Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Şubat 2010, 15:02
MErhabalar
İbrahim Özsoy
boy:1.82
kilo:68
Meslek: YGS+LYS=ÖSS Yİ kazanırsam nasipse tekrar öğrenci olcam
Bakım Zımbırtılarım:
KM:12.ooo e 800 kala
Yağ: Castrol 10w 50
Zİncir Yağı: Castrol kullanıyodum ama malum memleketimizin cillop gibi yolları olmadığından yapışmayan,yapıştırmayan herhangi bi makina yağı tercih ediyorum.
Benzin:Her zaman Shell'den aldım ama abilerimize danışıp Bp'ye geçmeyi düşünüyorum.
Lastik:Arka lastiğimi patlatınca Irc aldım.Kendimi Küçük sofuoğlu ilan ettim :D
YAkıt Sarfiyatım: 1 litre ile 40km
SAygılar
Reklamlar
-
03 Şubat 2010, 15:08
0 düşünüyordum cbf 150'yi, dün juba (Ali) aklımı çeldi 2. el'e yöneldim metehan abi, sence sıfır - 2.el?ilk motorum olduğunu ve tecrübesiz olduğumu belirtmeliyim sanırım.
[COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]
-
03 Şubat 2010, 15:13
-ibrahim- adlı üyeden alıntı
MErhabalar
İbrahim Özsoy
boy:1.82
kilo:68
Meslek: YGS+LYS=ÖSS Yİ kazanırsam nasipse tekrar öğrenci olcam
Bakım Zımbırtılarım:
KM:12.ooo e 800 kala
Yağ: Castrol 10w 50
Zİncir Yağı: Castrol kullanıyodum ama malum memleketimizin cillop gibi yolları olmadığından yapışmayan,yapıştırmayan herhangi bi makina yağı tercih ediyorum.
Benzin:Her zaman Shell'den aldım ama abilerimize danışıp Bp'ye geçmeyi düşünüyorum.
Lastik:Arka lastiğimi patlatınca Irc aldım.Kendimi Küçük sofuoğlu ilan ettim :D
YAkıt Sarfiyatım: 1 litre ile 40km
SAygılar
Merhaba İbrahim ;
Yakıt tüketimimlerimizi genel olarak 100kmde x Litre olarak yazarsak belli bir standarda oturtmuş oluruz.
Yani senin yakıt tüketim değeri 100km/2,5Lt olarak çıkıyor.
Bu arada, geçen gün ön lastiğimi cam kesti.(Yolda birisi gazoz şişesi kırmış, son anda fark ettim ama iş işten geçmişti fıssss sesini duymamla 1-2 dk sonra lastiğin inmesi bir oldu.) Neredeyse enine 1cm civarında bir kesik, ümitsizce bendeki fitil seti ile fitil attım. (Tutmayacağını düşünüyordum) ama gayet başarılı olarak tuttu. 2-3 gündür kontrol ediyorum hava kaçağı yok. Bir lastikte en fazla kaç fitille sürüşe devam edebiliriz?
Biliyorum en sağlıklısı yeni lastik ama şu an maddi durumlar pek iyi değil.
Benim önde 1 ve arkada da 1 olmak üzere fitiller var. Yeni bi patlakta yeni lastikmi gerekecek?
-
03 Şubat 2010, 15:27
-
03 Şubat 2010, 15:51
Bu arada, geçen gün ön lastiğimi cam kesti.(Yolda birisi gazoz şişesi kırmış, son anda fark ettim ama iş işten geçmişti fıssss sesini duymamla 1-2 dk sonra lastiğin inmesi bir oldu.) Neredeyse enine 1cm civarında bir kesik, ümitsizce bendeki fitil seti ile fitil attım. (Tutmayacağını düşünüyordum) ama gayet başarılı olarak tuttu. 2-3 gündür kontrol ediyorum hava kaçağı yok. Bir lastikte en fazla kaç fitille sürüşe devam edebiliriz?
