Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbf150
    Benimde km 4700 bir depo ile 325 km gidebildim. Yedek hariç tabii. Şimdilik yakıt tüketimi hafiften fazla gibi, ilerleyen zamanlarda düşmesini bekliyorum.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimde km 4700 bir depo ile 325 km gidebildim. Yedek hariç tabii. Şimdilik yakıt tüketimi hafiften fazla gibi, ilerleyen zamanlarda düşmesini bekliyorum.
    Zamanla düşmüyor.. öyle gidiyor o.
    Şu benimki;
    Şehir içinde; 100 km 9 lira yakıyor.
    Şehir dışında ; 100 km 10 lira yakıyor.
    5.000 km de benimki şuan..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    çalıştığım ecza deposunun bana zimmetlediği 2004 titanı akşama kadar kullanıp akşam cbf 150 ye binince uçağa binmiş gibi hissediyom..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:10 ----------

Alıntı Samet Sarıha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu benimki;
    yakıt değerleri normal ama biraz daha sakin kullanırsan biraz daha düşecektir..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:11 ----------

Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gecen yl benzin fiyatlarından dolayı km de 9-10 kurus yakıyordum su an 11,3kurus yakmaya basladı seneye 13 kurus olur herhalde az az aldıgım için yakıtı pek oralı olmuyordum son iki depoyu flledım ufakta olsa fark var, gunluk 100 km yapan bırısı olayın baya farkındadır
    hava filitren temizmi..

vede yakıt fiyatları anormal arttı..

ben günde en kötü 150 km yapıyorum titanla yetmiyor 1 depo benzin 3 gün dayanmıyor..

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Öncelikle söyleyeyim, kaza yaptım topiclerini sevmiyorum, kaza yaptım. :-P

Ama maddi açı dışında başka birşey yok.

Neyse baştan alalım. 3. vites ana yol üzerinden kavşağa yaklaştım. Dönel kavşakta bekleyen beyaz bir transporter vardı ve ben yaklaşırken turuncu bir araçta beyaz minibüsün yanına durdu. Yol benim ya ben devam edeyim dedim. Turuncu arabayı geçtim geçmedim tam bilemiyorum, beyaz minibüs yola atlamasın mı?! Kornaya bastım, daha da yola çıktı ve haliyle buluştuk. hehe:

Sonrası adam önce minibüsten inesi gelmedi. Güç bela indide yanıma geldi. Dedim yol kimin? Başladı kıvırmaya, sen ufaksın bilmem ne.(Yol hakkı ile ufaklık arasında bir bağ kuramadım ya neyse) Neyse dediki polis çağırayım mı? Ben de dedim, çağır.(Aklımdan herhalde haklı olduğunu düşünüyor diye geçiriyorum.) Adam bana diyorki şimdi polis gelse ikimizede ceza yazar.(Ne alaka ise?) Bu ara biz yolu tıkadık. Ben motoru kıpırdatmıyorum ki polis kazanın nasıl olduğunu görsün. Araçlar geçemiyor ve yol kenarına park etmiş eski bir minibüsten yol istediler korna ile ama adam psikopat çıktı. Bağırma çağırma filan, dedim kavga çıkacak.(Kavga çıkmadı ama adam hakkaten manyaktı) Bu esnada bizim polis çağırmaya niyetli arkadaş tüymesin mi?(Başladım gülmeye, ulan ne şerefsizler var diyede söyleniyorum.) Motoruda o esnada elimde tuttuğumdan dolayı plakayı da alamadım.

Yani bu yazının ana fikri yok, paylaşayım dedim. Bizim insanımıza olmayan inancım biraz daha tazelenmiş oldu.

Benim motorda çok bir arıza yoktu(koruma demirleri sağolsun) ama trafik sigortası olsa idi sol krenajıda vs. değiştirtim.(Bu da 100-150 lira para demek.)

Bakalım daha neler göreceğiz.
    dostum geçmiş olsun böyle insanlar yüzünden zaten kimse birbirine güvenemez oldu.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin
    Biraz bilgi verebilirmisin? sıfırmı aldın 2.elmi fiyat km vs. gibi
    2. el aldım 4100 km de 2500 tl ye aldım aslında cbr bakınıyodum nasip alıp almamak arasında 3 saniye düşündüm

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:03 ----------

Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni motorun hayırlı olsun arkadaşım
    bu yaz ereğlideydik 2 kişi güzel yerler tabiki, seneye kısmetse görüşürüz.
    tabiki bende memnun olurum

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    Bu far ampülü ile işim var arkadaşlar,20 gün içinde üçüncü ampül.Burdan yükseliş Hondaya selam ve saygılarımı sunarım,Motoru bir gece serviste bıraktım tümüyle balsınlar diye,ertesi gün "motorunuz hazır"telefonu ile gittim almaya,bana bir arıza görünmüyor kısa devre yapmış vs.vs.far ampülünü yeni takmışlar 10TL istedi verdim,motoru aldım aradan bir hafta geçti ampül tekrar gitti hemde her iki devresi kısa uzun beraber.ampülü kendim söktüm birde ne göreyim dandikmi dandik bir ampül üzerinde marka namına bir şey yok,muhtemelen çinli,üstelik bana fatura vermek gibi bir girişimdede bulunmadı...yetkili servis bu...Osram marka taktık bakalım nolucak.herkese selamlar

Motosikleti
    cbf 150
    ethemm76
    4100 km suan 2500 tl aldım yeni olduğu için aksesuar olayına giremedim ama elcik rüzgarlığı bakınıyorum resim eklemeyi çok isterim ama nasıl eklenir çözemedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 ----------

]

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı eratmus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ethemm76
    4100 km suan 2500 tl aldım yeni olduğu için aksesuar olayına giremedim ama elcik rüzgarlığı bakınıyorum resim eklemeyi çok isterim ama nasıl eklenir çözemedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 ----------

]
    Hayırlı uğurlu olsun çok temiz görünüyor. Ön lastik değiştirilmiş, IRC veya BONSUN. Benim ön lastikle aynı ve oldukça kalişteli. Yalnız motor sola yatmış olabilir mi =? Umarım böyle bi şey olmamıştır. Veya debriyaj maneti bilinçli olarak fazla mı eğilmiş dışa doğru ? Ucu dışa doğru çok eğik. Debriyaj manetine müdahale edilmiş. Fekat fiyat olarak çok çok iyiye almışsın. Bunu söylemeden edemiyicem. Ön lastik yeni, belkide arkada öyledir. 4100 km 2500 tl. Aksesuar olmasa bile süper bi fiyat. İyi günlerde kullan.

Elcik rüzgarlığı işi ile bir ara bende uraştım. Manetleri gidona sabitliyen uzun vidaların boyu yetmediğinden takamıştım. Ama takabilirsin hayli hoş olur.

Şu benimki;
    Şu yakıt tüketimlerini TL olarak değilde Litre olarak verin arkadaşlar. Zamana göre yakıt tüketimi TL bazında gayet doğal olarak değişiklik gösterir , hele bizim gibi dolardan daha oynak olan benzin fiyatları varken.

benim yakıt tüketimim 3lt/100km civarında şu anda.

2. el aldım 4100 km de 2500 tl ye aldım aslında cbr bakınıyodum nasip alıp almamak arasında 3 saniye düşündüm
    Çok iyi fiyata almışsın. Hayırlı olsun. Koruma demiri şart , ihmale gelmez bir an önce taktır 30 Tl civarında fiyatı var. Yoksa en ufak yan yatmada grenajlar kırılabilir ve büyük masraf çıkabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:10 ----------

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elcik rüzgarlığı işi ile bir ara bende uraştım. Manetleri gidona sabitliyen uzun vidaların boyu yetmediğinden takamıştım. Ama takabilirsin hayli hoş olur.
    O vidaların aynı diş daha uzun olanlarını herhangi bir nalburdan bulabilirsin , ben öyle yaptım Geçen kış kullanıyordum , yaz gelince söktüm bu aralar hava soğudu , tekrar takacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:12 ----------

Neyse baştan alalım. 3. vites ana yol üzerinden kavşağa yaklaştım. Dönel kavşakta bekleyen beyaz bir transporter vardı ve ben yaklaşırken turuncu bir araçta beyaz minibüsün yanına durdu. Yol benim ya ben devam edeyim dedim. Turuncu arabayı geçtim geçmedim tam bilemiyorum, beyaz minibüs yola atlamasın mı?! Kornaya bastım, daha da yola çıktı ve haliyle buluştuk. hehe:

