Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı eratmus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese selamlar olsun...
    sizleri yakından takip ediyor,sohbetlerinize üye olmadan ortak oluyordum.taaa kii ilk motorumu cbf 150 mi alıpta üye olana kadar artık bir yol dostunuz daha var.
    yeni motorun hayırlı olsun arkadaşım
    bu yaz ereğlideydik 2 kişi güzel yerler tabiki, seneye kısmetse görüşürüz.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hiç sanmıyorum bi şöfer daha olcaktır mutlaka
    CBF le uzun yola iki kişi çıkarsan, dönüş yolunda tek dönmen gerekebilir. Geri dönen otobüsle döner eve falan. bilgin olsun Sonra tek kalırsın, cbf le iki kişi uzun yola asla çıkma, sanada yolcunada eziyet olur, istediğin kadar dönüşümlü sür, arkada yolcu varken uzun yolda, sürüş te konforsuz ve yorucu, arkada yolculuk ta yorucu oluyor bilgin olsun. Yola ya iki motor iki kişi çık, yada tek çık, istediğin yere git.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:23 ----------

Alıntı eratmus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese selamlar olsun...
    sizleri yakından takip ediyor,sohbetlerinize üye olmadan ortak oluyordum.taaa kii ilk motorumu cbf 150 mi alıpta üye olana kadar artık bir yol dostunuz daha var.
    Aramıza hoşgeldin, ikici el mi sıfır mı aldın ? Ne kadar verdin ? Aksesuar olarak neler var ? Bi foto koyarsan görmüşte oluruz. İyi günlerde kullan motorunu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:26 ----------

Alıntı master_eae adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar.
    ben antalyadan bir honda cbf 150 hayranı olarak ve spor arabama lpg takmak yerine şehir içi zaten tek başına kullandığım arabama alternatif cbf 150 almak istediğim için siz kullanıcılara bir kaç sorum olacak.(otomobilim 14lt yakıt tüketiyo)

1)şehir içi normal kullanım ve şehirdışı kullanım olarak honda cbf yakıt tüketimi nedir?
    2)aracını çok temiz kullanan biriyimdir kapalı garajım da var honda bana sorun çıkarır mı?
    3)daha önce almaya niyetlendiğimde devir saatinin olmadığını ve 2008 yazında geleceği söyleniyodu.şuanki modellerde devir saati var mı acaba yada harici bir devir saati takılabilir mi bu araçlara?
    4)motosikletçi bir kaç arkadaşım çıkıp 1000 km falan yapabiliyorlar.bu araçta hava soğutma sistemi varsa eğer yazın hararet yapar mı yada durmadan 90km hızla 200km yol gidebilir mi acaba?

sorularımın yanıtları için şimdiden teşekkürler.
    kısmetse bu yaz benim de bir cbf 150m olacak.

saygılarımla...

eren konu
    Kendimce cevaplıyim..

1- 2,5-3,5 lt arası değişir kullanıma görede şehir içi ve şehir dışı kullnıma görede farklılık gösterebililmekte.

2- Kapalı garajda sorun çıkaran Honda Mümkünatı yok. Çoğu arkadaşımız dışarda bvranda altında saklıyor motorlarını yaz kış. bu soruyu es geçiyorum.

3- 2009 ve 2010 larda da devir saati yok, fakat temin imkanından bahseden servisler var. Bu konu ile ilgili Honda Servis Sakarya Ersin Motoru arayıp bilgi alabilirsin. Bana getirtceklerdi devir saatli gösterge paneli. 2 ay oldu, bi kere aradım. Ekişm sonu gelecek demişlerdi. O zamandan sonra arayan soran olmadı. Bende ekonomim uygun olmadığı için üzerine gitmedim. Zaten vazgeçtim.

4- Uygun mevsim uygun yağ ve doğru kulanım. Mevsimin en sıcak olduğu temmuz ayında güneye gittim geldim. 5 günde 1800 km yol yaptım. Aynı günde 750 km sürüş yaptım. 80-100 km/h aralığında efendi efendi gittiğin sürece benzinin bitenekadar gidebilirsin. Zaten bi kalça ağrısı ile en fazla 150-200 km de bir dinlenmen gerekiyor. Uzun yol gitmeye asla çekinme. Her yola gidebilirsin. bir senede 20 bin km yaptım. Kesinlikle şişme gibi performas düşmesi gibi hava soğutmalı bi motor olmasının her hangi bi eksisini yaşadığımı bilmiyorum. Bunu asla problem etme.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

Metocum hoşgeldin tekrar. Bu sana ya 2. Yada 3. Hoşgeldinim herhal Bi daha olmamasını diliyorum.

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacı bu yağlar petrol içerir...cilde zarar verir...bak sonra başınıza iş alırsınız...vazelin en mantıklısı...
    Hoşgeldin Metehan ,topiç iki gün derdeyse suskun kaldı,sen olmayınca yol alınamıyor...

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Xenon olayı ne oldu metehandro alalım ekibi topla xenoncular ekibi diye ordan ortaklaşa alalım taktıralım.İstanbul kadköyde takan varmı o civarda?Yada bu 5TL ye satılan beyaz ampuller nerde
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    cbf150
    Öncelikle söyleyeyim, kaza yaptım topiclerini sevmiyorum, kaza yaptım. :-P

Ama maddi açı dışında başka birşey yok.

Neyse baştan alalım. 3. vites ana yol üzerinden kavşağa yaklaştım. Dönel kavşakta bekleyen beyaz bir transporter vardı ve ben yaklaşırken turuncu bir araçta beyaz minibüsün yanına durdu. Yol benim ya ben devam edeyim dedim. Turuncu arabayı geçtim geçmedim tam bilemiyorum, beyaz minibüs yola atlamasın mı?! Kornaya bastım, daha da yola çıktı ve haliyle buluştuk. hehe:

Sonrası adam önce minibüsten inesi gelmedi. Güç bela indide yanıma geldi. Dedim yol kimin? Başladı kıvırmaya, sen ufaksın bilmem ne.(Yol hakkı ile ufaklık arasında bir bağ kuramadım ya neyse) Neyse dediki polis çağırayım mı? Ben de dedim, çağır.(Aklımdan herhalde haklı olduğunu düşünüyor diye geçiriyorum.) Adam bana diyorki şimdi polis gelse ikimizede ceza yazar.(Ne alaka ise?) Bu ara biz yolu tıkadık. Ben motoru kıpırdatmıyorum ki polis kazanın nasıl olduğunu görsün. Araçlar geçemiyor ve yol kenarına park etmiş eski bir minibüsten yol istediler korna ile ama adam psikopat çıktı. Bağırma çağırma filan, dedim kavga çıkacak.(Kavga çıkmadı ama adam hakkaten manyaktı) Bu esnada bizim polis çağırmaya niyetli arkadaş tüymesin mi?(Başladım gülmeye, ulan ne şerefsizler var diyede söyleniyorum.) Motoruda o esnada elimde tuttuğumdan dolayı plakayı da alamadım.

Yani bu yazının ana fikri yok, paylaşayım dedim. Bizim insanımıza olmayan inancım biraz daha tazelenmiş oldu.

Benim motorda çok bir arıza yoktu(koruma demirleri sağolsun) ama trafik sigortası olsa idi sol krenajıda vs. değiştirtim.(Bu da 100-150 lira para demek.)

Bakalım daha neler göreceğiz.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]Metocum hoşgeldin tekrar. Bu sana ya 2. Yada 3. Hoşgeldinim herhal Bi daha olmamasını diliyorum.
    hoşbulduk totoşcan...inşallah olmayacak...

Alıntı Bruce 65 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin Metehan ,topiç iki gün derdeyse suskun kaldı,sen olmayınca yol alınamıyor...
    valla bende teknik muhabbetten iyice uzaklaştım artık kusura bakmayın...

Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xenon olayı ne oldu metehandro alalım ekibi topla xenoncular ekibi diye ordan ortaklaşa alalım taktıralım.İstanbul kadköyde takan varmı o civarda?Yada bu 5TL ye satılan beyaz ampuller nerde
    hacı ben xenonuma ortak buldum...hatta kendisi takıcak ...montaj ondan...cıvıtırsa buraya yazarım yeni bir orti ararım...

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle söyleyeyim, kaza yaptım topiclerini sevmiyorum, kaza yaptım. :-P

Ama maddi açı dışında başka birşey yok.

.

geçmiş olsun...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:21 ----------

arkadaşlar cbfmi aldığım ilk gün ve topacım...tesadüfen bir yerde karşıma çıktı güzel anlatmışım duygularımı...

http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ifa-ettim.html
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    hoşbulduk totoşcan...inşallah olmayacak...

valla bende teknik muhabbetten iyice uzaklaştım artık kusura bakmayın...

hacı ben xenonuma ortak buldum...hatta kendisi takıcak ...montaj ondan...cıvıtırsa buraya yazarım yeni bir orti ararım...

geçmiş olsun...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:21 ----------

arkadaşlar cbfmi aldığım ilk gün ve topacım...tesadüfen bir yerde karşıma çıktı güzel anlatmışım duygularımı...

http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ifa-ettim.html

Meto-can,

CBF'ilk aldığın günün yazısını okudum, demek işe kask la gittin ha? Alemsin valla, bu aralar çok yoğunum, ne sayfayı okuyabiliyorum, ne de V-Strom'a binebiliyorum, geçen bayramın ikinci günü dayanamadım bir Kapdokya yaptım, süperdi ama eldivenlerimi değiştirmem gerek, ellerim dondu ama değdi doğrusu...

Bu arada iki gün takılamadık, hemen "PandaStar" olmuşsun... Nedir hikayesi?
    Anlat bakem ...

Eto,barış ve diğer dostlara da selamlar, geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Alper
    [COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]

Motosikleti
    Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meto-can,

CBF'ilk aldığın günün yazısını okudum, demek işe kask la gittin ha? Alemsin valla, bu aralar çok yoğunum, ne sayfayı okuyabiliyorum, ne de V-Strom'a binebiliyorum, geçen bayramın ikinci günü dayanamadım bir Kapdokya yaptım, süperdi ama eldivenlerimi değiştirmem gerek, ellerim dondu ama değdi doğrusu...

Bu arada iki gün takılamadık, hemen "PandaStar" olmuşsun... Nedir hikayesi?
    Anlat bakem ...

Eto,barış ve diğer dostlara da selamlar, geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Alper

o fotoları çekerken bakışları görmelisin...millet alışık değil abicim böyle şeylere...kasktda mübarek yarım olduğundan çok rahat...yani şapka gibi gez dolan...ama kazada nanay olabilir çene kısmı...yüzden büyük darbe alabilirim...
    bununda farkındayım...

seninde geçmiş bayramın mübarek olsun...hacı 5 gün ban yedim arızadan dolayı bende sizleri özlemişim...bu dünya sana güzel oh mis...altında varadero...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu fiyat politikası yüzünden şu anda 1 tane cbf satılmıyor bayide 2 ay önce ne varsa duruyor bukadarda olmaz ya 4000 lede kalsa 300 daha ekleyin masraf plaka vs...
    aynen bende kararsızım kardeş altı aydır takip ediyorum başlığı ama fiyat olayı pek iç açıcı değil 12 taksit de aynı nakittede aynı böyle giderse bende ikinci ele yönelicem herhalde.
    Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Motosikleti
    Alıntı mbuyuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen bende kararsızım kardeş altı aydır takip ediyorum başlığı ama fiyat olayı pek iç açıcı değil 12 taksit de aynı nakittede aynı böyle giderse bende ikinci ele yönelicem herhalde.
    yapılacak en büyük hatalardan biri 0 cbf 150 almaktır...kesinlikle zarar derim...1000 liran cepte kalsın istersen temiz 2.el almalısın...gerekirse buluruzda...alırken bana şasi no bildir bakalım bakımına dalgasına bilmem nesine soy kütüğünü çıkaralım...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    honda cbf 150
    noter masrafları dahil 3000 tl ye temiz cbf almak mümkün.2.el motor almak motoru kiralamak gibidir.3000 ne alırsın 10000km binersin 2300 2400 e satarsın aradaki fark kira bedelin olur:Döyle değil mi metehan abi.

Motosikleti
    NC750X
    yapılacak en büyük hatalardan biri 0 cbf 150 almaktır...kesinlikle zarar derim...1000 liran cepte kalsın istersen temiz 2.el almalısın...gerekirse buluruzda...alırken bana şasi no bildir bakalım bakımına dalgasına bilmem nesine soy kütüğünü çıkaralım...
    sağol metehan kardeş İşallah bende en kısa sürede kavuşurum ama dediğim gibi fiyat olayı çok kafa karıştırıyo ben konyadayım burda bir kaç kurye arkadaşla görüştüm onlarda aynı fikirdeller kesinlikle o para verilmez diye şu an araştıyorum eğer düzgün az km'li bişey bulursam mutlaka haber ederim sizlere. ayrıca herkesinde geçmiş bayramını kutlarım. bu arada baya bir zaman aldı ama başlığıda üşenmeden sonuna kadar okudum.
    Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Motosikleti
    Alıntı baran06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    noter masrafları dahil 3000 tl ye temiz cbf almak mümkün.2.el motor almak motoru kiralamak gibidir.3000 ne alırsın 10000km binersin 2300 2400 e satarsın aradaki fark kira bedelin olur:Döyle değil mi metehan abi.
    evet abi aynen drink.... aslında 2.el alıp satmak daha az zarar veriyor diyebilirim...

sağol metehan kardeş İşallah bende en kısa sürede kavuşurum ama dediğim gibi fiyat olayı çok kafa karıştırıyo ben konyadayım burda bir kaç kurye arkadaşla görüştüm onlarda aynı fikirdeller kesinlikle o para verilmez diye şu an araştıyorum eğer düzgün az km'li bişey bulursam mutlaka haber ederim sizlere. ayrıca herkesinde geçmiş bayramını kutlarım. bu arada baya bir zaman aldı ama başlığıda üşenmeden sonuna kadar okudum.
    inşallah...İç Anadoluda neredesin...oralarda temiz cbf 150 bulmak daha kolay bence...büyük şehirlerde çık yıpratıyorlarr yollar uzun vs...Anadoluda adam düşük kısa kmler yapıyor makinası yıpranmıyor...oradada servis sorunu var...servisi başka şehirde olunca bakımı kendi yapmak zorunda kalıyor vs...o zamanda garanti dışı kalıyor makina...

şu an bu topacı okuyan cbfcilerin önemli bir kısmınuın motoru garanti dışı farkında değiller...bir sıkıntı olduğunda(mekanik) anlarlar dediğimi...

Motosikleti
    NC750X
    yok burda servis falan var konyadayım sıkıntı yok zaten alırsamda uzun vadeli düşünüyorum abartmak gibi olmasın ama herhalde 100.000 km deviririm

Motosikleti
    Konyada sıkıntı olmaz evet haklısın...bende o niyetdeyim zaten...

Motosikleti
    NC750X
    hatta bazen arkadaşlar dalga geçerler benimle 15 yıldır aynı arabaya biniyorsun (oğlum sen bir de cbf alırsan herhalde üzerinde yaşlanırsın, eskitmezsin diye 60 yaşına gelir yine satmazsın diyolar) yani anlayacağınız fazla bir şeyde gözüm yok öyle uçayım kaçayım sürat hastalığım yok 90-100 yapsa bana yeter alırsam büyük ihtimal ömürlük olur

Motosikleti
    NC750X
    arkadaşlar nerelerdesiniz kimseden ses seda yok kendimi kötü hissetmeye başladım şimdi bugüne kadar hep takip ettim bugün yazma fırsatı buldum bu seferde kimse kalmadı ben yazdım diyemi böyle oldu aceb

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    merak etme kardeş herkesın işi vardır mutlaka sen olmasanda sordugun sorular yada selamların cevapsız kalmaz

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eto,barış ve diğer dostlara da selamlar, geçmiş bayramınız kutlu olsun. Alper
    Saol Alperay, Evet bayadır gözükmüyordun, arada bir uğra tükkana bi çayımızı iç kopmayalım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------

arkadaşlar nerelerdesiniz kimseden ses seda yok kendimi kötü hissetmeye başladım şimdi bugüne kadar hep takip ettim bugün yazma fırsatı buldum bu seferde kimse kalmadı ben yazdım diyemi böyle oldu aceb
    Slm, bir sorun, sorunun olduğunda mutlaka cevap verilecektir. O anda online kimse yokmuş demek ki senin online olduğun zaman diliminde. Forum başlığımız, bir çok marka ve modelin başlığından çok daha hareketlidir.

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    gecen yl benzin fiyatlarından dolayı km de 9-10 kurus yakıyordum su an 11,3kurus yakmaya basladı seneye 13 kurus olur herhalde az az aldıgım için yakıtı pek oralı olmuyordum son iki depoyu flledım ufakta olsa fark var, gunluk 100 km yapan bırısı olayın baya farkındadır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler