Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akü suyunu kontrol etmiştim tabiki. Motorun sarzı iyi, ama akü sarz tutmuyor.. Bugunun tatil olmasını fırsat bilerek ertelemekte oldugum işlemleri yaptırdı.
    1:Unilio marka 90-90-18 ark lastik :60 tl
    2:Debriyaj balatası :35 tl
    3: Arka jant daki muhtelif yerlerin duzeltilmesi: 20 tl
    4: Yusan marka kuru aku :45 tl
    5: 10-50 Yag :20tl
    6: İşçilik : 50 tl
    Tolam da 230 tl tuttu. İlk 15 km yol da vites gecişleri cok yumusadı. Yag filitresinden cıkan pisligi gördüm. Servisin peryodik bakımlarda 2 veya 3 yag degişimde mutlaka temizlenmesi gerektigi kanatindeyim..Kısa zamanda foto eklemeye calışacagım ama fazla zamanım olmuyor...

bu fiyat gercekmi debriyaj balatası ile ilgili, o zaman bişey değil.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------

etoşşş...bak 1995 teki fotomu buldum...

[/QUOTE]

yuh yani 95 ten beri şimdiki halini nasıl aldın arkadaş, köfteleri artık az ye istersen böyle gidersen bikaç sene sonra iyice tanınmaz hale gelicen
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    [img=http://img503.imageshack.us/img503/8301/grnt0043.jpg]
    pogramı kurup hotliks kısmını kopyalayp yazdım inş olur
    [img=http://img156.imageshack.us/img156/6010/grnt0040.jpg]
    [img=http://img691.imageshack.us/img691/1660/grnt0039.jpg]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:16 ----------

hav filitresi: 6,22 buji:17,58 yag:20 periyodik bakım 25 sübp ayarı 12,75 kdv:14,77 toplam 96,82 tl imiş servis bakım sıtandart tır diye itiraz etmedim kuzu kuzu ödedik

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    elvis başına [img] sonunada [/img] yap yapıştır çıkar.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:20 ----------

Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    slm arkadaşlar adım burak, eskişehirden, öğretmenim...
    çok sık yazmasam da takip edenlerdenim forumu... (hani bazen sırf forumda okuyanlar var hiç katılmıyorlar, dendiğinde ben üzerime alınıyorum

acaba şöyle 10 kasımda Ankarada Anıtkabirde buluşsak, hem tanışsak hem de günü birlik Atamızı ziyaret etsek nasıl olur?

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı brkcrdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok sık yazmasam da takip edenlerdenim forumu... (hani bazen sırf forumda okuyanlar var hiç katılmıyorlar, dendiğinde ben üzerime alınıyorum

acaba şöyle 10 kasımda Ankarada Anıtkabirde buluşsak, hem tanışsak hem de günü birlik Atamızı ziyaret etsek nasıl olur?
    çok yorucu olur günü birlik 1000 km öyle düşünüyorum....
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.

Çok yorucu olur bizler için. Bir gece kalmamız söz konusu olacaktır buradan gelmek isteyenler için. Git+gel gün içinde çekilmez. Ama Ankara' da ki arkadaşlardan veya komşu illerden gelen olabilir. Fakat 10 kasım hafta içine geliyor, iş+güç durumları itibariyle katılmak isteyenler olsa dahi orada olamayabilirler. O an orada olabilmek isterdim ama benim için imkansız. Umarım bi kaç tane olsa dostlarla bir araya gelmeyi başarırsın.

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    helal osun kaptan o kadar cabaladıkta becerememiştim metehan usta o kadarda tarif etti ama yapamadım , belkı bir gıun bende ögrenirim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:23 ----------

sonunda basardim

yamahasülo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ford fokus
    metehan bugün istoç a gittik cbf 150 almaya arkadaşımıza adamın kim aklını çeldiyse 4150 kaymeyi bayıldık adam cbf diyor başka bişy demiyor yuh dedim artık 0 paraya neler alınırdı neler yazık valla
    mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250 yamahasülo

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı yamahasülo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan bugün istoç a gittik cbf 150 almaya arkadaşımıza adamın kim aklını çeldiyse 4150 kaymeyi bayıldık adam cbf diyor başka bişy demiyor yuh dedim artık 0 paraya neler alınırdı neler yazık valla
    kıskanma bi gün sende alacaksın adım gibi eminim.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

yamahasülo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ford fokus
    kardeşim ben ybr 250 alcam
    mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250 yamahasülo

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende kendimi tek geçiyorum inan...Aksaraya gelsek ne ısmarlıcan bakam hacı...
    ne mi ismarlicam?
    sen gelde gerisi kolay, önce aksaray tava, sonra söğüşlü pide, ardından yağlı..

yağlı, üstüne şerbet dökülen peynirli pide, sıcak yenir ....
    gel de....
    [COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    4 bine 50 binde ybr 250 alirim hacoo
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Bi resimde ben atıyım.
    Bugün CBF150 ile Tuz gölüne gittik

Motoru resimde görüldüğü gibi göle soktum (daha doğrusu tuza), tuz gölünün tuzu lastiklerime zarar vermişmidir ?
    Yoksa dönüş yolundaki 150 km'lik yol lastiklerin üzerindeki tuzu atmaya yardımcı olmuşmudur

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [

[/COLOR]hav filitresi: 6,22 buji:17,58 yag:20 periyodik bakım 25 sübp ayarı 12,75 kdv:14,77 toplam 96,82 tl imiş servis bakım sıtandart tır diye itiraz etmedim kuzu kuzu ödedik
    hava filtresi 7...buji 12...yağ 20...kdv 15...toplam 54 gayme...

ahaa 25 sübap ayarı hikaye...bak ordan kitlemişler...ama ordan kazanıyorlar napsınlar Anadoluda Marka Servisi olmak zor...mondıal yuki falan servisi olsan daha fazla para kazanırsın ama Honda servisi na mimkin para kazanamaz...

oo hocam hoşgeldin...ne güzel anıtkabire gitme fikri...ama hocam şimdi ben memur değilim...resmi tatillerde kabotaj bayramlarında hafta sonları saat 16 dan sonra ota böceğe her şeye tatil yapma şansım yok... özel sektör malumun...selam sevgiler...

Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    helal osun kaptan o kadar cabaladıkta becerememiştim metehan usta o kadarda tarif etti ama yapamadım , belkı bir gıun bende ögrenirim [COLOR="Silver"]

:
    nihayet oldu...

abi ayıp ettin şimdi bi arasan ne kaybederdin yani...İstoc bana çok yakındı...Havalimanında çok boş vaktim oldu...nasip olsaydı gelirdim yanına...

4200 +200 plaka 4400 gerçekten çok para...o paraya temiz 2.el cbf 250 alırdım şahsen...

Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne mi ismarlicam?
    sen gelde gerisi kolay, önce aksaray tava, sonra söğüşlü pide, ardından yağlı..

yağlı, üstüne şerbet dökülen peynirli pide, sıcak yenir ....
    gel de....

midemi satın alabilirsinn amaa ruhumu aslaa...

Aydoğan Usta güzel kare bu tuz gölündeki foto...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi resimde ben atıyım.
    Bugün CBF150 ile Tuz gölüne gittik

Motoru resimde görüldüğü gibi göle soktum (daha doğrusu tuza), tuz gölünün tuzu lastiklerime zarar vermişmidir ?
    Yoksa dönüş yolundaki 150 km'lik yol lastiklerin üzerindeki tuzu atmaya yardımcı olmuşmudur

duro lastik çok sert olduğundan erimez.
    Kanun yazmaz bunu
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Etoşş kardeşinin şu fotosuna hiç dikkat ettinmi...

ya önceden bişeyler yazardı şimdi onlıne bile olmuyor...selam et bizden...kpss ve kadrodan sonra sonucta bizden biri olacak...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı KaPTaNH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    duro lastik çok sert olduğundan erimez.
    Kanun yazmaz bunu
    @KaPTaNH dostum, duroları değiştirdim, 3000 km oldu ön arka IRC kullanıyorum

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Yaw, o paraya cbf 150 den iyi ne var, söyle, motorumu satıp akabinde almaya gidicem

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:12 ----------

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Etoşş kardeşinin şu fotosuna hiç dikkat ettinmi...

ya önceden bişeyler yazardı şimdi onlıne bile olmuyor...selam et bizden...kpss ve kadrodan sonra sonucta bizden biri olacak...
    Metocum evet, sende çok ince bi ayrıntıyı yakalamışsın saliselik bi başını çevirmeden önce göz hareketi ve sonra başını çevirmiş herhalde. Senin pozlarına hastayım zaten, benimde 20 yaş yaşlanmış bi hale sokupta bi ara deklanşörüne basmıştın Hiç unutmuyorum o pozu, dondurma mı yalıyodum ne , böürtlenli Hatırladın mı ? İlk görüşmemizdi

Metocum, Umut devamlı okuyucu, bir gün cbf alırsa aramızda olacağına eminim. Elbette yazmasında bi sakınca yok tabiki, ama belkide motörsüz içinden gelmiyordur kimbilir Sözüm var kendisine, uzak biyere öğretmenliği çıkarsa falan mecburi görev durumlarından, nereye çıkarsa çıksın ziyaretine gidicem. Mayınsız teröristsiz falan bölgeler olduğu sürece yanim Bakarsın bi cbf gideriz. o zaman o da almış olur, 2 cbf döneriz. Kısmet.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:19 ----------

Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 bine 50 binde ybr 250 alirim hacoo
    Yaw Sedatçım, sen yedek parça fiyatlarını inceledin mi ybr 250 nin =? Çok pahalı ya parçaları.
    http://www.motoliz.com/index.php?p=l...349&kn=Ybr+250

Max hızım +20 km/h artacak ve biraz da torkum olacak diye 4000 tl ye 50 binde Ybr 250 alarak bu kadar pahalı yedek parça ve teknik servis külfeti altına ben şahsen girmem. Bana pek mantıklı gelmiyor. Girebilecek ekonomik gücüm olsa maddi gelirim de iyi demektir. V-Strom neyn alırım. Napacam ybr 250 yi Senide cbf çi yapalım Sedatım, sen kanma bunlara. Silindir 746 tl, krank kompe 969 tl. 4000 tl ye 50 binde motor aldıktan sonra 20-25 bin km kullanıpta 1500 tl sadece motoruna masraf ettikten sonra ben o işin ...... Ha dersin ki ybr nin motoru 100 bin gider 200 bin gider. Okey gidebilir. ama o 50 bin boyunca çok temiz redline sız, ve sakin kullnıldıysa gider. Bunuda bilemessin. Nasıl emin olacaksın. Maxi scooter sevdam var içimde üstü kapalı depreşir bazen, hatta cbf i satarsam Sym gts 250 düşünüyorum. Hem sürücü hem yolcu konforu ve fiyatlarının bu işi yapabilecek vitesli modellerden daha ekonomik ve parça vs işinin de daha uygun olması açısından. Neyse, geçenlerde Burgman 400 forumunu okudum. Burgmanlar yağ yakıyor hemde öyle böyle değil, yani bin km de 300-400-500 grama kadar normal deniyor. Neyse forum ortamından biri bir arkadaşına 35 bindemi neydi öyle bişeyler motorunu sattı ve ilk çıktığı uzun yolda motordan genel garip seslerin devamında servise gittiğinde 1800 tl ödedi. Pardon ondan öncede bi 700 mü ödemişti neydi. Yani bu aslında normal değilmiş, yani şimdi anlayamassınızda, kronik yağ yakıyor kardeşim diyorlar, ikinci elleri sorunsuz satıyorlar, meğerse o yağ yakma diğerlerinden biraz fazla ve kronik değilmiş mesela, bvunuda bilemiyorsunuz, istediği kadar bakım kağıtları olsun, servis bakımlı olsun hikaye. Motorun daha önceki veya ilk sahibi tarafından nasıl kullanıldığı çok önemli. Hacı gücüm olursa 8000 tl yi bastırıcam ve alacam bu motoru. Yakın gelecekte değil ama 3. motorumda inşallah bu olacak, uzun yola gider kısa yola gider, yolcu konforu sürücü konforu hayli iyi, az yakıyor, seramik piston mu silindir mi ne uzun ömürlü motor. 8000 tl ye sıfır+250 lik performansı. Ne kadar da olsa cbf ten 15-20 km/h daha hızlı. Yeter.

[img=http://img5.imageshack.us/img5/4633/img0252smalld.jpg]

Motoşow 2009 dan bi poz, cbf imi çok seviyorum ama hayalimde bu, hayalim aslında çok daha yüksek olabilir ama hani ulaşamayacağım bi şeyin hayalini kurarakta acı çekmektense ulaşabileceğim bi hayali düşlemek daha mantıklı geliyor. 0 km alabilecek imkanı oluşturabilirim en azından gelecek zamanda.

Meto sende her başlığı okuyup yorum yazmışsın ha, girip çıkmadıın delik kalmamış, SYM 250 forumunda ne işin vardı loo

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    UNİLİO mu oda nedir abicim... aynı fiyata PIRELLI vardı babalar gibin...burada balatalar dahamı pahalıydı acaba...aküde pahalı burda inan...bi indirim ucuzluk gözüme çarptı...motor sıfırlanmış maşallah...eee geriye ne kaldı...[COLOR="Silver"]

Markayı ilk duydugumda ben de oyle dedim. Ustam onayladı. Bu dunlop un yan urunu dedi. Taktıkdan sonra ilk denemelerim lastik gayet başarılı. Şimdilik birkaç küçük sorunlar var... Eski hali ile rahat 110-115 gören motor simdi aynı yolda 105 zorla 110 yapıyor. Nedenini anlamış degilim. Birde ikinci vites de ses yapıyor. Ses tam olarak.. 2. vitesdesin gazladın, hızın 40 bas debriyeje 3'ecekme.. Motor deviri biraz düşsün.. Sonra debriya bir seri birakınca, yani motoru komprosore bindirmek istediginde ses yapıyor... Aynı olayı 3 den 2 ye düserken yapmıyor... Birde Motor sogukken 1. vitesde ses yapıyor... Bunların sebebi sanırım debriyej balatalarının henuz yerine alışmamış olmasıdır. Sıfır motorda da ilk yag degişimine kadar bu tur sesler geliyor...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)

Bu Konudaki Etiketler