Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    warlike41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sevindim, hayırlı olsun yeni motorun. Ne kadara mal oldu bakım =? İşleri yoğunmuydu ? Gittiğinde fazla bekledin mi ? Kolay bulabildin mi =? Komple neler değişti. Mesela keçelerde görülen yağ kaçağını gösterdin mi. Ben bunun terlemeden ziyade bi arıza olduğunu düşünüyorum. Çünki böyle bi kaçakla kendi motorumla her türlü yol koşulunda kullandığım halde (Uzun yol-Şehir içi) 23 bin km boyunca hiç karşılaşmamıştım. Bi kaç gün önce debriyaj kapağının üst kısmında 3-4 cm lik bi alanda keçe den yağ kacağı gördüm. Bu kısmı sildim. 150-200 km kullanıcam ve tekrar yağ görürsem bu problemi 24 bin bakımında hallettiricem. Peki sizce bu normal mi ? Yani bu yağ kaçağı, Meto sence ?

Sana o dışlarda görülen yağın bi terleme vs olduğunu söyleyen, bu işi yapmaya üşenen, veya yapabilecek yedek parçası elinde olmayan, veya anlamayan fason bi servis olmalı, yetkili servis orada o yağı görüpte (bu normal) dememeli. Çünki bence normal değil. O bi terlem olsa her zaman olur. Yani bence bu normal bişey olsa daha 2 binli 3 binli km lerde de olur. Ama 23 bin km ye kadar motorun dışında yağ görmermiştim. İlk defa gördüm ve moralim bozuldu.

Karb. temizliği vs de yapıldı değil mi ? Bakım ne kadar sürdü ? En az 2 saat sürmüştür diye düşünüyorum. Sana verilen faturanın fotosunu çekip siteye koyabilirmisin ? Motoruna tam olarak neler yapıldı ? Neler değişti. Ne kadara mal oldu. Arkadaşlarada bilgi olsun. En önemlisi, şimdiye kadar gittiğin fason herhangi bi özel servisle kaliteli bi yetkili servis arasındaki hizmet kalitesi farkını hissettin mi ? İşin kaçta bitti. Herhalde baya geçe kalmışsındır. Bundan sonra 2000 de bir yağını kendin değiştir. 4000 de birde db ye git başın ağrımaz.

Olsun mesaj olayını önemi yok.

Bu sabah seni gördüm. Servisteydim. Benim eski evin karşısına bi apartmana gazete bırakıyodun

4 gün tatil bana Metoo, hadi işe bakım Şimdide ben izinliyim Hoş hava bozuk bişey yapacağımızdan değil ya.
    bu arada meto abi ve ethem abiye çook tesekkürler dün gece çok geç geldm yorgunlktan bişey yazamamsm faturanın fotografını koyarm abi simdi kahvaltı arası werdm 1,5 saat daha gazete dagıtıcam ugramısken forumada bakıyım bi dedm =) toplam 400 tl tuttu ama motor sıfırından daha kaliteli oldu o yağ olayını sormadm abi unttm walla.3 saate yakın sürdü bakım işi,benm motora bakan eleman süper ötesiydi adam bindi motora 10 mtre ileri gitti geldi ses balans dişlisinden motorn şuyu şuyu eksk söle böle herseyi döktrdü :D o kadar yere gitmstm kmse o sesi çözememsti,herkese tavsiye ederm db çok kaliteli işinin uzmanı zaten sürekli içeri cbf 150 girip çıkıo:D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:06 ----------

karbratr fln herseyi ben sölemeden yaptı abi sürekli izledm zaten,bi bakımda ne gerekiosa hepsini halletti walla helal olsn werdiim para son kurusuna kadar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Ben bişey yapmadım yaw, asıl bağlantı Meto ile oldu. Bakımını yapanın arkadaşın adını hatırlarmısın =? İbrahim mi idi yoksa, gençten esmer bi arkadaş. Benim şimdiye kadar işimi hep o gördü, bende gayet memundum. Ustaların hepsi işi biliyor. Zaten İstanbul. Her taraf cbf 150, o motordan anlamaları gibi bişey mümkün değil.

Aynen Db kaliteli bi servis. Motorun km si gereği ihtiyacı olan tüm bakım unsurları gözden geçirilip gideriliyor ayrıca senin motorla ilgili bi şikayetin varsa tereddütsüz şikayetin giderilip motorun teslim ediliyor.

Hadi sana iyi dağıtımlar ve iyi kahvaltılar o zaman. Görüşürüz. Teşekküre dahi gerek yok. Aslında Meto sağolsun. Onunaracılığı ile öğrendik Db yi.