Benim önde 1 ve arkada da 1 olmak üzere fitiller var. Yeni bi patlakta yeni lastikmi gerekecek?[/QUOTE]
Aslında bizim motorlarda fitilin cok fazla zararı yok. Cunku yuksek hızlara cıkamıyoruz. Saate 100 km hız da fitil atacak sa eger hiçbir anlam ifade etmez. Fitil atılmış lastige haddinden fazla hava vurmamaya dikkat et. Fazla hava vurunca fitil atılmış yerden acılma yapıyor. Birde zamanla fitil atılmış yerden lastigin omrune ve kullanım durumuna gore kucuk catlaklar oluşmaya başlıyor. Sonuc olarak Fitil atılmış lastigi belirli aralıklarla kontrol ederek kullanmakta fayda var..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
03 Şubat 2010, 16:01
-
03 Şubat 2010, 16:31
ben sırt koruma diyordum. o narin omurilik, en azından, deli gibi değer verdiğimiz kafalarımız kadar risk altında. sırtlık alın takın arkadaşlar. sırt ustu darbeler için duz zeminde bile disk kaymasına bağlı zedelenme oluşabilirken, sırtı herhangibirşeye çarpma konusunun sınırından konuyu değiştiriyorum.
bellik de hakikaten sıcacık tutuyor. ekim ayında cıkıp üşüyünce "ya bi bellik vermişlerdi şunu bi deneyeyim" diye eve geri dönüp takmıştım. sonuç harika. sırtlıkta ise gerek kalmıyor, cunku belden sıkıştıma + omuz askısıyla takılınca zaten butun sırt sıcacık oluyor.
şu lastik konusunu öyle bir anlatıyorsunuz ki acaip merak etmeye başladım kaliteli lastikleri.
en yumuşak hamurlusu hangisidir?
çok feci yol tutsun ama 2 senede aşınsın o dert değil.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
03 Şubat 2010, 17:44
jr. adlı üyeden alıntı
şu lastik konusunu öyle bir anlatıyorsunuz ki acaip merak etmeye başladım kaliteli lastikleri.
lastik konusunda okuduklarımıza göre michelin en yumuşak ve en iyi yol tutuşa sahip olan lastik.
Ama birisi çıkıp dese ki ben hem duro hem irc hem michelin hem de pirelli kullandım. Yağmurlu havada şöyle kuru hava böyle diye bi izahat olsa tadından yenmez
Varmı hem michelin hem pirelli hemde irc kullanan?
-
03 Şubat 2010, 17:54
AydoganX adlı üyeden alıntı
Benim önde 1 ve arkada da 1 olmak üzere fitiller var. Yeni bi patlakta yeni lastikmi gerekecek?
usta Pırelli veya shınko veya ırc 50-55 civarı oradan lastik yolda gümlemez işallah...
jr. adlı üyeden alıntı
ben sırt koruma diyordum. o narin omurilik, en azından, deli gibi değer verdiğimiz kafalarımız kadar risk altında. sırtlık alın takın arkadaşlar. sırt ustu darbeler için duz zeminde bile disk kaymasına bağlı zedelenme oluşabilirken, sırtı herhangibirşeye çarpma konusunun sınırından konuyu değiştiriyorum.
bellik de hakikaten sıcacık tutuyor. ekim ayında cıkıp üşüyünce "ya bi bellik vermişlerdi şunu bi deneyeyim" diye eve geri dönüp takmıştım. sonuç harika. sırtlıkta ise gerek kalmıyor, cunku belden sıkıştıma + omuz askısıyla takılınca zaten butun sırt sıcacık oluyor.
evet sırtlıktan bahsediyoruz galiba...bende önem verdiğim gerçekten gerekli bir koruma malzemesi...aslında var ya ucuz olacak o ürünler ithalinde vergi alınmayacak herkes rahatca alacak...veya burada alırken vergi ödenmeyecek vs kasktır ıvır zıvırdır çok ucuz olacak...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
03 Şubat 2010, 18:45
AydoganX adlı üyeden alıntı
Merhaba İbrahim ;
Yakıt tüketimimlerimizi genel olarak
100kmde x Litre olarak yazarsak belli bir standarda oturtmuş oluruz.
Yani senin yakıt tüketim değeri
100km/2,5Lt olarak çıkıyor.
Haklısın en sağlıklısı 100/ ye göre ben kimsenin sallamaycğını düşündüğüm için üstünde durmadım açıkcası.
Benim lastiğime 9mmlik inşaat demiri girmişti.Lastikçi fitil yaptı ama kaçak devam etti.Mecbur yeni lastik aldım.Şimdi iyiki de patlamış diyorum.IRC çok güzel yumuşak bi lastik. Yeni lastik alacak arkadaşlar yeni çıkan model olmasına dikkat edin.
-
03 Şubat 2010, 18:55
en ucuz sırt koruma armode sanırım bendeki. o da 70 lira civarı (plastik parçasının neresi 70 lira ediyorsa) almak lazım. mauspetlerimiz bi işe yaramıyor
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
03 Şubat 2010, 19:05
Merhaba cbf150 kullanıcıları , bir arkadaşım kuryelik yapacak , cbf düşünüyor. Bu motorun eksilerini artılarını yakıtını paylaşabilirmisiniz.Birde aranıza temiz az kilometre yapmış satan biri veya tanıdığı olan varmı ?
Saygılar
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
-
03 Şubat 2010, 19:27
.Mhmt. adlı üyeden alıntı
Merhaba cbf150 kullanıcıları , bir arkadaşım kuryelik yapacak , cbf düşünüyor. Bu motorun eksilerini artılarını yakıtını paylaşabilirmisiniz.Birde aranıza temiz az kilometre yapmış satan biri veya tanıdığı olan varmı ?
Saygılar
Biraz yukarılara göz atsan aradağın herşeyi fazlasıyla bulacaksın.Bu soruyu en güzel kuryeler cevaplar ki onlarında %60-70 i cbf 150 kullanıyor.Yani en azından Gaziantep'te
-
03 Şubat 2010, 20:36
Kuryelik için ideal bir makina. Yaşadığım yerdeki çoğu kurye cbf150 kullanıyor. Onlar kullandıklarına göre bir sebepleri vardır diye düşünmek lazım.
Kendi motorumu satıyorum. Özel mesaj olarak linki gönderdim birde buradan yazayım dedim.
http://www.sahibinden.com/luleburgaz...XQQdisplayitem
İyi forumlar.
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
-
04 Şubat 2010, 07:03
Saygılar
Bizim burada ybr125 ağırlıkta. Bende kurye motoru olarak şiddetle tavsiye ederim.
Buda benim motordan gece çekimi.
Yanlara mavi led taktım. Beni gece vakti görmeyen kördür ya da numara yapıyordur.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
04 Şubat 2010, 08:33
Kuryelik yapacaksan en iyi tercih CBF150.
Bir diğer alternatifte YBR125.
Bence gerisi fasofiso.
----------
Arkadaşlar, benim makinaya touring cam ve elcik koruma takmayı düşünüyorum.
Bunları şöyle hesaplı şekilde edinebileceğim bir yer biliyormusunuz?
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
04 Şubat 2010, 12:25
Arkadaşım Şu aralar cbf le apache arasında kaldı cbf te ısrar ediyorum ama apachede güzel diyor
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
-
04 Şubat 2010, 13:26
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Kuryelik yapacaksan en iyi tercih CBF150.
Bir diğer alternatifte YBR125.
Bence gerisi fasofiso.
----------
Gecmiş sayfalarda anesmotor un touring cam reklamı vardı. Orjınal 50 tl diye.. Geriye dogru kontrol edersen bulabilirsin.
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
04 Şubat 2010, 13:42
mmucit adlı üyeden alıntı
Bizim burada ybr125 ağırlıkta. Bende kurye motoru olarak şiddetle tavsiye ederim.
Buda benim motordan gece çekimi.
Yanlara mavi led taktım. Beni gece vakti görmeyen kördür ya da numara yapıyordur.
aslında görünmek için çok gerekli bir led o... pavyon gibi motor densede bana şart mesela...ama ilk yıkamada gümlemesin bu dandik led çıtaları...
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Anes Motorda 50 lira...başka alternatifi yok galiba...
http://www.anesmotor.com
sitede aradım bulamadım bi yere sallamışlar ama nereye...honda amblemide var...
elcik korumayıda CİHAN nikli arkadaşıma pm atarak satın alabilirsin...en kral elcik onda...o biyerden alıyor ama nerden bilmiyorum ucuz bi fiyata...Bakırköyde çalışıyor yanına gidersen kendide takar...
bi saniye elcik koruma el üşümesin diye benim kullandıklarımdansa Sirkeciye uç...25-30 liraya 3-4 çeşit var...benim dediğim kros enduro makinelerdeki estetik plastik...o plasitk sert malzeme Cihanda var...elini içine sokabileceğin üşümemek içinse sirkecide...
Arkadaşım Şu aralar cbf le apache arasında kaldı cbf te ısrar ediyorum ama apachede güzel diyor
apaçi çok titrer..dostum önce ybr düşünülmeli...sonra cbf...madem kuryelik yapacak önce ybr125...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
04 Şubat 2010, 14:32
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)
Bu Konudaki Etiketler