Merhaba arkadaşlar;
Geçen hafta zinciri temizlemek için gazyağı almıştım. Fakat baktımki zincir temizlensede zaten uzama noktasında gergiler son noktasına gelmiş, bir çok yerindede pas belirtileri var , bende o-ring bir zincir alıp takıyım diye düşündüm.
Yine geçen hafta içinde DBC markasının 428-128 numaralı oring zinciri aldım.
Pazar günündeki boş vaktimi gezmek içinde harcayabilirdim ama benim için motosikletimin inciğini boncuğunu, elimden gelen her bir ayarını , parça değişimini yapmakta ayrı bir hobi.
İşte ön dişliyi kapatan kapağın içler acısı hali :
Ön dişlinin bulunduğu kısmı açtığım zaman bi tırstım abooo bu ne pislik böyle , bu zincirle ben nasıl yol yapmışım dedim
Buyrun temizlemeden önceki hali :
Bu da gazyağı ile iyice temizledikten sonraki hali:
Artık pastan dolayı turunculaşmış eski yani orijinal fabrikasyon zincirim :
Zincirin bu hale gelmesinde en büyük pay sahibi benim, karda kışda yağmurda, her şart altında bizim nazımızı çekti garibim motor ama ben o sürede bile zincir spreyini ha aldım ha alacam derken ciddi şekilde yağsız ve pis kaldı zincirim.
Ama yeni zincirde artık akıllandım. Bu kadar bakımsız bırakmam bir daha :D
Eski zincirin bağlantı parçası:
Bu da yeni zincirin bağlantı parçası:
Arka dişlimin temizlemeden önceki hali :
Bunlarda temizlikten sonraki durum:
"sibief" imin arka tekeri yok ne garip oldu böyle :
aha bu da arka balatalarımın durumu :
Eski ve yeni zincirler yanyana:
ve sonunda O-ringli zincirimi taktım :
satın almış olduğum zincirden 1 bakla eksilttim. bu işlemide şu bıçak bileyen yerler varya onlardaki bıçak bileyen elektrikli dönen bişey var adını unuttum şimdi
onunla çıkartacağımız baklanın perçin noktasını iyice inceltip çekiçle bi tık yapınca çıkıverdi.
Yeni zincirle ilk izlenimlerim : zincir sesinin ciddi şekilde azaldığı ve tabi iç mekanı temizlemenin vermiş olduğu huzur :D
Allah cümlemize kazasız belasız sürüşler nasip etsin arkadaşlar...