Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı anesmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunlar dip fiyatlı ürün olduğu için extra MT indirimi yapılmayacak ama MT üyesine takımın yanında 0 cbf 150 hediye edilcek.

http://www.anesmotor.com.tr/store/Pr...roductId=86468
    ooo süper...artık hepimiz anesliyiz...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ooo süper...artık hepimiz anesliyiz...
    Amman abi naptın kovarlar valla beni

Motosikleti
    Alıntı anesmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amman abi naptın kovarlar valla beni
    valla yazdın artık karışmam....vercen...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    beyler bu topiği ite kaktıra bi hal oldum...yani okumayı bırakıp bişeylerde siz yazın...YBR cilere bakın adamlar motorlarına bizden daha aşıklar...yoksa bizimkiler hiç sorun çıkarmıyorda ondanmı yazcak bişeyimiz yok...

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Evet sorun; böyle soruna can kurban ama yazayım yine En büyük sorunumz bu olsun. ön balata ile disk kombinasyonunun oluşturduğu , tekerin dönme hızına göre ritrim yapan ara ara kafasına göre duyulan, bazen kesilen gıyk gıyk sesini tamamen bi türlü ortadan kaldıramadım. Bi tane fren balata temizleyici spreyi bitirdim, ses yine var. Daha önce böyle uğraştığım zaman bu sesi mutlaka keserdim. Bu sefer içine işlemiş herhal. Bunun bi ilacı varmıdır ? Bilen var mı ? Balataların daha ömrü var. Fren performansında sorun yok. Tek sorun bu uyuz ses. Acaba disk ile balata arasında spreyle dahi temizleyemediğim bi toz pislik mi sıkıştı noldu acep sizce ? Ön fren balatalarını söküp takmayı tarif edebilecek var mı =? Bi söküp temizlesem belki hallolur bu ses sorunu.

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet sorun; böyle soruna can kurban ama yazayım yine En büyük sorunumz bu olsun. ön balata ile disk kombinasyonunun oluşturduğu , tekerin dönme hızına göre ritrim yapan ara ara kafasına göre duyulan, bazen kesilen gıyk gıyk sesini tamamen bi türlü ortadan kaldıramadım. Bi tane fren balata temizleyici spreyi bitirdim, ses yine var. Daha önce böyle uğraştığım zaman bu sesi mutlaka keserdim. Bu sever içine işlemiş herhal. Bunun bi ilacı varmıdır ? Bilen var mı ? Balataların daha ömrü var. Fren performansında sorun yok. Tek sorun bu uyuz ses. Acaba disk ile balata arasında spreyle dahi temizleyemediğim bi toz pislik mi sıkıştı noldu acep sizce ? Ön fren balatalarını söküp takmayı tarif edebilecek var mı =? Bi söküp temizlesem belki hallolur bu ses sorunu.
    ön tekeri söktükten sonra sarı olan fren kaliperinin yan kısmında
    2 tane düz vida var onlar tapa görevi görüyor,
    onları açtıktan sonra içinde alyan anahtarla açılabilen 2 vida var. bunları sökünce balatalı eline alırsın.
    tek dikkat etmen gereken şey balataları sökerken veya söktükten sonra manetten frene basmaman yoksa fren hidroliğin boşalabilir.

Motosikleti
    totoşcan en son disk ve balatan ne zaman değişti söl ebakayım...kaç kmdesin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:14 ----------

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onları açtıktan sonra içinde alyan anahtarla açılabilen 2 vida var. bunları sökünce balatalı eline alırsın.
    tek dikkat etmen gereken şey balataları sökerken veya söktükten sonra manetten frene basmaman yoksa fren hidroliğin boşalabilir.
    o alyanla açılan vidaları yalama yaparsanız tabiri caizse işiniz nanay...aman dikkat...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    totoşcan en son disk ve balatan ne zaman değişti söl ebakayım...kaç kmdesin.
    Km 21299. Biraz önce park ettiğimde bu yazıyordu Disk balata orjinal.

Motosikleti
    az bekle Kasım Beye danışalım canlı canlı...önce bir soru...balatanın bittiğini anlayabiliyormusun gözle bakarak...bende bu arada arayım...balatan bitmiştir hacı çok basit...ama soralım illaki...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Saol Aydoğan,öğrenmiş oldum. Bi ara müsait bi zamanımda karıştırayım biraz bakayım. Ama Metoşun başına bu alyan yuvaları ile ilgili bi iş gelmişti Tam ve hiç boşluk bırakmayan alyan temin etmem lazım. Sıyırırsa yanarız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:22 ----------

az bekle Kasım Beye danışalım canlı canlı...önce bir soru...balatanın bittiğini anlayabiliyormusun gözle bakarak...bende bu arada arayım...balatan bitmiştir hacı çok basit...ama soralım illaki...
    Anlayabiliyorum, şöyle diyim, balata ile disk arasında hiç boşluk oluşmadı hala, freni sıkıp bırakırken balatanın hareketini izliyerek te anlayabiliyorum. Hiç boşluk ve aşınma yok. Fren manetinde de freni sıkarken hiç boşluk artması olması. Hidrolik yağ seviyesi de halen aynı. Şehir içi kullanımı çok az olduğu için durumu iyi. Disk te ise değişmesini gerektirecek kadar derin çizikler yok. Diskinde durumu iyi. Yok abi balata bitik değil, mümkünü yok. 28 bini görmeden değiştirmem. Bitik olmadığı halde değiştirilmesi gerekiyor olabilirmi. Bunu bilemiyorum tabi.

totoşcan en son disk ve balatan ne zaman değişti söl ebakayım...kaç kmdesin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:14 ----------

o alyanla açılan vidaları yalama yaparsanız tabiri caizse işiniz nanay...aman dikkat...
    tam tutan alyan anahtarla açmak gerekiyor.
    "bi boy küçükmüş , tam uyanı yok, dur bununla bi deneyim" dersen vidanın sonu dediğin gibi olur : nanay

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:28 ----------

Saol Aydoğan,öğrenmiş oldum. Bi ara müsait bi zamanımda karıştırayım biraz bakayım. Ama Metoşun başına bu alyan yuvaları ile ilgili bi iş gelmişti Tam ve hiç boşluk bırakmayan alyan temin etmem lazım. Sıyırırsa yanarız.
    Rica ederim. Dediğin gibi alyan önemli tam tutan anahtarla açman lazım.
    Zaten alyanlar hep set halinde satıldığı için benim setin içinde ona tam uyanı vardı, açabilmiştim.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Ya, acaba bu ses km telinin ön tekere bağlı dönen zıbırtısından geliyor olmasn ? Bunun yağlanma ihtiyacı olabilir mi ? Km telini alttaki vidasından söküp denedim, ses kesmedi. Ön tekeri orta sehpadayken çeviriyorum. Kafamı eyip dinliyorum, diskten geliyor. Küçük bi ihtimal bu dönen zımbırtıdan da geliyor olabilir.

Motosikleti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:22 ----------

Anlayabiliyorum, şöyle diyim, balata ile disk arasında hiç boşluk oluşmadı hala, freni sıkıp bırakırken balatanın hareketini izliyerek te anlayabiliyorum. Hiç boşluk ve aşınma yok. Fren manetinde de freni sıkarken hiç boşluk artması olması. Hidrolik yağ seviyesi de halen aynı. Şhir içi kullnımı çok az olduğu için durumu iyi. Disk te ise değişmesini gerektirecek kadar derin çizikler yok. Diskinde durumu iyi. Yok abi balata bitik değil, mümkünü yok. 28 bini görmeden değiştirmem. Bitik olmadığı halde değiştirilmesi gerekiyor olabilirmi. Bunu bilemiyorum tabi.

kafamdan çıkmadan yazayım hemen Etoş İboş Mutlucan başkan...

Kasım Bey dedi ki...ön lastik küçükde olsa bir darbe almışmı...kaldırıma çıkmalar falan vesaire...

balataları 4000 de de ...bitirebilen varmış...maksimum ömrü 20-25.000 lere kadar dayanır dedi...az kullanılmışsa halen sert olup bu sesi çıkarabilir diyor...bu dediğin şey bir müşterisinin başına gelmişl ve o viyk sesi hiç kesilmemiş...balatayı değiştirince sorun kalmamış...

senin motorun geçmişine baktık işte...20.000 bakıma gelmeyecekmi diyor...bende gelecek dedim dayıoğlusuyla...o zaman bakarız dedi...

ama çözülmücek sorun değilmiş ...yani balata değiştirmedende çözülebilirmiş ön fren fazla kullanılmıyorsa dedi..

aklıma gelmişken...senin ön teker rulmanları en son ne zaman dğeişti...ayrıca arka lastik takozlarında bakımda değiştimi...siyah plastikler hani...

beyler DB Motor servisim dedi ki...Titan Deluxlere taktıkları ön balatayı 35 e...cbf 250 ye taktıkları arka balatalarıda 37 gaymeye takıyorlarmış...ama işçilik yok galiba bvu fiyatlarda...orjinalller biliyorsunuz daha pahalı...orjinal denilende çinden gelen büyük ihtimalle...hepsi çin zaten...neyse aklınızda olsun etoş...Totoş balataların bitmedi ise bile bence yüzde 60 ı eridi artık...kullanmıyorum deme...illaki kullanmışındır ...sen kardeşinle gezdiğin günlerde anasını belledin o balataların...amortisör de bence o zamanlardan yalan oldu...

tam tutan alyan anahtarla açmak gerekiyor.
    "bi boy küçükmüş , tam uyanı yok, dur bununla bi deneyim" dersen vidanın sonu dediğin gibi olur : nanay
    birde bana sor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:40 ----------

Ya, acaba bu ses km telinin ön tekere bağlı dönen zıbırtısından geliyor olmasn ? Bunun yağlanma ihtiyacı olabilir mi ? Km telini alttaki vidasından söküp denedim, ses kesmedi. Ön tekeri orta sehpadayken çeviriyorum. Kafamı eyip dinliyorum, diskten geliyor. Küçük bi ihtimal bu dönen zımbırtıdan da geliyor olabilir.
    aynı sıkıntı bendeydi...o ses vardı di dönemler...benim balata bitmiş...bizzat gördüm...diskte yemeye başlamışmı...diskim o zaman 50 gaymeydi...bi sıkıntı olursa aklınızda olsun...

ÖN DİSK 50-60 tl civarında...zamdan önce buydu fiyatı...

Dyln 150 ÖN DİSK 350 gayme...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Kaldırma inmek çıkmak gibi ön tekerlek ağır darbelere genelde maruz kalmıyor. Dediğim gibi hep uzun yol yapıyorum. ve ani dur kalk yapmam hiç, yani motoru kastırmadan yumuşak kullanırım. Önüme birileri fırlamadığı sürece frenlere sertçe genelde hiç yüklenmem.

Öyle bi hikaye bende duydum 8000 de arka fren balatası bitiren varmış Nasıl oluyorsa

Ön teker rulmanları daha değişmedi. Bunun da bi standart ömrü varmı km olarak. Kaç ta değişir mesela ? Yaw yoksa bendemi dayı oğluyla beraber motoru bakıma sokucam acep anlamadım

Yaw ben 18950 mi neydim Adapazarı servisine götürdüm. Daha doğrusu o zaman dış lastikleri değiştirmek için gitmiştim. 18950 km deydim. O zaman sormuştum (20 bin bakımınıda şimdi yapsak sorun olurmu ?) diye ok yaparız bi daha 24 binde gelirsin demişlerdi. Bende (ok, nasıl olsa yağ değişim ve kontrollerini km sinde arada ben yapıyorum). Dediğimde servis bunu onaylamıştı. Bende 1000 km sonra 80-90 km yol tepmeyeyim servise tekrar gitmek için diye olumlu bakmıştım. Yani bi dahaki bakımın 24 binde demişlerdi. Arka dişli takozlarını ve arka fren balatasını 24 binde değiştiririz. Ama ön fren balataları ile 28-30 bini rahat görürsün demişlerdi. Şimdi benim 19 binde Adapazarında girdiğim bakım db de görünmedi mi ? Anlamadım yaw Veya bu zamanında bin km önce girdiğim bakım 1000 km önce diye 20 bin bakımı olarak görülmüyor mu =? 20 binde değilde 19 binde girdim. O zaman balataları ve arka dişli takozlarını da kontrol etmişlerdi, lastikleri değiştirirken görmüştük. 24 binde değiştirelim demişlerdi. Anlamadım ben bu işi yaw. Yarın öbürgün gelicez Metocum. O zaman baktırırız. Ama kafam karıştı biraz şimdi. Yani şu hususta, 19 binde bakıma Adapazarı serviste girdiğim görülmedimi sistemden acaba ? Veya görüldü de tam 20 binde bakıma girmediğim için bu bakımım yapılmamış mı sayılıyor. Yani garantiye işimiz falan düşse cırt mı olacaz yaw

Motosikleti
    sen gelde işin aslı çıksın ortaya...sen bence motorunu temiz kullandığını varsayıp değiştirmen gereken veya içte eskiyen aşınan parçaları motorun temiz diye göremiyorsun...buda bi ihtimal belki...balatalar gözle görülüyor kanka...o açıya gel ve bari bi ışık mışık tut fener tut iç kısma ...

Kasım 20.000 e gelmeyecekmi dediğine göre 16.000 den sonrası yalan... artık hangis ervisi ciddiye alırsın o snein bileceğin iş...belkide kaliperi sökünce tam yerine oturcak herşey.ç...bi sök takla olacak iş belki...sen uğrada ilgilensinler....hadi ben uyku moduna geçer...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Yasin yarın gidiyoruz İstanbul' a servise, geliyomusun =? Sabah 9 gibi ben Karamürsel den yola çıkıcam. Subaşından dayı oğlunu alıcam. Oradan Topçulardan devam. Bu arada dün Ford da yani fabrakanın girişinde 41 k plakalı kırmızı bi cbf vardı. Senin motörmüydü yoksa ?

Motosikleti
    Yasin yarın gidiyoruz İstanbul' a servise, geliyomusun =? Sabah 9 gibi ben Karamürsel den yola çıkıcam. Subaşından dayı oğlunu alıcam. Oradan Topçulardan devam. Bu arada dün Ford da yani fabrakanın girişinde 41 k plakalı kırmızı bi cbf vardı. Senin motörmüydü yoksa ?
    geleceğin varsa göreceğinde vardır hacoli...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    geleceğin varsa göreceğinde vardır hacoli...
    İnşallah görüşürüz Meto Geçen seferki gibi olmasın ha, erken kalkmışısın sende benim gibi. Uyuyamaddın mı Bizi yoldan bi yerden karşılama imkanın olurmu =? Yarınki durumun nedir =?

Motosikleti
    kanka gece çalışıyorum durumu bilemem...ama zor gibi sizi karşılamam...1 de yattım 5 de kalktım işte hacı bu gece uyuyamazsam sabaha pert olurum ..

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Sağlık olsun Metocum. Başka sefere görüşürüz inşallah. En kötü bi kaç kişiye sorar en fazla 10-15 dk geçikiriz yine buluruz. En azından haber verebilirsen 12 gibi geliceğimizi, randevu almış, geleceğimizi söylemiş oluruz. 2 motör tam öğlen vakti baskın yapmayalım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)

Bu Konudaki Etiketler