Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Evet beyler yakıt sarfiyatımı yazıyorum %100 doğrudur.
Salı günü depo ağzına kadar fullenerek Tekirdağ'a yola çıktım.
Salı akşamı İstanbul'a döndüğümde toplam 348km yapmıştım. Motoru garaja çektim.
Bugün evden çıktım motoru aldım motor 352km de yolda kaldı. Neyse ki yedek depo ile bayağı bir turladım ve şuanda 370 kmde. Çalışssa çalışır, otoparkta yatıyor.
Hesaba göre cbf 150 yakıt tankı : 11.4 litre (2.6sı yedek toplam 13)
352kmde yolda kaldığına göre:
11,4 / 352 x 100 den = 2,9 çıkıyor. Bununda daha değişiği olabilir kullanıma bağlı farklılıklar gözlenebilir. Ben 2.7 yaktığımı da hatırlıyorum, 3.2 de. Tamamen kullanıma bağlı. Aşırı agrasif ve devirli kullanırsanız 3ü geçiyor. Aşırı sakin kullanımda da 2.7 civarlarında ancak, 2.7 den düşük veya 3.5 tan yüksek kesinlikle beklemeyin.
Bu şartlar altında motorun menzili ortalama 400-420km diyebiliriz. 352de yedek depoya geçtiğine göre, 2.6 litre yedek depo ile en kötü şartlar altında 60-70km yapması gerekir. Full depo benzin ile 400km gidemeyenler ya çok agrasif kullanıyorlar yada motorlarında herhangi bir sorun var.
Valla bu durolarla 20-30 bin yapanı tebrik etmek gerek. kuru asfaltta kaya kaya gidiyoruz Allah'a emanet. Ne rezil bir lastikmiş ya
2700 kmye gelmeden hayattan soğudum arkadaş!
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
öyle valla 13.000 kmdir durolarlayım, bu yazı da gecireceğim gibi öyle virajlara yatayım falan diye sakın düşünmeyin bu lastiklerle yattımı bi daha kalkamassınız benden söylemesi, tabi biraz yol alınca lastik ısınınca yol tutuşu bayağı bi farkediyo bu benim kanaatim. imkanı olan değiştirsin tabi.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
şehir içi kavşakta dönerken yaya falan fırladı mesela. o kalkıştaki hızda bile frene basarsanız dansöze çeviriyor adamı. özellikle 50-60 km hızdaki dönüşlerde mümkün olduğunca frene dokunmamak gerek. bu soğuk havalarda benim lastikler iyice zıvanadan çıktı artık. pirelli bakıyorum ama ön arka toplam 90 yurodan ucuza bulamıyorum. mt 65 üretilmiyormuş. city demon modeli de bu para.
150 liraya adam gibi takım lastik bulana forumdaki her kavgasında taraf olurum
valla bu motora bu lastıklerı takan zihniyete ne demek lazım bilmıyorum.ben şanslıyım galiba motoru aldıgım arkadas mişlen lastik takmış her viraja rahat rahat yatıyorum yagmurda firen on numara motor daha bi güven veriyor lastikleri değiştirmek lazım kesiinn ve bence kalıtelı alın almışken.
bu motora bu lastikleri takan zihniyete ne demek lazım ben biliyorum
merak eden özelden ulaşsın
belki biraz garip olcak cbf başlığında ybr ci konuşuyor..bi sorum olacaktı herkese iyi akşamlar sizce ybr ye hangi lastiği takmalıyım olmuşken kaliteli olsun istiyorum
metzeller iyi duruyor ybr de hem iyi lastikdir hemde desenleri gayet hoş
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 ----------
çok değil 25 sayfa geriye bakarsanız bu konuda bir sürü kullanıcı yorumları var. hatta benim eklediğim bir kaç foto da..
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
biliyorum hocam saol. aylar sürdü hepsini bitirdim. amaç muhabbet açıp ucuza lastik önerecek birini bulmak.
abi sizinkileri karıştırma...cbf camiası olarak takılıcaz...
aynen benimde şu an sübap ayarına ihtiyacı olduğunu bilerel dolanıyorum...fulledim 330 km de yedek istedi...sübap ayarı yaptırsam 350 de yedek isteyip 400 kmyi deviriyor...yani ben %5 fazla yakıyorum şu an...
Hacı parana kıy mıchelın veya dmetzeller taktır...
http://www.gencmoto.com/metzeler.html
http://www.otosever.com.tr/catinfo.asp?cid=24
http://www.buzmotor.com/lastik.html
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
reborn teşekkür ettim.
metehan hocam teşekkür ettim.
bizim ebatta ne dunlop ne bıriçsıton bulamadım. ya pirelli, ya da mişlen var. pirellinin de ankarada mt 65i yok. "city demon" diye bir modelini 90 yuroya satıyorlar. ben de almıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:56 ----------
netten sipariş vereyim diyorum olan biryere, bayat lastik gönderirler diye de çekiniyorum. ankarada komiterci irc'den şaşmayacak sanırım.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
jr. ve mmucit aslında lastikler ince olduğu için hiç güven vermiyor bana...illaki kalın olmalı yere yapışmalı...bunlar simit gibi...
Şu an bu konu içerisinde 32 kullanıcı var. (0 üye ve 32 misafir)