Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir soru

Amortisörlerini en yumuşak ayarda kullanan varmı?

En yumuşak ayarda darbeleri emme kapasitesi nasıl bunu merak ediyorum.Bende yumuşak amortisör hastalığı var kaymak gibi amortisörü olsun isterim kullandığım aletin bunda da monoschok amortisör var acaba yumuşak da çukurulara karşı tepkisi nasıl?Çok salınım yapıyor mu?
    Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
    İnşallah sizde en kısa zamanda CBF150 sahibi olursunuz.

Sorunuza gelince ben nerdeyse sürekli en sert pozisyonda kullanıyorum. Bazı yerlerde okuduğuma göre amortisör ne kadar sert olursa yol tutuşu o kadar artıyormuş.
    O yüzden ayarlanabilen 3 konumdan en sert olanını seçiyorum.

Buna rağmen yoldaki ufak tefek çukuru, bozuk asfaltı vs. öyle çokda fazla hissettirmiyor. Ya da bn alışmışta olabilirim

Bu durumda bir de en yumuşak ayarda kullanılırsa dahada sakin bir sürüş olacağı kesin.

Ama lastiklerinde çok fazla önemi var. Orijinal gelen Durolar çok sert olduğu için olduğu gibi sürücüye aktarıyor yoldaki titreşimi vs.

Ama herhangi yumuşak hamurlu farklı bir lastik ile bu minimuma indirilebiliyor.

Tabi sürekli yumuşak ayarda kullanan birisinin fikirleride önemli.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150

En yumuşak ayarda darbeleri emme kapasitesi nasıl bunu merak ediyorum.Bende yumuşak amortisör hastalığı var kaymak gibi amortisörü olsun isterim kullandığım aletin bunda da monoschok amortisör var acaba yumuşak da çukurulara karşı tepkisi nasıl?Çok salınım yapıyor mu?
    Amortisörlerin yumuşak veya sert olduğunu aradaki farkı çok anlayamadım...artcı aldığımda esneme az olsun diye serviste serte ayarlattım..esnemesi azaldı muhtemelen ama ben bir fark hissetmedim...

beyler 49.000 km ye ulaştım nihayet....

dün öğlen bi açılayım dedim...yaklaşık 170 km yaptım Kuzey İstanbulu boydan boya katettim...cbfci Fırat'ı ziyaret edeyim dedim.. (Khutuck) ama kışlaları karıştırmışım Yassıörendeymiş...Yassıörenide 10 km geçtim öyle aradım denk gelemedik...

harikaydı...bir ara yapalım hep birlikte...şehirden uzaklaşmak kadar güzel bir şey yok...Güzergah şöyleydi...

4.Levent Tayakadından Hadımköye geçtim....Terkos göl kenarından püfür püfürdü hava valla...Hadımköyden E-5 e oradan Sultanahmete işime geçtim...

Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Metehan hocam nice kazasız belasız 49binlere.
    Kurye olmayıp, hususi kullanım ile bu motorda bu kadar km. yapan nadir kişilerdensin

Bu arada o ön paneldeki naylon artık göstergenle eminimki birleşmiştir.
    İstesende artık sökemezsin.

Her gördüğümde evdeki kumandanın naylona sarılmış hali geliyor aklıma ne hikmetse

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Yazılan şeyleri okuyorum da siz mükemmelsiniz

Ben böyle bi dostluk,arkadaşlık ortamı görmedim.Topic'in o kadar güzel bi havası var ki ,çok güzel, sıcak ,büyük bi aile ortamı oluşturmuşsunuz.

Tek kelimeyle muhteşemsiniz.Uzun sürelerdir bende bu topic'i takip ediyorum ve bu motoru almak istiyorum ancak işlerimizin dengesizliğinden ve krizden sıyrılmaya çalışan ufak bi firmamızı ayakta tutabilmek için şu anda bu motoru alabilecek lüksüm yok.Ama aklımın hep bi köşesinde cbf 150'me kavuşacağım umudu var.Bu süreç çok uzun sürmeyecek bunu biliyorum.

İnş motorumu alacağım zaman zaten buralara gelip sürekli fikir alışverişinde bulunup başınızı ağrıtıcam. 2. elini almayı düşünüyorum ve temizini bulmak konusunda gerçekten sizlerin yardımına ihtiyacım olacak.O gün gelip buradan o güzel haberi verebilmek için sabırsızlanıyorum dostlarım.

