Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Ağustos 2009, 21:12
ortadadogulu adlı üyeden alıntı
08 model 3.000 lira 20.000de makina mantık işi değil...daha geçen hafta arkadaşım 6000 kmde çantalı 08 ağustos çıkışlı çızıksız makina aldı...3000 e...çantayı aksesuarı düş 2800...bedava...
bir daha düşün...
Yüksek km yüksek fiyat sizi yanıltmasın, o kmye o para verilmez şeklinde yanlış düşünmeyin, Ha elbette araştırıp soruşturun iyice inceleyin, 3000-5000 km de bi kaç cbf kullandım kendi motorum haricinde. benim motorum 15000 de ama inanın. motorum motorum yine kendi motorum. Almaya niyetlendiğiniz düşük km li cbf..Kişisel bakım yapılmadan kullnıldıysa, debriyaj boşluğu ayarsız, fren boğluğu ayarsız, zinciri yağsız ve bollaşmış, gaz kolunda rahatsız edici boşluk..kritiğe girmiş düşük ve kirli yağ seviyesi.. şimdiye kadar misal 5000 km de ise motor 4000 km si dip gaz kullanışmış ta olabilir. motorun o km boyunca nasıl kullanıldığı çok önemli. 20000 veya 24000 km bakımında ön arka lastik, zincir dişli seti komple, ön arka fren balatası vs vs ömrü bitmeye yüz tutmuş ne parça varsa değiştirticem. Dolayısla ben kullnım hayatım boyunca motoru sıkıştırmadım. Kişisel bakımlarımı asla aksatmadım. Şehir içi kullanımım yok denilecek kadar az. % 90 uzun yol. Satıcı olsaydım böyle cillop gibi bi bakımdan sonra misalen 20000 km de ki motoruma üzerindeki aksesuarlarla 3000 tl isterdim. 20-25 bin deki motora 3 lira isteyenide iyice araştırın, 3-5 bin kmdeki motoruda iyi araştırın. Servisim temiz kullanıldığında motor sıfırlamadan 100 bini görebileceğimi söyleyerek, kuryelerin bile dip gaz kullandıkları halde 50-60 bin motor istemeden kullandıklarını belirtiyor. Dolayısıyla 20-25 bin de cbf sevilerek ve özenilerek, üzülmeden kullanıldıysa bence alınır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:25 PM ----------
mete_han adlı üyeden alıntı
etoşşş huuuu özlüyorum olm seni...gelsene buraya gezek...
Aslında gelirimde ortak bi plan yapmak lazım. zaman ayarlamak lazım, Haftaya gündüz boşum, gündüz uyku düzenimi ayarlayabilirsem beni bi gezindirirsin İst. da Bide ben şu İst. trafiğinden biraz tırsıyorum. Bu fobiyide beraber yenmiş oluruz aralardan derelerden zıplayarak Zati bide 1500 km sonmra 16000 bakımına kesin gelicem. Benim servis ne debriyaj teli yağladı, ne gaz kolu, nede karb. temizliği yaptı. Sonra Fethiye' ye giderken motorda bi gariplik var. Ben tek başıma sürüyorum. Öbür cbf artçılı 2 tane 80 kg adam var. Ben tek başıma motorla yetişemeye başladım arkalarından, ne oluyo ne oluyo derken, en son artık gerçekten benim moto çekişten falan düştü. Sonrada Fiethiye merkez trafik ışıklarında önde duruyorum yeşil yanıcak, fırlıyıcam. Aaa ne olsun. sanki