Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    son zamanlarda da sorunlarımız bereketlendi mi ne?
    yavas yavas kış ayından cıkıp daha sık bınıoz sezon bakımı ıstıo galıba bızım keratalar galıba

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:14 ----------

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öhömm
    Arkadaşın motoru enduro değil bildiğin cross makineydi canım (Honda XL200)

Merak ettim sorunu. Şimdiye kadar bahsettiğin gibi bir ses duymamıştım hiç.
    Ön cam ile km göstergesi arasından geliyor olabilirmi ?

Metehan hocam, bende takacaktım xenon, fakat orijinal far ampulü yuvasını kırpmak gerekiyor bildiğim kadarıyla. Orijinale dönmek istersek yeni far tası almamız gerekir bu durumda.

Mesela sen şu anda istediğin zaman eski armut tipli ampulü kullanabilirmisin ?
    valla hacı usta metehan cavusunda dedıgı gıbı xenon luks degel bı ıhtıyac helekı bızım motorlarda bende h7 tip taktım sadece yuvanın etrafı cok ama cok az kırpılıp yapıskan takvıyesı yapıldı herhangı bı sorun yok yanı ben eskı ampulu bıle taktıktan sonra sanayıde elektrıkcıde bıraktım almadım bıle dusun sende taktıktan sonra kesınlıkle bı daha o pis eskı aydınlatmalarını dusunmek istemeyıp hayatta anmassın bır daha sen takta xenonlu cbfcıler arasına gel

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:19 ----------

Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,

evet uzuuun zamandır benden ses çıkmıyordu ama son haftalarda devam eden yoğunluk az da olsa azaldı ve yazma fırsatı bulabildim.
    Gelişmelere gelince;
    1- V-Strom umu sattım
    Nedenini ikinci maddede göreceksiniz. zarar etmedim ve değerini bilecek birine verdiğim için içim rahat ama motorsuzluk gerçekten çok kötü.. En yakın zamanda en azından geçici olarak 150-250cc bişiler bakacağım.
    2- İstanbul'dan ev aldım, çoook araştırdım ve sonunda Beylikdüzünden (İstanbula gelirsem iş yerime yakın) İnnovia 1 den bir daire aldım, son zamanlarda da kredi,banka, tapu, emlakçı vs. uğraşıp durdum... perişan oldum, bu işler çok zor ama sonunda hallettim.
    Ev almak için motorumu satmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama başka türlü yapamazdım, şimdi kaldık mı motorsuz?

AMA... en yakın zamanda (mümkünse sezon başlamadan evvel) bir motosiklet alacağım, en fazla 3-4.000 vereceğim, aklınızda iyi makina olursa haberim olsun, CBF150 olur,250 olur, HYO naked 250 olur, bakalım, temiz bulabilirim inşallah.

Herkese selamlar, Perşembe akşamı fuarda olmayı planlıyorum, haberleşelim.
    Alper
    bastan aha işte bırını daha naylon motorcu yaptık arabacı fılan oldu deyecedımkı sonradan boyle onemlı ve hayırlı bı ıs ıcın gıttıgı ıcın ıyı olmus dıorum allah daha ıyılerını nasıp eder ınsallah evınızde hayırlısı olsun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:23 ----------

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bravo, şu konuda O bahsettiğin yerden bir zırıldama sesi ile ilgili geçen yaz şikayetim olmuştu, ön camı tuttuğumda zırıltı kesiliyordu. Servis ön cam ile gösterge paneli arasındaki boşluğa ufak bi şamrel parçası sıkıştırınca ses kesilmişti.

Şimdi bu ses gerçekten daha sık duyuluyor ve can sıkıyor. Anladığım kadarıyla bednzin deposunuın altından veya o yakın civardan geliyor. Sürüş konforunu olumsuz etkiliyor. Sürüş anında değil, boşta gaz verdiğimde bile devir yükseldiğinde zırlıyor. Cumartesi servise götürücem.

Canımı sıkan kötü bir ihtimal var. Sesin nereden geldiğini anlayamayarak servisin bu sorunu çözememesi veya normal bu böyle gider..falan demesi şu anda kafamdaki kabus. Eğer böyle bişey olursa motordan felaket soğurum. Belki satarım bile. 23 bin km dir böyle bi ses duymadım. Kesinlikle normal değil.

İşin kötüsüde geçen Cuma servis bakımına gitmiştim. Bu sesi servise giderken yolda duymaya başlamıştım. Servisede söyledim. Kafa koruma demirinin önündeki somun biraz gevşemiş, servis burayı sıktı. Ok oldu dedi, deneme sürüşündede sotun çıkarmadı. Bizde buradan sandık ve sorun çözüldü diye düşündük. Dönüş yoluna çıktım. Eve doğru ilerlediğim her bi km de ses kendini daha da bi duyurmaya başladı. Servise 70 km mesafem var, o an için dönme imkanım da olmadı. Bakalım ne olacak, cumartesiyi bekliyicez artık.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:36 ----------

Fabrikasyon benzin musluğum bozuktu, garantiden değişti. 3-5 bin km önce arka amortisörden gelen tıkırdama sesi nedeniyle arka amortisör garantiden değişti, şimdi bu ses nedir anlamadım gitti, şöyle 50-60 binleri devirsek daha neler görücez Allah bilir. Bence Honda bu cbf işine bi el atmalı diyorum. 20-30 bin binipte satmak için almadım ben bu motoru, bu yüzden biraz canım sıkkın. En basitinden şu an 23 binde olan motor bu tam gaz gezmeye devam edersem 30-35 bincivarlarına gelecek, ama sıklıkla bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmak canımı sıkıyor açıkçası.
    21900 kusur fılandayım sadece on kafadan gelen bı zırıldama vardı oda yuksek devırlerdeydı ıyı teshıs ettım ve guzel bı bez ve sunger yalıtımıyla macı goturuorum ama sızınkı tam teshıs edılmemıs once yerını bulmak ıcın her yere bakmak lazım hıc bellı olmaz belkıde arka taraftan kuyruktan bıle gelebılır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:27 ----------

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende baktım bulamadım bulamadım ama sonra çok güzel denk geldi sıfır almayı düşünüyodum ama bu denk geldı nasıp valla bundan sonra sorun çıkmazsa daha güzel olur

burdan bak:
    http://www.motosiklet.net/forum/tazi...i-motorum.html
    dostum hayırlısı olsun tekrardan cok guzel denk gelmıs duseste galıba kazasız belasız bınmen dıleklerımle

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:29 ----------

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi meydin türkiye yazısı insanı nasıl heyecanlandırıyordu halbuki

herneyse souk hava, ıslak zemin denemelerimde dün çok memnun kaldım. Allah bozmasın diyelim.
    aynen on arka ırc takım lastıklerımle bende cok mutluyum ama bı daha lastık degısımı motorumu satmadan once ısterse mıchelın pılottan alırım galıba desenlerı cok hosuma gıdıo haa lastık alıcak arkadaslarımız yanlıs anlamasınlar kotude mıchelıne bakalım gıbısınde gayet memnunum ırclerden verdıgınız paranın karsılıgını alıyorsunuz durolarada alırken para verıoz emme o vermıo ıste bıze

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı CBA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet serilik konusunda biraz problem yaşıcam gibime geliyor ama olsun zaten viteslide tecrübe edinene kadar çok seri olmaması daha iyi bence. Dediğin doğru abi, Er5 in bakımlarının altından kalkamazsam diye korkuyorum.
    yavaş yavaş alışacaksın emin ol...vitesli gerçekten keyifli...

Mücoşumla bu sabah Harem vapurda buluştuk o 6000 bakıma ben sübap ayarı için...sonra o ayrıldı Bostancıdaki trafik tescil işlemleri için...nasıl çıkaracak Allah bilir...oradan ehliyet almıştım çok kalabalık problemi küçük bir yerdi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yavaş yavaş alışacaksın emin ol...vitesli gerçekten keyifli...

Mücoşumla bu sabah Harem vapurda buluştuk o 6000 bakıma ben sübap ayarı için...sonra o ayrıldı Bostancıdaki trafik tescil işlemleri için...nasıl çıkaracak Allah bilir...oradan ehliyet almıştım çok kalabalık problemi küçük bir yerdi...
    Metehan hocam sübap ayarını yapmak için nereleri söktü servis ?
    Aklında kaldığı kadarıyla bişeyler yazabilirsen sevinirim.

Genel olarak servis kaç km.de bir bu ayarı yapıyor?
    Öyle her bakımda yapılacak bir şey değil sanırım.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Metehan hocam sübap ayarını yapmak için nereleri söktü servis ?
    Aklında kaldığı kadarıyla bişeyler yazabilirsen sevinirim.

Genel olarak servis kaç km.de bir bu ayarı yapıyor?
    Öyle her bakımda yapılacak bir şey değil sanırım.
    silindir üst kapağını söküyor sadece...sübaplar orada zaten...ve senteyle ince ayar yapıyor...ben alemde kralım desen o ayarı bi tutturamazsan motor başlıyor ince çıtırtılara...ve benzin tüketimine etkisi var...enteresandır ama mahale ustaları sübap ayarı kolay kolay yapmaz yapılmamasını tavsiye eder ama servisler galiba 8000 de 2.ana bakımda bi sübap ayarı yapıyorlar...

biraderim zincirle birlikte dişli seti yokmu peki...benim zincir alma zamanım geldi...ama dişli setinide ayarlayabilirmisin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

silindir üst kapağını söküyor sadece...sübaplar orada zaten...ve senteyle ince ayar yapıyor...ben alemde kralım desen o ayarı bi tutturamazsan motor başlıyor ince çıtırtılara...ve benzin tüketimine etkisi var...enteresandır ama mahale ustaları sübap ayarı kolay kolay yapmaz yapılmamasını tavsiye eder ama servisler galiba 8000 de 2.ana bakımda bi sübap ayarı yapıyorlar...

biraderim zincirle birlikte dişli seti yokmu peki...benim zincir alma zamanım geldi...ama dişli setinide ayarlayabilirmisin...
    sağ, sol, grenaj söküldümü ?
    Yoksa hiç bi grenaj sökmeden, direk silindir kapağını söküp ayarlayıp tekrar kapatıyorlarmı ?

Motosikleti
    sağ, sol, grenaj söküldümü ?
    Yoksa hiç bi grenaj sökmeden, direk silindir kapağını söküp ayarlayıp tekrar kapatıyorlarmı ?
    yok usta ne grenajı...moto blok üst kısmı sökülüyor sadece...

yok usta ne grenajı...moto blok üst kısmı sökülüyor sadece...
    Ok. Teşekkürler bilgiler için.
    Müsait bir zamanda uğraşabilirim bu konuda
    Eğer yaparsam da resimli bi kılavuz eklerim.
    Sağolsun YBR topacından newceri YBR için yapmış böyle güzel bi rehber. Orada da güzel bilgiler mevcut.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    eyvah ismail yine niyeti bozdu bu kadar detaylı sorduğuna göre sökecek motoru. yaparken beni de ara da geleyim.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Ok. Teşekkürler bilgiler için.
    Müsait bir zamanda uğraşabilirim bu konuda
    Eğer yaparsam da resimli bi kılavuz eklerim.
    Sağolsun YBR topacından newceri YBR için yapmış böyle güzel bi rehber. Orada da güzel bilgiler mevcut.
    usta bu sente ayarı hassas deneme yanılmayla olmaz...bence bulaşma...

Motosikleti
    cbf150
    onun özel anahtarı yok mudu? Aman elle filan yapmaya kalkmayında
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı CBA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan abi, bu aralar bende dylandan vitesliye geçmeyi düşünüyorum. Biraz zorlanıp Er5 de alabilir, yada CBF 150 bi kaç gündür okuyorum konuyu ama sana tekrar sormak istedim biraz evvelde yazmışın tam anlayamadım. Bu sizin motorlarda yağ eksiltme problemimi var tam anlayamadım. birde bu problem çözüldümü yeni modellerde.

Ayrıca birde 2. el bi cbf almayı düşünüyorum. Bakım ücretlerinin ve parçalarının çok pahalı olmadığını duydum, duyduklarım doğrumu.

hee birde bu Cbflerde top ampullerden var benim eski beattede bu model ampul vardı görüş mesafem çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam sen XEnon taktın motoruna(akü v.b) bi zararı dokundumu. Benim en çok kafama takılan konulardan biride bu Xenon olayı. Tşkler
    Dylanı satıp CBF ye geçersen çok pişman olacağına bahse girerim.....
    Çünkü altındaki motor CBF den daha hızlı ve atik... Aynı zamanda daha pratik...
    üst segmentlere yönelmeni öneririm..En azından 250 lik....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Abi bende şuanda cbf 250 yi araştırıyordum yeni mesaj gelince bakayım dedim. Benimde kafamı aynı şey kurcalıyor, 2 gün sonra cbf150 kesmez bi daha değiştireyim dedimmi evdekilerle papaz olcam gibi. Acaba bu Cbf 250 lerde kronik bi sorun filan varmı onları araştırıyordum

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvah ismail yine niyeti bozdu bu kadar detaylı sorduğuna göre sökecek motoru. yaparken beni de ara da geleyim.
    Niyeti gerçekten bozupta subap ayarını yapmaya başlarsam haber veririm. Birlikte hallederiz.

Şimdilik acelem yok ama ilerde çekişten düşme yakıt artışı gibi sorunları ufaktan gözlemlediğim anda girişirim abi
    Benim makine 14bin km.de. Abimin makinede 16bin km.de.
    İkiside hala subap ayarına girmedi.

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onun özel anahtarı yok mudu? Aman elle filan yapmaya kalkmayında
    Tabii ki özel anahtarı var. Aşağıdaki resimdeki gibi sentil çakısı ile ayarlamak gerekiyor.
    Benim eski çinlinin ayarını kendim yapmıştım. Ta o zaman almıştım bu çakıyı. Hala takım çantamda durur.

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    ismail im sen harbi dükkan açsan açarsın yahuu
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    selamın aleyküm hayırlı geceler herkese

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 ----------

aynen hacı abi benımde bi set almam gerekıor dıslıler ıs yapar ben kıllık yapmassam ama o rınglı zıncır alsak yenı sezon ıcın ıyı olur gıbıme gelıor sankı zannımca galıba zannedersem

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +1 diyorum aynen düsünce olarak yakın bır arkadasımın babasında var dylandan halı hazırda bazı zamanlar hamallıktan sıkılıp kunlanıorum cok keyf alıorum dylandan ınıp cbf e bınınce cok garıpsıyorum arada performans ve surus zevkını arıyorum yanlıs anlasılmasın cbf ten memnunum emme dylandan sonra cbf 150 ye degılde en azından ımkanlarım el verırse cbf 250 ye bınıp aynı performansı vıteslı keyfınde yasamayı dusunup onu tercıh ederdım saygılar

Motosikleti
    cbf150
    Parası olana ben de twister ı tavsiye edeyim bari ama iyi para lazım
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    para olsa neler neler alınır ama alsanda benzınde şikayet edersin cbf tam dertlere çareseviyom onu valla

Motosikleti
    :Şimdilik acelem yok ama ilerde çekişten düşme yakıt artışı gibi sorunları ufaktan gözlemlediğim anda girişirim abi
    Benim makine 14bin km.de. Abimin makinede 16bin km.de.
    İkiside hala subap ayarına girmedi.

[/IMG]

Hacı sen niyeti bozma sonra başına iş alıcan bak söylemedi deme...toparlayamazlar eline alırsın sübapları deli divane gibi geersin buralarda sonra vay ben nettim diye...

hacı senin oring zincir kaç kuruş didin...peki dişliler yokmu aldığın yerde ...set olarak alaydık senden paşam...