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Hocam üzüldüm böyle bi motoru çaldırmak eminim çok acı vermiştir.ALLAH'ından bulsun çalan ne diyim Ne insanlar var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:39 ----------

Bir soru

Amortisorleri hiç kafana takma. En yumusak tek kişilik kullanımlar içindir. Ben cogunlukla artcılı bindigim için 2. kademede. bazan yuk oluyor normalde 3. kademeye getirmem gerekiyor ama aceleden veya usengeclikten hep es geciyorum. 2. kademe hiç amartisorlerin vurdugu olmadı. Gayet konforlu.
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Ben kendimi bildim bileli metehan abi'nin o şeffaf naylonu km kadranının üstünde durur.Aydoğan dediğin gibi bütünleşti artık o şeffaf naylon motorun göstergesiyle.İste de sökemeyecek yakında

Bu arada cevaplar için teşekkür ettim

Motoru almadan da yorumlar yapıyorum ama aranızda bana da yer var değilmi? Topic'e canlılık veririm belki hiç belli olmaz
    Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)

Motosikleti
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan hocam nice kazasız belasız 49binlere.
    Kurye olmayıp, hususi kullanım ile bu motorda bu kadar km. yapan nadir kişilerdensin

Bu arada o ön paneldeki naylon artık göstergenle eminimki birleşmiştir.
    İstesende artık sökemezsin.

Her gördüğümde evdeki kumandanın naylona sarılmış hali geliyor aklıma ne hikmetse
    evet çok pis hususi kullanırım motoru....

o naylon namusu makinanın...onu elleyenin canı yanar valla...geçen çıraklardan bişrine uçtum resmen napıyon lenn şeklinde...3 yıl elletmemişiz bir fenomen oldu artık...

hacı 49.000 boru mu soru mu allasen söyle.. (asker ocağında çok kullanırdık teskereye yakın bu kelamları)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:38 ----------

Ben kendimi bildim bileli metehan abi'nin o şeffaf naylonu km kadranının üstünde durur.Aydoğan dediğin gibi bütünleşti artık o şeffaf naylon motorun göstergesiyle.İste de sökemeyecek yakında

Bu arada cevaplar için teşekkür ettim
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

worldwideweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haftaya cuma günü lisansımı ehliyet ile bütünleştiriyorum arkadaşlar sanırım en rahat ehliyet sahibi benim 2 yıl önce aldım halen işletmedim B olarak kullanıyorum. A2 'yide ekledimmi forever

Aldığım kararların sonucunda, maaşımdan bir kısım ile öncelikle ehliyet , motor eğitimi, kask,mont,eldiven,bot ve en sonunda tüm ekipmanları aldıktan sonra motor almaya karar verdim.

Hayırlısı olsun sanırım bu süreç 3 - 4 ay sürecek gibi. ya sabıııırrr

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    bir gün kalktım gittim aldım 10 yıldır neden bekledim kendimde anlam veremedim simdi borçlar boyumu aştı ama kapının önünde motoru gorunce ....
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Cbf 150'm olsun 2,5milyar borcum olsun

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    Merhaba arkadaşlar..
    CBF 150 motorum için siyah renk arka sag sol GRENAJ lazım aklınızda bulunsun..
    topige fazla giremiyorum....
    özelden mesaj atarsanız çok memnun olurum..
    saygılar
    [B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Küftestarım metehan abim ne güzel başını alıp gidip gezmiş.O gezi var ya ne deseniz değer.Hele birde havalar sıcak olduğunda bu tarz ufak çaplı geziler ilaç gibi geliyor.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amortisörlerin yumuşak veya sert olduğunu aradaki farkı çok anlayamadım...artcı aldığımda esneme az olsun diye serviste serte ayarlattım..esnemesi azaldı muhtemelen ama ben bir fark hissetmedim...

dün öğlen bi açılayım dedim...yaklaşık 170 km yaptım Kuzey İstanbulu boydan boya katettim...cbfci Fırat'ı ziyaret edeyim dedim.. (Khutuck) ama kışlaları karıştırmışım Yassıörendeymiş...Yassıörenide 10 km geçtim öyle aradım denk gelemedik...

harikaydı...bir ara yapalım hep birlikte...şehirden uzaklaşmak kadar güzel bir şey yok...Güzergah şöyleydi...

4.Levent Tayakadından Hadımköye geçtim....Terkos göl kenarından püfür püfürdü hava valla...Hadımköyden E-5 e oradan Sultanahmete işime geçtim...

ah be abi gelemedim senle o fotoyu gorunce cok üzüldüm ama naparsın iş güç inş gezicez bol bol

bu arada bekle seni gecicem abi 15 günde 500 km yapmışım motoru aldım alalı motor 5800 e geldi

Motosikleti
    Alıntı worldwideweb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haftaya cuma günü lisansımı ehliyet ile bütünleştiriyorum arkadaşlar :

çocuk doğuyor yani nihayet... ben ehliyetsiz 15 yıl gezdim peder polis ayağına çok kurtardım durumlardan...velakin yeni polisler göreve başladı başlayalı bizim peder benden bıktı ve problemlere bulaşmamaya başladı...nihayetinde ehliyeti alalı 3 yıl oluyor galiba...

ehliyet çok önemli..3-4 aya zaten havalar düzelir...Ben Ankara Basınevler doğumluyum orada askerdim bu Angara soğuğunda motor hasta eder...ilkbaharda inşallah...

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir gün kalktım gittim aldım 10 yıldır neden bekledim kendimde anlam veremedim simdi borçlar boyumu aştı ama kapının önünde motoru gorunce ....
    bende çok yaşadım...giren plaj şemsiyesi açılmazmış rahat ol ...yaza bakalım nası gezcen benzin parası vs...işin nanay...

Cbf 150'm olsun 2,5milyar borcum olsun
    ya nasip biradercim...herşeyin hayırlısı...

Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar..
    CBF 150 motorum için siyah renk arka sag sol GRENAJ lazım aklınızda bulunsun..
    topige fazla giremiyorum....
    özelden mesaj atarsanız çok memnun olurum..
    saygılar
    ok ben servise sorarım...

Küftestarım metehan abim ne güzel başını alıp gidip gezmiş.O gezi var ya ne deseniz değer.Hele birde havalar sıcak olduğunda bu tarz ufak çaplı geziler ilaç gibi geliyor.
    sorma kanka...böyle bir güzellik yok...vallahi sıkıntı stres kalmadı...Aslında ben Çınarcığı özledim ya...hemide ethemden bile fazla özledim...

Ethoşşş Mt yee kivii ısmarlaa...

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ah be abi gelemedim senle o fotoyu gorunce cok üzüldüm ama naparsın iş güç inş gezicez bol bol

bu arada bekle seni gecicem abi 15 günde 500 km yapmışım motoru aldım alalı motor 5800 e geldi
    ah hacı ah keşke geleydin...yok böyle bir güzergah...Hadımköye giden yollar ıssız yayla ve göl kenarlı harika yerler...tezek kokuları temiz doğa köyler...Karburuna uğramadım Tayakadından Çatalca sapağından Hadımköye geçtim...İstanbul o kadar büyük ki...Arnavutköye bağlı oralar...Ayrıca Tayakadın köyünde asker arkadaşım var onada uğruyorum...

bu arada...

15 günde 500 den 1 ayda 1000...1 yılda 12000...

4 yılda eder senin km 53.000...

ama bu arada benim şu an itibariyle seni beklemem lazım bana yetişmen için...haydi bekleyim o zaman kanki...km telini çektim gitti...

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    Şamlar köyünden geçseydin metehan abi,biraz çamura bulanırdın,oranın çamuru başkadır ona göre.

bak abi buraya benim kuzen bir şey arıyo galiba,şifalı bu çamurlar.
    Arap çamuru bol bulunca motoru çamura sokarmış.

facebook(Fazer Tutkunları)

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şamlar köyünden geçseydin metehan abi,biraz çamura bulanırdın,oranın çamuru başkadır ona göre.

bak abi buraya benim kuzen bir şey arıyo galiba,şifalı bu çamurlar.

O lastikle zor be abi.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------

Arkadaşlar bizim motorlarda 14bin ve 16bin bakımlarında servislerde standart yapılan işlemler nelerdir?
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur

49.000 de halen yeni televizyon kumandası formatında göstergeler poşet koruması . Super metehan . ( Bu arada senden gordum bende çıkarmadım oyle daha bi degisik oluyor .)

Motosikleti
    Valla Birolcum siz nere giderseiz bende peşinizden ...no problema sinyor...bi Büyük Çınarcık Buluşması patlatsakmı...zirveye yakın deli kar vardır...offf ne kar endurosu yaptık ya...hadi tayfayı toparlayalım bu sene yine...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:45 ----------

Alıntı starblazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    49.000 de halen yeni televizyon kumandası formatında göstergeler poşet koruması . Super metehan . ( Bu arada senden gordum bende çıkarmadım oyle daha bi degisik oluyor .)
    valla bende motorumda alıştı...düşünsene satarken alan diyor ki kadranı yenimi taktırdın kazalı galiba kafa der herhal...

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Valla Birolcum siz nere giderseiz bende peşinizden ...no problema sinyor...bi Büyük Çınarcık Buluşması patlatsakmı...zirveye yakın deli kar vardır...offf ne kar endurosu yaptık ya...hadi tayfayı toparlayalım bu sene yine...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:45 ----------

valla bende motorumda alıştı...düşünsene satarken alan diyor ki kadranı yenimi taktırdın kazalı galiba kafa der herhal...
    abi BÜYÜK BULUŞMALARDA bende varım gidipte haber vermezsen lastiğin patlar bak

Motosikleti
    transalp yavrusu

arkadaş sizde hep ters istikametlerde toplanıyorsunuz, yaza yakın buralara doğru gelinde bizde eşlik edelim sizlere..
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler