Arkadaşlar öncelikle bir detay haber vereyim size...aslında benim için önemli...Hani velomotoda bir sürü debriyaj balatası gördüm dedim ya...Dün aradım meğer bizimn debriyaj balatasını getirtememişler...neden diye sordum...öyle farklı bir yapısı var ki ölçü bazındada sorunlar çıkmış ybr 125 apaçinin debriyaj balatası var cbfnin yok bakın şu işe...yine servisin kucağındayız yani...110 gayme debriyaj balatası...çok acil bir ihtiyac değil ama değiştirmek isterdim şahsen ucuz bulsaydım...
kıyasladığın makina gv 250 ise bence düşünmeden onu al derim...temiz gv 250 ler var....bizim commuterların tek dezavantajı ve bence en önemlisi düşük torkdan kaynakalnanan yoldaki tırmalama modu...gitmiyor yürümüyor...bunu kabullendik tabi...ama en azından torklu bir 250 cc benim tercihim olurdu...servistir hyodur bilmem ama gv 250 daha şık ve karakteristik yapısı var...tarzı belli...herşeyiyle cbfden üstündür...paran varsa düşünme bence...
doğru seçim...cbf ybr apaçi geçiş makinalarıdır arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım...ihtiyaclara cevap verir sadece...ama gönülde yatan aslan bence daha üst ccler...
hadi ya...doğrudur en son zenon muhabbetini aylar önce yapmıştım...aslında motosiklet xenon montaj sektöründe iyi para olması lazım...yeni bir iş alanı...
vesileyle fuarda yaşadığım olayı anlatayım sizlere...Arkadaşlar Honda standına gittiğimde yaka kartımı çıkarıp müşteri sıfatıyla planladığım bir şeyi yaptım... (katılımcı olarak geziyordum)...Honda motosiklet satış müdürünün kim olduğunu öğrendim ve yanına gittim...
aramızda geçen diyalog şöyle...
Beyefendi siz Honda tr motosiklet satış müdürüsünüz galiba ...
evet buyrun...
beyefendi bir dakika gelirmisiniz diye koluna girdim VTR 250 nin yanına götürdüm...şaşırdı tabi...bu makinayı hangi akla hizmet Trye getirdiniz...
ne amaçladınız...müşteri potansiyeliniz kim ...kaç tane sattı...başladım sivri sorulara fırçalamaya...
O da dedi ki "bu ne bana hesap sorar gibi..."
evet dedim hesap soruyorum...ne iş yaparsınız siz...bu motoru kime satmayı planlıyorsunuz...13.000 e 250 cc kim alır vs...sert diyaloglar yaşadık..
"ben size cevap vermem...kim olduğunuzu sanıyorsunuz" diye arka tarafa gitti...resmen kaçtı...
ben zaten arızayım...fuarda yakalamışım sıkıştırıcam illaki...efendi efendi dinleyecek eli mahkum...
10 dakka sonra arkadan çıktı karşısında yine ben...
Beyefendi bu sorulara cevap vereceksiniz bir yere gidemezsin...bak tatsızlık çıkar diye tekrar yanına gittim...Gebzeye gelirim sizi oradada bulurum dedim...resmen üstü kapalı ayar...amac beni unutmasın hafızasına yazsın...
sonra sakinleşti cevaplar verdi...VTR 250 satışları iyimiş potansiyeli müşteri profili belliymiş vs...
ben düşük bütçeli tüketiciyim...yeni bir cbf 150 getirseniz küçük yenilikler yapsanız ne olur...enjeksiyonlu olsa ne olur...devri saatli gelse ne kaybedersiniz...vs herşeyi konuştum...
en son tamam kusura bakmayın tavrım hiç hoş değil ama sizden beklentilerimiz Hondadan beklentilerimiz hep fazla oldu dedim...malınız ayıplı mal dedim..yağ eksiltiyor dedim..herşeyi sineye çekiyoruz dedim...neden Honda .br ye girip bakmıyorsunuz ordaki modellere...oradaki modelleri neden ithal etmiyorsunuz...biz bunamı layığız...burası asya ülkesimi biz çekik gözlü ahmklarmıyız...modern ülkenin modern bir motosikletseveri olarak bize bu modellerimi reva görüyorsunuz vs...neler neler saydım...
en son tamam beyefendi beklentilerinizi not alıyorum değerlendireceğiz vs dedi..
yani traş...bundan sonra her yıl fuarda yakaladığımda Honda yetkililerini taciz edicem...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:24 ----------
El Mersine gider sen tersinehacı fuara geleydin ne işin var angarada...makinanda yakıyor...