Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    OzCaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Arkadaşlar daha önce söyledim mi hatırlamıyorum ama benim ön lastikte balon oldu 1-2 haftadır böyle kullanıyordum gerçi çok aşırı şişmemişti sadece belli oluyordu ama son 2 gündür artık büyümeye başladığını gözledim ve dün İzmirdeki bilinen çoğu yeri gezdim ama Metzeler bulamadım nasıl iş anlamadım ya neyse Pirelli buldum ama güzel değildi lastik yağmur kanalları falan berbattı suyu atamazdı içinden. Dunlop satan biryer buldum onunda elinde ebat kalmamış.

Bende en sonunda Michelin bayisine gittim Michelin almaya karar verdim fakat bizim önler 80-100/18 ya böyle bir ebat yok adamların elinde onun yerine 2.75/18 var ve bunun uygun olduğunu söylüyorlar İnceledim lastiği hamuru falan çok iyi kanal yapısı gayet güzel ve görüntüsüde race lastiği gibi. Yani sonuç olarak kararım Michelinden yana oldu ama işte kafama takılan 2.75/18 ile 80-100/18 arasında çok büyük bir fark yoktur heralde Yarın alcam büyük ihtimalle birde size danışayım dedim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar daha önce söyledim mi hatırlamıyorum ama benim ön lastikte balon oldu 1-2 haftadır böyle kullanıyordum gerçi çok aşırı şişmemişti sadece belli oluyordu ama son 2 gündür artık büyümeye başladığını gözledim ve dün İzmirdeki bilinen çoğu yeri gezdim ama Metzeler bulamadım nasıl iş anlamadım ya neyse Pirelli buldum ama güzel değildi lastik yağmur kanalları falan berbattı suyu atamazdı içinden. Dunlop satan biryer buldum onunda elinde ebat kalmamış.

Bende en sonunda Michelin bayisine gittim Michelin almaya karar verdim fakat bizim önler 80-100/18 ya böyle bir ebat yok adamların elinde onun yerine 2.75/18 var ve bunun uygun olduğunu söylüyorlar İnceledim lastiği hamuru falan çok iyi kanal yapısı gayet güzel ve görüntüsüde race lastiği gibi. Yani sonuç olarak kararım Michelinden yana oldu ama işte kafama takılan 2.75/18 ile 80-100/18 arasında çok büyük bir fark yoktur heralde Yarın alcam büyük ihtimalle birde size danışayım dedim

Özcan tıpkısının aynısıdır ölçüler.
    Kafana takma.

Benim ön lastik IRC 2,75/18

eski duroyu sökünce yanyana koydum özellikle kıyasladım lastikleri, tıpatıp boyutlar aynı.

Sanırım farklı bir ölçü yöntemi ile sınıflandırılmış. O yüzden bu fark var.

Yani gönül rahatlığıyla 2,75/18 alabilirsin.

Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Sağol Aydoğan Şu lastik masrafını atlatayım sıra zincire geliyor Ayarlarsın değilmi bana DBC

Sağol Aydoğan Şu lastik masrafını atlatayım sıra zincire geliyor Ayarlarsın değilmi bana DBC
    Rica ederim Özcan. Zincir işi kolay Tabi ki ayarlarız.

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Ben de 7500 km önce oringli DBC zincir taktım.Daha sadece bir kere az bişey gerdirdim o da keyfiydi biraz yani gerdirmesemde olurdu.90 dişli yağ ile yağlıyorum.Kaliteli bir zincir yağı da kullanmıyorum.Biliyosunuz castrol zincir yağı 400ml si 20 tl den aşağı değil.Benim 90 dişli yağ litresi 5 tl.Yanlız kafama takılan şey bu zincirin hiç uzamaması iyi bişey gibi gözüksede aslında riskli bence.İnşaat mühendisi olduğum için normalde çeliğin belli bir uzama yapması gerekiyor ki biz ne zaman kopacağını tahmin edelim.Orjinal zincirin belli bir uzama mesafesi var.O noktaya gelince ben zinciri değiştim(36000km) ve bunu taktım.Ama bu zincirin çeliğinin özelliklerini bilmiyoruz.Çaat diye koparsa zincir şaşırmam.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.

Bizim ön lastik orjinal duroların üzerinde 80-100-18 yazarken, piyadasaki diğer prelli michalen IRC Dunlop vs gibi dış lastiklerin ön için üretilmişlerinin üzerinde ise 2,75-18 yazıyor. Bu normal bende dün ön arka değiştirdim. Ön lastiğimin üzerinde 2,75-18 yazıyor, için rahat olsun, sana lastik ebadıyla ilgili verilen bilgi doğru. Yani 2,75-18 ile 80-100-18 arasında hiç bir fark yok. Rahatlıkla alabilirsin. Bende çok ilgilnçtir bu Michalen ın (Michalen Pilot sporty) ismi altında cbf 150 lere uygun lastikler varya, bu modellerin yağmur kanallarını hiç beğenmiyorum. Bende ön+arka dün değişim yaptım. Ön lastikte 2,75-18 yazıyor. Bu arada eğer ekonomik durumun uygunsa ön+arka değiştirmeni tavsiye ederim. Yani yarım iş olmasın, performansa tam olarak yansısın. Lastiklerin ömrü aynı anda biter yine gelecekte aynı anda yenilersin. Bitik veya durumu iyi olmayan her hangi bi lastiği bekleterek diğerini yenilemeyi hiç doğru bulmuyorum.

Yaw merak ettiğin cevaplar verilmiş kusura bakma, fark etmedim langur lungur yazıvermişim :=)

Motosikleti
    Gts 250i Evo
    http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=662

Ne kusuru olurmu öyle şey Bahsettiğin lastik bu değil sanırım benim söylediğim ve gördüğüm lastik buydu ve gerçekten güzeldi

Haklısın bende ilk etepta öyle düşündüm ulen dedim değiştir işte ikisinide hem birazda indirim yaptırırsın belki ama adam sadece World yada Finans karta taksit yapabilirim deyinde iş nakite döndü ve şuan cebimden 200 lira çıkartıp verirsem batarım 95 dedi ön lastiğe ama nakitte 90'a bırakır heralde Sabahtan hemen lastiği alıp motoru servise bırakcam 20.000 bakımıda geldi zaten yarın işim hallolcak inş bakalım dedikleri kadar varmı iyi bir lastik takınca sürüş keyfi artıyormu

çok güzel bir motor.. Ehliyetimi alayım hemen çekecem altıma CBF.. Oturduğun yerden benzin tankı çok güzel duruyor.. Hayran kaldım şu resme..

CBF'deki asalet bir başka..

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı okanco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir motor.. Ehliyetimi alayım hemen çekecem altıma CBF.. Oturduğun yerden benzin tankı çok güzel duruyor.. Hayran kaldım şu resme..

CBF'deki asalet bir başka..
    güzel tabiki transalp' in küçültülmüş ve ufaltılmış şekli
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=662

Ne kusuru olurmu öyle şey Bahsettiğin lastik bu değil sanırım benim söylediğim ve gördüğüm lastik buydu ve gerçekten güzeldi

Haklısın bende ilk etepta öyle düşündüm ulen dedim değiştir işte ikisinide hem birazda indirim yaptırırsın belki ama adam sadece World yada Finans karta taksit yapabilirim deyinde iş nakite döndü ve şuan cebimden 200 lira çıkartıp verirsem batarım 95 dedi ön lastiğe ama nakitte 90'a bırakır heralde Sabahtan hemen lastiği alıp motoru servise bırakcam 20.000 bakımıda geldi zaten yarın işim hallolcak inş bakalım dedikleri kadar varmı iyi bir lastik takınca sürüş keyfi artıyormu
    Sürüş kalitesindeki farkı hissedebilmen, ön+arkayı aynı anda değiştirmenle mümkün olacaktır. Duro harici iyi bilinen lastikler genelde daha yumuşak hamurlu lastikler olduklarından darbeyi emmek konusunda durolardan çok çok iyiler, şimdi özellikle parke yollarda, veya ana yollarda mesela trafik ışıklarına yaklaşırken yola uyarı amaçlı yapılmış yaya yolu geçidi gibi beyaz kabartma şeritler olurya, ışıklara yaklaştıkça sıklığı artar, bu gibi yerlerden geçerken daha az sarsılıyor motor. Darbeleri çok iyi emiyor. Ön+arka değiştirirsen bunu çok iyi hissedersin, ama sadece ön değişimi yaparsan bu konforu yaşama oranında ön+arka değiştirene nazaranda %50 az olacaktır.

Desen şekli itibariyle yamur kanalları bana güven vermeyen lastik bu idi, yağmur kanalları yanında kuru havadada bu lastiğin kanalları bana yetersiz geliyor. Kalitesi tartışılmaz elbet ama şahsen ben kişisel olarak düşündüğüm ve kendimce yeterli bulmadığım taban desenleri itibariyle bu lastik hiç içime sinmedi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:20 PM ----------

Zincirle beraber ön arka dişliyide değiştirmeni tavsiye ederim, cam gibi sıfır o-ringli zinciri 20-25 bin km yapmış dişli grubu üzerine takarsan zincirin olması gereken kadar uzun ömürlü olmayabilir. Bende 28 veya 32 binde komple bi değişim düşünüyorum.

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    ethem özeline bak :D

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    ne takarsanız takın orjinal kendi zincirinden 10000 kat iyidir...

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR
    arkadaşlar motorumun marş motoru yanmış...usta söktü kapkaraydı temizledik falan ama iyice gitmiş atcaktık son anda vazgeçtik.usta tornacıya götürdü yaptırdı ne yaptı bilmiyorum ama akü bakımı artı işçilik falan 50 ytl mi aldı usta.servise kalsak 90 ytl marş motoru artı 20 ytl civarı da işçilik alıp soyacaktı bizi..buna da şükür artık canavar gibi oldu...
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar motorumun marş motoru yanmış...usta söktü kapkaraydı temizledik falan ama iyice gitmiş atcaktık son anda vazgeçtik.usta tornacıya götürdü yaptırdı ne yaptı bilmiyorum ama akü bakımı artı işçilik falan 50 ytl mi aldı usta.servise kalsak 90 ytl marş motoru artı 20 ytl civarı da işçilik alıp soyacaktı bizi..buna da şükür artık canavar gibi oldu...
    Hayırlı olsun, usta dediğin bi oto elektrikçi falan mı ? Yoksa her hangi bi motosiklet servisi mi ? Kanuni mondi vs vs gibi =? Oto elektrikçi mi hallet ti =?

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    arkadaşlar devir saatli göstrge meselesini Honda ya danıştım emme bizimle ilgisi yok garanti kapsamı dışı olur dediler. Pekey o zaman 2010 model cbf 150 de değişiklik var mı dedim şu an bilgimiz yok ama değişiklik olması muhtemelmiş. bilginize...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar devir saatli göstrge meselesini Honda ya danıştım emme bizimle ilgisi yok garanti kapsamı dışı olur dediler. Pekey o zaman 2010 model cbf 150 de değişiklik var mı dedim şu an bilgimiz yok ama değişiklik olması muhtemelmiş. bilginize...
    Benim ürün bu beklediğimiz, fotolarını bi kaç sayfa önce yayınladığımız ürün gelirse montaj yaptırıcam ve garantiden çıkmıyıcak Yetkili servisin yaptığı, yetkili serviste yapılan hiç bir iş, yetkili serviste yapılan hiç bir hizmet, motoru garantiden çıkartmaz. Onlarla ilgisi yok olayına pek şaşırmadım, lakin bu devir saatli gösterge panelinin varlığından uzak doğu ülkelerindeki cbf lerde kullanıldığından falan haberi bile yok gibi geliyor bana servisin. Zamanında İstanbul' da ki 4-5 servise birden sormuştum, bazılarının böyle bir devir saatinin varlığından haberi bile yoktu, getirtmeyi geç. Bana bu paneli yetkili servis getirtiyor ve montajınıda kendileri yapıcak. Garantide bi problem yok. Ben şu işi bi yaptırayım hele az daha sabredelim, bakalım neler olacak. Umduğumuz beklediğimiz o güzel panel mi gelecek, yoksa dandirik çakma bişey mi gelecek, böyle gelirse tabi yaptırmıyıcam, beklediğimiz panel gelirse yaptırır ve bi forum başlığı ile tanıtırım.

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, usta dediğin bi oto elektrikçi falan mı ? Yoksa her hangi bi motosiklet servisi mi ? Kanuni mondi vs vs gibi =? Oto elektrikçi mi hallet ti =?
    yok benim usta ya motor garantiden çıktıktan sonra ona gitmeye başladım.her şeyden anlıyo walla.
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    inş dediğin gbidir ethem ağabey.. bizim antepteki serviste getirtir mi acaba

apn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amortisörü sertleştirdikten sorna motorda bi yükselme olmuyor, sadece süspansiyon bir nebze sertleşiyor, bunu hissedebiliyorsunuz.

Bu uzun tur camını 2008 eylül ayında motoru satın alırken Güngör Motordan almıştım 50 tl idi o zaman, motoru sıfır alırken taktırmıştım yani.

http://www.gungormotor.com.tr/ Burası İstanbul Pendik' te Honda yetkili satıcı+servis+yedek parça. Kargo ile teslimat yapıyorlar. Motoru satın aldıktan sonrada kargo ile alışverişim oldu, bi sıkıntı yaşamadım. Web sitesinde ürünü bulamasanda telefonla görüş, muhtemelen ellerinde vardır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 PM ----------

Genelde amortisör ayarı yaparken zorlanan arkadaşlar, şundan dolayı zorlanıyorlar, 1 sene 8 ay 10 ay 2 sene vs. Uzun bir süre sonra bunca zamandır hiç kıpırdatılmamış amortisörü ayarlamaya çalışırken elbette o parçaya ilk hareketi vermek zor olacaktır. Benim bi kaç ay önce far ampülüm patladı. Servis dahi duyunu zor söktü, zor sökülmesinin sebebinide zamanla oksitlenmiş olmasına, duyun uzun süredir hareket etmemiş olmasına bağladılar. Amortisör ayarınızı değiştirmek istemesenizde 3-5 zamanda bir bi kıpırdatın, sonrasında değişiklik yapmak istediğiniz zaman hareket ettirmeniz kolay olacaktır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:28 PM ----------

Yeni motorun hayırlı uyğurlu olsun, aramıza hoşgeldin, bu arada işte size ybr den cbf e geçen bi moto sever Neyse bu problemin sbop ayarından veya küçük bi ihtimal de olsa karb. ün.. temizlenmesi gerktiği için yapabileceğini sanıyorum. Güzel bi bakım yaptırdıktan sonra ortadan kalkacaktır. Bu arada motoru ne kadar aldın kaç km de ? İkinci el sanıyorum değil mi ?

Merhaba Motoru 2. el aldım 8500 km de 2007 model 2500 tl gerçi alırken 2007 oluşu acaba mı dedirrti ama kullanırken acabalar ortadan kalktı Sanırım bu motorların her modeli aynı... Alalı yaklaşık 2 hafta oldu ve 1500 km yol yaptım kurye olarak kullanmıyorum ama her pazartesi istanbul dışına çıkıyoruz o yüzden km biraz fazla yapıyor... Birde duyduğum kadarı ile yakıt seçimi de motorsa sorunlara sebep oluyormuş sizin önerdiğiniz bi yer varmı? teşekkürler.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok benim usta ya motor garantiden çıktıktan sonra ona gitmeye başladım.her şeyden anlıyo walla.
    nerde bu usta arada bizde gidelim
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)

Bu Konudaki Etiketler