Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    [/COLOR]Abi yüksek cc motor senede 15-20 bin km yapan kullanıcıya ekonomik olarak uygun değil. Yüksek cc bence şöyle kullanılmalı; Arabası olan biri için mesela hafta sonları gezilerinde veya hadi bu tatilede arabayla değilde Motorla çıkalım falan gibi. Veya düşük cc li bi motosiklet işe gidip gelirken, deli gibi gezerken kullanılabilir, yanında bi yüksek cc alınıp kenera konulur, o güzelim motorun varlığı ile fazla gezmeden temizlik kişisel bakım vs tatmin olunur Ayda 300-500 km yapılarak kullanılır. Veya bi seçenek daha var tabi, para ile işi olmayacak kadar zengin, durumu iyi biri olsaydım ne düşüneyim ya, çekerdim v stromu, ne yakarsa yaksın, ne servis masrafı çıkartırsa çıkartsın, senede acımadan 20 bini devirirdim. Gelecekte yüksek cc ye geçersem cbf 150 yi satmayı düşünmek dahi istemiyorum. Cbf ile gezerken eyvah bakımı geldi kaç para tutar acaba, aboo lastikler bitiyor, ulan orayada çok benzin yakar..Eyvah vergi ayı.. Aha zincir dişli bitti, maaşın yarısı gitti, gibi endişeler taşımıyorum. Bir gün arabam veya büyük cc motorum olursa cbf 150 yine benimle olacak.
    Ethan kardeş Yuksek CC hakkında soylediklerine (Vstorm hakkındaki yorumun dişindakilere katılıyorum) Vstorm sınıfının neredeyse en cimrisi. İlk alım esnasında biraz pahalı ona diyecek yok. Parca ve bakım masrafıda haliyle biraz fazla fakat yakıt konusunda yeterince cimri....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 PM ----------

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, biraz önce istihap haddi 1 kişi yazan ruhsatımla uygunluk belgemi trafik sigortası içinde her sene gittiğim ve motoru aldığımda ruhsatı çıkarttığım trafik müşafirlik bürosuna bıraktım. Öğleden sonra trafik tescile götürüp düzelttireceklerini söylediler. Yarın sabah teslim alıcam. Bakalım bir sorun, yeni yasa vs yani düzeltilememe gibi bi olumsuzlukla karşılaşacakmıyım. Yarın öğleye kadar almış olucam. Durumu yazarım.
    İnsallah bu sebepten ceza yiyen arkadaşlarımız olmaz...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    NX-4 Falcon

Arkadaşlar motorumu satıyorum.

Çok ince eleyip sık dokuyarak aldığım motorumu satıyorum.

http://www.sahibinden.com/siyah_inci...XQQdisplayitem

Amacım öncelikle NX4 Falcon veya Kawasaki ER-5 yada Suzuki GS500 almak.
    Aslında bu motor benim işimi görüyor ancak tur için biraz yavaş kalıyor.
    Bu motordan vazgeçmek oldukça zor.Sessiz,sakin,güzel,masrafsız,ekonomik.
    İşte bu sebeplerden dolayı aslında satmakda zor geliyor.

Aklınızda olsun.

Motosikleti
    henüz yok :(
    Alıntı eraysarac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok ince eleyip sık dokuyarak aldığım motorumu satıyorum.

http://www.sahibinden.com/siyah_inci...XQQdisplayitem

Amacım öncelikle NX4 Falcon veya Kawasaki ER-5 yada Suzuki GS500 almak.
    Aslında bu motor benim işimi görüyor ancak tur için biraz yavaş kalıyor.
    Bu motordan vazgeçmek oldukça zor.Sessiz,sakin,güzel,masrafsız,ekonomik.
    İşte bu sebeplerden dolayı aslında satmakda zor geliyor.

Aklınızda olsun.
    bir yılda bu kadar km nasıl yapılmış onu anlamadım ?
    hiç bir sorunu ve masrafı yoksa ben ilgileniyorum motorla..
    Honda efe motor evime yakın sayılır, orda baktırırım.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı blue white adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan ethem 76 kayıp yaw nerelerde acaba.
    dönüşü muhteşem olmuş...

[/COLOR]Metocum naber ? İşler nasıl ? Bu akşam bi arıyim dedim, teli duymadın galiba. İştemisin ? Durumlar nasıl =?[COLOR="Silver"]

Aha, valla yeni gördüm Metocan, bana atıfta bulunmuşsun Ula hiç yerinde durmuyon vasselam Gezcek yer kalmadı valla bu yakada Bi kartepeye çıkmadık ? Başka nerlere gitmedik ki bu yakada ? Bide İznik. Ben seni bi ara Karamürsel' den 50 km İznik'te ki Köfteci Yusuf' a götürücem, daha önce yediğin bütün köfteleri unutacaksın, fiyatının ne kadar ucuz olduğunu ve servisin ne kadar hızlı olduğunu gördüğünde çok şaşıracaksın. Güzergah çok güzel, tali yol, köylerden geçe geçe, köpeklerden kaça kaça

Ula ben yazarken ikinizde online dınız, şimdi of olmuşunuz, yapılırmı bana bu bee Barış bi ara Meto ile beraber beklerim ha. İyi bi hava ve ortak bi boş zaman yakalarsak.[COLOR="Silver"]
    .
    etoş döktürmüşün valla...oku oku bitmedi...o zaman ver elini İznik kanka birdahaki sefere...readdyyy yee dup tıs dup tıs dup tıs
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    transalp yavrusu
    etoş döktürmüşün valla...oku oku bitmedi...o zaman ver elini İznik kanka birdahaki sefere...readdyyy yee dup tıs dup tıs dup tıs[/QUOTE]

ya arkadaş sen hala türkçe yazmasını öğrenemedinmi bi türlü çözemiyom senin yazdıklarını, tercüman tutcam valla
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    etoş döktürmüşün valla...oku oku bitmedi...o zaman ver elini İznik kanka birdahaki sefere...readdyyy yee dup tıs dup tıs dup tıs
    ya arkadaş sen hala türkçe yazmasını öğrenemedinmi bi türlü çözemiyom senin yazdıklarını, tercüman tutcam valla [/QUOTE]

İlhan İngilizce falan bilmezmisin...hadi cahallığına verelim...menşur tekno şerkıyıdamı bilmezsin....

bak are you ready parçasını anlayacağın şekilde Burhan Altıntoptan dinle...

http://www.vidivodo.com/134833/burha...%20you%20ready
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Kardeşlerim, farklı bir forum başlığı altında söz konusu oldu, paylaştım ama burayada yazmak istiyorum. Tüm arkadaşlar görsünler.. Ruhsatlarımızda bir kişi yazıyor. Ana bunu gelecekte bi ceza vs başımıza bi iş gelmeden bunu ruhsatın üzerinde düzettirmek mümkün olabilir. Bunu sınamak için, ruhsatı 2 kişi olarak değiştirtmek için biraz sonra çarşıya çıkıcam ve cevabı yazarım.

İşte Madde 66 Arkadaşlar. (c) fıkrası bizi ilgilendiriyor. Tırstım biraz, ruhsatı hallettirmek lazım gerçekten.. Lakin benim ikinci kişi için yerim var.

MADDE 66- Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Ayrı bisiklet yolu varsa , bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda,

Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,

Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana sürülmesi yasaktır.

b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.

c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.

Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.

Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 92.400.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).

www.trafik.gov.tr den alınmıştır.

2009 model cbf 150 sahibiyim, sıfır almıştım, şimdin Uygunluk Belgesine baktım. Taşıma kapasitesinin yazabileceğini umark ve gerçekten yazıyor.
    42. Maddemizde aynen şu yazıyor arkadaşlar:

Oturma yerlerinin sayısı ve konumları:

Ön:1, Arka:1

Bi an önce ruhsatı değiştirticem.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:07 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:59 AM ----------

[img=http://img194.imageshack.us/img194/5423/img0671qm.jpg]

[img=http://img39.imageshack.us/img39/2764/img0672o.jpg]

Cbf 150 Uygunluk Belgesidir. Yani ruhsatı düzeltirebiliriz buna hakkımız var arkadaşlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:21 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:11 AM ----------

Bu arada da max hız 44. maddede 99 km/h yazıyor, gaza gelmeyelim

[img=http://img15.imageshack.us/img15/2581/img0673sz.jpg]
    dostum benim motor 2007 model . zaten bende 2 kişilik yazıyor. bu arada vize yaptırdım cumartesi..
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    Alıntı KaPTaNH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum benim motor 2007 model . zaten bende 2 kişilik yazıyor. bu arada vize yaptırdım cumartesi..
    benimde Ocakda muayene olayına girmem lazım...TUVTURK mudur ne haltsa...oraya gidicez...nasıl oradaki muamele...bul karayı al parayımı yoksa sistem yine...

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ethem kardeş Yuksek CC hakkında soylediklerine (Vstorm hakkındaki yorumun dişindakilere katılıyorum) Vstorm sınıfının neredeyse en cimrisi. İlk alım esnasında biraz pahalı ona diyecek yok. Parca ve bakım masrafıda haliyle biraz fazla fakat yakıt konusunda yeterince cimri...
    V-Strom un emsallerinden oldukça az yaktığını biliyorum, mesela bi transalpten falan baya az yakıyormuş ama nede olsa 2 silindir 650 cc, bizim motorlar gibi 100 km de 2,5-2,7 lt yakmıyor elbette. Ama bende cbf 150 den sonra V-Strom a geçmek elbette isterim, acık az gezeriz 650 cc nin tadını çıkartırız. Cbf 150 yide satmayız, taksi gibi kurye gibi de cbf e takılırız. Cbf le servis çeker, 7-24 kullanır, V-stromlada hafta sonları ve uzun yaz tatili gezilerinde kulllanabiliriz. Tabi bu şimdilik benim için bir hayal. İşin en güzel yanı, bizim ki gibi 2000 de bir yağ değiştir, 4000 de bir servise git olayının olmayışı olurdu. Herhalde bu motör 8-10 binden aşağı servis bakımına girmiyordur. Senede iki kerede yağ yağ filtresi değiştirse vatandaş yazlık-kışlık bakım, misler gibi gezer valla. Sözöüm yok, gücü olan alsın, zaten cbf 150 den sonra veya cc yükseltmek isteyerek V-strom a geçipte pişman olan daha hiç duymadım. Zati bi motor hakkında araştırma yapılacaksa bence memun olan değil, memun olmayan aranmalıdır. X marka ve modeli kullananlar arasında memnun olmayan bulunamıyorsa o motor kalitesini ispat etmiş demektir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:21 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 AM ----------

Alıntı KaPTaNH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya bu motora vize işi ne oluyor ? İkinci el ilanlarındada hep görüyorum, vizesi var veya vizesi yenilendi veya yeni yapıldı. Motorun yurt dışına çıkabilme izni falan mı oluyor =? Biraz açıklasana. Kaç paraya mal oluyor. Motor hangi özellikleri kazanıyor =? 4x4 mü oluyor falan gibi Bu işin esp elbette

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 AM ----------

Alıntı sentez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw bir yılda 20 bin yaptım, anlaşılamıyacak bişey yok. Honda bu, yapar. Dahada yapardı da son zamanlarda biraz duruldum nedense. Kurye falanda değilim. Üstüne işe gidip gelirkende kullanmıyorum. Özel hayatımda Cbf in nasıl tadını çıkartıp keyfini sürdüğümü sen düşün

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:34 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------

Ya bide bu ruhsat işinde ben talishisiz bi kulum herhal. Herhalde bi çoğunuzun 2 kişi yazıyor ruhsatlarında demi =?

Motosikleti
    transalp yavrusu
    [/COLOR]Ya bide bu ruhsat işinde ben talishisiz bi kulum herhal. Herhalde bi çoğunuzun 2 kişi yazıyor ruhsatlarında demi =?[/QUOTE]

bende de 1 kişi yazıyo kimseyi binirmem o zaman

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Herhalde bu motör 8-10 binden aşağı servis bakımına girmiyordur. Senede iki kerede yağ yağ filtresi değiştirse vatandaş yazlık-kışlık bakım, misler gibi gezer valla.
    Ethem kardeş seni üzmek istemem ama bildigin gibi degil. DL650 ile 6000 km de bir bakıma gitmen gerekiyor ve bakım masrafları azımsanmayacak derecede... KM arttıkca bakım masrafları da artıyor...Benimde hayalimdeki motor oldugu için baya araştırmıştım... Şimdilerde daha da uzaklaştı... Yeni gözdem GSR 250 tabi turkiyeye gelirse, Yok gelmeyecek se eger en son olarak YBR 250... Daha detaylı bilgi için www.vstromturkiye.org sitesine Misafir olarak giriş yapabilirsin... Belki 10 kez üye olmayı denedim ama olmadı... Aktifleştirme linki geliyor, tıklıyorum ama hata veriyor....
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    NX-4 Falcon

Honda Efede siz ne zaman isterseniz baktırabiliriz.

Alıntı sentez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorunsuz dedim.Ben her sözümünde arkasındayım.

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    Arkadaşlar Merhaba,

CBF 150 den sonra V-Strom'a geçmiş birisi olarak sanırım bazı soruları cevaplayabilirim.

1- Yakıt
    tahminimin çok altında yakıyor, alınan güç ve tork değerlerine bakınca yakıt makul bence, full şehir içinde 4,5lt, şehirlerarası 120-140 arası gidersen 4lt,
    otoyolda meraktan hiç durmadan (ankara-bolu arası) 150km boyunca 170-180 bastım, 5 lt yaktı. Yorum sizin
    2- Bakım
    evet bakımlar her 6000 de, en son alırken 12.000 bakımını yaptırdım, yag,yag filtresi, hava filtresi değişti, ayarlar yapıldı, buji kontrolü vs. 200TL verdim.
    Bakım masrafları CBF150 nin üstünde doğal olarak.
    3- Rahatlık
    sürüşü çok rahat, inanın CBF kadar rahat.
    4- Genel
    V-Strom'u herkese tavsiye ederim ama CBF i satmadan alabilirseniz iyi olur, onun da tadı başka hakkaten.

Ama mühim olan, insanın motorunu sevmesi, bakalım ben daha alışıyorum, umarım onu da CBF'im kadar severim.

Eto-Meto selam dostlar, en yakın zamanda görüşeceğiz ve köfte yiyeceğizzzzz
    [COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,

CBF 150 den sonra V-Strom'a geçmiş birisi olarak sanırım bazı soruları cevaplayabilirim.

1- Yakıt
    tahminimin çok altında yakıyor, alınan güç ve tork değerlerine bakınca yakıt makul bence, full şehir içinde 4,5lt, şehirlerarası 120-140 arası gidersen 4lt,
    otoyolda meraktan hiç durmadan (ankara-bolu arası) 150km boyunca 170-180 bastım, 5 lt yaktı. Yorum sizin
    2- Bakım
    evet bakımlar her 6000 de, en son alırken 12.000 bakımını yaptırdım, yag,yag filtresi, hava filtresi değişti, ayarlar yapıldı, buji kontrolü vs. 200TL verdim.
    Bakım masrafları CBF150 nin üstünde doğal olarak.
    3- Rahatlık
    sürüşü çok rahat, inanın CBF kadar rahat.
    4- Genel
    V-Strom'u herkese tavsiye ederim ama CBF i satmadan alabilirseniz iyi olur, onun da tadı başka hakkaten.

Ama mühim olan, insanın motorunu sevmesi, bakalım ben daha alışıyorum, umarım onu da CBF'im kadar severim.

Eto-Meto selam dostlar, en yakın zamanda görüşeceğiz ve köfte yiyeceğizzzzz
    abi yakıt değerleri yazdığın gibi ise muhteşem bi motor bu o zaman , bende önümüzdeki yıllarda transalp düşünüyorum ama böyle giderse aklım v stroma kayabilir

Motosikleti
    Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi yakıt değerleri yazdığın gibi ise muhteşem bi motor bu o zaman , bende önümüzdeki yıllarda transalp düşünüyorum ama böyle giderse aklım v stroma kayabilir
    almadan çok uzun araştırma yaptım, Transalp de düşünüyordum, CBF600 de, F650GS de...
    Aklın yolu bir, o segmentte V-Strom'u tek geçerim. Bir kere enjeksiyonlu ve modern bir motor, 2007 den itibaren ABS de var, o da çoook önemli.

V-Strom Transalp kadar enduro değildir belki ama yine de asfalt dışında çok iyidir.
    Önemli olan ne kadar asfallta yol yaptığındır.
    Hangimiz %10 dan fazla arazide kullanıyor ki?

Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    almadan çok uzun araştırma yaptım, Transalp de düşünüyordum, CBF600 de, F650GS de...
    Aklın yolu bir, o segmentte V-Strom'u tek geçerim. Bir kere enjeksiyonlu ve modern bir motor, 2007 den itibaren ABS de var, o da çoook önemli.

V-Strom Transalp kadar enduro değildir belki ama yine de asfalt dışında çok iyidir.
    Önemli olan ne kadar asfallta yol yaptığındır.
    Hangimiz %10 dan fazla arazide kullanıyor ki?

transalpin yeri her zmn başkadır ama V-Strom tabi bambaşka fiyat konusnda da biraz bilgi verirmisin

Motosikleti
    Alıntı pwr ofdream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    transalpin yeri her zmn başkadır ama V-Strom tabi bambaşka fiyat konusnda da biraz bilgi verirmisin
    sıfırı 22.5, ikinci ellerde sahibinden de bakabilirsin.
    Aksesuar, touring motosikletlerde fiyatları çok etkiliyor, mesela 3lü givi çanta seti bağlandı demirleri dahil 1500 TL...

Motosikleti
    Alper usta yakışır sana vesıtrom...

Motosikleti
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alper usta yakışır sana vesıtrom...
    sağolasın kardeşim de, beraber bi köfte yiyemedik daha, ona yanarım.
    bi de hasta olmuşum ki sorma evde yatıyorum, bronşit hafif ateş... tek tesellim sigara içemiyor olmam...

Motosikleti
    geçmiş olsun dostum...en kötü hastalığın bu olsun...ben müsadenle yatar...bu aralar gündüze transfer oldumda fena yorgunum...iyigeceler ...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)

Bu Konudaki Etiketler