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen hacı abi benımde bi set almam gerekıor dıslıler ıs yapar ben kıllık yapmassam ama o rınglı zıncır alsak yenı sezon ıcın ıyı olur gıbıme gelıor sankı zannımca galıba zannedersem[COLOR="Silver"]

saygılar
    Hacı abi aynen yaza yeni dişli zincir setiyle girmek farz bence...bencede filhakika

para olsa neler neler alınır ama alsanda benzınde şikayet edersin cbf tam dertlere çareseviyom onu valla

kanka beni iyi yakalıyon yolda...ama Üsküdar meydandan sonraki rampada yakalayamadın... mücoo sen yakantop oynarken misket saklarken evde ben mobiletle gezerdim kekoro... Hacı bu akşam bi makas atmışım Galata köprüsünde aracın birine Allah seni inandırsın motor değilde dirseğim araca sürttü...öyle bir yandan teğet geçmişim yani...aynalara değil kaportalara değer oldum...ayna hizasında gidonu sağa kırıyorum...yani bisikletle gider gibin...ama yuh dedim kendime...xenonlarda aracların iç aydınlatması olmuş ...dibine girdiğim aracın kaportası ne renk olursa olsun beyazlaşıyor ...arac içleri aydınlanıyor...aydınlık bir Türkiye aydınlık arac içleri misali.. eğer arac içinde bir keltoş varsa o da karpuz gibi parlıyor abartmıyorum valla...

şu avatarını değiştir yavrum...bu ne böle Truva falan...olm sen artık Honda sahabısın...Honda sahiplerine yakışan hareketler yap...

Yumurcak TV nin müziği ninni gibi valla dinlemenizi tavsiye ederim...sizi bile uyutur huzur veriyor...11 den sonra 05 e kadar aynı müzik var...

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    abi düşün arkamda adam varken öle bide olmasa dibinden ayrılmıcamya o rampada varya tam deviri ayarlamış gelıyorum taksi bi çıktı önüme mecbur açtık arayıabi sen nasıl gdiyosun ben bilmiyorum zaten arkadan arkadaşla arkandan gelirken kopuyoruz gülmekten aha gitti diyo sen çıkıyosun aradancbf'le bütünleşmişşin valla

mücoo sen yakantop oynarken misket saklarken evde ben mobiletle gezerdim kekoro...

lafımız yok abicim gelişiyoruz bizde kendimizce

Motosikleti
    abi düşün arkamda adam varken öle bide olmasa dibinden ayrılmıcamya o rampada varya tam deviri ayarlamış gelıyorum taksi bi çıktı önüme mecbur açtık arayıabi sen nasıl gdiyosun ben bilmiyorum zaten arkadan arkadaşla arkandan gelirken kopuyoruz gülmekten aha gitti diyo sen çıkıyosun aradancbf'le bütünleşmişşin valla

mücoo sen yakantop oynarken misket saklarken evde ben mobiletle gezerdim kekoro...

lafımız yok abicim gelişiyoruz bizde kendimizce
    daha dur benim testimden geçicen...seni Çınarcık yollarında görücem...yaylaya çıkarken yusufluycan virajlarda...kız gibi kullanırsın city ortamında...dağa taşa vurucaz makinaları...

bak ethemm76 nikli abinle tanıştırcam...Fordcu kendisi... Yani Ford fabrika personeli...10 numara adamdır ...onun köyüne gidicez kivi yicez...ohoo ama sen gezerken ben havalimanında sürtücem gavurların bavullarını taşıycma yallah şofer şarkısı eşliğinde... bu yaz senin hacı...kanka cbf benim oyuncağım olmuş...bi yerde patlıycaz bakalım nerde...kime niye kime kısmet...

hacı tam fırıldak olduk yollarda İstanbul trafiğinde gözler kapalı giderim her aracın ne yapacağını önceden kestiririm...ha meteor düşer yukardan ona bişey yapamam...trafik çağırırız meteora 8/8 kusur verilir ben yine yırtarım...

hadi ben yatar...

demek arkamdan gülüyonuz...ben hareket halinde çok barnaklarım gezi arkadaşlarımı...arttık sen kaşındın...aklını alıcam yolda mücoşş...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler