Arkadaşlar bende lastik değişimi düşünüyorum, İzmir serviste sadece Dunlop demişlerdi, Dunlop için fiyat bilginiz var mı?
Arkadaşlar bende lastik değişimi düşünüyorum, İzmir serviste sadece Dunlop demişlerdi, Dunlop için fiyat bilginiz var mı?
la ikiside aynı yav...ha pırellı ha dunlop...
takip etmediğimden değil )))))
alp tunay delirio öle deme
bu arada şuan itibari ile izmirde yağmur başladı umarım sel olmaz.. Gel yağmur gel bütün aksesuarlarımla seni bekliyorum
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
bendeki kle500'e talip bir müşteri var,fakat elindeki cbf150 yi satmadan alamıyor,motor Ödemiş'te,2009 model ve yaklaşık 3000 kmde siyah renk,ilgilenen olursa bana özelden ulaşabilir.
SLM cbf 150 ciler.... Yazdan kalma son gunleri iyi degerlendirin... Ben iş sebebi ile bu yaz neredeyse motora binmeyi unutacam...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ama kuzenler için yeni sezon başlıyacak.
sağanak yağmur altındada gezinin tadı başka oluyor tavsiye ederim,ama bi şartla düz yolda 60 km sürati geçmeme şartı ile.
yakında kuzenler yağmur dolu bir pazar gezisi ile sahnelerde olucak.
facebook(Fazer Tutkunları)
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
abi bu geziye HAYATIMIN GEZİSİ diye topik açmıştım...ilerde torunlara anlatılacak geziydi abi...
hepsini koyalımda şenlenelim bar.
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/1147/dsc05597mediumsz3.jpg[/I[IMG]
buyrun videolar...
Karla Mücadelemiz...
tıklayın...
http://img531.imageshack.us/my.php?i...opyasz1qh4.flv
http://img531.imageshack.us/my.php?i...kopyaszlv3.flv
http://img531.imageshack.us/my.php?i...kopyaszti1.flv
http://video.google.com/googleplayer...41895075433363
http://video.google.com/googleplayer...00084749713842
http://video.google.com/googleplayer...78775375912012
Bu şekilde gezebilenlere imreniyorum açıkçası. Lakin ben istesemde bu havalarda, yağışta çıkartamıyorum. Çünki korumalarımın kalitesi oldukça kötü, 100 tl lik mont, içine yağmur suyu alıyor, çok soğuk havalarda içine rüzgar alıyor. Kışın altına 2 kazak giyemem gerekiyordu. Normal kot pantolonunun üzerine giydiğim dizlik sadece kapattığı kısımları ıslanmaktan koruyor. Eldiven deseniz normal bi deri eldiven, yani moto eldiveni değil, bileğe kadar ve bazen bilekten felaket soğuk alıyor. Kask deseniz Ls 2 vizörle kask arasındaki ince boşluktan çivi gibi soğuk hava alıyor, soğukta yarım saat sürüş yapıyim, başım ağrıyor. Lastikler 18000 km de dişleri kaybolmaya yüz tutmaya başlamış Duro, yağışta veya ıslak zeminde ne kadar güvensiz olacağını siz düşünün artık, adeta birer kızak oluyorlar. Şu anda yağışta sürüş yapamıyorum çünki yağmura yakalandığım bi kaç an aklımda ve kabus gibi idi. Ya bir an önce korumaların kalitesini yükselticem yada soğuk havalarda binmiyicem. Geçen sene sürüş esnasında dizliklerin deliklerinden ve Botumla kot pantolonun bilek hizasından giren çivi gibi soğuğu çok iyi hatırlıyorum. Eğer bu korumalarımı değiştirip iyileştirecek imkanım olursa iyileştiricem, eğer yapamazsam kışın dahi kullanmayı düşünmüyorum. Çünki artık yaş 33, soğuğa, virüslere karşı vücudumun eski direnci olmadığını fark etmeye başladım. Artık 18-20 yaşında genç değiliz ve kendimizi belkide o seneler öncesi genç zamanlarımızdan daha da iyi korumak zorundayız.
Yağmurda sürmek istemememin diğer bi sebebide motoru temizleyip temiz bi şekilde bırakabileceğim ortamımın olmaması, motor dışarda ve branda altında duruyor. Kışın dışarda temizlemesi saatlerimi alıyor ve zor oluyor. Kapalı garaj imkanım olsa asla düşünmezdim, kirlensin, gerektiği kadar zaman ayırır ve temizlerdim. Ve kötü, yağışlı havalarda kullanıp temizlemeden üzerini örtersem zaten o motorun dış aksamda yakın zamanda olumsuzluklar gözlemlemek olası bile değil, motor bloğuna veya manifolta, jantlara yapışmış ve kurumuş çamur, motorun en büyük düşmanıdır, ıslanmış tozlu zincire müdahale edilmemişse paslanması için kaderine bıraklımış demektir. Kötü hava şartlarında kullanılmış bi motor bence temizliği yapılmadan garaja çekilmemelidir veya brandası kapatılarak kaderine bırakılmamalıdır. Yağmurda sürüş yapmış motoru anlamak için motor bloğundan çıkan manifoltun eksoza doğru giden kısmının ilk ortalama 1-2 karışı paslanmış veya deforme olmuştur. Eskiden odun sobalarının üzerine su dökerdik, tıs tıs tıs falan yapardı, buhar çıkardı ve hoşumuza giderdi İşte motorun eksozunun motor bloğundan çıkan ilk 1-2 karışıda eksozun en sıcak kısmı olduğundan, devamlı yağmur yediği an bu soba örneğindeki suyun etkisini gösterecek zamanla oksitlenecek, paslanacak ve deforme olacaktır. 2. el yüksek km li bi motor alırken, motorun varsa manifoltuna, yoksa eksozun motor bloğundan çıktığı ilk 1-2 karış kadar kısmına bakarak motorun uzun vadede yağmurda kullanılıp kullanılmadığını hakkında fikir edinebilirsiniz.
Korumalarımı iyileştirip soğuk havalarda yağış yokken kullanıcam, bunda problem yok, ama yağmurda kullandıktan sonra motorun temizlik ve bakımını yapabileceğim, işini görebileceğim uygun bi ortamım olmadığından şu an yağmurlu havalarda kullanamıyorum.
Mesela Cihan Birol arkdaşlarımızın motorlarını sattılar, ve satarken fotoğraflarını hatırlıyorum, motorlar gayet temizdi. Ve o motorların dağ bayır dere depe nasıl gezdiğini forumu takip eden arkadaşlarımız iyi bilirler. Motorlar neden temizdi, çünki böyle dağ dere depe gezilerinden sonra motorlarını çok güzel temizliyorlardı, uygun ortamları vardı öyle kirli, çamurlu bırakmıyorlardı. Ve motorlar bu yüzden dere tepe gezdikleri halde çok temizlerdi. Ammada yazmışım beee
kanka bende 4 gün izinliyim...durumu görüyon...bahtsız deveyiz...
metehan yaw koyduğun fotolar harika. ne güzel saatler geçirmişsiniz. bundan sonrakilerde aklınızda olayım ok
bu arada ethem sana çok teşekkür ederim .dişliler bugün elime ulaştı. mesai bittiği gibi hemen aldım atölyeye makineyi
ilk önce 40 dişliyi taktım,42 ile aralarında çok fark yoktu çünkü. zincirde problem olmadı. halen gerilecek yeri var. taktıktan sonra yola çıktım motor çok rahatladı yaw.100-110 km lerde motor daha sessız oldu. tam ıstediğim gibi. bu arada dik yokuşlarda özellikle durup kalkış yaptım. en ufak zorlanma olmadı. bunu görünce aklım 38 dişliye gitmedi değil
ama bu tam denk bana göre ve motoru asla zorlamıyor. sana çok tesekkür ederim . telde tanıstık ama bir gün yüzyüzede tanısırız inş
kanka neden olmasın benim rotalarımın vahşi cazibesine kapılır herkes...hayır diyemez...muamelem ve fantaaazilerimle memnun ayrılırsın geziden...
bak napalım...nasip olursa bir hafta sonu sen ben etoş buluşalım şu Çınarcık/Esenköy/Armutlu/Gemlik/İZnik taraflarına efsane bir gezi yapalım...
her türlü uyar bana
Şu an bu konu içerisinde 48 kullanıcı var. (0 üye ve 48 misafir)