Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR
    arkadaşlar uzun zamndır internet ortamından uzak kaldım ama artık geldim foruma bi baktım polemikler kavgalar tartışmalar forumdan ayrılmalar falan üstüne üstlük bir de cbf 150 ye gelen zam ortam geröçekten baya gergin şimdi gelelim bunlar hakkımdaki görüşlerime
    arkadaşlar gerçekten insan piskolojisindenmidir bilmem ama insan aldığı mala zam gelince böyle gururlanıyo gibi oluyo kendini iyi hissediyo ucuz aldığı için falan ve sonrada kendini inandırıyo zaten hakkı buydu falan diyo tabi ucuz fiyattan almamış ve ya bir şekilde alamamış arkadaşlar da bvu duruma acaip kızıyo ama benim söylemek istediğim şey şu forumun ilk sayfalarından beri söylediğim şey bu motorun hakkı 4000 ytl ama neden bakın ybr 125 bile 3300 ytl olmuş kaldıki o cbf göre biraz eski teknoloji sanırım ayrıca cbf ondan daha güçlü ve daha az yakan bir makina ve sanırım kullanımı daha rahat ve güzel ve daha hızlı ve ivmelenmesi daha hızlı parçaları da ucuz bütün bu artılarıyla 4000 i hakediyor bence bu motor

zinciri yağlama konusunda kitapçıkta 1000 km de bir diyo benim motor 700 kmde ve ben daha hiç yağlamadım ama bir arar yağlasam iyi olcak sanırım daha sonrada 1000 bakımında yağlanır heralde
    ayrıca Ginger kardeşimin ayrılmasına çok üzüldüm çünkü o bu forum için en çok çalışan kişilerden birisiydi ve hatta en çok çalışandı belkide yazıları ve resimleriyle onu çok özleyeceğiz sanırım...
    Ginger eğer bu yazımı görüyosan boşver herşeyi dön foruma geçmişi unut
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zinciri yağlama konusunda kitapçıkta 1000 km de bir diyo benim motor 700 kmde ve ben daha hiç yağlamadım ama bir arar yağlasam iyi olcak sanırım daha sonrada 1000 bakımında yağlanır heralde
    Temizleme niyetiyle WD40 aldım, sanırım bu iş için yapılmamış
    Gelecek defa babadan kalma yöntem gazyağı ve eski diş fırçasını deneyeceğim, bakalım nasıl olacak. Yağlama içinse Castrolün spreyini kullandım, zaten orta sehpaya aldıktan sonra yağlama işlemi çok kolay. Castrol 15 milyon birşeydi, o yüzden üşenmeyin, sık sık yağlayın. Suya soktuğum için 230 km civarında yağladım zinciri, sanırım her 300-400de bir yağlamak zincir ömrünü epey bir uzatacaktır.
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

Motosikleti
    jawa250ceylan
    kardeşler anında zamı yemiş hayret iyiki talep var alamaycez artık 500 lira birden konurmu hayeller suya düştü daha yaza kadar beşbin olmassa şaşmam bu düzen böyle rağbet oldumu hemen koy üstüne napalım hayırlısı olsun

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    sirinim43
    300 dolarlik vergi geldi
    talep olunca ustune fln konulmadi yani
    (en azindan 2.zam)
    ilk fiyat zaten tanitim fiyatiydi..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    Alıntı Juniors adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kitapcıkdaki bi çok şey Avrupa standartlarına göre yani Hikaye Türkiye burası Yağ konusuna gelince 10-40 veya 15-40 Öneririm.

Yağ olayıda sık sık değiştirmek motorun ömrünü uzatır ferah çalışmasını sağlar bana kalırsa her bin km de bir en az yağın değişmesi lazım. Unutmayın ne kadar sık değiştirirseniz O kadar rahat seri çalışır. yağ büyük etkendir.
    Çok parada değil. Alın elinize bir bidon Benzinliğe gidin koca bidonu 10 mılyona dolduruyorlar. bidonuda muhafaza edecek bi yere koyun tabi viteslerde rahat geçer.
    Onu araştırırsak Bi çok şey var, ok Kullandığım yağ Repsol özel Yağ 10-40 ayrıca zincir yağımda Repsol un.

Yağ: 60 euro +kdv 5litreydi sanırım.
    zincir yağı : 40 euro+kdv sprey şeklinde

herkeze tavsiye ederim ok Tuğrul Özbek
    sanada gelsin kolay. arkadaş
    okuduğum aklımda kalıyor nedense. ilk olarak koca bidon 10 ytl tavsiye ediyorsun. sonra 5 lt 60€ olan bir yağ yani litresi bir koca bidondan daha pahalı bir yağ kullanıyorsun
    ne yapmaya çalıştığını anlayamadım gitti.
    üzüm yemek için kavga etmeye gerek yok
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okuduğum aklımda kalıyor nedense. ilk olarak koca bidon 10 ytl tavsiye ediyorsun. sonra 5 lt 60€ olan bir yağ yani litresi bir koca bidondan daha pahalı bir yağ kullanıyorsun
    ne yapmaya çalıştığını anlayamadım gitti.
    üzüm yemek için kavga etmeye gerek yok
    sevgili kardeşim arkadaşım ortaam Ben arkadaşa tavsiyede bulundum herkezin bütçesine göre adam 3 milyara motor almış 100 mılyonluk yağmı kullanır? ha sen kullanırsın ben kullanırım orası ayrı yada kullanan vardır. Genele söyledim ben 10 mılyonuda kabalama söyledim 10 olmazda 30 olur bu onu en azından 7,8 sefer değiştirmede götürür ekonomik olur. senin beynini bilemem aklında kalır kalmaz. Kullandığım yağlarıda abim tedarik ediyor sağolsun Senin Konuşma hitapların tarzın yalnış. banane ozaman kim ne yağ kullanırsa kullansın. Burası Forum dimi? forum ne demek? Tek kelimeyle Paylaşım ???? 2 alternatifide söledim 20,30 milyonluk da var 100 milyonlukta 2 alternatifide söyleyeyim karar sizin.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı st_erdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Temizleme niyetiyle WD40 aldım, sanırım bu iş için yapılmamış
    Gelecek defa babadan kalma yöntem gazyağı ve eski diş fırçasını deneyeceğim, bakalım nasıl olacak. Yağlama içinse Castrolün spreyini kullandım, zaten orta sehpaya aldıktan sonra yağlama işlemi çok kolay. Castrol 15 milyon birşeydi, o yüzden üşenmeyin, sık sık yağlayın. Suya soktuğum için 230 km civarında yağladım zinciri, sanırım her 300-400de bir yağlamak zincir ömrünü epey bir uzatacaktır.
    Bu başlıktan öğrendiğime göre zincirleriniz O-Ring siz, yani o ringi bozulması gibi bir derdiniz yok. O yüzden istediğin herhangi bir kimyasal ile zincirinizi temizleyebilirsiniz. WD-40 , benzin , mazot vb. gibi.

O-Ring siz olduğu için zincirin daha çok bakıma ihtiyacı vardır, 1000-1500 km de bir temizleyip 250-30 km de bir yağlamalısınız.

Yada zaten ucuz olan bu zincire çok fazla önem göstermez ve ilerde O-Ring li kaliteli bir zincirle değişebilirsiniz bu da bir seçenektir tabi.

300 km de bir yağladığınızı düşünürsek bir tüp yağ ortalama 5 yağlama yapar, yani bir tüple 1500 km gidersiniz. 15 bin km için 10 tüp harcamanız gerekir ki tanesi 15 YTL den 150 YTL yapar.

Yani yağlama sıklığını zincir ömrünü uzatmak için değilde sessiz ve rahat çalışmasına göre yaparsanız daha az para harcamış olursunuz yağa ve ileride alacağınız O-Ring li zincirin parasıda kendi kendine birikmiş olur

sevgili kardeşim arkadaşım ortaam Ben arkadaşa tavsiyede bulundum herkezin bütçesine göre adam 3 milyara motor almış 100 mılyonluk yağmı kullanır? ha sen kullanırsın ben kullanırım orası ayrı yada kullanan vardır. Genele söyledim ben 10 mılyonuda kabalama söyledim 10 olmazda 30 olur bu onu en azından 7,8 sefer değiştirmede götürür ekonomik olur. senin beynini bilemem aklında kalır kalmaz. Kullandığım yağlarıda abim tedarik ediyor sağolsun Senin Konuşma hitapların tarzın yalnış. banane ozaman kim ne yağ kullanırsa kullansın. Burası Forum dimi? forum ne demek? Tek kelimeyle Paylaşım ???? 2 alternatifide söledim 20,30 milyonluk da var 100 milyonlukta 2 alternatifide söyleyeyim karar sizin.
    Tavsiye ettiğiniz şey çok yanlış, sizinde bu tarz bir yağ kullanmamanızı tavsiye ederim.

Motosiklet motorları araba motoru gibi değillerdir, araba motorlarından çok daha fazla devir çevirirler. Bunun haricinde scooterla ve bazı motosikler hariç genelde bütün motosikletler şanzıman ve motor bir arada çalışır. Yani aynı yağdan beslenirler, ayrı bir şanzıman yağı yoktur.

Debriyaj balatalarıda (ıslak tip) yağ içinde çalışırlar.

Bu yüzden kesinlikle Motosiklet İçin Üretilmiş Motor Yağı kullanmanız gerekmektedir.

Otomobil için üretilen yağlar motosiklet motorunda tam koruma sağlıyamazlar, yüksek devirlerde motoru koruyan yağ filminde yırtılmalar olur ve motorunuza zarar verirsiniz. Bunun haricinde yağ içinde çalışan debriyaj balatalarınızda ya tam kavramıcak ve görevini yerine getiremeyecektir yada sertleşip kemikleşecektir.

Motosikletiniz için kullanacağınız yağ kullanım kılavuzunuzda belirtilen değerlere sahip bir Motosiklet Yağı olmalıdır. Bu yağ ya yarı sentetik yada tam sentetiktir.

Otomobil için üretilmiş aynı değer sentetik yağ kullanmanın bile motorunuza zarar verme ihtimali varken, açık satılan ve mineral olan yağ alıp motora koymak çok tehlikeli ve zaruri olur.

Motosiklet için üretilmiş yağlar 1 litresi 15-20 YTL civarıdır (normal kullanım için üretilenler, castrol mobil vb)

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    eksantrik zincirinden cıtırtı seklinde ses gelen varmı kontrol ettirdim ama bi sorun olabilir,cok ilginç 250dede aynı ses var bazı modellerde kaynagını arastırıyorum su an özellikle motor kompreyon aldıgında yokus inerken oluyo .

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125

cbf 150 miz

evet sonunda bizde aldık cbf 150 mizi özen motordan biraz aksilik oldu ama olsun ne de olsa honda ya gaçmiş bulunmaktayız şu andan itibaren.motoru otoparka çektikten sonra akşam aldık ve biraz dolaştık 18 km felen gezdik ama bizim niyetimiz gezmek degil motoru çamurlamak diyceksiniz siz deli misiniz diye ama evdekiler bi duyarsa yeni motoru aldıgımız bi daha ne hondaya ne de iki tekere binebiliriz.neyse şimdilik bu kadar bi kaçtane de resim yazık oldu ama olsun üztünde honda yazıyo ya yeter(çinden hondaya geçmekte bi acayi,p oluyo hee)

amma da çamura bulamışım heee scooter ne iyi patinaj çekiyo bee

bu da son hali garajımıza çektikten sonra

daha 22 km deee..
    herkeze kazasız sürüşler..
    artık pazara kadar böyle pazar günü bi yıkayıp bi cila vurduktan sonra motora binmeye gideriz tam ögrenemediktee...
    98 Beygir.....

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    napmışın abi sen motora ya....
    AKIN FİDAN

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı ultraukala adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    napmışın abi sen motora ya....
    şişşşt ses çıkarma babam bi duyarsa varya
    aha böyle alır kafamı bi o duvar bi bu duvara,şimdilik böyle araba yıkama makinasıyla yıkadımmı ben bşle tanıyamam,ehh biraz çirkin oldu ama olsun

arkadaşlar bu motorda dörtlü varmı ben mi bulamadım.
    98 Beygir.....

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aha böyle alır kafamı bi o duvar bi bu duvara,şimdilik böyle araba yıkama makinasıyla yıkadımmı ben bşle tanıyamam,ehh biraz çirkin oldu ama olsun

Cesaretinden ötürü kutlarım seni.....Motorun da hayırlı olsun....Güle güle bin...Gördüğüm en güzel renkli cbf....

almış bizim panda yavrusu kapkara cbf yi...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Hayırlı uğurlu olsun Cihan, güle güle, kazasız belasız kullan
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    hayırlı olsun cihan kardes

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150

hayırlı uğurlu olsun cihan
    kazasız belasız sürüşler dilerim sana
    soruna gelince maalesef bizim motorlarda dörtlü yok...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR

hayırlı olsun

cihan kardeşim moorun ahayırlı olsun bu arada çanta güzelmiş ne marka kaç litre ve kaç para acaba?
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu başlıktan öğrendiğime göre zincirleriniz O-Ring siz, yani o ringi bozulması gibi bir derdiniz yok. O yüzden istediğin herhangi bir kimyasal ile zincirinizi temizleyebilirsiniz. WD-40 , benzin , mazot vb. gibi.

O-Ring siz olduğu için zincirin daha çok bakıma ihtiyacı vardır, 1000-1500 km de bir temizleyip 250-30 km de bir yağlamalısınız.

Yada zaten ucuz olan bu zincire çok fazla önem göstermez ve ilerde O-Ring li kaliteli bir zincirle değişebilirsiniz bu da bir seçenektir tabi.

300 km de bir yağladığınızı düşünürsek bir tüp yağ ortalama 5 yağlama yapar, yani bir tüple 1500 km gidersiniz. 15 bin km için 10 tüp harcamanız gerekir ki tanesi 15 YTL den 150 YTL yapar.

Yani yağlama sıklığını zincir ömrünü uzatmak için değilde sessiz ve rahat çalışmasına göre yaparsanız daha az para harcamış olursunuz yağa ve ileride alacağınız O-Ring li zincirin parasıda kendi kendine birikmiş olur

Tavsiye ettiğiniz şey çok yanlış, sizinde bu tarz bir yağ kullanmamanızı tavsiye ederim.

Motosiklet motorları araba motoru gibi değillerdir, araba motorlarından çok daha fazla devir çevirirler. Bunun haricinde scooterla ve bazı motosikler hariç genelde bütün motosikletler şanzıman ve motor bir arada çalışır. Yani aynı yağdan beslenirler, ayrı bir şanzıman yağı yoktur.

Debriyaj balatalarıda (ıslak tip) yağ içinde çalışırlar.

Bu yüzden kesinlikle Motosiklet İçin Üretilmiş Motor Yağı kullanmanız gerekmektedir.

Otomobil için üretilen yağlar motosiklet motorunda tam koruma sağlıyamazlar, yüksek devirlerde motoru koruyan yağ filminde yırtılmalar olur ve motorunuza zarar verirsiniz. Bunun haricinde yağ içinde çalışan debriyaj balatalarınızda ya tam kavramıcak ve görevini yerine getiremeyecektir yada sertleşip kemikleşecektir.

Motosikletiniz için kullanacağınız yağ kullanım kılavuzunuzda belirtilen değerlere sahip bir Motosiklet Yağı olmalıdır. Bu yağ ya yarı sentetik yada tam sentetiktir.

Otomobil için üretilmiş aynı değer sentetik yağ kullanmanın bile motorunuza zarar verme ihtimali varken, açık satılan ve mineral olan yağ alıp motora koymak çok tehlikeli ve zaruri olur.

Motosiklet için üretilmiş yağlar 1 litresi 15-20 YTL civarıdır (normal kullanım için üretilenler, castrol mobil vb)

ha hu ? 10_40 yağın neresi araba için üretilmiş alalala üstelik kullandığım yağ repsol yağ alala anlamadım ya genede tşk ederım

evet sonunda bizde aldık cbf 150 mizi özen motordan biraz aksilik oldu ama olsun ne de olsa honda ya gaçmiş bulunmaktayız şu andan itibaren.motoru otoparka çektikten sonra akşam aldık ve biraz dolaştık 18 km felen gezdik ama bizim niyetimiz gezmek degil motoru çamurlamak diyceksiniz siz deli misiniz diye ama evdekiler bi duyarsa yeni motoru aldıgımız bi daha ne hondaya ne de iki tekere binebiliriz.neyse şimdilik bu kadar bi kaçtane de resim yazık oldu ama olsun üztünde honda yazıyo ya yeter(çinden hondaya geçmekte bi acayi,p oluyo hee)

amma da çamura bulamışım heee scooter ne iyi patinaj çekiyo bee

bu da son hali garajımıza çektikten sonra

daha 22 km deee..
    herkeze kazasız sürüşler..
    artık pazara kadar böyle pazar günü bi yıkayıp bi cila vurduktan sonra motora binmeye gideriz tam ögrenemediktee...
    Öncelikle Hayırlı Uğurlu olsun Güle güle bin, allah kaza bela vermesin
    Birinci fotoğraftaki senin motorun yanındaki kırmızı Bir alet var gördünmü Kafaya koydum dünden itibaren para biriktirmeye başladım Allahın izniyle onumuzdeki kışa doğru Cbf 250 alıcağım

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    ha hu ? 10_40 yağın neresi araba için üretilmiş alalala üstelik kullandığım yağ repsol yağ alala anlamadım ya genede tşk ederım
    10W 40 ve diğer 0-30 / 5-30 / 5-40 / 10-40 / 15-50 / 20-50 numaralı yağlarda arabalar için üretililirler. Genel olarak ülkemiz mevsim normallerini karşıladığı için otomobillerde hep 10W 40 yağ kullanılır (sentetik ise) mineral olarak da 20W 50 yaygındır.

Motosiklet içinse mineral kullanılmaz, yarı sentetik yada tam sentetik olmak koşulu ile mevsim değişiklikleri çok anormal değilse genelde 10W-40 kullanılır ama motor ve mevsim sıcaklığına göre bu değer 15W-50 yede çıkabilir.

Repsol yağ kullanmana birşey demiyorum, daha önceki bir mesajında "al eline bidonu git benzincide doldur" tarzında bir yazın olduğu için uyarmak istedim. Bu tür açık yağ kullanmayın diye.

Bir şey değil...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10W 40 ve diğer 0-30 / 5-30 / 5-40 / 10-40 / 15-50 / 20-50 numaralı yağlarda arabalar için üretililirler. Genel olarak ülkemiz mevsim normallerini karşıladığı için otomobillerde hep 10W 40 yağ kullanılır (sentetik ise) mineral olarak da 20W 50 yaygındır.

Motosiklet içinse mineral kullanılmaz, yarı sentetik yada tam sentetik olmak koşulu ile mevsim değişiklikleri çok anormal değilse genelde 10W-40 kullanılır ama motor ve mevsim sıcaklığına göre bu değer 15W-50 yede çıkabilir.

Repsol yağ kullanmana birşey demiyorum, daha önceki bir mesajında "al eline bidonu git benzincide doldur" tarzında bir yazın olduğu için uyarmak istedim. Bu tür açık yağ kullanmayın diye.

Bir şey değil...
    pardon bana söyleyenler bilmiyorlar ozaman Yalnış Yönlendirdiğim için özür.

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.

Öncelikle Hayırlı Uğurlu olsun Güle güle bin, allah kaza bela vermesin
    Birinci fotoğraftaki senin motorun yanındaki kırmızı Bir alet var gördünmü Kafaya koydum dünden itibaren para biriktirmeye başladım Allahın izniyle onumuzdeki kışa doğru Cbf 250 alıcağım
    bence az daha biriktir yamaha ER 5 falan all.Bundan sonra bir 500cc daha iyi olur
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)

Bu Konudaki Etiketler