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sevindim, hayırlı olsun yeni motorun. Ne kadara mal oldu bakım =? İşleri yoğunmuydu ? Gittiğinde fazla bekledin mi ? Kolay bulabildin mi =? Komple neler değişti. Mesela keçelerde görülen yağ kaçağını gösterdin mi. Ben bunun terlemeden ziyade bi arıza olduğunu düşünüyorum. Çünki böyle bi kaçakla kendi motorumla her türlü yol koşulunda kullandığım halde (Uzun yol-Şehir içi) 23 bin km boyunca hiç karşılaşmamıştım. Bi kaç gün önce debriyaj kapağının üst kısmında 3-4 cm lik bi alanda keçe den yağ kacağı gördüm. Bu kısmı sildim. 150-200 km kullanıcam ve tekrar yağ görürsem bu problemi 24 bin bakımında hallettiricem. Peki sizce bu normal mi ? Yani bu yağ kaçağı, Meto sence ?

Sana o dışlarda görülen yağın bi terleme vs olduğunu söyleyen, bu işi yapmaya üşenen, veya yapabilecek yedek parçası elinde olmayan, veya anlamayan fason bi servis olmalı, yetkili servis orada o yağı görüpte (bu normal) dememeli. Çünki bence normal değil. O bi terlem olsa her zaman olur. Yani bence bu normal bişey olsa daha 2 binli 3 binli km lerde de olur. Ama 23 bin km ye kadar motorun dışında yağ görmermiştim. İlk defa gördüm ve moralim bozuldu.

Karb. temizliği vs de yapıldı değil mi ? Bakım ne kadar sürdü ? En az 2 saat sürmüştür diye düşünüyorum. Sana verilen faturanın fotosunu çekip siteye koyabilirmisin ? Motoruna tam olarak neler yapıldı ? Neler değişti. Ne kadara mal oldu. Arkadaşlarada bilgi olsun. En önemlisi, şimdiye kadar gittiğin fason herhangi bi özel servisle kaliteli bi yetkili servis arasındaki hizmet kalitesi farkını hissettin mi ? İşin kaçta bitti. Herhalde baya geçe kalmışsındır. Bundan sonra 2000 de bir yağını kendin değiştir. 4000 de birde db ye git başın ağrımaz.

Olsun mesaj olayını önemi yok.

Bu sabah seni gördüm. Servisteydim. Benim eski evin karşısına bi apartmana gazete bırakıyodun

4 gün tatil bana Metoo, hadi işe bakım Şimdide ben izinliyim Hoş hava bozuk bişey yapacağımızdan değil ya.

Ethem, benim başıma gelen olay aynen şöyleydi, önceki sayfaları baya karıştırıp resimleri buldum silindir üst kapaktan terleme yapıyordu conta değişmişti bide balanserde problem çıkmıştı 110000 de cbf de yağ kaçakları olabiliyor ..

Motosikleti
    cbf150
    Evet bariz bir kaçak var(mış). Conta(aslında ismi gasget- kasket değil) değişince sorun çözüldüyse mühim değil.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

slm arkadaşlar sizdede devir kesme sorunu varmı motor varsa nasıl bir öneriniz var tşk

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    CBF 150 lerde 2010 model ve 2009 model arasında bir fark var mı? yada 2008 ,2007 lerde. Ruhsat cıkmış benim 2010 model yazıyor. iyimi kötümü doğrumu yanlışmı bilemedim?
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Trafiğe çıkışı daha önemlidir. Ve devir kesme sorunu 2009 lardada var. Erken kestiğinden vitesi bitiremiyor.Böylece 5 viteste bayılıyor. Ateşlemeyi geciktiriyor çünkü.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı muratcan7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafiğe çıkışı daha önemlidir. Ve devir kesme sorunu 2009 lardada var. Erken kestiğinden vitesi bitiremiyor.Böylece 5 viteste bayılıyor. Ateşlemeyi geciktiriyor çünkü.
    2009 modellerın hepsınde mı bu sorun var eger oyleise 2009 model alcagına 2007 alınır yanlız onlarda da yag yakma sorunu ne var ne almak lazım vallaha sasırdım ya.

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Yağ yakmasını dert etmeyin o kadar. 2009'larda yakıyor çünkü

Ama yinede cbf150 alırsanız pişman olmazsınız.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2009 modellerın hepsınde mı bu sorun var eger oyleise 2009 model alcagına 2007 alınır yanlız onlarda da yag yakma sorunu ne var ne almak lazım vallaha sasırdım ya.
    cbf 2007 den itibaren nasıl satışa sunulduysa aynı motor, kontak haricinde hiçbir değişen vs yok, 2007 ile aynı makinayı kullanıyor, yağ yakma sorunu halledildi dedikleri olay şehir efsanesi, hiçbişey halledilmedi 2007 cbf neyse 2010 da o sadece model yılı farklı.....bu yağ eksiltme olayına takılmayın her makina yağ eksiltir şakır şakır eksiltecek hali yok zaten...100 150 gr 1000 km de normal...

