Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    dur az bekle kanka...2 dakka süre ver ...hemen işini bitir...öle yat...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:50 PM ----------

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dur az bekle kanka...2 dakka süre ver ...hemen işini bitir...öle yat...

ykb...
    libadiye şubesi

63762331 no

kanka 70 liraymış iyimi...

aras karga karamürsel şubesine bugün yollanacak...pırelli arka lastik...

kargo ücreti senden...adrese teslim olsun istemedim evde kimseyi bulamazlar diye vs...sen alıver bi zahmet...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    hani benim turink camlı resmim
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hani benim turink camlı resmim

www.cbf150.net ten ramazanusta nickli üyenin motosikleti :

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    sağol aydoğanx

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birol artık bizden biri değil...o bir cbf 250 ci...

abi sağol geçen aradın beni bir hayli şaşırttın valla duykulandım...
    hoşigeldin metehan abi . topic yokluğunda suskundu.
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    [QUOTE=jr.;1795678]bu, motorun yanında dikilip de 1 dakika boyunca gaz verip motoru ısıtma sıkıntısından ileriki km'lerde motor açıldıkça kurtuluyor muyuz?[COLOR="Silver"]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:06 PM ----------

Tam olarak kurtulamıyorsun ama zaman dilimi iyice kısalıyor. Benim motor 21000 e yaklaştı sabahları isitma suresi en fazla 30-40 sn falan suruyor.. Sonrasında gazı bırakınca kendi haline calışıyor.Serviste Subap ve karburator ayarları iyi bir sekilde yaptır ve rahat et...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    yani 20 bin km yapacağım ama bu süre 60 sn'den 30 sn. ye düşecek..VIYVIYVIY

sağol gezgin.

1000 bakımından çıktım. çıktım çıkalı soğukken normal gaz açınca stop ediyor. kırmızıda sıkıntı oluyor. rölanti ayarı mı düşürülmüş? gazı çok yavaş açarsan sorun olmuyor

Motosikleti
    CBF-150
    Ayrıca şu amortisör kademesini değiştirme olayı bende de son derece kolay zorlanan arkakaşlar neden zorlanıyor anlamadım

İlk zamanlar bu ayar benim içinde gayer kolay olmuştu. Bir ayarda uzun sure kullandıktan sonra tekrar ayarı degiştirmek isterseniz zor oluyor. Ben suan orta kademede kullanıyorum. Onceki ücüncü kademeye alayım dedim ama alamadım. 1' e düşüreyim dedim ama o da mumukun olmadı...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.

sağol gezgin.

1000 bakımından çıktım. çıktım çıkalı soğukken normal gaz açınca stop ediyor. kırmızıda sıkıntı oluyor. rölanti ayarı mı düşürülmüş? gazı çok yavaş açarsan sorun olmuyor
    Bana kalırsa ısınma olayının km ile pek bir ilgisi yok gibi geliyor. Bu arada soğuk motorun gaz yememesi ve stop etmesi doğal, bide ne yağ koydular acap 15w50 konulduysa ve eski yağın 10w/40 ise böyle bir fark hissettirmiş olabilir sana, soğuk veya yaşanılan yerin ikllimine göre yaz sıcakları kadar sıcak olmayan yerlerde kalın yağ kullanıldığında motorun biraz daha zor marş almasına ve daha geç ısınmasına sebep olabilir. Şu an 15/w50 olan ve yazın 15w50 olarak devamlı kullandığım motor yağını kasım ayı başları gibi yapacağım yağ değişiminde 10w/40 yapıcam.

Senin tur camı işini ben bugün halledecektim foto olayını ama Tuığrul kardeşim işini görmüş, işte abi bu forum başlığını bu yüzden seviyorum. Biri herhangi konuyla ilgili bişeyi merak ettiğinde, bi sorusu bi sorunu olduğunda zaman geçmeden mutlak cevap veren oluyor. Diğer marka ve modellerin forum başlıklarını inceliyorum. Birisi bişey sormuş motor hakkında bilgi almak için veya kullnıcı bi problemi hakkında yorum bekliyor. Haftalar geçmiş cevap yazan yok. cevap yazılmış 4-5 gün sonra. Forum başlığımız ne güzel ki gayet hareketli. Her merak edene bilgilenmek isteyene birileri mutlaka çok geçmeden yardımcı oluyor. Bizler forum başlığımız ile bile, bu hareket, bu bolluk ve bereket çerçevesinde düşünüldüğünde cbf 150 kullanıcıları olarak gerçekten şanslıyız.

Motosikleti
    CBF-150

sağol gezgin.

Ayarlarını tekrar kontrol ettirmeni oneririm. Bu kadar da olmamalı... Ayrıca ben yazın servisin yaptıgı rolenti ayarını biraz düşürüyorum Soguk havalarda aynı kalıyor.. 8000 bakımdan sonra rolanti de calışma ve ısıtma işlemleri daha az sorun oluyor.. KM arttıkca bu sorun da azalıyor..

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ethem sen yine de koy abicim bi yandan çekilmiş. bu fotolardaki cam değil plastik çünkü. ha fikir verdi ama canlı görmek daha iyi olur.

motor jikleden kurtuluyor rolantide calısıyor gazsız. ama yola cıkıyorumgazı acıyorum "tık" berbat bir durum. rolanti sesini arkadaşımınkiyle kıyaslayınca benimkinin düşük olduğunu farkettim ama bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum. biraz yol yapınca bu problem oortadan kalkıyor.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    ethem sen yine de koy abicim bi yandan çekilmiş. bu fotolardaki cam değil plastik çünkü. ha fikir verdi ama canlı görmek daha iyi olur.

motor jikleden kurtuluyor rolantide calısıyor gazsız. ama yola cıkıyorumgazı acıyorum "tık" berbat bir durum. rolanti sesini arkadaşımınkiyle kıyaslayınca benimkinin düşük olduğunu farkettim ama bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum. biraz yol yapınca bu problem oortadan kalkıyor.

Çekicem merak etme, hatta kalplerimiz birmiş, biraz önce.. (Tabi Meto benim pillere el koyduğundan ) duvar saatinin pilkini çıkardım, çekmeceden de bi pil buldum, taktım makineye ıı tık etmedi valla, şindi bakkaldan bi çift pi alıp halledicem merak etme, değişik açılardan bi kaç poz çekicem.

Tarif ettiğin tık diye bi ses eşliğinde aniden durma, benim motor soğuk ken yani daha henüz ısınmamışken gaz açınca yapıyor. Motoru yeteri kadar ısıtmıyor olabilirmisin yol almaya başlamadan önce =? Rölantiden şüpheleniyorsan rölanti ayar vidası olmalı ve muhtemelen motorun kolaylıkla müdahale edilebilecek bi yerinde olmalı, hiç işim düşmediği için bilmiyorum inan. Ama kitapçıkta falan yazar büyük ihtimalle veya belkide biliyorsundur. Motorun yeteri kadar ısındığına eminsen, rölantiyi biraz yükselterek deneyebilirsin.

Motosikleti
    CBF-150
    motor jikleden kurtuluyor rolantide calısıyor gazsız. ama yola cıkıyorumgazı acıyorum "tık" berbat bir durum. rolanti sesini arkadaşımınkiyle kıyaslayınca benimkinin düşük olduğunu farkettim ama bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum.

Mutlaka var. Soguk motorun gaz yemesi biraz daha zor olur. Rolanti ayarını biraz yukselt. Birde subaplı motorlar iki zamanlı motorlara gore gaza tepkisi biraz daha yavaş olur... Ani gazlamalardan cekinmelisin.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    teşekkürler ikinize de.

sağol aydoğanx
    Rica ederim jr.

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana kalırsa ısınma olayının km ile pek bir ilgisi yok gibi geliyor. Bu arada soğuk motorun gaz yememesi ve stop etmesi doğal, bide ne yağ koydular acap 15w50 konulduysa ve eski yağın 10w/40 ise böyle bir fark hissettirmiş olabilir sana, soğuk veya yaşanılan yerin ikllimine göre yaz sıcakları kadar sıcak olmayan yerlerde kalın yağ kullanıldığında motorun biraz daha zor marş almasına ve daha geç ısınmasına sebep olabilir. Şu an 15/w50 olan ve yazın 15w50 olarak devamlı kullandığım motor yağını kasım ayı başları gibi yapacağım yağ değişiminde 10w/40 yapıcam.

Senin tur camı işini ben bugün halledecektim foto olayını ama Tuığrul kardeşim işini görmüş, işte abi bu forum başlığını bu yüzden seviyorum. Biri herhangi konuyla ilgili bişeyi merak ettiğinde, bi sorusu bi sorunu olduğunda zaman geçmeden mutlak cevap veren oluyor. Diğer marka ve modellerin forum başlıklarını inceliyorum. Birisi bişey sormuş motor hakkında bilgi almak için veya kullnıcı bi problemi hakkında yorum bekliyor. Haftalar geçmiş cevap yazan yok. cevap yazılmış 4-5 gün sonra. Forum başlığımız ne güzel ki gayet hareketli. Her merak edene bilgilenmek isteyene birileri mutlaka çok geçmeden yardımcı oluyor. Bizler forum başlığımız ile bile, bu hareket, bu bolluk ve bereket çerçevesinde düşünüldüğünde cbf 150 kullanıcıları olarak gerçekten şanslıyız.

Aynen. Ama resmi Tuğrul koymamış heralde

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

10/40 yağ kullanıyorsanız daha çabuk ısınır motor, ama 15/50 gibi bi yağ kullanıyorsanız daha geç ısınır bu nomal,
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10/40 yağ kullanıyorsanız daha çabuk ısınır motor, ama 15/50 gibi bi yağ kullanıyorsanız daha geç ısınır bu nomal,
    Yağ konusu açılmışken
    "Castrol Power 1 10/40" Yağ bulabiliyormusunuz? Sarı kutuda olanlardan ?

Burada büyük marketlerde ve benzinliklerde olanlar Castrol Power1 Scooter 10/40 olarak var.

Bu yağı bizim motorda kışın kullansam sorun olurmu?
    Üzerinde Scooter yazdığı için tedirgin oldum.

Motosikleti
    SYM EVO 250
    ya bu motoru tam 3 saattir araştırıyorum.yorumları okuya okuya manyadım artık.ama tuttum motoru.seneye 2. el almak istiyorum en fazla 4000-5000 kmde...ama daha önce hiç vitesli motor kullanmadım..scooter'dan alışmısım fren sağda asılıyorum ama vitesli motorda sağ vites geçisi için kullanılcak arka fren ayakdan..zor olcak gibi ama daha zevkli olur..

motor sevdası tükenmez yaa..hep daha büyük hep daha iyisi dersin..bambaska bişe bu..
    işte buna dokunma !!!

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ konusu açılmışken
    "Castrol Power 1 10/40" Yağ bulabiliyormusunuz? Sarı kutuda olanlardan ?

Burada büyük marketlerde ve benzinliklerde olanlar Castrol Power1 Scooter 10/40 olarak var.

Bu yağı bizim motorda kışın kullansam sorun olurmu?
    Üzerinde Scooter yazdığı için tedirgin oldum.
    10/40 yazıyosa sorun olmaz sanırım, bazı servislerde 20/40 dahi konuluyo mesela ama oda olmassa shell var 10/40 oda gayet iyi bence.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

fath745 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ıRamazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bu motoru tam 3 saattir araştırıyorum.yorumları okuya okuya manyadım artık.ama tuttum motoru.seneye 2. el almak istiyorum en fazla 4000-5000 kmde...ama daha önce hiç vitesli motor kullanmadım..scooter'dan alışmısım fren sağda asılıyorum ama vitesli motorda sağ vites geçisi için kullanılcak arka fren ayakdan..zor olcak gibi ama daha zevkli olur..

motor sevdası tükenmez yaa..hep daha büyük hep daha iyisi dersin..bambaska bişe bu..
    Sağ-sol , fren-debriyaj biraz karıştırmışın galiba.Ama en iyisini yaparsın vitesli motora geçmekle.Bende senin gibi scooterden bir anda vitesliye geçtim.Yaklaşık bir yıl oldu.İlk zamanlar vites geçişlerinde , kalkışlarda , duruşlarda çok zorlanırım diye düşündüm.Ama hiçde öyle olmadı.İlk kullandığım andan itibaren 1-2 gün içinde alıştım.CBF 150 bu konuda en iyi seçim.Çünkü düşük viteslerde yüksek tork imkanı veren bi makine.Hem vitesli motorun sürüş zevki bide CBF ise anlatılmaz yaşanır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler