltere sayfasındaki resmi fiyatı

inanmıyan varsa linkinide koyarım
    Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inanmıyan varsa linkinide koyarım
    Tamam, şimdi rahatla ve sakin ol.
    Sana inanıyoruz.

Motosikleti
    Tamam, şimdi rahatla ve sakin ol.
    Sana inanıyoruz.
    heheh
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    şimdilik yok
    bencede cbf 125 gelse daha yakısıklı ve hos olmazmı? cbfımden memnunum ama bu daha yakısıklı gozukuyor hemde ınjectıon varmıs hos olur emme zor gelır yaw

Motosikleti
    bencede cbf 125 gelse daha yakısıklı ve hos olmazmı? cbfımden memnunum ama bu daha yakısıklı gozukuyor hemde ınjectıon varmıs hos olur emme zor gelır yaw
    ikisi zaten kıyaslanmazda ama gene bi temsili resimlerini koyalım(resimleri google dan buldum)

kaldı ki bizdeki versiyonunda ne enjeksiyon var ne park lanbaları kontaktan açılıyor nede gaz dan bağımsız far çalışıyor daha eksikleri var fakat türkiyedeki kendi sınıfının en iyisi diye tercih etmiştim vede öyle gerçekten.cbf125 aynı fiyata tüm avrupaya pazarlanıpta türkiyeye çinli modelinin gelmesi beni isyan ettirdi cbf125 çıkana kadar en iyisi cbf150ydi ama değil artık ben bunu istiyorum.hadi vadoron 125 leri fiyatından dolayı neden gelmiyeceğini anlıyordukta bunun ne açıklaması var arkadaşlar?????
    Mustafa Kemal Atatürk

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bizim motorumuz daha iri. bence gelmesin ben seviyorum motorumu. sadece daha güçlüyse gelmesi iyi olur ama sanmıyorum.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    şimdilik yok
    bizim motorumuz daha iri. bence gelmesin ben seviyorum motorumu. sadece daha güçlüyse gelmesi iyi olur ama sanmıyorum.
    evet bızımkıler daha ırı daha buyuk boyut olarak oyle gozukuor ama aynı paraysa teknık olarak kıyaslarsak sadece enjeksıyon olarak degıl yanı bana gore daha ıyıyse o zaman aynı paraya bende tabıkı cbf 125 alırdım alırım alacaamm

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Süper ya, vallahi tebrikler metehan hocam
    Eminim bir dahaki model seçimlerinde senin o konuşmaların bu adamın gözünün önüne gelecektir.

Bende çok merak ediyorum Türkiye'ye bu model geldiğinden beri kaç adet satıldı.
    Hacı artizin teki...okumuş çocuk diplomalı keltoş uzun boylu...am amaksad egomu tatmin edicem illaki...20 yılın ahı var içimde zaten... göreve gelmişsen hakkını ver...bu memleketin kaderini bürokratlar çizer...Japon müdür ne bilir bizim zevk ve beğenilerimizi...bu adamlar önüne koyuyorlar bu seçenkleri vs...birde cavcavlı satış grafikleri...halbuki adma gibi bir model getirseler en az 10.000 satar bu memlekette...Brezilyadan getirse daha pahalı olur anlarım bunu ama sen seçenekler arasına koy...ben pahalı diye alamayım sen bana sun...mesela şimdi aklımızda cbf 125 var...getir 7000 e sat...cbf 150 de olsun...kafaları tek şeye basıyor...bir model olsun ona mahkum olun beni çileden çıkaran budur...Yunanistan honda sitesine gir bak dedim 25 çeşit scooter var dedim...bana getirmişin 110 luk at arabası...

yanlış makinaları kıyaslıyorsun bence...gv 250 daha az işlevsel görünsede tarzı itibariyle daha farklı bir makina...daha hastaları var...bizim makinalar ihtiyaca cevap verir...çok iddialı olmaz...ama gv en azından uzun yolda vazgeçilmez olabilir...250 ccden şaşmazdım şahsen...

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alüküme selam...

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

illa nazar edicen makinana he...geçmişi unut artık...sende artık çile dolduran bir cbefecisin artık..bunu düşün hep...

gv 250 kenarda duracak pratik bir motordan çok insanın has motoru olur. her yerde kullanır, cc büyütmek için satılabilir normaldir. para da ediyor satınca.

kesinlikle gv 250 almalısın. çok güçlü motordur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:50 ----------

aynı paraya 30 beygir motor varken cbf alınmaz bence.

ama benim gibi motorda basitlik seviyorsan, eksozu vızıldayan avuç kadar motor bloğunun seni her yere götürmesi hoşuna gidiyorsa o zaman iş değişir.
    JR işi biliyor yorumuna aynen katılıyorum...paran varsa 250 lik başka sağlam birşeye yönlenmek daha mantıklı geliyor banada...

...
    bu arada plakan beni memleketime götürdü bir an...45 başka bişey hacı...

Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete han abim valla yerden göğe kadar haklısın bak bize layik gördükleri motorla hindistanda yapılan enjeksiyonlu yakışıklı cbfnin arasındaki fiyat farkına
    Dostum Hindistandaki fabrikadan gelse dahamı maliyeti yüksek olacak dimi...düşük ccde ÇİN Sundıro fabrikasınna mahkumuz galiba...

aynı ürün Çin Sundıraodada üretilmekte...buyrun linki...

http://www.honda-sundiro.com/pro/sho...=104&ClassID=3

ama asıl mevzu şu zoruma giden şu...

Motorumuzun geldiği Çin sundıro fabrikasında üretilen cbf 150 kadranına bakarsanız bu devir göstergesi mevcut...bizimkiler işin totoşluğuna kaçıp bunu değiştirtip getiriyor asıl mevzu bu...buyrun link...

http://www.honda-sundiro.com/pro/sho...=107&ClassID=3

yani orjinalde keko ÇİNli motorcu baltalar kadar bi özelliğimiz yok...

http://www.honda-sundiro.com/pro/sho...=107&ClassID=3

http://www.honda-sundiro.com/images/...501280-892.jpg

kaç lira kazanmıştır Honda tr sizce bu kadrana hayır diyerek...veya olsaydı kaç para kazanacaktı...peki ya turuncu repsol ve beyaz rengi getirseydi ne kaybederdi...öküz mavisi rengini getireceğine bu renkleri getirse ne halt olurdu...

bakın 9 numaralı motor detaylarına...orjinaldeki kadran çok şık...inanın sırf servislere ek iş çıkmasın diye sırf bu yüzden getirmeyebilir...çünkü işçilik konusunda ne kadar az teknik detay olursa sanki onlar lehine olacak...garantiden değişen kadran onların zararına çünkü...zihniyet işte bu

yani demek istediğim bizim beklediğimiz ürün gamında olmasını istediğimiz cbf 125 hem Hindistan Hondada hem hem Çin Hodada üretilmekte...bu masabaşı keltoşları yüzünden gelemiyor...sanki devir göstergeli cbf 150 veya cbf 125 gelirse 600 RR satışları düşecek...vay şaşkaloz Honda TR vayy...

ikiside ürün gamında olsun dostum ne zararı var...cbr 125 i tercih etmezler en azından...bizden daha genc arkadaşlar sevinir onlara seçenek olur...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Metehan bey abi şu fuardaki Honda yetkilisine söylediklerin 1 şimdi söylediklerin 2 bir numarasın başka söze gerek yok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)

Bu Konudaki Etiketler