Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Şubat 2007, 20:05
bur-k@ adlı üyeden alıntı
sevgili mete abi bu sözünle viteslerin kötü olduğunumu yoksa ii olduğunumu anlatmaya çalıştın ben anlamadım da
vites geçişleri sorunlu diye duymuştum ben doğru mu bu ?
dostum makina vites geçişleri mükemmel...hiç takılmıyor teklemiyor...
sorunlu diyen beri gelsin...
Cloud adlı üyeden alıntı
Metehan geçmiş olsun motoruna.
Benzin bitince ışık falan yanmıyo, zaten bizim motorların yegane handikapı bu ama klavuzda der ki, benzin ibresi kırmızı şeride geldiğinde yaklaşık 3 lt daha benzininiz kalmıştır. Ben denedim ve kırmızı ibrede epeyce gidiyor. Benzin biterken motor sarsılmaya ve stop edecem haa demeye başlıyor ve yedek depoya alıyorsun ki o da saat yönünde en aşağı konuma döndürünce. Zaten ters istikamete dönmüyor istesen de.
Bu arada bir kez daha söyliyim, bu alet benim ilk depomla yaklaşık 32 ytl'ye doldu ve 434 km civarı yol yaptı (yedek hariç). Daha sonraları da hep 25 - 26 ytl'ye fullendi. Ve en az 400 km yol yaptı bilginize. (Kısacası daha ne olsun be koçlar.
)
sağol dostum...bak dün akşam noldu...depo kırmızı çizgiye dayandı...km 320 de falandı...neyse bende herhalde rodaj dönemidir dedim...fulle dedim...20 ytl ile tekrar ful oldu iyimi...zaten 35 lik vardı depoda ilk benzin alımım olarak...bitti zannederken 20 ile depo taştı...gerçek şu ki benzin göstergesinde hassasiyet diye birşey yok...düz yolda depoyu boş gösteriyor halbuki depo %40 dolu...enteresting...
ginger adlı üyeden alıntı
Walla açıkcası servisine bağlı.Benim gittiğim servis o kadar anormaldiki almaya gittiğim zamanki ilgi ve alakadan eser yoktu (Honda Pazarbaşı) hoş satıcı ve teknik servis aynı şahıs değil ama ben son kullanıcıyım total değerlendiririm.Bakmam o servis bu satış diye.Ben onu sölediğimde
_ çarparsan olur !
_ çarpmadım !
_ çarpmadan olmaz !
_ orayı çarpsam çantada iz olurdu o engel olurdu !
_ kaldırma denk gelir çantanın aldında kalır o şekilde çarpabilir !
_ o şekilde çarpsa orada çizik olur !
_ arkadaşım çarpmışın (kaş göz omuz oynuyor kapışma öncesi gergin durum) çarpasan nasıl olsun !
_ peki abi tamam !!!
sonra onu söktüm japonlayayım diye aa birde ne bakayım sol vidadan üste doğru çatlayan vida o kadar çok sıkılmışki çatlaması gayet normal.Ve durumu böle tespit ettim.
pegi ginger usta sana bir sorum olacak...motor brandası yüzünden olduğu yerde devrildiğinde ön granajda bir çatlağa japonla sağlamlaştırayım dedim...fakat biraz ayarlayamayıp aşağılarada süzüldü damla olarak...artık granajın bir parçası oldu gibi...
buna ne yapalım ginger usta...ne diyosun bu hususta...
erdo2002 adlı üyeden alıntı
cbf forumu biraz formdan düşmeye basladı gördüğüme göre
abi soğukda bir kadıköy kartal yapıyım dedim(okul için) amanınnn!! ellerim dondu
Bir soru sorucam rodajda max kaç kmye çıkmalı?yani kaç km ile seyir etmeli? 80km/s fazlamı? yoksa 60-70 ilemi gitmeli.
kanka ben 80 i geçmiyorum...bir kere 100 yaptım oda TEM de baktım şehirlerarası otobos geçince uyuz oldum...birde rüzgarına kapıldık galiba...elim gaza bir değmiş 120 de ibre...aerodinamikten anlayan varmı bilmem ama...şehirlerarası otobüs veya tıra biraz yaklaşırsanız bir rüzgar sizi öyle bir hızlandırıyorki akıllara zarar...gemi pervanesinin sizi kendine çekmesi gibi...tavsiye etmiyorum tabi...normal hareketler değil...
bir zamanlar 18 vitesli bisikletlerimizle kamyon kasalarını tutup (kısa mesafelerde rampa yukarı vs.) böyle enteresting hareketler yapardık...o geldi aklıma...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Reklamlar
-
03 Şubat 2007, 22:15
arkadaşlar cbf 150 nin arka çamurluğunu söken yada sökmeyi düşünen varmı? fikirlerinizi merak ediyorum
-
03 Şubat 2007, 22:28
bur-k@ adlı üyeden alıntı
böyle gidierse bende CıBıF 150 ci olucam
şuan en çok km kim yaptı ?
8 bin küsürde motorum
-
03 Şubat 2007, 22:57
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
04 Şubat 2007, 00:47
oo kanko benim makina girişte pimapenli balkonda yatar abisi...değil rüzgar atom zerreciği bile değemez motorcuğuma...açıkta bırakma işi finito ...artık sağlam kar geliyor abbas otobüse devam...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
04 Şubat 2007, 01:06
seruvenci80 adlı üyeden alıntı
cbf çi arkadaşlar her türlü geziye ben varım.. ördek yavrusu gibide gideriz tavuk yavrusu gibide..önemli olan beraber olmak kaynaşmak..umarım yakın bir zamanda olur
23-11-2006, 17:34 PM
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar sonunda ybr hakkındaki tüm forum sayfalarını okudum.kendimi şimdiden aşık hissediyorum bu makineye, makine değil arkadaş yaw..
ya bu bahsettiğim bayilerdeki motorların hepsi 2006 yuvarlak far..2007 yok yani..ama her birinde fiyat farkı var ne biçim iştir anlamadım..yaa dayanabilsem birkaç ay daha beklemek en karlısı aslında ama gel görki dayanamıyorum..ayrıca siyah asil renk be arkadaşlar, yani zevk meselesi aslında..hepinizi selamlıyorum..aranızda olucam artık hep dostlar..
aynen dediğin gibi serüvenci dostum...eski mesajlarını okudumda YBR cilere kaptırıyormuşuz seni neredeyse...
maksat gezmek tozmak paylaşım...özgürlüğü hep birlikte tadmak...
mete_han adlı üyeden alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
makine değil arkadaş yaw..
...
sadece bu cümlene takıldım...ne etkiledi acaba seni...makine değilde ne olaki ... uzay gemisimi...
-
04 Şubat 2007, 02:53
erdo2002 adlı üyeden alıntı
Ben D&B motorun teknik eğitimine katıldığımda bana söylenen yedek depo ile 30 - 60 km arası gidilebileceği idi ama yolda kalmamak için 15 - 20 km gittikten sonra depoyu doldurmakta faide var dendi. ben daha yedeği bitirmedim hiç. Hep yedeğe geçtiği anda fulledim. Ama yedek depo ile en az 40 km gitmesi gerekir, ki 60 da olabilir. Fakat güvenip de benzin almazsan yolda ilk istasyona kadar itmek zorunda kalabilirsin. Haa bu arada bu motor 100 km'de 2 - 2,5 litre yakıyorsa, yedek depo 2,6 litre, gerisini sen hesap et artık. (Kullanıma bağlı olarak değişecektir yedekle ne kadar gideceğin.
-
04 Şubat 2007, 03:18
bolu'ya et ayvalığada ateş almaya gideriz ginger..hava iyi kötü ne fareder? içimiz güzel olsun..burdan tatlı sucularada öfkelerimi sunarım...keyf meselesi abi saygılarımı eksik etmem..ama motoruda kendimize küstürmememiz lazım değil mi arkadaşlar
arkadaşlar sonunda ybr hakkındaki tüm forum sayfalarını okudum.kendimi şimdiden aşık hissediyorum bu makineye, makine değil arkadaş yaw..
ya bu bahsettiğim bayilerdeki motorların hepsi 2006 yuvarlak far..2007 yok yani..ama her birinde fiyat farkı var ne biçim iştir anlamadım..yaa dayanabilsem birkaç ay daha beklemek en karlısı aslında ama gel görki dayanamıyorum..ayrıca siyah asil renk be arkadaşlar, yani zevk meselesi aslında..hepinizi selamlıyorum..aranızda olucam artık hep dostlar..
aynen dediğin gibi serüvenci dostum...eski mesajlarını okudumda YBR cilere kaptırıyormuşuz seni neredeyse...
maksat gezmek tozmak paylaşım...özgürlüğü hep birlikte tadmak...
sadece bu cümlene takıldım...ne etkiledi acaba seni...makine değilde ne olaki ...
uzay gemisimi...
metehan ben o motoru gerçekten çok araştırdım..kullanan insanları yollarda durdurup sohbet ettim neredeyse..ben çok beğenmiştim ybr yi..hala daha şekli şemali,senelere vurduğu damga gözler önündedir..eksi yanları elbette vardır..ybr si olan bir dostumdanda çok etkilenmiştim..çünkü onla bir geziye gitmiştik..abi kim ne derse desin yok 125 lik yok bayırda çekmiyor vs vs, benim işimi görecek ve beni tatmin edebilecek bir umuttu..motor benim arkadaşımdır evet..kısmet cbf e çıktı..oda son anda oldu..ama cbf imden memnunum..ybr düşmanıda değilim haa..düşman olmamız gereken dört tekerler varken hele..
yaw söze ne hacet yollarda görüşek işte..yardıralım şeritlerde rüzgarın çocukları olarak
-
04 Şubat 2007, 03:54
merhaba üye kayıt işleminde bir problem yaşadığım için arkadaşımın nick'i ile yazıyorum
ben de bir cbf 150 sahibiyim
forum'u uzun süredir takip ediyorum tecrübeleriniz ışığında innova 125 almaya niyetli iken bu motoru almış oldum.
Motorumu satın aldığım bayii güngör motor-Pendik
erdo nun bahsettiği forum'u okuyan servis'teki herifler benim.
o gün kendisi ile karşılaştığımızda motor'un parasını ödemiş üst katta kask, mont, eldiven vs alıyordum.
cbf 150 Dengeli ve komutlara güzel itaaat eden bir makine.
Yaklaşık 1- 2 saat scooter tecrübem olmasına rağmen (araba ve bisiklet tecrübeminde yardımı ile ) ilk gün ilk on dakikası biraz sıkıntılı diğer zamanı oldukça keyifli bir tur gerçekleştirdim. Tur mesafesi yaklaşık 30 km.
sesi- çekişi duruşu gayet iyi bir motor bu.
Motoru aldığım servisin ustası ve kızıltoprak ali esengül usta nın tavsiyesi ile bu motor üzerindeki kararımı perçinlemiştim zaten.
Bence şu anda Fiyat/kalite-performans'ta cbf 150 bir numara
Motoru alacak arkadaşlara tavsiyem sadece bir bayiye takılıp kalmasınlar iyi araştırsınlar.
-
04 Şubat 2007, 14:09
valla anlamam sana kitlerim operasyonu hacı...öyle forumlarda yazmayla olmuyor bu işler...yapda görelim...
yapamaz falan diyolar ben inanmıyom tabi diyenlere...
abi senin otopark Gültepede ama bana biraz ters kalır...
bak bugün hava yağmurlu olmasaydı bi program yapardık...yerler ıslak olunca bende tad kalmıyor hacım be...
haftaya pazar için bir düşünün kankiler hafta içi gene paslaşırız benim de işim çıkabilir ama bir düşünek çarşamba günü kesin kararımız veririz
-
05 Şubat 2007, 23:19
Motordan konuşalım, o halde size bir uzmanlık sorusu, Çanakkale'ye artçılı olarak rahat gider mi bizim motorlar, ne diyorsunuz, tecrübe sahibi arkadaşlar. Cevapları bekliyorum.
Biliyorum şimdi heryere gider gibi cevaplar çıkacaktır ama ben ciddi soruyorum, zorlamaz gibi geliyor bana mola verilerek gidilirse ama bu tarz motorla iki kişi sürüş yapanlar bir yorumlarsa memnun olurum.
-
05 Şubat 2007, 23:33
45-50 motor çekemem aga ben.ben dilediğimde durmak işemek foto çekmek kırlara çimlere uzanmak dilediğimde gitmek isterim öle grup sürüşü yok geride kalma yok yavaş gitme yok ani durma çekemem o işleri.
kanka hak veriyorum sana ama hepsinin yeri ayrı...benimde dürbünlede bi manzara zevki oluyor abi...her 500 metrede bir durursam ayıp olmaz dimi sana...
Cloud adlı üyeden alıntı
Motordan konuşalım, o halde size bir uzmanlık sorusu, Çanakkale'ye artçılı olarak rahat gider mi bizim motorlar, ne diyorsunuz, tecrübe sahibi arkadaşlar. Cevapları bekliyorum.
Biliyorum şimdi heryere gider gibi cevaplar çıkacaktır ama ben ciddi soruyorum, zorlamaz gibi geliyor bana mola verilerek gidilirse ama bu tarz motorla iki kişi sürüş yapanlar bir yorumlarsa memnun olurum.
bence gitmez...en küçük rampada zorlanır...vites düşür vs ...belkide ben normalin üzerinde olduğum için(kilo olarak)artçımla motor hep zorlandı...ama normal kilolarda bence rahat gider...ben 2.alma taraftarı değilim...çünkü artçıyla birlikte 100 km üztü yolculukta ara mola versen bile rahatsız oluyorsun...tabi sevdiğin biriyle yolculuk etmek güzeldir o ayrı...katlanırız belki ama beni çok yordu zamanında...artçı olmaktan daha kötü bişey yok bence...sürenede eziyet arkadakinede...Allah korusun ya...İstanbul dışı ve artçılı yol çekilmez...ha 500 ve üstü makinan olsun Afrikaya git 2 kişi...
-
05 Şubat 2007, 23:39
100 kgma yakın ben ve 90 kglık arkadaşımla sırtımızda 8 kg bir çanta ile Sarıyerdeki Hacıosmana 90kmh hızla girdik 80 km ile rutin devam ettik.Üstelik motor rodajdaydı.Çok deli gibi yokuşlara tırmanmaz arabalar yanımızdan ufakça sıyrılır ama en azından ybr gibide kalmayız yokuşun tepesinde .Gider her türlü bence.Ümmet Peritkanı gördünüz forumda scooter ile nerelere gitmiş durmadan Türkiye turu yapıyor ve motoruna ne diyor uçak bu uçak diyor.Şahsen ben onla leventten mecidiyeköye gidemem düşününki cbf150 den söz ediyoruz.
Çok söz sölemeye gerek yok çapınızı bilerek heryere gidersiniz cbf150 ile...
Ayrıca "Küresel Isınma dünyanın bir numaralı sorunudur. Bilinçlen, bilinçlendir." kesinlikle katılıyorum.Yakında beynimiz pişecek motora filan binemicez !
Öncelikle Küresel Isınma konusundaki duyarlılığın ve desteğin için teşekkürler, bu motordan falan önemli bir konu çünkü.
Yazdığın diğer yorumsa yüreklendirici. Zira ben Mart'tan itibaren eşimle sık sık sağa sola kaçmayı planlıyorum, sadece uzun yola gidersek çok sıkıntı yaşar mıyız diye düşünmekteyim ama sanırım senin de dediğin gibi zorlamadan, molaları sık tutarak rahatça gideriz. Bu arada 200kg civarı bir ağırlıktan söz etmişsin, o kadar ağırlığı çekiyorsa bu alet en azından yakın civara gider sanırım.
Ama Metehan'a da hak vermemek elde değil. Bir kez eşimle Maslak'tan Kadıköy'e geldik ve arkada çok rahatsız olduğunu söyledi. Sırf bu yüzden arkaya bir artçı yastığı yaptırmayı düşünüyorum. Uzun yola zırt pırt zaten gidilmez ama gitmek istediğimizde de eziyete dönüşecekse hiç gitmemek en iyisi. Zaten ilk fırsatta bir İzmit civarı yapmayı düşünüyorum o yolculuğun sonuçlarına göre bu aletin uzun yola iki kişi gidip gitmeyeceği çıkar ortaya ama ben de yorucu olacağını düşünmekteyim.
Bunun bir başlangıç ve şehiriçi+civarı motoru olduğu gerçeğini unutmamak gerek sanırım.
Ne yapalım Çanakkale'ye de tek başımıza geliriz bu bahaneyle .
-
06 Şubat 2007, 00:01
ihtiyacımız yok derken sen 45-50 motor gezi yaptınmı onu sorsam...yani o tadı hiç bişeyde bulamazsın oda ayrı mevzu...beni zamanla anlayacaksın...
iyice kaptırdın sewn türkiye turu filan bakalım yaza çıkacakmı altındaki motor o alet normal insanlara göre yapıldı pandalar göre değil bakalım kaç ay gidecek sana sakın sorlama sakin sakin kullan belki o zaman biraz daha uzun süreli kullanırsın
tayfayıda çağırayım polemik başlasın
-
06 Şubat 2007, 08:52
Arkadaşlar mart ayının ilk güneşli gününden itibaren,konya-ısparta,konya-ankara,konya-alanya,konya-beyşehir seferleri planlıyorum.Bakalım CBF150 uzun yola gelicekmi.En uzun yol gidiş-dönüş 700 km civarında olucak.Şimdi dışarda hava -6 ile -10 arası ve 30cm kar var.Nasıl geçer bu 1 ay !!!
-
06 Şubat 2007, 18:00
bbaday adlı üyeden alıntı
iyice kaptırdın sewn türkiye turu filan bakalım yaza çıkacakmı altındaki motor o alet normal insanlara göre yapıldı pandalar göre değil bakalım kaç ay gidecek sana sakın sorlama sakin sakin kullan belki o zaman biraz daha uzun süreli kullanırsın
tayfayıda çağırayım polemik başlasın
Uzun yola tabiiki gider neden gitmesin....Neler gitmiş o mu gitmeyecek...Zaten uzun yol dediğin nedirki?..Up uzun yol...
Gitmeye gider de dönermi orası meçhul..Hele ki mete üzerindeyken...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
06 Şubat 2007, 21:54
slmlar
zaferyeniboyut adlı üyeden alıntı
selam,
benim cbf şu an 278 km ancak dikkatimi çeken motoru rodajda olduğu için zorlamama rağmen motor nerdeyse bir depo benzini bitirmek üzere...bi depo yaklaşık 30 ytl ye doluyor bu da hemen hemen 12 litre falan..
peki bu sarfiyat neden..rodaj süresince bu derece yakması normal mi?bi de bunların şu benzin kapaklarını hiç sevmedim...sanki kapak oturduğu halde depo contası tam sıkışmıyor gibi...
yorumlarınızı bekliyorum...
2 litre de 100 km
)12 litrede 600 km
)yav bu 2 litrede 50km gidiyor.
)
demek kiiiiii;gerçekçi bi hesapla 12 litrede 300km...hayırlı uğurlu olsun vatana millete....
arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim ki servie bende aynı sebebpten gittim rodajdır normaldir dediler ama şunu öğrendim cbf150 nize güvenin çünkü aslında depoyu bitti gösteriyo ama bitmemiş yaw
çünkü bende bitti sandım bir depoyla 400 km yaptı diyodum ki bugun benzin alırken birde baktık ki ibre bozuk motorda daha 5-6 litre var e o zamn benim motoru kullanmama göre gerçekten de çok iyi sonuç ya kabaca bir hesapla ben bir depo ile 550 km yaptım bence bu normal bir sonuç sizce??
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
-
07 Şubat 2007, 00:45
caberli adlı üyeden alıntı
arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim ki servie bende aynı sebebpten gittim rodajdır normaldir dediler ama şunu öğrendim cbf150 nize güvenin çünkü aslında depoyu bitti gösteriyo ama bitmemiş yaw
çünkü bende bitti sandım bir depoyla 400 km yaptı diyodum ki bugun benzin alırken birde baktık ki ibre bozuk motorda daha 5-6 litre var e o zamn benim motoru kullanmama göre gerçekten de çok iyi sonuç ya kabaca bir hesapla ben bir depo ile 550 km yaptım bence bu normal bir sonuç sizce??
Cloud ve ginger'a sormak lazım, onlar bikaç depo benzin bitirmişlerdir şimdiye kadar. Benzin göstergesi sizlerde nasıl, doğru çalışıyor mu?
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
07 Şubat 2007, 17:09
Arkadaşlar bu soruyu CBF 250 başlığında da sordum ama orası cbf 150 başlığı gibi değil.
Yazan eden yok.Sonuçta sizin metod benim motora da uyar.Zahmet olmazsa:
Benzin alırken yedek deponun da boş kalmayıp dolabilmesi için yakıt musluğunun konumu ne olmalıdır.
Bilen arkadaşların cevabını rica ediyorum.
Metehan senin yardımseverliğin nam yapmış dostum,topicin kanaat önderi olarak bi el atsanız mevzuya
"Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
-
07 Şubat 2007, 17:22
Forumdan Uzaklaştırıldı
biyerle elleşmene gerek yok her türlü yedek depo dolar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler