Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Ben bi taktırayım hayırlısı ile de, bakalım güzel bişey ise, bi görelim. Yurt dışında kullanılan orjinal panel ise aracı olurum, siparişi veririz adresine kargolarım. Senin servise bi fotosunu göster bakalım, bunu sipariş üzerine getiren yetkili servisler falan var de. Bakalım ne diyecekler. Dediğim gibi. Forumlarda fotoları uçuşan bu güzel panel ise ben taktırıcam, foruma fotolarını falan koyarım, değerlendirmesini hep birlikte yaparız. Devamında beğenen ark..lar olursa siparişini veririz. Adrese teslim yaparız. Sorun olmaz. Fiyatına 200 küsür dedi ama 299 mudur 201 midir şu an belli değil. Türkiyedeki panel galiba 210 tl. Onun fiyatı ne kadar olacak bakalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:19 PM ----------
Motorun hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullan. Ben benzini denk getirebildiğim her an opet ten alıyorum. Denk gelmesse shell, bp önceliklilerim. Lukiol mukiol, vs veya adı hiç bilinmedik, mahalle aralarındaki benzincilerden falan almada, fark etmez. hep 95 oktan al. 2009-2007 arasında şeklen ve teknik olarakta hiç fark yok biliyorum. Servis ve kişisel bakımlarını eksik etmediğin ve limitleri zorlamadığın sürce istediğin kadar gez istediğin, yere git.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:25 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:21 PM ----------
Meto Hacı nerlerdesin yaw =?
Arkadaşlar bu arada sonunda bende 38 lik dişliye geçmeye karar verdim.ancak nasıl yapıcaz piyasada bulamadım bu dişliyi
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
38 lik dişli kesinlikle tavsiye etmiyorum. Alternatif olarak 40 denemelisin. 38 dişliyi sadece uzun yolda kullanabilirsin. Şehir içi veya şöyle arkama bi arkadaşımı alayım da gezeyim falan dersen çok dik olmasa bile bi bayırda dursan kalkamassın, kalksan dahi motorun canını alırsın. Ama hevesin varsa 40 lık dene, ben 40 lık taktım, buna rağen tekrar 42 orj döndüm pişman olarak, çünki ağırlıklı olarak yolculu kullanıyorum. ben 41 diş bile denedim de sonra pişman olup tekrar 42 yi taktım. Gerisini sen düşün. Linklerini vereyim. Rialli den alabilirsin, gayet güvenilir bi sitedir.
38 lik dişli: http://www.rialli.com/ara/8962__arka...i-38t-cbf-150/
40 lık dişli: http://www.rialli.com/ara/8961__arka...i-40t-cbf-150/
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Arkadaşlar cbf 150 tam bilmiyorum ama böyle bazı motorlar hızlı gidince titriyor ya.. CBF hızlı gidince titreme oluyor mu?
yok kanka yav...senin bu doğal ve samimi paylaşım hevesini iredelemek için yazdım...bir cbf 150 almak isteseydim ve kendimi burada bulsaydım sana mutlak ulaşır fikirlerini öğrenmeye çalışırdım...bana pmden ulaşıyorlar çok isteksiz davranıyorum itiraf etmek gerekirse...3 yıl aynı motoru konuşmak inan bunaltıyor bazen...ama sizi okudukca keyif alıyorum...okumak daha keyifli inan...özellikle seni...üşenmiyon kanka yav...ne biliyorsan aynen yazıyorsun...seviyoruz seni bıradır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
tanıyom ben o adamı benimde gözüm tutmadı, sakın alma o motoru varya onun çiğerini çıkardı 130 bile yaptı- çok hor kullanıyo, isminide biliyom neydi ya m........n
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 PM ----------
cbf sınıfının bir numarası, yani bu cümleyide zaten yakıtının az olması ve titreşimim nerdeyse sıfır olmasından alıyo zaten
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
Kardeşim ya, valla kötü oldum ha, yaw son günlerini yaşıyomuşun gibi ne yazıyosun abi. Abi baksana senin 12000 mesaj olmuş, öyle veya böyle birilerine yorum yapmışsın, fikir vermişsin, ben daha toyum senin yanında, ben acaba o günleri görebilecekmiyim. Eyleniyorum, iyi vakit geçiriyorum burada. Yazmak ta bana geçmişten kalma bi tutku gibi bişey, zamanında çok mektup arkadaşım ve mail arkadaşım olmuştu. Kendimi yazarak ifade etmeye bayılıyorum. Hele bunu yaparken birilerine faydam dokunuyorsa ne mutlu bana. Meto sat cbf i al bi şöyle bi janjanlı seni taşıyabilecek yüksek cc bişey Konuşacak bi sürü konumuz olsun Aradada tur verirsin geldikçe falan Gerçekten hiç böyle bi motor değiştirme vs gibi bi istek heves plan var mı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:06 PM ----------
Cbf 150 de kesinlikle hiç bir devir ve hızda titreşim yoktur.
Meto bence motorun çok yer gezmiş görmüş, yabancılık çekmez gittiği yerlerde, alınır valla Bende eğer unutup kaçırmazsam 20000 de bi gösterge panelini foto çekebilmek istiyorum ama bakalım yakalayabilecekmiyim. Ya bide bu ön arka lastik değiştirince motor harika oldu, böyle güzel olacağını bilseydim, inan, motoru aldığım ilk gün duroları söktürüp adam gibi ön arka lastik taktırırdım. Durolar gerçekten taş gibi imişler, yolun bütün bozuk kesimlerini, arnavut kaldırımı yolların tüm taşlarını içimizde hissetmişim bedavadan, yeni lastiklerin darbeleri emişi ve yol tutuşu mükemmel. Lastiklerinizi değiştirin ark..lar, kıyın paraya. Benim gibi ömrünün bitmesini beklemeyin.ç Hep salladım. Ya dedim kendimce yeni lastik şimdi değiştirsek paraya yazık, biraz daha gezelimde falan falan derken.. 19 bin durolarla yol teptik, tepmez olaymışııım
kanka valla içimden bunlar geldi...cbf 150 ye dair her türlü detaydan bıktım desem yeridir...motorumdan değilde forumlarda yazmaktan diyeyim...benden teknik detay istenince artık ıkınarak yazıyorum...belkide dediğin gibi bir motorda yaklaşık 3 yl birarada olunca böyle oluyor...yok abi na mimkin yeni bir motor almak...hatta motörüm perte bile çıksa yine 2.el bir cbf ile yoluma devem etmek zorundayım...gidebildiği kadar gidebildiğim kadar...birde şu keyifli bu motorla 100.ç000 görmek nasip olsun ki forumda unututlmaz bir hatıra bırakalım...kuryeler sürekli 100.000 deviriyor hayatlarında ama bunu bizim gibi kullanıcıların zamanla yapması hoş bir duygu olsa gerek...son zamanlarda işi iyice geyiğe vurmamın sebebi budur...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:18 PM ----------
şu an 44426 da ...44.444 ü yakalamak için yanımda foto makinasıyla geziyorum inan...44.444 ü yakalayamaz unutursam .zıçtım...
bilgi için tşkler ilhan YAZICI ve ethemm76 abilerim..
saolsın kardeş sparişi verdim.ben zaten motoru uzun yolda kullanıyorum izmir bergama arası 110 km arada da köye gidiyorum.ve arkaya da yolcu falan almıyorum tek başıma gidiyorum.benim tek derdim fazla yaktırmadan ve motoru zorlamadan bu uzun yolda 10-15 km kadar daha hızlı gidebilmek...
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
abicim 38 lik dişli deyince CİHAN ansiklopedi gibidir...
Doğru, ama Cihan hep tek kişi olarak ve uzun yolda kullandığı için 38 dişten performans aldı. Yoksa arkama adam alıpta şöyle bi Karamürsel-iznik yapalım, şöyle köy havası alalım köye çıkalım dedinizmi yan basarsınız haberiniz olsun. Ama deneyin, hoşunuza gitmezse tekrar 42 yi takmak oldukça kolay.
Hacılar bide size bi link: Sahibinden.com da videolu bi ilan, bide Kocaeli denmiş kardeş.
Bi bayır bulmuş ok sağlam basmış. İlanın videosunun linkini veriyorum. 135-140 arası basıyor bu videoda, motorun canını alıyor, sonrada SATILIK diye ilan veriyor. İlginç bir tezat, madem satıyosun, hiç redline sokulmamış, sert kullanılmamıştır falan yaz dimi Motorun ben azına ettim ara ara, buda belgesi dermiş gibi ilan vermiş vatandaş
http://www.sahibinden.com/2008_model...item?tab=video
Bu arada sizce limitlerin üzerinde değil mi bu hız ? Böyle cbf lerdemi var. Gösterge fazla gösteriyor olabilir mi =? Ben bu kadar denemedim hiç ama 120 den yukarı görmedim şimdiye kadar. Daha fazla zorlamadım. ama zorlasam da böylke 140 ı okşayacağınıda hiç sanmıyorum. Sizce nasıl oluyor bu ? Meto sence =? İman gücü mü acaba ? oda 1-2 hp katsa tamamdır
samimi yazmış kanka...motorun içine ettim alan varsa hesabı... ama bunu alanda bu arkadaşla aynı kafadadır...140 yapan adamdan motoru 140 yapmak isteyen alır...
Yanlış bi beklentin olmasın, dişli değiştirerek hızın artmaz, sadece misal : orjinal dişli ile 100 km/h la giderken 7000 devir kullan motor 40 veya 38 ile 6000 kullanır. Uzun yolda devir rahatlar 80-90 giderken daha düşün devirler kullanır motor. Ama hızın artmayacaktır. Hızın sadece yokuş ağaşı sallarsan artar. Düz yolda hızının artması için dişli değiştirdikten sonra motorun beygir gücünü arttıracak modifikasyonlarda yapmak zorundasın. Bu arada 38 lik dişli şehir içinde, kıvrak ve atik olamayacaksın, hızını çok fazla düşürmen gereken bayırlarda, özellikle önündede ağır vasıta kamyon vs olursa yarım debriyaj kullnmak zorunda kalacaksın, hatta arkanda yolcu varsa o yolcuyu aşağı indireceksin Veya yolun kenarına çekip öndeki trafiğin akmasını bekleyeceksin ki yarım debriyajla uğraşmamak için, cbf 150 ye en uygun dişli modifi, 40 veya arkaya 41 diş takmaktır. 38 diş standartların çok dışındadır ve bu dişli olayınca orjinal ebattan ne kadar uzaklaşılırsa o kadar çok can sıkacaktır. Keşke 40 diş siparişi verseydin. Ama hayırlı olsun. dişliyi takınca izlenimlerini paylaşırsın ok.
Benzini koklayarak harcayan bir motordur 100 Kmde 3.5 Lt Kendi Ölçümümdür..
Demiş arkadas bence çok ama öyle 140 görürsen az bile
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Ethemm76 hocam, gerçekten senin yazılarını okumak insana keyif veriyor.
Bu güzel paylaşım isteğinin hiç bitmemesini umuyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:30 PM ----------
Yuh ya, adam 3,5 litre harcamış, sanki az gibi yazmış birde
Ben 3 litre yaktığım zaman "yuh ya çok yaktı meret" diye düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 47 kullanıcı var. (0 üye ve 47 misafir)