ethem seni biz izmire taşıyalım.. bak 9 ay garanti veriyorum üşümeden motora binersin. yağ da var lastik de ..
ethem seni biz izmire taşıyalım.. bak 9 ay garanti veriyorum üşümeden motora binersin. yağ da var lastik de ..
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Aslında bence devamlı marka değiştirmek mantıklkı değil. Ya devamlı repsol, mevsime uygun vizkozite değerinde, ya devamlı shell ya mobil vs. kullanılmalı bence, motoruda aptallaştırmamak lazım. Lezzetli bi köfteci bulup devamlı köfteleri orada yiyebiliriz. Ağız tadımızı bozma riskine girerek kumar oynamaya ne gerek var. Metoya hitafen bi örnek ti Yanlış anlaşılmasın, senle gittiğimiz her yerde lezzetli küfteler yidik. Sadece örnek uygun geldi Mesela hep aynı yerden aynı kalitede zeytin peynir alırım. İyi olduğunu bilirim. Ağız tadım alışmıştır. Kahvaltı sofrasına otorduğumda daha çatal atmadan peynirin lezzetli olduğunu bilirim. Standardı bozmam. Ben herhalde devamlı Shell kullanıcam. Aslında motor yağında da bu marka istiktrarını bozmamak, devamlı kalitesini ispatlamış aynı markayla gitmek lazım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:00 ----------
Önümüzdeki yaz geçersem mutlaka uğrarım Geçen gezimde davet edildiğimi unutmuş değilim. Dün Hala oğlu telefon açtı, İşi gereği Manisa' ya gidecekmiş, Burada çalıştığı fabrikanın Manisadaki şubesinde başlıyacakmış. Eşide oralı zaten. Yani artık Manisa' da bi kapım var. İzmir' de de amca kızı evli. Önümüzdeki yaz çok yüksek ihtimal gelicem Manisa+İzmir. O zaman kapını çalarım
Motoru aldıgım ilk gunden bugune surekli 10-50 castrol kullanıyorum...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Yeni nesil dediğime bakmayın, bana göre yeni de
Geçelim fotolara:
Bunlarda gece resimleri ama görüntüler cmos sensörlü camera(w800i telefon) ile çekildiğinden,
Bu audi galiba?
Evet önceden direkt plakaya iliştirdiğim led stopları ek parça ile yana taşıdık, iyide oldu. Plaka gösterici led ise bir arkadaş tavsiyesi ve eski beyaz ledler bozulduğundan mavi ledle değiştirildi; ama bu ledde yasakmış (Bu Honda AC kullanmışya iyi halt etmiş. Onun yüzünden bozuldu ledler. Acaba parasını istesem mi? Bir ayar çektim bakalım ne kadar dayanacak ledler?)
Sis lambalarını ise hepsiburadadan çiftine 10 tl vererek aldım(bence ucuz olmasının nedeni lambalar ilk aldığımda yapıştırıcı kururken lambaların içini buğu yapmış gibi kirletmiş, ondandır diye düşünüyorum), ama bir tanesi 50W güç isteyince mecburen ledli bir proce yaptım. Sis farı gibi aydınlatmasada idare ediyor işte. Ledler direkt aküden beslenmekle beraber kısa far yanınca yanmakta. Gündüz uzunla yol aldığımdan, gündüz yanmamakta.
Her bir lambada 9 tane halis mulis çin malı beyaz led var.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:43 ----------
Teşekkürler. Hoşbulduk. Onu da atarım inş.
hoşbulduk.
Hoşbulduk. Ne diyeyim abi ben o siteyi senin sayende tanıdım. Yokk google lada bulurdum ama sonuçta tavsiye eden sendin. ybr125-cbf150 araştırmasında bu site azbuçuk işe yaramıştır yani. Ama işte bilemiyorum ne oldu ne etti? Ben bu konuları hiç araştırmadım, merak da etmiyorum ama bir şeye karşıyım atılmaya. kingman30 nickli arkadaşımız atıldığındada bu tavrımı belirten bir topic açmıştım ama bu sefer açmadım. Sonuçta benim duruşum belli. Neyse paylaşıma devam ben borpower koydum ve memnunum. Şu anda bir sıkıntıda yaşamadım, ama motorun rahatladığını kendimi hemen dip gaz yaparken bulunca anlıyorum. Zaten normalde biraz agressive kullanırım, hemencecik gazın sonuna geliyorum. Devir göstergeci yok ya, motorun seside azaldı, anlaşılmıyor. Motorun ilk çalışması bile değişti sanki. 50 ml koydum, az kullanılmış motor yağının içine. Süperrr
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
mucit yakıyor makina maşallah...plakayı neden sakladın ki...kim ihbar eder seni...Samsunda Trafik Polislerini bile tanırsınız bence kahvede falan okey oynarken herkes birbirini bilir tanır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Arkadaşlar,
okurken dikkatimi çekti IPONE yağ konusu geçmiş.
IPONE, motorsiklet için özel yağ üreten ve MotoGP de kullanılan üst sınıf bir yağdır, bende 4l aldım, 15/50 birdaha ki yağdeğişiminde kullanıcam.
http://www.ipone.fr/EN/
Otomobil yağı yok, tüm uzmanlık motosiklet yağlarına odaklanmış...
Bulursanız kaçırmayın derim...
bendeki;
http://www.ipone.fr/EN/4-stroke,products-4
[COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]
mete aga geçicekler onu. yok 1 numara yok kral yağ falan.şuan o yağı mıllete motul diye yutturmakla meşkuller.o yağın edeceği maksimum 20 tl. arkadaşım üretildiği yer olan fransa ile konuştu yaw. tamam berbat bir yağ değil. kullanılır ama. kesinlikle üst sınıf bır yağ değil. orta karar diyelim. her zaman söylerim yağın kralı 1,sırada motul 2, sıradada motorextir....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------
alper abi kaça aldın 4 lt ipone yi ????
po marka yagı 1700 km kullandım sonra serviste degiştiler. 10 tl ye almıstım , motorun performansıda daha öncekı yaglara göre farketmedi , 1700 km kullanım sürecındede asırı yanma yada eksılmede olmamıstı (genellıkle sıkıstırmadan yada uzun km ler yapmadan kulandım )
gönul isterki 10 lira fazla olsun ,castrol olsun, tek marak kullanalım am ne mumkun
10/40 , 15/50 , 4t sentetık olsun, inanıyorum ki baska turlusu subaplara vuruyor (dikkatsizlik neticesi 10/40 castrol magnatek kullandım [minarel yag] , 20.km de subaplardan ses gelmeye basladı , hemen değistirip 10/40 po kullandım ama nafile
yav biz bilmişiz bi castrol öle gidiyor 15/50 arıyorum yok 10/50 ye bakıyorum yuh diyorum fiyatı çok pahalı racing yağı diye geçiyor bence fiyatı düşük olan hangisiyse ben onu alırım altımızda racing yokki....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:05 ----------
motosiklet için olmayan bi yağı motosiklette asla kullanmamak gerek ben po kullanıyorum uzun bi süredir hiçbir şikayetim yok....o pahalı yağa göre hiçbir şey farketmedi bence durum pisikolojik...
Iphone, Motul vb kaliteli ve pahalı yağlar cbf 150 yi bana kalırsa aşar. Yani motor tarzı, yapı ve şekli düşünüldüğünde gereksiz. Mevsime uygun viz. değerinde tam sentetik herhangi marka olabilir. Araba yağı olmasında. Araba yağı ile ilgili benimde kötü bi deneyimim oldu. Bi ara yine ayğ bulamadığım bi dönemde bp istasyonunun marketine girdim. Bide baktım 15-50 Araba yapı bp nin. Ama mineral yağ. Sentetik falan değil. 15-50 ya birazda ona kandım. Alsammı almasammı derken hadi alayım dedim. Sonra yav vites geçişleri sert, motordan rahatsız edici bi sübap sesi, berbattı ve 50-60 km sonra değiştirmiştim. Motosiklete araba yağı. Yok abi, olmuyor.
aklıma bişi takıldı..
castrol power 1 racing 10w-50 tam sentetik yağ
internetten okudum ürün çok güzel kullanıcı yorumları filen herkes memnun
sanayide aramaya koyuldum fakat ürünü satan bayii bu 4 silindirli motor için dedi ve
castrol power 1 10w-40 tam sentetik yağ tavsiye etti
kutuların üzerindeki tek fark racing yazısı ve viskozite farkları biri 10w40 diğeri 10w50 ikiside işçilik dahil 20 tl
ayrıca 10w50 de racing resim var
10w40 da enduro resim var
aranızda 10w50 kullanan veyahut tavsiye eden varmı..
cbf 150 de kullanacam..
ethem dostum ben demıyorum motorlarınıza en kral en pahalı yağı koyun dıye. benım sınır oldugum nokta normal kalıtedekı bır ipone marka yağın mıllete en kral yağ dıye yutturmaya calısmaları. ve fıat olarakta fahiş yani. mıllet kanmasın. o paraya kralını alıyorsun çünkü. bizim motorlara bp yacastrol shell hepsi gider yani. sonucta raceler gıbı 13-14 bin devır cevırmıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:26 ----------
06 blue arkadasım. farklı visikote yağ olursa kalıtelı olsa bıle belli bir km den sonra motorda krank kıtlemesıyle karsılasırsın .
osmanıyelı . dostum kafayı yemıs onlar.altımda en kalıtelı motor olsa bıle asla ama asla iponeye o parayı vermem.
yaşasın IPONE kardeşliği...
bana bak ekmeğimle oynama len ıponeden pay alıyom zaten...kar payı...
hacı bi bulsam deniycem ama piyasada yok inan...arkadaş makinam yağ eksiltiyor o zaman rotella otobüs yağı 20/50 çakayım napim...
ama yağ değiştirmekte fayda görüyorum...
bu arada Suzukı Tekayda Eray var arkadaşım...o da motorexin en kaliteli yağ olduğunu dşünüyor...bi diyalogta galiba öyle demişti...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
yuhhh fiyata bak 210 tl cik bu fiyata komple silindir piston sekman alır motor yaparım ben
arkadasım her yağın ayrı bir kımyasal özellığı var. kıtabında ne yazarsa özellık olarak ondan koymalısın. racıng yagı falan bosa para verme.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:35 ----------
ipone ist da cogu yerde var be metehan aga.
[COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)