Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaskodan bi haber arkadaşlarımız ..bindiğiniz motorları acele kasko yaptırın..unutmayınki motorlarımız çoğunlukla sokaklarda benim sokağa atılacak param yok o yüzden bindiğim comet, cbf 250 , rx 125 hepsi kaskoluydu ( kasko larını isteyene yolarım bakar inanır )..kaskolu oldumuda öle göstergesi kaça eksozu kaça düşünmezsin ..daha yiecek çok fırın ekmeğiniz var ..daha dün motor aldınız bakıyorum burda deneyimli denilecek kişilere honda silahşörlüğü yapmaktasınız ki o laf attığınız insanlar en az 2-3 honda alıp satmıştır..
    xl 125 ilk hondam 1988 modeldi 1991 de aldım
    honda kinetik 1992 modeldi 1994 te aldım
    honda beat 2004 ilk çıktığı yıl aldım ve 1500 km de sattım
    honda cbf 250 sıfır aldım hala biladerim biniyo....

yani bana laf edecek adam benden fazla honda alıp satmalıki aha diyim en az benim kadar bilgili biri marka hakkında ...
    Tamam herşey güzel BBR dostum ama , Yaşın gereği yada sahip olduğun gelir nedeni ile Bir çok motor alıp satmış olabilirsin ama bunları böyle yansıtman bence bize örnek olacak bir yönetici olarak olmadı ozaman bu işler yaşa ve maddiyata bakar. Ayrıca Kaskoda yıllık 600 -700 ytl onuda araştırdık daha önceki sayfalara bakarsan iyi inceler tek tek okursan görürsün,yazdık tartıştık nası yapabiliriz nereler uygundur ne şartlarda geçerlidir die. Sanırım siz son 15 sayfayı okudunuz ve ona göre yorum yaptınız. Genede Teşekkür ederiz baya motor alıp satmışsınız, en azından satış-alış Bize prosüdürleri anlatırsanız sevinirim kendi adıma eminim bu deneyimleriniz diğer arkadaşlarımada yardımcı olacaktır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    işte maddi durumu bu yukardaki çoğu 2. el motorları alıp satmaya müsait ve marka hakkında en azsizler kadar bilgili biri olarak dediğim şudur .. cbf fiyatları başka hiç bir model ve markada görünmeyecek ölçülerde artmıştır..bunu sırf bu motora biniyo olduğu için görmemezlikten gelen arkadaşlara lafım benim yoksa honda kötüdür iidir baştan beri bu değil konumuz benim amacım honda adına sığınarak bizlere bu tür fiyat pitikaları yapıyosa buna bir cevap verelim bizde susmayalım ...belki bu satırları takip eden honda yetkilileri derki.. ya vatandaş fiyat politikasından şikayetçi ve bağıra bağıra bunu diyo bişeyler yapalım...

NOT: burda sorun hondanın 4000 ytl olmasından çok 2-3 ayda %37 artması eğer adamlar bu motoru 3 ay önce 3700 satıp bu gün 4000 yapsalardı sözümüz olmazdı benim tek garipsediğim nokta bu haksız fiyat artışı
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

serseri1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Sevgili Arkadaşlar,

Ben Honda Twister 250 sahibiyim ve motorumdan çok memnunum, GİNGER benim 10 yıllık arkadaşımdır ve beraber devamlı gezeriz, bazen yeni aldığı CBF 150 yi ben kullanırım, kullandıktan sonrada hemen yorumumu yaparım. Bu motor çok rahat ve hafif. Twister ile aralarında 10 kilo olmasına rağmen CBF 150 bana çok daha hafif geldi ve kullanımı twisterdan daha rahat. formda okuduğum kadarı ile cbf 150 nin 4.000 YTL olduğu için bazı kişiler bu motorun bu fiyatı haketmediği hakkında görüşlerde bulunmuş ama bilmediğiniz bişey var HONDA alıyrosunuz, ilk başta markayı alıyorsunuz sonra motoru alıp güvenle biniyorsunuz. HONDA bu işi yıllardır yapıyor. Şüphesi olanmı var ? bakın şöyle çevrenize herkes artık CBF 150 alıyor. YBR 125 ten çok daha üstün bi motor ve de konforlu.

Sevgiler.

Ayrıca Formda tepkinizi göstererek CBF 150 nin fiyatı düşmez.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    kaskodan bi haber arkadaşlarımız ..bindiğiniz motorları acele kasko yaptırın..unutmayınki motorlarımız çoğunlukla sokaklarda benim sokağa atılacak param yok o yüzden bindiğim comet, cbf 250 , rx 125 hepsi kaskoluydu ( kasko larını isteyene yolarım bakar inanır )..kaskolu oldumuda öle göstergesi kaça eksozu kaça düşünmezsin ..daha yiecek çok fırın ekmeğiniz var ..daha dün motor aldınız bakıyorum burda deneyimli denilecek kişilere honda silahşörlüğü yapmaktasınız ki o laf attığınız insanlar en az 2-3 honda alıp satmıştır..
    xl 125 ilk hondam 1988 modeldi 1991 de aldım
    honda kinetik 1992 modeldi 1994 te aldım
    honda beat 2004 ilk çıktığı yıl aldım ve 1500 km de sattım
    honda cbf 250 sıfır aldım hala biladerim biniyo....

yani bana laf edecek adam benden fazla honda alıp satmalıki aha diyim en az benim kadar bilgili biri marka hakkında ...
    Daha çok konuşursun ama dinleyen yokki.....Bırak hocam uğraşma...Ben bıraktım bir şeyler tavsiye etmeyi....

Kızdığım nokta kendi bindikleri motorlar güzel mükemmel başka arkadaşların ki (en çok bahsi geçen marka YBR ) tuu kaka....

Hala 2 hondam var...Hala binerim ama kinetik im çalındı.. ..İlk motorlarım dan biri onlardan yaşça daha büyük belki 84 model cm400 dü...Adını bile duymamışlardır belki....Aslında onlardan daha Honda cıyız ama kızıyorlar bize...

Daha kaskonun faydasından bi haberler....Yarın motorum çalındı diye ağlamamak adına yapacaklarını bilmiyorlar...Daha kaskoymamaya devam etsinler....

Bizim köyde sorarlar adama...Kaç günlük seyisliğin var diye.....Daha motorlar yeni bu kışı atlattılar..Önümüzdeki kış nasıl çalıştırıcaklar merak ediyorum....Marş kolunuda unutmuşlar....

En baştan beri söylüyorum kimsenin hevesini kırmak istemem...Kırmam da...Kırana da tepki gösteririm....Juniors daha iyi bilir beni....
    Ama bilenler birşey söyledikleri zaman da alınganlık yapmayalım...Sen ben kavgasına dönüştürmeye gerek yok....Hepimiz mt liyiz....

Varmı ötesi?...........
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

sadece kasko değil sağlık sigortasıda yaptırın senelik yatarak limtsiz olan ayaktayı ödemez .. hepimiz motor üstündeyiz allah korusun senede 300 ytl yi nelere vermiyoz ..ben hiç kullanmadım sigoramı ama bu sene yenileme garantisini alıyom allah kullanmak nasip etmesin
    ama bu yaz bilader bir halı saha maçında kaşı yardı bi dikiş bi muayene 380 ytl tuttu yıllık ödemesi 350 idi ..
    500 ytl sigorta primi olan bi twisterin ufacık bi kazası 1500 ytl ye halloluyo ..bu gibi masraflara masraf gözü ile bakmayın allah muhtaç etmesin ama gerektiğinde inanın can simidi gibi geliyo..

ginger
    önce git bi şartları oku komik duruma düşme kapalı garaj şartı olmaksızın cbf 250 yıllık kasko bedeli 560 ytl oyak sigortada ahada sana adres ..araştırmazsan komik duruma düşersin unutmaki bu foruma motor hakkında çok bilgili kişiler yazıyo ..kapak olma foruma sonra ...demek hırsızlığa karşı sigorta yok... malak sigortadanmı aldın şartları ...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    bılgınız olsun
    donnıedarko arkadasımız cbr 125 ıne
    koc allıanzdan
    kapalı garaj sartı olmaksızın kasko yaptırmıstı..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    CBF 150
    bir iki konu hakkında ...

1.Herhangi bir markanın sözcüsü değilim ama yanlış bilgi veriyor insanların aklını gereksiz karıştırıyorsunuz...
    2.Moped ve motosiklet ithalatına $200-300 geçici önlem uygulanacak.
    Bu kararın alınması için başvuru sahibi firmalar;
    Ramzey Motorsiklet San. ve DIŞ Tic. Ltd. Şti
    Beldeyama Motorlu Vasıtalar Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.

İlgili Başvuru Özet Dosyası
    http://www.dtm.gov.tr/ithalat/gozkor...et_ozet_tr.pdf

burayı incelerseniz başımıza gelenaşırı fiyat artışının sorumlusu
    Honda değil yerli üreticiyi destekledikleri bahanesini öne süren 3 firmadır bunlardan biride Yamaha Türkiye distüribitörü beldeyamadır...
    3.neden bazı modellerde fon uygulanıp bazılarında uygulanmadığını ve uygulananlar arasındaki fiyat farkının motor hacimlarinden kaynaklandığını daha önce yazmıştım zahmet olmazsa ordan okuyun...
    4.burda ısrarla iddia edildiği gibi cbf 150 nin piyasaya çıkış fiyatı 2900 ytl değil 3190 ytldir hatırlayamayanlar biraz araşyırarak bu bilgiye ulaşabilirler...2900 bayi insiyatifinde uygulanmış istisna satış rakamıdır hondanın sitesinde duyurduğu ilk resmi satış rakamı 3190 ytl dir...

en kaba hesapla 3990-3190=800 ytl buda yüzde olarak 25 tir ve bu fonun hiç hesaba katılmadığı en karamsar rakamdır...

300 amerikan doları doları fon düşülürse oda yaklaşık 400ytl dir ...

buda hondadan kaynaklanan artışın 400 ytl olduğunu ,yani oranalarsak

yüzde 12 olduğunu gösterir buda makul bir rakamdır...

iyi sürüşler
    [B][COLOR="Red"][CENTER]sonun başlangıcı :)[/CENTER][/COLOR][/B]

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Arkadaslar ben 2990 yada yanlış olmasın 2900 bu rakamı hondanın sitesinde hatırlıyorum hemde çok iyi...
    AKIN FİDAN

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bu sabah sorun yaptı yaw sanırım ya debriaj yada aküde problem vardı. basıyorum marşı tık yok, saolsun abim ben götürürüm dedi Metin ustaya baktırırım heryerine bujidende kaynaklana bilir sanırım ateşlemeden. Abim verdi anahtarı Atladım ybr ile geldim işe acı gün dostu auhauha

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Son bir iki gündür bu başlıkta yazılan son mesajları takip ediyorum, ve vah halimize demekten başka birşey gelmiyor elimden.

Niye mi, çünkü yılların motor binicisi ve bu büyük portalın yöneticilerinden biri çıkıyor ve diyor ki Hondanın yaptığı bu zam haksızdır ve karşı çıkalım.

Peki bunu niye yapıyor sizce? Kendisinin ilgilendiren bir durum var mı? Yok..

CBF 150 motoru mu var? Hayır.

CBF 150 motor alma ihtimali mi var? Hayır.

Tek amacı başta bu motoru almayı hayal eden ve bu zamla şoka uğrayıp belkide hayalleri suya düşmüş gençleri kollamak.

Fakat motorunu ucuz fiyata almış ve gelen bu zamlarla motorunun değerlendiğine sevinen tuzu kurular karşı çıkmış, bu zammı savunuyor.

Peki soruyorum, Honda bu fiyat politikasıyla şöyle birşey yapsaydı;

Bu motorunu önceden alıpda burda bu zammı savunan arkadaşlar, mesela motoruna 4.000 YTL ye alsaydı ve Honda yine hesapsız fiyat politikasıyla motorun fiyatını 3.200 YTL ye çekseydi mesela.

Bu karşı çıkıcılar o zaman Honda nın bu fiyat politikasını savunacaklar mıydı???

İnanın çok üzülürek izledim BBRR ile yapılan tartışmaları, yahu bu adam ucuza satılan her CBF 150 den komisyon mu alıyor?

Yada elinde çok fazla CBF 150 stoğu varda bu fiyata satılamıyacak elimde patlıyacak diye mi korkuyor?

Neyse çok uzattım konuyu, hadi fiyat olayı esnek ve tartışılacak bir konudur. Bilgiye tecrübeye ihtiyaç yok her aklı başında insan somut fikir ve düşüncelerle bu tartışmaya katılır diyelim.

Peki ya kasko muhabbetine ne demeli?

Yine BBRR kendisi bir sigorta acentesi olmadığı halde (yani bu işten bir çıkarı yok). Arkadaşlar kasko yapın gibi bir tavsiyede bulunuyor.

Fakat bu tavsiyeye uyup bilgi alışverişi yapılacağına, biz sorduk yapmıolar yapsalarda 600 YTL istiyorlar ve kapalı garaj şartı istiyorlar diye muhalefet olmaya devam ediliyor ve yazık ki sonradan pişman olunacak ve bir MT üyesine yakışmayacak seviyede mesajlaşmalar kullanılıyor.

yazık bazı şeyleri öğrenememişsin. Kaskoyu kaskoymamayı hepsini araştırdık biz sen sıkma canını.

Gibi bir yazı yazarken düşünmüyor hiç, "Yahu ben daha 15 aylık motorcuyum, hatta ilk motorumu aldığımda kullanmayı bile bilmiyordum. Arkadaşın arkasında getirdik motoru. Bu adam 20 yıllık motorcu, benim yaşım kadar araç alıp satmış belki bir bildiği vardır dur bir daha araştırayım" demiyor.

Yada "abi biz sorduk bize böyle böyle dediler sen emin misin öyle olduğuna? Eğer öyleyse bize bir yol göster" demek yok.

BBRR yine hiç bir çıkarı olmadığı ve amacı sadece yardımcı olmak olduğu halde mecburen bu laf dalaşının içine giriyor ve doğru bildiği emin olduğu şeyi savunmaya çalışıyor.

Niye? Bazı yeni ve acemi arkadaşlara yol göstermek için.

Ama o üzülerek okuduğum üslupla yazılan mesajlar devam ediyor;

Değerli kaskoymaya meraklı arkadaşım
    çalınmaya karşı kasko yok bilmiyormusun !
    kasko sadece kapalı alanda çalınmaya karşılıyor bunu biliyormusun ve cbf150 için sadece 600 ytl !

Hitap tarızını düşünmeden, "yahu bu adam nasıl biri acaba nasıl hitap etmeliyim?" diye kendi kendine sormadan!!!

BBRR hem 250 cc hemde 125 cc iki motoru içinde aynı şartlarla kasko yaptırdığını belirtiyor ama laf yarıştırmaya özelikle "site yöneticilerine nasıl laf sokulur" yarışındaki bazı düşünceler araştırma yapmadan hala "tamam yapılıyor ama kapalı garaj şartı istiyorlar" savunusuna devam ediyor.

Bildiğini savunsun, yanlış olduğunu öğrenince nasılsa pişman olacak. Ama ne yazık ki o düşen üslup ve seviyesine bir yenisini ekliyerek şu kahredici cümleleri kullanıyor.

"gereksiz muhabbetlere şahsım adına bundan sonra son veriyorum.sizden gelen tecrübe ettiğim soruları yanıtlayıp yalnızca kafama estiğinde yazıcam.çünkü beyin ameliyatını yalnızca doktorlar yapar.anladın seni onu..."

Belkide bunları yazarken karşısındaki kişinin ondan 15-20 yaş büyük olduğunu, kendisi kısa donla gezerken bu adamın motor kullandığını bilmiyor. Aslında araştırmayıp öğrenmemsi de onun ayıbı ya, neyse!!!

Gelelim kasko olayının sonucuna, BBRR dan rica ediyorum gidip CBF 150 için teklif almasını. Sabah 9 da Oyak Bank şubesine (aynı anda Axa Oyak Acentesi) ne fiyat teklifi almaya gidiyor.

Evet değişen birşey yok, CBF 150 için bile kapalı garaj şartı olmadan kasko yapılabiliyor. Hatta yetkilinin "Ne alaka yahu, Türkiye de herkesin kapalı garajı mı var" şeklindeki espirili cevabı ile birlikte...

BBRR ye tekrar rica ediyorum, abi sana özel birşey değil di mi bu eminsin? Diye, ki kendimde 2 sene önce 125 cc scooter için aynı şartlarda kasko yaptırmış olmama rağmen belki kanun kural değişmiştir düşüncesi ile soruyorum bunu.

Emin olmak için acenteyle tekrar görüşülüyor (bu arada bakın şu trajiye yahu, kendi yaptırdığımız ve emin oldğumuz şeyden bile şüphe duyuyoruz bilgisiz sallayanlar sayesinde)

Acente yetkilisi madem bu kadar şüphelisiniz bölge müdürlüğüne tekrar sorayım diyor. Ve bağlı bulunduğu Ege Bölge Müdürlüğünden bu işin doğruluğunu teyit ediyor ve CBF 150 için Kasko Poliçesi Fiyat Teklifi çıkartıyor sayın BBRR ye.

Poliçelerin resimleri şu an bende, şeytan diyor paylaşma bunu!

Ama buradaki bulunuş amacımızın bilgi paylaşımı ve yenilere yol göstermek olduğunu unutamıyor insan!!!

Alın size CBF 150 için kapalı garaj şartı aranmadan yapılacak kasko için fiyat teklifi :

3.190 YTL araç bedeli için (sanırım yeni fiyat bildirilmemiş henüz)
    345 YTL kasko pirimi çıkartılıyor.

Bunlarda özel şartlar;

Bu özel şartların hepsini çoğunuz okumaz, bizi ilgilendiren kısmı söyleyeyim sadece.

Motosikleti dağıtım aracı olarak kullanamayacağınızı (kurye restoran vb.)

Ve poliçede %5 muhafiyet olduğu, buda şu anlama geliyor. Oluşan her hasar öedemsinde şirket bu %5 lik bedeli düşüp öyle ödeme yapıyor size.

Mesela 4000 YTL lik motorunuz çalındı, muhafiyet bedeli %5 yani 200 YTL. Bu 200 YTL yi düşüp öyle ödeme yapıyor. Yada Allah göstermesin bir kaza yaptınız ve 900 YTL hasar var, yine 200 YTL muhafiyet bedelini düşüp size 700 YTL öderler.

Tabi bu muhafiyet şartını istemeyebilirsiniz, o zaman ödeyeceğiniz pirim biraz daha artar o kadar.

Uzun yazdığımın farkındayım ama hem içimi dökmek hem birilerini aydınlatmak istedim.

İstemeden birilerini kırdıysam özür dilerim

Bu arada dip not, bakın zaten örnekleri de varmış;
    @ praetorian :
    bılgınız olsun
    donnıedarko arkadasımız cbr 125 ıne
    koc allıanzdan
    kapalı garaj sartı olmaksızın kasko yaptırmıstı..
    Ne güzel

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Eyong
    Abi çok aydınlatıcı yazmışsın birilerine birşey anlatmak için uğraşını gerçekten tebrik ediyorum içimde başka birşey yok yanlış anlaşılmasın ayrıca 345 YTL kasko pirimi çok iyi bence
    Neyse herkese iyi sürüşler

Forumdan Uzaklaştırıldı
    En başta Selam Eyong
    1.cisi sen 1,2 gündür Takip ediyorsun Bizler Yani ginger olsun Luxor olsun piyade olsun could olsun en başından beri Bu topic altında Toplanıyoruz ve Motor hakkında konuşup tartışıyoruz.

O yönetici arkadaşımıza Dediğim gibi Yaşı ve Gelir düzeyi nedeniyle Yıllardır biniyo olabilir yada bi çok honda kullanıp eskitmiş olabilir. Bu deneyimlerini Paylaşması bize Mutluluk verir.(en azından ben öyle düşünüyorum).

Ayrıca ben 2.750 ytl ye aldım 8 binde motoru. Benim için evet 250 ytl de olsa prim oldu evet kardayım, ama asla bencil davranmadım. Motosiklet almanın o hayalle yatıp kalkmanın ne olduğunu çok iyi bilirim. dikkat ettim kimse motosiklet pahalandı diye göbek atmadı, aksine daha önceki sayfalarda gerek piyade olsun gerek ginger olsun Bas bas bağırdılar Mart ayına kadar Pahalanacak bu piyasa değerlendirme fiyatıdır diye. Nitekim çarşamba günü Efe Hondaya gittiğimde Emrah bey sorumlu kişiye sorduğumda ne kadar doğru nekadar yalnış bilmiyorum ama Tamamen vergilerden dolayı yapılan bir zam bizim bile haberimiz yoktu dedi.

Kasko konusunda diğer sayfalarda 24-25 küsürlü sayfalarda zaten Bunu tartıştık. 600 - 700 ytl arası ve bi çok sigortacının kapalı garaj sistemini uyguladığını anlattılar arkadaşlarım.Ama genede tekrar bilgilendirdiğiniz için tşk ederim kendım ve arkadaşlarım adına.

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    juniors ; ben de sana teşekkür ederim ...
    Duygularıma tercüman olduğun için .
    selamlar.

demkki neymiş cbf 150 kapalı garaj şartı olmadan hırsızlığa karşı ve deprem sel terörö hareketleride dahil olmak üzere 345 ytl ye sigortalanabiliyomuş

600 değil
    700 değil

umarım bunun böle olmadığını iddaa eden arkadaşımız (ginger) konu hakkında yeterli bilgiyi edinmiş ve aydınlanmıştır..yönetici olarak en büyük görevimiz ışık tutmak ..hizmet vermektir..

Forumdan Uzaklaştırıldı

demkki neymiş cbf 150 kapalı garaj şartı olmadan hırsızlığa karşı ve deprem sel terörö hareketleride dahil olmak üzere 345 ytl ye sigortalanabiliyomuş

600 değil
    700 değil
    Çok teşekkür ederim bbrr cim bizim burda Ankarada ki sigortacılar kazık sanırım 600-700 civarı dıyorlardı ben onların yalancısıyım. 345 ytl de gayet uygun Tam olarak hangı sigorta firması yapıyordu bu fiyata?

CBF150 küçük sınıf bir motor,
    fiyatı zamlandı, belki bi çoğumuz için pahalı bile,
    iki kişi ile uzun yola gidilmez,
    kurye ve pideci motoru,
    montajı Çin'de yapılıyor,
    şu ana kadar 1- 2 vites arası geçişlerinde ufak tefek sonunlar olduğunu ifade edenler oldu.
    devir sayacı yok.
    ufak tefek başka sorunları da olduğu söyleniyor.v.s. v.s.

Şimdi, bu motor bir depo ile doğru kullanıldığında 450 km civarı yol yapıyor.
    Yedek parça fiyatları Honda motosikletleri ve hatta diğerleri arasında da çok uygun(geçmiş sayfalarda liste verildi)
    Titreşim neredeyse yok
    Sele acayip rahat
    v.s. v.s.
    Benim için en önemlisi ekonomik oluşu ve harika bir başlangıç ve şehir içi motoru oluşudur. Honda oluşu da benim için önemli, zira serviste düzgün muamele görüyorum. Bu motoru motosiklete başlamak amaçlı aldım ama en az iki yıl kullanacağım. Belki de daha fazla.
    Bu motor mükemmel değildir, bu motor alınabilecek en iyi motor değildir, bu motor ybr kadar yol tecrübeli değildir v.s. v.s. Tüm bunları kabullenerek aldım ben bu motoru, ilk çıktığında mutlaka zam görecektir dedim ve uygunken aldım.
    Kimseye bu saatten sonra alın ya da almayın demiyorum. Herkes istediğini alsın ama başkasının aldığını da acımasızca eleştirmesin. Daha iyisini alabilseydik zaten şu an bu başlığa yazıyor olmazdık.
    CBF150'si olanlara keyifli sürüşler. Almayı düşünenlere hayırlısı.

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF150 küçük sınıf bir motor,
    fiyatı zamlandı, belki bi çoğumuz için pahalı bile,
    iki kişi ile uzun yola gidilmez,
    kurye ve pideci motoru,
    montajı Çin'de yapılıyor,
    şu ana kadar 1- 2 vites arası geçişlerinde ufak tefek sonunlar olduğunu ifade edenler oldu.
    devir sayacı yok.
    ufak tefek başka sorunları da olduğu söyleniyor.v.s. v.s.

Şimdi, bu motor bir depo ile doğru kullanıldığında 450 km civarı yol yapıyor.
    Yedek parça fiyatları Honda motosikletleri ve hatta diğerleri arasında da çok uygun(geçmiş sayfalarda liste verildi)
    Titreşim neredeyse yok
    Sele acayip rahat
    v.s. v.s.
    Benim için en önemlisi ekonomik oluşu ve harika bir başlangıç ve şehir içi motoru oluşudur. Honda oluşu da benim için önemli, zira serviste düzgün muamele görüyorum. Bu motoru motosiklete başlamak amaçlı aldım ama en az iki yıl kullanacağım. Belki de daha fazla.
    Bu motor mükemmel değildir, bu motor alınabilecek en iyi motor değildir, bu motor ybr kadar yol tecrübeli değildir v.s. v.s. Tüm bunları kabullenerek aldım ben bu motoru, ilk çıktığında mutlaka zam görecektir dedim ve uygunken aldım.
    Kimseye bu saatten sonra alın ya da almayın demiyorum. Herkes istediğini alsın ama başkasının aldığını da acımasızca eleştirmesin. Daha iyisini alabilseydik zaten şu an bu başlığa yazıyor olmazdık.
    CBF150'si olanlara keyifli sürüşler. Almayı düşünenlere hayırlısı.
    çok doğru, kesinlikle sana katılıyorum cloud
    ben burada kendimce bir eklema yapmak istiyorum
    ben bu motorla 300-400 km lik uzun yollara da çıkmayı planlıyorum açıkçası
    neden derseniz, ben zamanında 125cc scooter ile ist-bod da yaptım
    o yuzdeb benim için problem değil, adam akıllı giderseniz bence uzun yol da yapılabilir bu motorla, haa uzun yol uzun sürer ayrı
    o kadarınada katlanacaksınız

bu arada cbr125r başlığında yazan bir arkadaştan alıntı
    Alıntı savas11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla oytun bey ve sumera hanımla konuştuk.Dün parçaları sipariş ediyoruz dediler.Parçalar japonya dan gelcekmiş bu yüzden en geç 2 hafta parçaların gelmesi.ama ben o kadar sürceğini sanmıyorum.1 haftaya gelir.parçalar geldikten sonra motoru getircez zaten.tamam Görkem ben ararım seni geliyoruz diye. numaranı kaydettim ben. benmki de 5352817647.

bu arada bu da bana gönderdikleri fiyat listesi.inşallah size lazım olmaz ama yine de bilginiz olsun.

ÖN FAR 104,44 YTL
    KM SAATİ 609,51 YTL
    SOL LEVYE BRAKETİ 56,05 YTL
    SOL MANET 19,91 YTL
    SAĞ KAFA GRENAJI 96,61 YTL
    SOL KAFA GRENAJI 96,61 YTL
    KAFA DEMİRİ 47,52 YTL
    KAFA GRENAJI,ORTA 16,52 YTL
    SOL ALT SAKAL 218,83 YTL
    SOL AYNA 45,38 YTL

İŞÇİLİK (TAHMİNİ) 75-100 YTL
    şimdi vaktim olmadığı için cbf ile karşılaştırmaya vaktim yok ama sanırım bir fikir verir
    bu arada bu arkadş sanırım servise değil, ustaya götürmüş motorunu
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı ginger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elcik oynaması
    arkadaşlar dün sağdaki start butonun oynayan yerini söktüm (buradan bir arkadaş oynuyor demişti) hiçbişey yok içinde önemli olacak.Oynasın bir sorun olmaz dikiz aynası ile sıkıştırın kenara iyice oynamıyor o zaman.

valla helal sana oynuyo dediysek git kolu sök demedik saka bi yana dostum sen gördün dimi nası kalitesiz oturtuldugunu sadece o degil jikle koluda oynuyo belki önemli gibi digil ama sinir bozucu bi ayrıntı bence bende söktüm o kolu arasına lastik koydum sakın ha yapmayın gaz sertlesti takılmaya basladı bende söktüm tekrar su an oynuyo napalım cagresi yoksa bence bu motorda elestirilmesi gereken iscilik hataları mevcut honda gercekten büyük hatalar yapmıs plastik birlesim bölgelerindede durum aynı grenajlar deponun altına oturan parcaya bakın dısarda duruyo showroomda baktım hepsi aynıydı bide zincir cok acayip sesler geliyo zincirden sanırım ben ybr yi sattıgıma pisman olacam bu gidisle,zinciri sıkıyorum ugultu yapıyo gevsetiyorum debriyajı her bıraktıgımda tak tuk vuruyo o ring degil emin olun önerisi olan????

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bu mesajda aşalayıcı bir uslup yok...Esprili şekilde yaklaşmış sana...Onca yazdıklarına rağmen....

Amacımız üzüm yemek...Bağcıyı dövmek diil....Üzümümüzü yiyelim bağcıyla arkadaş olalım....Ama hem üzümü yiyip birde bağcıyı dövmeye kalkarsak bu iş yanlış yerlere gider...Olmaz....

Bu da Aykan ın sorusuna istinaden....
    Aykan adlı üyeden alıntı.....

valla helal sana oynuyo dediysek git kolu sök demedik saka bi yana dostum sen gördün dimi nası kalitesiz oturtuldugunu sadece o degil jikle koluda oynuyo belki önemli gibi digil ama sinir bozucu bi ayrıntı bence bende söktüm o kolu arasına lastik koydum sakın ha yapmayın gaz sertlesti takılmaya basladı bende söktüm tekrar su an oynuyo napalım cagresi yoksa bence bu motorda elestirilmesi gereken iscilik hataları mevcut honda gercekten büyük hatalar yapmıs plastik birlesim bölgelerindede durum aynı grenajlar deponun altına oturan parcaya bakın dısarda duruyo showroomda baktım hepsi aynıydı bide zincir cok acayip sesler geliyo zincirden sanırım ben ybr yi sattıgıma pisman olacam bu gidisle,zinciri sıkıyorum ugultu yapıyo gevsetiyorum debriyajı her bıraktıgımda tak tuk vuruyo o ring degil emin olun önerisi olan????

Resimle biraz anlatmaya çalışayım....Zincir bolluğunun 2 cm olması gerekir...Yani zincirin orta yerinden yukarı doğru 2 cm esnemesi gerekir..Ne eksik ne fazla...Fazla esnerse Hem ses yapar hemde zinciri bozarsın...

Esnemezsse yani gergin yaparsan hem dişli bilyalarını hem de dişlileri aşındırırsın....

Sen 2 cm esneyecek şekilde ayarla....Vd 40 la (sprey temizleyici Würth marka) temizle...Aynı markanın zincir yağıyla veya benzer bir rulman gresiyle iyice yağla....

Sorunun kalmayacaktır.....Ayrıca cbf de o ring zincir yoktur....Orjinal zinciri sanırım tam bilmemekle beraber 40 ytl civarında dır....O ring zincir 250 ytl civarında idi...Bir arkadaşım motorunun zincirini değiştirmişti ordan biliyorum...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mesajda aşalayıcı bir uslup yok...Esprili şekilde yaklaşmış sana...Onca yazdıklarına rağmen....

Amacımız üzüm yemek...Bağcıyı dövmek diil....Üzümümüzü yiyelim bağcıyla arkadaş olalım....Ama hem üzümü yiyip birde bağcıyı dövmeye kalkarsak bu iş yanlış yerlere gider...Olmaz....

Bu da Aykan ın sorusuna istinaden....
    Aykan adlı üyeden alıntı.....

Resimle biraz anlatmaya çalışayım....Zincir bolluğunun 2 cm olması gerekir...Yani zincirin orta yerinden yukarı doğru 2 cm esnemesi gerekir..Ne eksik ne fazla...Fazla esnerse Hem ses yapar hemde zinciri bozarsın...

Esnemezsse yani gergin yaparsan hem dişli bilyalarını hem de dişlileri aşındırırsın....

Sen 2 cm esneyecek şekilde ayarla....Vd 40 la (sprey temizleyici Würth marka) temizle...Aynı markanın zincir yağıyla veya benzer bir rulman gresiyle iyice yağla....

Sorunun kalmayacaktır.....Ayrıca cbf de o ring zincir yoktur....Orjinal zinciri sanırım tam bilmemekle beraber 40 ytl civarında dır....O ring zincir 250 ytl civarında idi...Bir arkadaşım motorunun zincirini değiştirmişti ordan biliyorum...

abi cok tesekkür ederim resimli anlatım icin bütün konuların böle olmasını diliyorum ben castrol chain wax spreyle yaglıyorum ama oring olmadıgı icin ince yagda olur sanırım cok bostu zincir bitürlü ayar tutmadı debriyajı hafif ani bırakınca cat diye vuruyor halen ama bakımda hallolur düsüncesindeyim bu motora o ring almaya kalksak örnegin ybr ninkini olurmu ybr zincir yaklasık 170 civarı fiyatı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler