Metehan abi sen ne dersin
bu kadar yakıtla bu kadar gücü
bu kadar parayla bu kadar yakışıklısını
bu kadarcık kullanım maliyetiyle bu keyfi
bu kadar arazi kabiliyetine bu kadar asfalt konforunu
sunan başka bir motor tanımıyorum.
gezilerde 250liklerle çok rahat, 600lüklerle de 110 km hıza kadar, sürekli iki kişi yol alabiliyorum.
gücü, otoban dışında hiçbir zaman yetersiz gelmedi. otobanda insan arabayla bile 110la gidemiyor. sıkılıyorsun bir süre sonra.
600 lük bir arkadaşıma göre, yaz boyu aynı km yol yapıp, 444lira daha az benzin harcamışım.
yüksek cc sahipleri bu motorlara imrenerek bakıyorlar ama çoğu bu ccye düşmeyi karizma kaybı olarak görüyor. cbf 150 ye daha önce sahip olup yüksek ccye geçenlerden, bu motordan vazgeçemeyip satmayan pek çok kişi tanıyoruz.
şöyle doya doya kullandıysan, yaklaşık 2500 -3000 lira parayı cebine koymak için bu motor satılmaz diyorum.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
bu söylediğim atmasyon değil tamamen gerçek valla motorun fiyatını sordugunda 3 mılyar dedigimde bu motor okadr ucuzmu diyen çok oldu valla bütün yorumlara katılıyorum motordan bende var diye değil başka motorumda varbundan daha iyisini bulan varsa göstersin ondan alıcam
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------
kardeş bende fuarda sorum koruma demirlerini
on kafa demirleri 40 tl
arka yan çanta ve arka demir 130 dedi düşündüm düşündüm daha ucuz bulurum diye almadım bakalım bende duğunuyorum bakalım araştırmak lazım.
cbf 150 ye arkaya sağlı sollu yan çanta takıla biliyor mu ??
slm arkadaşlar bende kırkından sonra tekrar motor merakı sardı ve gecen sene alışmak mahiyetinde mondial rs 151 aldım ve bir yıldır biniyorum ve kısmet olursa bu sene degiştirmeyi düşünüyorum.sizler gibi degerli kullanıcılardan edindigim bilgiler ışıgında cbf 150 almaya düşünüyorum.cunku bu yaşdan sonra bize fazla hızlı motorlar cok gelir diye düşünüyorum.arkadaşlar cbf 150 le uzun yol olarak bir gidişte 400 km yol yapabilirmiyim.hepinize saygılar.
bende uzun yolda 2 kişi ve seyahat yüküyle bu motorun cokda güvenli olmayacağını düşünüyorum.
sürekli sağdan gitmek tehlikeli olmaz mı, acil bir durumda yeterli gücü bulamamk sorun yaratmaz mı? sadece şehir içi için kısa mesafelerde mi kullanışlı acaba cbf150 ?
sürekli sağdan gidilmiyor ki. 110 ile sol şerit müsaitse pek çok araç sollanabilir.
bir motorun uzun yol yapması için gereken bir güç çizgisi varsa, cbf o çizgiye yakın da dursa o çizgiyi geçmiş durumda.
konfor olarak zaten çizginin ötesinde. (tek başıma motoru savunurken buldum kendimi bugün )
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Benim 300 km mesafe yol yapmışlığım var.Arabamla 5 satte gittiğim yolu cbf150 ile 5,5 satte gitmiştim.Sağlamlık ve dayanıklılık açısından seni hiç üzmez yolda bırakmaz.Hava soğutmalı diye korkma sakın.Bu motorla 2.000 km'lik yolculuğa çıkıp günde 800 km yapanlar var.Yaşınıza en uygun motor budur.Dağ bayır asfalt her türlü yoa gelir.Rahatlığıyla konforuyla her türlü uzun yola gelir.Son hızı 110 civarıdır.Yokuş aşşağıya 130'u bile görür.
yok abicim yanlız değilsin bende varım eğer uzun yol için başka motor arıyosan zaten yanlıyosun
jr. nin dediği gibi konfor onda sürüş keyfi onda adı üstünde yavru transalp daha ne diim eğer denemek isteyen varsa bu yaz benle uzun yola gelebilir baya bi uzun yol planlarım var bu yaz ayrıca 100-110 km suratle sabıt gıdebılıyo ben normal trafıkte genellıkle sol serıt kulllanıyorum bole 150 200 le gecen arac veya motor olmadıgı sureceeğer cbf e güçsüz yada yavaş kalıyo denirse artık kimse başka motora binmesin ne diim
Rahatlıkla yapabilirsiniz, ben geçen yaz temmuz sıcağında 5 günde 1800 km yaptım, aynı günde 700 km yol yaptım. Kocaeli' den Muğla' ya gittim. Bi kaç gün kalıp yakın civarı gezerek geri döndüm. Bende 150 Hs den cbf e geçiş yaptım. Rs den sonra çok memnun kalacağınıza eminim. Hava soğutmalı olmasına rağmen güneyde temmuz sıcağında dahi beni üzmedi. Yani şöyle diyiyim, saatlerce sürebiliyorsunuz, motora hiç bi şey olmuyor, şişme güçten düşme falan asla ! Sadece bel ağrısı, kalca ağrısı, oranızın buranızın kasılması şeklinde bi kaç saat sonra mola vermeniz gerekiyor Ayrıca titreşimin olmamasıda uzun yolda çok büyük bir konfordur. Bunuda ekliyeyim. Benzinin önümüzdeki yaz 4 tl olacağı düşünülürse yüksek cc ye terfi, şu an için benim gibi gezen biri için çok çok uzak. Cbf 150 cebimin dostu.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:27 ----------
Acil durum ! Tehlike, eyvah gücüm yetersiz, kurtulamadım, kaçamadım vb. gibi bir duruma 23 bin km dir girmedim. İstanbul trafiği hariç her yere gittim geldim. Bu düşünce, düşününce düşük cc yi seçeneklerden eleyebilmek için mantıklı bi sebep gibi görünsede, yüksek cc ile ulaşacağın yüksek hızlarda kaza riskinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. biz paşa paşa 80-100 takılıyoruz, 500-600 lük motor olsa altımızda başlıyıcaz 120-130 vs takılmaya, belki zaman zaman bu çıta daha da yükselecek, risk artacak. Şehir içide, şehirler arasında kullnışlı olduğunu söyleyebilirim. Risk oluşturacak kadar tehlikeli hızlara ulaşamıyorsun. Buda işin avantajı bence.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:36 ----------
Yok jr cim. Yalnız değilsin elbette. Metoda yazardıda bişeyler, gündüz var. geçmiş galiba, oda akşam yazar. Motorumuz iyidir. Ara sıra orasından burasından ses gelsede hallediyoruz napalım Büyük motor alıyorlar, bi arıza yapıyor, servis servis gezdiriyorlar yinede arızayı bulamıyorlar falan, neler var ya, bizim motor uzun yol için daha güvenli, motora bişey olsa hemen en yakın mondi kanuni servisine çekin, (Aşağı yukarı memleketimzin tüm il ve ilçelerinde vardır) hemen yapıverirler. Bizim motorun işçiliğindne her motorsiklet tamircisi anlıyor. Bu bizim için çok büyük bi avantaj aslında, Bi transaple, bi burgmanla, bi piagioyla yolda kaldınızmı yandınız. Böyle kafamda bi kaç hikaye var. Çok yüksek maliyetlerle ve çok büyük sıkıntılarla motorlarını yaptırabildiler. Muğla' nın Ula ilçesinde benim karbratöre pislik kaçmıştı. Motor sık sık stop etmeye başlamıştı. Honda servisi nerde oralarda, hak getire. Götürdüm bi kanuniciye, 5 dk da yaptı. Borcum ne dedim. Ne verirsen demişti. 5 tl verivermiştim.
arkadaşlar cok yaman bir çelişki içine düştüm
hernekadar gönlüm cbf150 de olsa bile, aklımı fena halde çelen bir gv250 var. 2007 model 4000 km de.
simdi fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. 2010 model sıfır cbf 150 alsak bu ikinci al gv250 ile hemen hemen aynı fiyata geliyor.
ilk motorum olucak, sıfır alırsam zararım biraz fazla olucak sanırım. ama sağlamlığı kullanışlılığı kalitesiyle cbf 150 cok cazip.
ama hyosung gv 250 de fena motor değil. hem alış satışda zararım daha az olur diye düşünüyorum. daha güçlü bir makine. ama ikinci al işte. ne kadar temiz kullanılmış bilemem. anlamamda zaten
aklım durdu. ne yapmam gerek bilemiyorum
Sanki 1-2 ay once benim agzımdan cıkmış bir mail ben ödeme kolaylığı garantisi icin CBF 150 aldım cokta memnunum ilk aldığımda iyiki daha güclü motor almamışım dedim. Kontrolu düşündüğümden daha zordu tarz olarak alakasız olsalarda gücü ve görüntüsü cok farklı bir makine gv250 gv yi tercih etmememin diger sebebide CBF ye gore daha cok yakması oldu. Param olsaydı ödeme olarak ve benzin icin dert etmeseydim herhalde gv250 alirdim ama simdi birsonraki motorum enduro olur kullanım kolaylıgı ve haraket rahatlığı nedeni ile...
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Sonucta zevk icin aliyorsun gece yattıgında hangisi ruyana giriyorsa onu al bence cbf ye binip aklin gv de kalcaksa gv al derim. Ben motorumdan memnunum gv kullanıcılara sorsan kurye motoru ne yapcan derler haklılarda burda kişisel tercih soz konusu sonucta. Karar senin ama hangisini alirsan al sonucta motosiklet sahibi olmuş olacaksın buda yeterince iyi bir kazanım.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
hocam valla aynı senin durumundaydım bende 2 ay öncesine kadar sıfırla ikinci el arasında kaldım ikinci el aldım 3000 tlye ve inan bana sıfır alsam bu kadar rahat etmezdımkappa 46 çanta lastıkler degısmıs temızlık malzemelerı sımdı analtmıyım formda var sıze koalylk olsun dıye soledım 500 tl kar ettım aksesuardan 1000 tlde sıfırınla oaln farkımotor 5000 kmdeydı tertemız motor şimdi 6300 dedemem oki çok araştırın sağa sola bakın baktınız olmadı sıfır alın ama ikinci elde servise göstermeden motoru almayın.ayrıva performans yaktı tuketımı pratıklık uzun yol herseyde rahat edersınız cbf 150 ile
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)