Ben sahil bölgesindeğim malum dağlık şehir içi kullanıyorum genelde ve 2. vitesten yukarı çıkacak imkan olmuyor.önceki 100 cc bihanki mondial ve ramzey motorlarımda yakıt sarfiyatı çok süperdi resmen kokluyordu sizce bu motor düşük vitesle kullanılacak yerlerde ideal değilmi yoksa motorda bi sıkıntımı var varsa neresinden kaynaklanabilir. Malum servis imkanım yok kastamonunun inebolu ilçesindenim en yakın servis ankarada.143 kr çok olduğunu söğlüyor blue banada çok geldi
Birde motora ses sistemi hazırladım.iki adet pc hapörlörü ve 2 usb aküsüyle. Aküleri evde şar ediyorum aküler 12 v motordan şarz etsem motorun elektronik aksamına zarar verirmi?
Değerli cevaplarınız için şindiden teşekkürler..
hacım yazın benzin bir ara 3 liranın altındaydı. şimdi olmuş 3.60 lira. şimdi 9,7 kuruş yakıyorsan yazın 7,5 kuruş yakmalıydın. 7,5 kuruşu şehiriçinde yakabiliyorsan şehirdışı 5-6 kuruş yakman lazım yazın ki bu olanaksız .
yani sen yazın şehir içi 7,5 kuruştan fazla yakmışsındır diye düşünüyorum.
9,7 kuruşu şehirdışı veya 4-5 . viteste giderek yapmayasın
ben benzim sarfiyatımı 1 litreyle 40 km olarak ölçtüm. Şehir içinde çok yoğun trafik olmadan sadece ışıklarda duruyorum. Aşırı dur kalkta çok acayip bi benzin sarfiyatı var. Bunu net olarak gördüm. Yokuş yukarı 2m de bir dur kalkta benzinim sanki buhar oldu uçtu. Yani bazen o söylediğiniz rakamlara çıkması normaldir. Bizim burda (Gaziantep'de) şehir içi düz ve gün içinde aşırı trafik yok.Bu unsurlar çok etkilediği için böyle ayrıntılı yazma ihtiyacı duydum motorcu kardeşlerim
sağol ibrahim sanırım dediğin doğru çok durkalk yapıyorum ve çok yokuş ve virajlı buralar neyse bende günlük işlerimde pederin mondialını alırım.
Ses sistemi konusundada fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar belki sonuçları sizlerinde hoşuna gider ben test ettim 70 km kadar çok rahat duyabiliyorum müziği yazın gezilerde çok güzel olacağını düşünüyorum
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
yaa bu benzinin hali ne olacak. dün aldım 3.70 den yazdılar. koladan pahalı
yakında 4 lira yaparlarsa, elinde pet şişe çocuklar litreyle benzin satar
çocuk gelir abi mendil alırmısın yerine abi benzin alırmısın der. 1 litre sinde çocuğa 25 kuruş kalsa bak bu yaz kesin el atarlar bu işe
en çok kaçak yakıt işiyle uğraşanlar para kazanıyor bu zamlardan. adam sınır şehirde suriyeye. her gün git gel yapıyor . aracının deposunda kalanını getirip satıyor.
o dediğin bizim burda(Gaziantep) çok oluyor. Ama o suriyeden getirdikleri benzin en çok motor ustalarına yarıyo çünkü çok kalitesiz benzin hortumlar tıkanıo.o yüzden benzin katkısı işi dee fena değil burda :D (Aklı kelden benizni shellden)
Şu havalarda biraz düzelsede bende turlasam az az içim gidiyor ama karda kışta yemiyor gözüm
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Arkadaşlar şu yakıt tüketimlerini herkes "x Litre / 100 KM" olarak yazarsa net olarak bir profil çıkarabiliriz.
Diğer türlü hesaplar şaşırtıcı olabiliyor.
Benim son hesaplarıma göre 100 km'de 3,0 lt ile 3,2 lt. arasında gidip geliyor yakıt tüketimim. Uzun yolda ise genelde 2,5 lt'ye kadar iniyor.
Bunu net olarak hesaplamak için ise sürekli deponuzu tam doldurun. Bitmeye yakın yine aynı pompadan tam doldurun. Aradaki km leride not aldığınız zaman net olarak ne kadar yaktığınız ortaya çıkar.
Bu günlerde bile sürekli işe motosikletimle gidip geliyorum. Otobüslerde tıkış tıkış gitmekten iyidir Full koruma olunca soğuk fazla işlemiyor. Sıkışık trafikte dur kalklar çok fazla oluyor, doğal olarakta yakıt tüketimimi artırıyor bu.
Ne yazık ki satıcı şahıs hala mesajıma cevap yazmadı. Beklemedeyim. Gelirse anında paylaşacağım burada. Ama biraz ümidim kesildi. Ebay'den yaptığım diğer alışvberişlerde satıcılar genelde çok ilgili oluyorlardı. Mesajıma en geç ertesi gün cevap alabiliyordum. Bu şahıs cevap yazmadığına göre bi gariplik olabilir
Merhaba Arkadaşlar Kotu hava sartlarından dolayı benim motor da 1 haftadır yatıyor. Ama buyul olasılıkla yarın calıştıracam..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Beyler, bizim akuler kuru akumu? Hiç açıp bakmadım? Bilen varmı..?
Kaç amper oldugunuda belirtirseniz sevinirim..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Orijinal akülerimiz sulu tip akü.
amper değerini bilmiyorum şu anda tam olarak.
cbf 150 kullanım kılavuzunda yazıyordu. bulabilirsem eklerim birazdan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:45 ----------
CBF 150 Kullanım kılavuzundan bilgiler:
Akümüz 12V 7Amper :
Teşekkürler AydoganX..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
benim elimde sökülmüşü var birşey lazımsa
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)