Sonrası adam önce minibüsten inesi gelmedi. Güç bela indide yanıma geldi. Dedim yol kimin? Başladı kıvırmaya, sen ufaksın bilmem ne.(Yol hakkı ile ufaklık arasında bir bağ kuramadım ya neyse) Neyse dediki polis çağırayım mı? Ben de dedim, çağır.(Aklımdan herhalde haklı olduğunu düşünüyor diye geçiriyorum.) Adam bana diyorki şimdi polis gelse ikimizede ceza yazar.(Ne alaka ise?) Bu ara biz yolu tıkadık. Ben motoru kıpırdatmıyorum ki polis kazanın nasıl olduğunu görsün. Araçlar geçemiyor ve yol kenarına park etmiş eski bir minibüsten yol istediler korna ile ama adam psikopat çıktı. Bağırma çağırma filan, dedim kavga çıkacak.(Kavga çıkmadı ama adam hakkaten manyaktı) Bu esnada bizim polis çağırmaya niyetli arkadaş tüymesin mi?(Başladım gülmeye, ulan ne şerefsizler var diyede söyleniyorum.) Motoruda o esnada elimde tuttuğumdan dolayı plakayı da alamadım.

Yani bu yazının ana fikri yok, paylaşayım dedim. Bizim insanımıza olmayan inancım biraz daha tazelenmiş oldu.

Benim motorda çok bir arıza yoktu(koruma demirleri sağolsun) ama trafik sigortası olsa idi sol krenajıda vs. değiştirtim.(Bu da 100-150 lira para demek.)

Mucit kardeşim, geçmiş olsun, Allah beterinden esirgesin...

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA

Tekrardan geçmiş olsun,murat.
    facebook(Fazer Tutkunları)

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF

Geçmiş olsun arkadaşım böyle insanlara söylenecek çok şey var ama rutin bişiy oldu şerefsizlik, piyasada bunlardan dolu cahil, neredeyse bi hayvanla aynı IQ ya sahip insanlar bunlar bende çok karşılaşıyorum böyleleriyle önüne gelen ehliyet alırsa, (ve alabiliyor)....daha çok karşılaşıcaz böyle durumlarla...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Şu benimki;
    makinaya erken bile olsa bir sübap ayarı gerekir bence...en azından uzun yolda az yakması lazım...nasıl hesapladın bu rakamları naısl elde ettin biraderim...

Alıntı mbuyuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar nerelerdesiniz kimseden ses seda yok :
    mbuyuk bak bu şekilde (aşağıda)kelepir makina bulursan atla üzerine...

ethemm76

]
    inan bana böyle kelepir fırsat dek gelse benikini 2000 e okutur alırdım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (2012)
    S.a herkese iyi akşamlar

Arkadaşlar bende cbf 150 alacağım ama yeniyılda yaklaştı
    2010 model alsam diye düşünüyorum
    2010 modelinde herhangi bi deişiklik varmı gören duyan bilen varsa bilgi verebilirmi
    ona göre alacağım

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    makinaya erken bile olsa bir sübap ayarı gerekir bence...en azından uzun yolda az yakması lazım...nasıl hesapladın bu rakamları naısl elde ettin biraderim...
    Ben hep doposu FUUL gezenlerdenim onun için; Her fulleyişte kilometreyi sıfırlıyorum. Yanlış olmaz....
    6.000 de komple bakıma girecek ozaman sibop ayarını felan yaparlar sanırım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:58 ----------

[/COLOR]

yakıt değerleri normal ama biraz daha sakin kullanırsan biraz daha düşecektir..[COLOR="Silver"]
    .sakin birtürlü kullanamıyorum Üniversiteye gidiyorum 10 km hergün şehir içinde 5 dk varıyorumm. Nedense motora binince sakinlikten eser kalmıyor.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    ethemm76

]
    Aradığın elcik rüzgarlığı yani elcik korumasından bende var,.
    98 Beygir.....

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hep bişiyi merak etmişimdir sizcede böylemi ben motoru ilk aldıgımdan 14000 km ye kadar geçen zamanda grenajlar ilk günkü parlaklığını korudu motor hep 0 km gibi kaldı ancak piyasada gördüğüm çogu cbf 150 nin özellikle siyah renklerinin attığına şahit oldum yanlız ben hep çogu zaman gölgede bıraktım ve pasta uyguladım sık sık şimdi diyeceğim sizin motorların grenajları renklerine göre ne durumda şu an ??

Jantlara nedemeli zamanla eski görünümünü kaybediyorlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------

Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç para 2 si onların banada lazımda onun için sordum

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Kaç para 2 si onların banada lazımda onun için sordum[/FONT][/COLOR]
    buyur arkadaşım sahibinden de ilanım var.
    http://www.sahibinden.com/her_turlu_...XQQdisplayitem
    98 Beygir.....

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı TheTurk_01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a herkese iyi akşamlar

2010 modelinde herhangi bi deişiklik varmı gören duyan bilen varsa bilgi verebilirmi
    ona göre alacağım
    bi değişiklik olsa ilk ben duyardım...ama galiba yok...ha olsada şaşırsam...

Ben hep doposu FUUL gezenlerdenim onun için; Her fulleyişte kilometreyi sıfırlıyorum. Yanlış olmaz....
    6.000 de komple bakıma girecek ozaman sibop ayarını felan yaparlar sanırım [COLOR="Silver"]

[]

http://www.motosiklet.net/forum/moto...anlatimli.html

bu verileri gir net öğrenirsin.. belki 9.1 belki 9.6 yakıyordur vs vs...

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    linkimiz bu...çok araştırdım rapidşer falan uğraşmayın istedim...en basiti bu...verileri girerek 100 km de yaktığını kmde kaç kuruş yaktığını öğrenebilirsiniz...bunu bilmeyen olabilir dedim...genelde hepimiz sistemi biliyoruz...ama kuruşu kuruşuna ne yaktığını bu şekilde anlayabiliriz...hızlı kullanım ideal hız durumlarıda sonucları etkiler...yani sağlıklı sonucları almak için ortalama hızlarda kalmalısınız...ha köklersenizde sert kullanımda ne yaktığını öğrenmiş olursunuz...

http://www.akinlastik.com/yt.htm

1.En önemli detay bu hesabı yapmadan önce deponuzu fullemeniz..ağzına kadar taşana kadar doldurun depoyu...

2.Km sayacınızı mutlaka sıfırlayın..buda çok önemli...

3.Geziniz bitti 2.bir benzin alın ve yine ağzına kadar doldurun...yine taşana kadar...

4.fişinizi kaybetmeyiniz ve verilerinizi girmeye başlayınız...

Aldığınız Yakıt Tüketilen Yakıt Miktarı demektir...

Sıfırladığınız Sayactaki KM yi Giriniz..

Benzin Fiyatını Giriniz...

5.Ne yaktığınız işte karşınızda...

Not edilen bu bilgileri aşağıdaki tabloya doğru olarak girdiğinizde otomobilinizin 100 km'de kaç litre yakıt harcadığını ve 1 kilometre katetmenin size kaç liraya mal olduğunu görebilirsiniz.

benzin fiyatları değiştikce oranlarda azda olsa değişecektir ama unutmayın...

sağda solda bunları kullanırsanız adımız geçsin..aksi halde şiddet kullanma hakkımı saklı tutarım..

Bezgin Bekir Mete Handro

birde eğer bu verileri girerek ne çıktığınıda buraya yazarsanız marka model belirterek hepimiz faydalanırız...gogılda tüketim araştırma yapan biri buraya düşer faydamız olur birilerine belki...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    Alıntı TheTurk_01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a herkese iyi akşamlar

ona göre alacağım
    şuan bayilerde bulunan CBF lerde hiç bir değişiklik yok tıpatıp aynı...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:04 ----------

iki gün önce bayideydim

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun çok temiz görünüyor. Ön lastik değiştirilmiş, IRC veya BONSUN. Benim ön lastikle aynı ve oldukça kalişteli. Yalnız motor sola yatmış olabilir mi =? Umarım böyle bi şey olmamıştır. Veya debriyaj maneti bilinçli olarak fazla mı eğilmiş dışa doğru ? Ucu dışa doğru çok eğik. Debriyaj manetine müdahale edilmiş. Fekat fiyat olarak çok çok iyiye almışsın. Bunu söylemeden edemiyicem. Ön lastik yeni, belkide arkada öyledir. 4100 km 2500 tl. Aksesuar olmasa bile süper bi fiyat. İyi günlerde kullan.

şimdi farkettim ben motoru ilk aldığımda bisikletten iner gibi inince tek elimle tutamadım motoru o tarafa doğru yattı hatta elim bile kanamıştı bende motoru tekrar kaldırdım bişey bulamadım allhatan bişey olmamıs dedim dediğin yer biraz çamur olmustu demek eğilmiş bak şimdi canım sıkıldı ne yapabilirimbu durumda dostum :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:44 ----------

Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum öncelikle ilgi alakan için sağol bana cezası nedir acep

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 41 kullanıcı var. (0 üye ve 41 misafir)

Bu Konudaki Etiketler