Yaw bu iş için izmit e gelmek zorunda değilsin ki. Ben plakayı çıkartırdığım yerde işi hallettirdim. Eğer motorun uygunluk belgesi elindeyse ve motorun yolcu taşıyabileceği belgede belirtildiyse bunu yurdun heryerinde düzelttirebilirsin. Ha, ben plakayı çıkarttığım yerin ihmali vs olduğu için aracı büroya ücret ödemeden işi düzelttirdim. Buralarda sorun olmazda, 1 senede 20 bin yaptım 1 kere jandarma, 5 kere polis çevirmesinde durduruldum. Şimdiye kadar hiç sorun olmadı, söz konusu olmadı çevirmelerde. Buralarda buna pek bakan yok, ehliyet ruhsat varsa tamam, ama biliyoruz ki memleketimizin her köşesinde aynı olan kuralların uygulanma ve denetlenme konusundaki hassasiyet çok farklı olabiliyor. Atıyorum, buralarda kaska kuska pek bakmazlarken memleketin farklı ilinde kazksız sürücülere patır patır ceza yağdırılabiliyor. Hatta motorlarını bilem bağlıyorlarmış, okumuştum. Bi gün gideceğim tutar bilmem Ankara' ya Antalya' ya bilmem Konya' ya buralarda söz konusu bile olmayan şey oralarda bi de bakmışız sorun olmuş. Ne gerek var. Bunu düzelttirmenin bi zahmeti bi külfeti yok ki. Yeterki motorunuzun uygunluk belgesi elinizde olsun veya bir şekilde temin edin. Koca V-Strom la 1 kişilik ruhsatla gezme bence. Abi bu konuyu bende bi kaç gün önce açılmış olan bi forum başlığını okuyunca ruhsatımın bu kısmına bakayım dedim. Yoksa benimde bu işten haberim yoktu. Vesile oldu düzelttirdim. Alperay, abi düzelttir bence , ruhsatını, ben V-strom alıcamda, ruhsatında bi kişi yazacak, vallahi almazdım ya. Git kardeşim ruhsatını düzelttir gel derdim satıcıya. Abi V-Strom dan bahsediyoruz. Ybr değil cbf değil.
İKİ KİŞİLİK lüx konforlu bir tourring, onca para vermiş almışsın. Bu güne kadar bi motosiklet alırken ruhsatında 2 kişi yazıyormu yazmıyormu, dikket etmem gerektiğini bende 2 gün önce öğrendim. Bir kaç hafta önce misal 2.el bi motora niyetlenip alsaydım, buna inan bende dikkat etmezdim. Bende yeni öğrendim. Ama demek ki ikinci el alırklende sıfır alırkende ruhsatın bu konuda nasıl düzenlenmiş olduğunu kontrol etmek şart.
Alperaycım. Abi V- Strom ya boru değil, nasıl bi kişi yazar ya, vallahi tansiyonum fırladı
Abi ne memurlar var, konuş ok de, hadi ikna edemedin, memleketin ..... yerindesin, hele bide jandarma çevirdimi Allah muafaza, hayatta laf anlatamazsın jandarmaya, taktımı takar. Ya belkide benimki biraz hüsnü kuruntu da olabilir aslında ama, yani ben gezip tozarken bana ekiplerin ceza kesebileceği kesinlikle hiç bir husuz olmamalı. Böyle gayet huzurlu gezebiliyorum. Buralarda gezerken bile Eh..Ruhsatımı bi kaç kere evde unuttuğum oldu ve onca yolu geri dönüp yanıma aldığımı bilirim. Abi gözünün üzerinde kaşın var harici bana ceza kesemezler. Fizana kadar giderim. Motoru bu şekilde ve bu güvenle sürmeyi seviyorum. Heyecana kasıntıya gelemiyorum. Vergilerim, muayenem traf. sigortam,Ehliyet, ruhsat full hep yanımdadır. Motorla bakkala gitsem üzerime alırım. Hatta son ödediğim verdi makbuzununda çıktısını alıp ruhsata koyucam. Ne diyim işte benden böyle. Neyse bu konu böyle.
Abi dünya hali, bakarsın bi gün biyerlerde karşılaşırız, sen bizim yakınlarımıza gelirsin uğrayıverirsin, belki bizler. Bilinmez. İnşallah bir gün biryerlerde karşılaşırız.
Metocum Yarın hanımlan Orhangazi Küfteci Yusufa gidicez, küfteler hanımdan benzin benden, anklaştık bile, sanada sardıralım mı bi paket