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    yağ eksilteme falanda sıkıştırma ile ilgiliymiş sanırım.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ eksilteme falanda sıkıştırma ile ilgiliymiş sanırım.
    zaten devir kesici var motorda, ne sıkıştırmasıymış anlayamadım.
    Ama honda adlı motora sahipsem, bu motorun bu ismi hak etmesi gerektiğini düşünüyorum.
    maalesef bu hondada eksik olan şeyler var...(En basitinden devir göstergesi, dörtlü sinyal, yan ayak, yağ eksiltme, farların dinamoya göre yanması, lastiğin kalitesizliği...)

Birde şuna bakmak lazım 1000rr dada yağ eksiltme sorunu varmışş(Bizimkisi fukara tesellisi)
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

selam arkadaşlar ben önceden bi kanuni cross 250 almıştım 1 yıl kullandım cektiğim sıkıntıyı anlatamam sattım kurtuldum allahın belasından.şimdi ikinci motorumu alacağım ve honda cbf 150 ye odaklandım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim ben rizede yaşıyorum burda bu motorların 2.eli pek yok bitane buldum cevre şehirlerde 2009 model 9000 de cantası filan takılı 3750 tl istiyor siz nedersiniz alınırmı? yada burda satan aradaşlar varsa değerlendirmek isterim

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı asilturk53 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar ben önceden bi kanuni cross 250 almıştım 1 yıl kullandım cektiğim sıkıntıyı anlatamam sattım kurtuldum allahın belasından.şimdi ikinci motorumu alacağım ve honda cbf 150 ye odaklandım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim ben rizede yaşıyorum burda bu motorların 2.eli pek yok bitane buldum cevre şehirlerde 2009 model 9000 de cantası filan takılı 3750 tl istiyor siz nedersiniz alınırmı? yada burda satan aradaşlar varsa değerlendirmek isterim
    kardeş bende cbf arıyorum 2009 model 9000 kmde sordum 8000 kmde sordum 2900 tl sana soyledıgı fıyat cokmus ya o fıyata alacagıma gıder sıfır alırım.bende istanbulda oturoyurm ama senle anynı konumdayım bulamıyorumistedgım gibi bende gıdıp sıfır alıcam sonunda

sıfırı süper olurdu ama öyle bişeyki burda sıfır alsam servisi yok garantiden düşecek.motorlardan rizede olmadığı içinde 2.eli çok pahalı dışardan aldırsam kargosu devri bi ayrı sorun.bnm burdaki bulduğum motoru 3400-3500 asılıcam verrse almayı düşünüyorum grenaj çanta falan filan aldım diyor ondan bu parayı istiyomuş

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    sıfırı süper olurdu ama öyle bişeyki burda sıfır alsam servisi yok garantiden düşecek.motorlardan rizede olmadığı içinde 2.eli çok pahalı dışardan aldırsam kargosu devri bi ayrı sorun.bnm burdaki bulduğum motoru 3400-3500 asılıcam verrse almayı düşünüyorum grenaj çanta falan filan aldım diyor ondan bu parayı istiyomuş

2009 model 8,000 km de düşünürsen 3,500 tl.

Motosikleti
    _honda cbf 250_

cbf 250 takaslı..

arkadaşlar motorunu büyütmek isteyenler olursa benimle irtibata geçsin..

http://www.sahibinden.com/sifir_gibi...XQQdisplayitem
    [B]2006_6_kanuni seyhan 150
    2009_7_honda cbf 250
    2010_3_bütün dolmuşlar benim[/B]

Motosikleti
    transalp yavrusu
    blue whıte dostum acaba senin şu cbf in sis lambalarının markasını modelini bi yazabilirmisin bende takmayı düşünüyorum.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    3750 tl çok astronomik bi rakam, 3250-3500 eder etse etse, buda zaten bence en fazla ederi.

Motosikleti
    Suzuki GSF 600 Bandit S
    arkadaşlar ben de motorumu satıyorum MT den alıcı olursa fiyatta bişeyler yaparız
    http://www.sahibinden.com/2009_model...XQQdisplayitem

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 42 kullanıcı var. (0 üye ve 42 misafir)

Bu Konudaki Etiketler