İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
sagolun arkadaslar. zaten öle cok zorlu yollara girmek gibi bi durum yok. gidecegim yollar cogunlukla asfalt ama tabi bozuk asfalt. bazende stabilize yollar işte o kadar. önemli olan bu bozuk yollarda ki motorun rahatlıgı. tabi bi transalp konforu beklemiyorum ancak yinede cok yormaması lazım
Aradığın motor cbf150.Bende dağ bayır gezmek istediğim için cbf150 aldım.Yaylada traktör yolunun bittiği noktada tarlaya girdim.Motoru ormana sürdüm.Ancak kaybolma korkusu birde köpek veya vahşi hayvan saldırısına uğramak korkusu yüzünden geri döndüm.İnan bana giremeyeceği yol yok.Bundan iyisi cross motordur.Ancak onlarında fiyatları ve asfalttaki performanslarının kötü olması cbf150'yi arada bir noktaya koyuyo.Hem şehir içi , hem şehir dışı , hem de dağ bayır kullanımı açısından çok amaçlı kullanıma uygun bir motor.Zaten piyasası oturmuş , kendini ispatlamış bir model.Alsanda elinde kalmaz.Satmak istediğinde üzmez.Sen bu motoru aldıktan sonra 600r'yi bile satarsın.Pişman olmazsın.
sagolun cevaplar için arkadaşlar. gerçekten yardımcı oldunuz. artık içimde şüphe yok baharda artık edinicez bi cbf 150
Muhtemelen benzin deposunun altından, çok düşük ihtimalde olsa motor bloğundan veya ön kafa grenajının altından biyerlerden zırlama şeklinde bi ses duymaktayım, ses bi kaç gün öncesine nazaran daha sık duyuluyor artık. Özellikle devir yüksekken kesintisiz zırıldıyor. Motor dururken vites boşta iken motora devir yaptırdığınız zaman dahi zırlamayı duyabiliyorsunuz. Sizce problem nerede olabilir. Fikri olan, başına gelen varmı ? Sürüş çok konforsuz bir hal aldı. Titreşim yok. sadece ses duyuyorum.
Metocum aramışsın bi kaç saat önce, elektrikler kesikti evdeydim ve koltukta uyuyakalmışım. Bu arada şu anda ükemmel bir güneş var.
Bu nasıl CBF 150 anlayamadım gitti
ÖN SAĞ & SOL SİNYAL de ve FARDAN HİİÇÇÇÇÇ BUĞUU EKSIK OLMUYO ..
Farın ısıylada kurumuyoo. basım dertte
Belli bi sure sonra yavas yavas pişmanlık baslıyoo CBF denn
Bugu onleyıcı medıller işe yararmı acaba .. sizce arkadaslar??? ...[
Şimfi ben düzde 120 görüyorum falan diyenler olacaktır ama, düz yolda 105-110 km/h hızı ı görüyorsan motorunda problem yok demektir. Titreşim hiç bir devirde yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:52 ----------
Yaşadığın yer Fethiye iklim sıcak, buharlaşma ve nem oranı fazla, bu yüzden olabilirmi bu buhar durumu acaba ? ben daha önce hiç böyle bi problem yaşamadım. Peki bu yıkattırdıktan sonra falan mı oluyor ? Yoksa kendiliğinden mi oluşuyor ?
[QUOTE=ethemm76;1968566]Şimfi ben düzde 120 görüyorum falan diyenler olacaktır ama, düz yolda 105-110 km/h hızı ı görüyorsan motorunda problem yok demektir. Titreşim hiç bir devirde yok.[COLOR="Silver"]
ooo ybr ye gore daha iyiymiş o zaman..
Fethıye de kar yok bızde Gecen Pazar gunu kayak tesısıne gıttık.. orda olsa gerekk.. donustede yıkadık bı guzel buğu olustu gecmek bılmıyorr..Yaşadığın yer Fethiye iklim sıcak, buharlaşma ve nem oranı fazla, bu yüzden olabilirmi bu buhar durumu acaba ? ben daha önce hiç böyle bi problem yaşamadım. Peki bu yıkattırdıktan sonra falan mı oluyor ? Yoksa kendiliğinden mi oluşuyor ?
selam arkadaşlar nasılsınız? yurtta internet bağlantım olmadığı için bayadır takip edemiyorum, umarım iyisinizdir? =)
[COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]
Bendeki rahatsız edici seviyede, ilk hissetmeye başladığımda ara sıra zırlama yapıyordu, sonra yavaş yavaş artmaya başladı ve dediğim gibi 23 bin km dir motorda motor sesinden başka yabancı ses duymadım. Duysam da önlemini aldım ve onardım. Şimdi bu ses bana çok rahatsaız edici ve moral bozucu geliyor.
Subap ayarın kaçmış olmasın.Bence sağlam ve güvenilir bir servise bakıma soksan iyi edersin.Çok kafaya takılacak bişey değil bu olay.Benim ilk cbf150 de çok gürültülü çalışıyodu.Dandik bir servisim vardı.Herife o kadar bahsettik sorundan.Adam yaparım diyo bişey yaptığı yok.O şekilde kullanmıştım.Hatta motorun performansı da düşüktü.
İkisindede aynı diyebilirim...ama ybr torku daha düşük olduğu için ybrde daha az titreşim var demek daha doğru olur...
İçin rahat olsun o eski sorunlu serilerden eser kalmadı artık problemler minumumda diyebilirim...ve standart kullanıcılar bu motoru isteselerde zorlayıp canını yakamaz...özel çaba ister veya kurye tarzı kullanım...
Dostum tek tek cevaplayayım...tüm cbfler yağ eksiltir...2000 kmde 1 litrede 100 grama kadar...bu normal değil ama kanıksadık artık...servisde ses etmiyor normal diyor...halbuki ben bu şekilde olayıu kabullenemiyorum...biraz zorlayıp sıkıştırırsan 300-350 grama kadar eksilebiliyor...ama sürekli dip gaz kullanırsan...
bunun nedeni piston üzerindeki çizikler...yağ kaçmıyor buharlaşıyor yok oluyor aşırı sıkıştırma aşırı sıcaklık yağ eksiltmeye başlıyor...bu demek oluyor ki motor bloğunun içindeki parçaların alaşım kaliteleri düşük...Honda bunları önemsememiş veya maliyet düşürmek adına malzemeden çalmış diyorum ben...YBR de bu sorunu göremezsin...yağ asla eksiltmez...
yağ değişimleri yaptıranlar mutlaka ölçtürsün ne eksilmiş diye...
DB Honda Motordan Kasım Beyin Dylanının bayağı sürdüm...kendimi küçükken karda kaydığım leğen üzerinde gibi cıbıldak ve emniyetsiz hissettim ne alakaysa...illede maxi olacak skutır bence...vitesliye geçmen çok mantıklı...
2.el almalısın...0 da şu an kampanya var axess ve worlde Honda tarafından yapılan kampanya...8 taksitli...yağ değişimi 25 gayme...ana bakım 75 gaymedir standarttır...2000 ara 4000 ana bakıma çağırır servis...gitmediğin takdirde garantiden çıkarma haklarını sakı tutar...daha doğrusu fabrika garantiden parça değişimine onay vermez apışıp kalırsın... garantide olduğunu zanneden çoğu arkadaşlar sorun olmadığı için şu an için bir derdi tasası yoktur...bu garanti mekanikle alakalı sıkıntılarda başgösterir...
zenon bir lüx değil ihtiyac diyorum...aküye direkt bağladığın ve kontağa bağlamadığın sürece sorun yok derim...
130 videosu bir hevesdi ...makinayı nadirende olsa ara ara zorlamak gerekir...sıkıştırmak gerekir...sert kullanmak demek motora zarar vermek değil ki...devre dikkat ettiğin sürece sorun bence yok...ki bu durumlar için imal edilmiş...sonucta makina uzun yolda yaz mevsiminde kaç derece sıcaklığa çıkıyor...hava soğutma vantilatör etkisi yapar diyorum...
her büyük cc makinası olanın birde bu tarzda 125/150 lik skutır veya commuteri olmalı diyorum...mantıklı bir karar...aslında ihtiyac...
ben hiç yaşamadım...
motordan 2 tür ses duydum...
zincir gergisinden gelen şıkrtı...çok rahatsız edici olmadı asla...
birde devre uygun olmayan vites yüzünden pistondan gelen çıtırtı...buna asla çözüm yok bence...otomobillerdede bu vuruntu hep oldu...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Cevabın için çok tşkler metehan abi. Bende senin gibi düşünüyorum, büyük ihtimal 2. el alıcam. Dylandan hiç bi sıkıntım olmadı gayette memnundum ama artık vitesli bi makina kullanmak istiyorum ve başlangış olarak almayı düşünüyorum.
Aslında aklımda Er 5 de var ama ilk motor ve öğrenci olmamdan dolayı Er5 in bakım masrafları ve vitesli motosiklete 500cc lik makinadan başlamaya korktuğum için Büyük ihtimal alırsam Cbf 150 alıcam.
Anladığım kadarıyla motosikletin yağını sürekli kontrol edersek başımıza bi problem açmaz gibime geliyor.
Metehan abi ben 2009 un temmuz ayında aldım motorumu..
Sağ sinyal su alıyodu degiştirdiler garantıden. Sımdıde sol sinyal su alıyor onuda degıstırceklerdii..
Aksi gibi Buseferde Sağ & Sol sinyal ve far bugu yapmaya basladııı
Hepp kötüü mal banamı denkgelıyo anlayamadım gittii.. hiçç şansım yok....
Zaten servıstekıler hiççç tınlamıyolar cocuk olarak goruyolarr... turlu turlu bahane uyduruyolarr.
Zatenn "SATISLA BITMEYEN DOSTLUK" diye bi ilkelerı var.. Zamanla "SATISLA BITMEYEN K...Z...K" insana kötü gelıyor...
insallah siz benım yasadıklarımı yasamazsınızz...
Benim motorum yeni 230 km de ve arka frende sanki yağ kacırıyorgeldi bu durum normalmidir?
Buda motorun genel görünümü.
Artik zamanı geldi buda benim resimde dizlikler pantolonun altında, eldivenlerdi kaskın icinde
Pek manzaralı degil resimler ama idare edin ;)
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
[QUOTE=zenon;1969457]Benim motorum yeni 230 km de ve arka frende sanki yağ kacırıyorgeldi bu durum normalmidir?
dostum motorun fren kısmına zaten yağ falan konmaz, onu sonradan belki sprey falan sıktıysanız veya freni takarken o kısma pas tutmasın diye biraz yağ sürmüş olabilirler sorun olmaması lazım.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)