CBF150.net'ten alıntıdır:
Arkadaşlar 25.09.2009 tarihi itibariyle son güncel yedek parça fiyat listesi
CBF150.net'ten alıntıdır:
Arkadaşlar 25.09.2009 tarihi itibariyle son güncel yedek parça fiyat listesi
2011 Honda CBF 600
2 rule@
Çok teşekkürler harika zamanda bastın bu fiyat listesini
Yaklaşık 3 saattir filan nasıl sıkıntı çektiğimi anlatamam tam kritik zamanda masraf açıldı başıma diye Fakat baktımki komple gidon 20 tl
Bu akşamüstü eve gelirken kaza geçirdim arkadaşlar ve gidon sağ taraftan darbe aldığı için yamuldu eve gelince düzeltmeye uğraştım ama olacak gibi değil bakalım servise götürünce düzeltmenin bir yolu varsa düzeltirler heralde ki düzeltmeselerde 20 tl imiş süper gerçekten Düzeltilir aslında ama yerinden sökmek gerekli fakat somunların üzerine boya sürmüş adamlar söktüğümüz an garanti dışı
Neyse kazayı anlatayım biraz. Verilmiş sadakam varmış diyebilirim heralde Sağ şeritte ilerliyorum 100 km hızla ve birden sol şeritte trafik durdu aniden 2 araba birden önüme fırladı asıldım frenlere ama nafile malum duro lastikler Kay kay kay nereye kadar bi ara ön tekerde kaymaya başladı mecbur çektim elimi frenden arabaların altına girmekte var işin ucunda Neyse işte sanırım hızım 40a falan düşmüştür önümdeki Toyota Corollaya arkadan girdim anlıcağınız. Allahtan araba hatchback tipiydide arka cama gümledim sedan olsa uçardım heralde Öyle bir düşmüşümki götüstü oturdum heralde ayağa kalktım motoru falan kaldırdım sağıma soluma bakıyorum montta en ufak toz lekesi bile yok Motoru inceledim filan çok şükür bir hasar yok tek sorun işte gidon yamuldu başkada bir sorun yok Dizliklerde çok işime yaradı dizimide vurdum arabaya ama en ufak acı bile çekmedim çekmiyorumda. Sadece sağ dirseğimin dış kısmı biraz zedelendi o hissettiriyor hafiften ilk darbeyi alan orası olduğu için monttaki korumada orayı korumuyor zaten.
En kısa zamanda lastikleri değiştirmem gerektiğini en güzel şekilde anladım Kontrollü frenlemelerde sorun olmuyor duruyosun çünkü ayarlıyosun durabileceğin mesafeyi ama böyle ani durumlarda frene asılınca ne kadar berbat bir lastik olduğu ortaya çıkıyor duroların
geçmiş olsun OzCan35, benzer bi kazayı ben de geçen sene yaptım ama daha hızlı girdim arabaya, ayağım kırıldı. verilmiş sadakan varmış, cana geliceğine mala gelsin boşver.
bu arada bence gidonu her ihtimale karşı değiştir, 20 tl orda da yazdığı gibi, kafanda soru işareti kalmasın
2011 Honda CBF 600
özcan 35 geçmiş olsun ufak atlatmşsın yinede,
cbf fiyatları bazıları zamlanmış sanki ampul en son 7,5 almıştım 12 yazıyo
ön çamurluğu 50 ytl diye biliyodum meğerse 100tl imiş
bizim burdaki serviste bi anormallik var sanırım ayna uçmuştu kaç ay önce camı tabiki 45 liraya almıştım burda 35 lira fiyatı var kim kime nasıl gecirirse anlaşılan.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
Tuğrul mükemmel bi liste, ve sanırım da güncel, parça fiyatlarını güncel olarak bildiğim bi çok şeyin fiyatlarının aynı olduğunu gördüm, sadece bazılarında 2-3 tl fark var. Mükemmel !
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:09 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:06 AM ----------
Özcan çok geçmiş olsun bende de, bende 19000 km deyim, durolarla bi yerlere duramıyarak kafadan girmeden lastikleri değiştirtmem lazım. İnşallah 20000 bakımında ekonomim uygun olursa değiştiricem.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:09 AM ----------
Servisler arası bi fiyat farkı olabilme ihtimali var dediğin gibi, ama galiba birde son zamanlarda parça fiyatları zamlanmış. Meto söylemişti.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:11 AM ----------
Ark..lar biraz önce motorun başına indim orjinal ön camı sökerek kışın kullandığım uzun tur camını taktım, göğüse gelen rüzgarı nizbeten kesiyor. Birde amortisörü bir derece sertleştirdim. Ama çok ilginçtir ki bu işlemi yaparken hiç mi hiç zorlanmadım ve 2.kişiye falan ihtiyaç duyadım, amortisör yeni değişmişti forumu takip eden arkadaşlar bilir, yeni olmasının etkisi büyük olsa gerek, amortisör ayarınızı değiştirmek istemesenizde zamanla oksitlenme, uzun süredir hareket etmemesinin devamında zorlukla karşılaşmamanız için, istediğiniz zaman ayar yapmanızın mümkün olabilmesi için, senede bi kaç kere amortisörünüzü kıpraştırın
Bu arada fiyat listesi ile ilgili bi yorum daha yapıyim. Parçalarımız hiç te pahalı sayılmaz, cbf in parçası pahalı vs vs diyenlere sözüm Böyle düşünen pek olmasa da arada çıkıyor
bu ayar sonunda motorun arkası yükselmedi değil mi?
bu uzun turink camını nereden temin edebiliriz. orijinal mi?
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Merhaba arkadaşlar ;
Yeni bir cbf ci olarak motorumun bi sorunu vardı motor sıcakken gazı kapatıp açtığında yada birden gaz verildiğinde motor birkere tekliyordu. Sanki yakıtı bitmiş gibi kasılıp hızlanıyordu bunu sadece bi kere yapıp yola devam ediyordu.
Önerileriniz için teşekkürler. Sorun sanırım karbüratörde yada sibop ayarında olabilir. Geçenlerde Esengül hondaya götürdüm önümüzdeki hafta bakacaklar. Yeni motoru hevesle aldım ama bu gübü ufak sorunlar biraz can sıkıyor :(
Önceki motorum ybr 125 idi şimdi bu mersedes gibi geldi doğrusu ... Bu sorunu da çözersem keyfim tam olacak...
Hepinizi iyi günler dilerim
ethemm76@
Teşekkürler Bencede en kısa zamanda değiştir duroları İmkan olursa falan deme boğazından,giyiminden v.s artır lastikleri değiştir bence Borcum var biraz olmasa hemen gidip yarın değiştiririm lastikleri ama şuan imkansız benim için
Ayrıca şu amortisör kademesini değiştirme olayı bende de son derece kolay zorlanan arkakaşlar neden zorlanıyor anlamadım
apn@
Bence sibop ayarındandır Bende de var bu olay. En son 12.000 km de iken yapılmıştı sibop ayarı ve servisin dediği 8.000 de bir yapıyorlarmış sibop ayarını ve zamanı geldi benimkininde 20.000 oldu
Amortisörü sertleştirdikten sorna motorda bi yükselme olmuyor, sadece süspansiyon bir nebze sertleşiyor, bunu hissedebiliyorsunuz.
Bu uzun tur camını 2008 eylül ayında motoru satın alırken Güngör Motordan almıştım 50 tl idi o zaman, motoru sıfır alırken taktırmıştım yani.
http://www.gungormotor.com.tr/ Burası İstanbul Pendik' te Honda yetkili satıcı+servis+yedek parça. Kargo ile teslimat yapıyorlar. Motoru satın aldıktan sonrada kargo ile alışverişim oldu, bi sıkıntı yaşamadım. Web sitesinde ürünü bulamasanda telefonla görüş, muhtemelen ellerinde vardır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 PM ----------
Genelde amortisör ayarı yaparken zorlanan arkadaşlar, şundan dolayı zorlanıyorlar, 1 sene 8 ay 10 ay 2 sene vs. Uzun bir süre sonra bunca zamandır hiç kıpırdatılmamış amortisörü ayarlamaya çalışırken elbette o parçaya ilk hareketi vermek zor olacaktır. Benim bi kaç ay önce far ampülüm patladı. Servis dahi duyunu zor söktü, zor sökülmesinin sebebinide zamanla oksitlenmiş olmasına, duyun uzun süredir hareket etmemiş olmasına bağladılar. Amortisör ayarınızı değiştirmek istemesenizde 3-5 zamanda bir bi kıpırdatın, sonrasında değişiklik yapmak istediğiniz zaman hareket ettirmeniz kolay olacaktır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:28 PM ----------
Yeni motorun hayırlı uyğurlu olsun, aramıza hoşgeldin, bu arada işte size ybr den cbf e geçen bi moto sever Neyse bu problemin sbop ayarından veya küçük bi ihtimal de olsa karb. ün.. temizlenmesi gerktiği için yapabileceğini sanıyorum. Güzel bi bakım yaptırdıktan sonra ortadan kalkacaktır. Bu arada motoru ne kadar aldın kaç km de ? İkinci el sanıyorum değil mi ?
sağol ethem, cam takılı resim varsa koyar mısın bir göreyim ben de almak isterim.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
@OzCaN35
Geçmiş olsun, sende birşey olmaması sevindirici.
vallahi özledim sizleri sevgili arkadaşlar...en çokda sizi...cbf 150 tayfası gerçek bir aile gibi...birbirini anlayan ve aynı zevklere sahip seçkin bir grup olduğumuzu düşünmekteyim...
özcan35 kardeşim sanada çok geçmiş olsun...inan 60 dan sonra frenlerimiz yalan...bu motorlar durmuyor beyler...ben hep korkarım biri önüme atlamasın veya ters dönüş yapmasın diye bu tarz duramayacağımdan korktuğum anlar çok olmuştur...kaza geliyorum demiyor...
demek ki yaşayacağımız varmış kazayıda belayıda...hayat bu...
etoşş nettin len hayırsız piller yalan oldu hemi
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
en son 1 hafta yidim...ondan öncesi tam 1 yıl...öncesini hatırlamıyorum inan...
Guantanamo Sendromu gibi artık geçmişimi hatırlayamıyorum inan...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
hoş geldin metehan abi aramıza.
facebook(Fazer Tutkunları)
Birol artık bizden biri değil...o bir cbf 250 ci...
abi sağol geçen aradın beni bir hayli şaşırttın valla duykulandım...
ama biz hala cbf'çiyiz,150-250 farketmez metehan abi gönüller bir olsun.
facebook(Fazer Tutkunları)
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)