benzin bitiyomuş gibi motor stop ediverdi. Eyvah tırs evden 700 km uzaklıktayım, yandık Çalıştıramadım. Ayaklarımla sağa çektim. Biraz jikle biraz gıy gıylattık, derken çalıştı. Ertesi gün aynı şeyi Gökova' da yaptı. Ben iyice tırs, ben böyle eve dönemem dedim ya. Motoda bişey var mutlaka. Biyere gösterelim. Neyse gösterdik. Karbratörünü adam bi güzel temizledi, benzin hortumlarını söktü. karb.deki hava hortumunu söktü, kopersörle karb. e bi hava çaktı. Motorun canına can geldi, belki benim servis karb. temizliğini 12000 bakımında yapsaydı böyle bi sorunla karşılaşmayacaktım. Gerçekten karb.. tıkanmasa bile karb. temizliği ihtiyacı varmış cünki son 2-3 bin kmdir motor gerçekten canı istemiyomuş gibi çalışıyordu. Benim servise (karb. temizliği yapalım) dedim, ( karb. temizliğine gerek yok), dedi , sağ kapağın siyah kısmında bi vida deliği varya, oradan tornavidayla vidayı gevşetti, alttıki hortumlardan biraz benzin akıttı. Ok. karbratördeki pislikte benzinle aktı gitti dedi, bende inandım. Ama işte karb temizliği öyle olmuyormuş demek ki. 16 bin bakımında kısmet olursa gelmek istiyorum. Sonra 20 dede kendi servisime gideyim de 16 bin bakımında motora neler yaptıklarını ballandıra ballandıra bi anlatayım
Reklamlar
-
03 Ağustos 2009, 21:19
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
03 Ağustos 2009, 21:34
selamlar. araya girmek gibi olacak lakin bir sorum olacak. forumu inceledim lakin bulamadım. daha doğrusu 400 sayfanın 180 190 sayfasına ancak bakabildim ve yoruldum. biniciden 20 000 km de bir cbf almayı düşünüyorum. süresi gelmiş bir bakımı varmıdır. 2008 model 3000 tl fiyat var. çanta yok ön koruma demiri var. kazası yok. bu motorun nesine dikkat edeyim. mesela aracı alıp e-6 da bir hız denemesi yapıp belli bri sürate ulaşıp ulaşmadığına fren mesafesine yol tutuşuna lastiklerine gibi en bariz neye bakılmalı.
Bence 20.000 km'de motora 2.500'den bir kuruş fazla verme.Ben geçen hafta bir cbf150 aldım.İlk sahibi motor koruma demiri takmamış.Ön grenajda hasarlar var, fren pedalı yamulmuş , vites pedalı yamulmuş , arka lastikte çivi vida ne ararsan var.Ancak motor aksamı taş gibi 10.000 km'de.Herif bi tane motor koruma demiri taksaymş o grenajdaki çizikler de olmuyacakmış.Ancak tabi fiyat da ucuzluyo böyle durumlarda.Motoru alırken ilk önce ustaya motorun sesini dinlet.Sesi beğenirse tamamdır.Sen kendinde uygun bir yola çıkıp düz yolda son hızını 105 olarak görebiliyosan , çekişinde aksaklık yoksa , gaza güzel tepki veriyosa kendin de test edebilirsin.Ancak mutlaka ustaya motor sesini dinlet.Ayrıca çizikler ezikler de ilerde motoru satarken fiyat düşmesine sebep olacaktır.Bu yüzden sen de alırken zarar etmemek için uygun fiyata almalısın.
-
03 Ağustos 2009, 21:49
Team 106 GTI adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar geçen haftalarda CBF 150 ile kocaali/Sakarya'ya (yaklaşık 230 km) gidip geldim fakat düz yolda max. 105-110 km hızı geçemedim.Ancak eğimli yolda 120 civarı oldu.Şehirler arası gezi yapan arkdaşlara bakıyorum 120 sabit hızla gidenler var.Size sormak istediği benim motorda bir sorun olabilirmi yoksa motor açıldıkça ve km. yaptıkça hız artarmı.Bu arada motor şuan 1450 km'de.Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler,
ben 15 bindeyim benim max. hız değerlerimle aynı bi gariplik yok, sadece şunu söyliyeyim, lastik hava basınçlarını kontrol et. 5 er 6 şar bar bile düşse max. hızın ve çekişin düşüyor. ve bu miktar düşüşü, parmakla sıkarak falan anlayamıyorsun. ben yolculu kullandığımdan arka 33 ön 29 takılıyorum. Ayrıca motor çabuk açılsın diye vs vs sakın basma. Şöyle bi eğri düşün, motoru ne kadar çabuk ve zorlayarak açarsan, motorun o kadar çabuk işi bitecektir. Motorun bittiğini şöyle anlarsın. (Öf be tek kişi 120 iki kişi 110 vuruyor be nasılda açmışım moturu) dedikten sonra bu performans motorun ilk km lerindeki performansından oldukça yüksekse motor yakın zamanda kapanma eğilimine girmeye başlayacaktır ve çok fazla zaman geçmeden sıfır motor isteyecektir. bırak 105 i 110 ugeçmesin, geçirtmeyede çalşma zaten. 105 i geçicen, ok güzel 110-115 yapıcan diyelim, ne kazandıracak sana zaman olarak ? Bu yüzden 80-90, inan ki uzun yolda 80-90 çok daha keyifli, sen rahatsın, motor rahat. Paint te çizdim Bu yüzden derim ki, böyle 2 kişi 110.. yok efendim tek kişi 120 vuruyor yok 130 görüyor falan gibi ikinci el ilanlarından uzak durun. Motor yaparını yapsın yeter.
[img=http://img43.imageshack.us/img43/2105/adszert.jpg]
Her zaman yüksek tepelerde dolanırsanız o tepelerden düşmeniz çok uzun sürmeyecektir
-
03 Ağustos 2009, 22:10
Evet gaz kolu sondaydı.Hatta emin olmak için çoğu zaman gazı hafif bırakıp tekrar sona getirdim ama 120'yi göremedik düz yolda.
Düz yolda kim görüyomuş ki 120'yi sen göreceksin.Bu benim ikinci cbf150'm.Hep 105'te takılıyo düz yolda.Belki arka çanta olmazsa bi ihtimal 110'u da görür.Ancak sallayanlara fazla itimat etme.10 beygir motorun yapacağı hız bellidir.Fazlasını bekleme.
-
03 Ağustos 2009, 22:22
tavsiyeler için teşekkür ederim.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
04 Ağustos 2009, 00:31
Yarın arka lastiği değiştiricem.Tavsiyeleriniz nedir?Aslında durodan memnunum.Islak zemin hariç pek fazla sorun çıkarmıyo.Hem geniş bi lastik.İnce bir arka lastik istemiyorum.Çok da kalın olmasın.Acaba tekrar duro mu taktırsam?
-
04 Ağustos 2009, 11:13
-
04 Ağustos 2009, 11:30
Arkadaşlar Merhaba,
bende daha 1450km deki motorumu satıyorum, büyütme niyetim var.
2009 model, hasar masar çizik filan yok, Rodajı düzgün yapıldı, mühendisten
http://www.sahibinden.com/sifira_alt...XQQdisplayitem
Bence bir bakın derim, selamlar.
-
04 Ağustos 2009, 11:37
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
04 Ağustos 2009, 12:28
Benim 19500 km oldu. Konya gezisinden dönerken setavuldan asagı uzun bir duzluk vardı. Orada iki kişi yuklu bir sekilde 135 gördüm. Sonra elimi gazdan cektim... Bu olaydan sonra motor duz yolda 110-115 km hızları rahat görmeye başladı. Önceleri benimki de 100-105 gibi kalıyordu....
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
04 Ağustos 2009, 12:42
AlperAy adlı üyeden alıntı
Hocam istanbul aksaray da olsaydın gelirdim bu gün yanına lakin ucaksın. yapacak birşrey yok. oradna a istanbula getirmek zor benim için.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
04 Ağustos 2009, 18:02
Hocam istanbul aksaray da olsaydın gelirdim bu gün yanına lakin ucaksın. yapacak birşrey yok. oradna a istanbula getirmek zor benim için.
675 km aslında gidilir anlaşsanız....hem yol yaparsın...
-
05 Ağustos 2009, 16:02
-
05 Ağustos 2009, 16:14
Motoru Otosever Bahçelievler den almıştım, kargo kamyonu ile güzelce paketleyip göndermişlerdi, 80 TL vermiştim.
Eğer niyetliysen makinaya kefilim, ister kargo ile gelir, istersen 675km gezi yaparsın, hem sonrasında gezi raporunu da okuruz ....
Ama dediğim gibi, herhangi bir kusuru yok, km saati görmesen sıfır diyebilirsin.
Hayırlısı bakalım....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 PM ----------
aslında düşünüyorum da, ben mi gelsem İstanbul'a ?
Güzel yol tecrübesi olur aslında
Sonucu merakla bekliyoruz. Herkes için hayırlısı olsun...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
-
05 Ağustos 2009, 16:21
Yok zaten motor 120 yapsın 130 yapsın demiyorum.Sadece motorda bir problem varmı yokmu onu anlamak için sordum
bi anormallik yoksa sorun değil.Anlaşılan motorun sağlığı için 80-90 km hızla gitmekte fayda var.Ama uzun yolda da hiç çekilmiyo abi ya.
Neyse artık bi şekilde ayar vericez
Ama şunu söylemek istiyorum, gerçekten otobanın açık yerlerinde ve viyadüklerde rüzgar çok sağlam çarpıyor.Ben gidip gelirken şansıma hava rüzgarlıydı.Rüzgar estikçe motor kafasına göre şeritte oynuyo.
Gerçekten tır veya otobüs geçiyorken dikkat etmek gerekiyor.
Cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler.
80-90'la gitmene gerek yok.Yol düzse , tehlike yoksa gazı kökleyebilirsin.O zamanda 90-115 arası değişir hızın.Hatta rampa aşşağıya 120'lere dayanır.Ancak tersten esen rüzgar , veya rampa senin hızının zaman zaman 80'e düşmesine sebep olabilir.Uzun yolda dikkat etmen gereken konu kamyon veya otobüs sollarken hızından emin olman lazım.Hızın sollamaya yetmezse tekrar geriye arkasına yanaşman gerekebilir.Fazla da yakınlarında seyretmemen gerekli.Arada mesafe korursan tehlikeden uzak olursun.
-
05 Ağustos 2009, 19:23
Motoru Otosever Bahçelievler den almıştım, kargo kamyonu ile güzelce paketleyip göndermişlerdi, 80 TL vermiştim.
Eğer niyetliysen makinaya kefilim, ister kargo ile gelir, istersen 675km gezi yaparsın, hem sonrasında gezi raporunu da okuruz ....
Ama dediğim gibi, herhangi bir kusuru yok, km saati görmesen sıfır diyebilirsin.
Hayırlısı bakalım....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 PM ----------
aslında düşünüyorum da, ben mi gelsem İstanbul'a ?
Güzel yol tecrübesi olur aslında
km fiyat çelişkisi yok...az daha indirsen zarara eyvallah çeksen o km kimilerine tatlı gelir...kaçmaz...
-
06 Ağustos 2009, 12:32
mete_han adlı üyeden alıntı
km fiyat çelişkisi yok...az daha indirsen zarara eyvallah çeksen o km kimilerine tatlı gelir...kaçmaz...
hele bir bakalım niyetli varmı?
sahibinden favorilerine ekleyen 6 kişi var. yakında haber gelir. bende zaten aradığım motoru yine bulamadım, acelem yok, zaten bir pazar biniyorum, onda da motorsuz kalmak istemem
-
06 Ağustos 2009, 15:36
sahibinden favorilerine ekleyen 6 kişi var. yakında haber gelir. bende zaten aradığım motoru yine bulamadım, acelem yok, zaten bir pazar biniyorum, onda da motorsuz kalmak istemem
Haydi hayırlısı bakalım.. Bunların niyetide biraz bekleyip.. "Bak ilanın bukadar zamandır duruyor bakan yok biraz indirim yap" Tarzından bir yaklaşım olabilir...
-
06 Ağustos 2009, 16:11
3150 veya 3200 yazarsan pazarlık yok dersen müşteri bence ayağına gelir almaya
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)
Bu Konudaki Etiketler