Beyler, Db den biraz önce geldik, dayı oğlunun motoru 12 bin bakımına götürmüştük ve ön arka dış lastik prelli olmak üzere değişti 256 tl ye mal oldu.
kankam 256 tutan ne...ana bakım 75 gayme tutsa...
lastikler 70 den 140 tutsa...140+75..kdv işçilik...256 tamam lan normalmiş...akşam kafam almadı hesabı havalimanında...
Ama çok sağlam oldu. Meto ön lastikte bizim arka prelli ile aynı desen. Çok hoş
kanka mıchelındaki desenlerin üzerine desen tanımam...
Bu arada dayı oğluda tangır tungur köyde tarlada dere tepe geze geze ön rulmanları dağıtmış, tekeri tutup sallayınca göbekten oynuyordu. Ama ne güzel ki çifti 13 tl ye değiştirildi
ya kanka o kmdeki ön rulmanlar aten dğeiştirilir...sonucta çin malı parçalar alayı...
Benim ön tekerden gelen gıyk gıyk sesi de ön teker rulmanının yağsız olduğundan kaynaklanıyormuş.
ön teker rulmanından gelen sesi disk dedin ya yuh sana totoş...ulan insan bi sehpadayken lastiği elle çevirip nerden geldiğine bakar...
İbo sağolsun bi güzel söktü ve yağladı. Km müşürünüde yağladı. Ön fren balatasının gayet iyi durumda olduğunu ve 28 binde tedbir amacıyla değiştirilmesinin uygun olacağını söyledi. Bu iş için ödeme talep edilmedi. Bende İboya 5 tl gönlümden verdim...
aferin benim ustalarımı arada bi fişekle...el emeğinin karşılığı yok...sen biraz cingensin bilirim...cebinde akrep var... elin alışsın olm...senin günlük yevmiyeni ben bahşiş niyetine alıyorum tokatlamayım seni bak...
Meto, Ümraniye' ye giderken köprüden önceki son çıkış tabelasına gelmeden bi Ümraniye tabelası gördüm, daldım oradan
Ya dedik biz neredeyiz. Burası neresi
Yolu biraz uzattık sanırım ama aynı yere çıkmayı başardık sonunda
yine zor bulduk bi kaç kişiye durup sormamız gerekti. Ama şimdi hafızaya aldım. Bi daha rahat bulurum
tamam öğren buraları...açıcam gözünü buralarda senin...gece alemlerine akıcaz...
Bakım işini İbrahim yaptı, Ergin usta o anda motor yapıyormuş, ara sıra uğradı sadece. Bakım 2 saat sürdü.
Bak kekorolara ben Ergin usta yapsın dedim ama İboyada güvenirim sorun değil...banada dediler...elinde 1000 RR mı ne varmış Erginin...
Meto sen olmadın mı tadı olmuyor yaw, kivilerini bıraktık Kasım bey e, kendilerinede ikramımız olduğunu söyledik, sana fazla bişey kalmazsa kusura bakma
e kendilerinede iklramımız dersen onlar kalırmı bugüne... yok yok onlar dokunmaz...ama meraklı milletiz...çoğumuz kivi tadını bile unutmuştur...zahmet etmiş senin dayıoğlu..
Ümraniye' den iki tane çeyrek bilet aldım. Bakalım amorti vuracak mı
sana çıkmaz kanka merak etme..
Metocum daha yazacağım da biraz uyumam lazım.
ben daha yeni yazmaya fırsat buluyorum kuzen...