meto sök şu etiketleri plaketmi verecekler
meto sök şu etiketleri plaketmi verecekler
C.tesi günü 1000 bakımı için motoru servise götürdüm.Gerçi daha 780 km. civarındaydı ama erken götüreyim dedim.Yağ değişti ve boşa dönen sol ayna garanti kapsamında değişti.Aldığımdan beri aynı şekildeydi sol ayna boşa dönüyordu.Darbe almıştır falan dediler.Anlattım durumu, darbe falanda yoktu.Baktılar gerçekten darbe izi vs. yok garantiden değiştiler.Yağ olarak Mobil1 20/50 koydular.Yağ yakmasın diye artık kalın yağmı koyuyolar diye düşündüm bir an.Başka 20/50 yağ kullanan varmı? Gerçi servis koyduğuna göre heralde bir zararı olmaz diye düşünüyorum(inşallah öyledir ) Bu arada servis Pazarbaşı.
geçmiş olsun...
sağane... o namısı motorun...
20/40 bende düşünüyorum ...otobüs kamyon yağıdır benden söylemesi...yani kışın 20/50 rotella yazında 20/40 kullanırlar...
bende düşünmüyor değilidim ama artık makina sıfırlandı 10/40 ı dayadılar yine su gibi yağ...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
24-02-2008, 14:12 PM
vlad 1.5 saattir şu mesajımı arıyorum...1.5 yıl önce yazmışım bu mesajı...ve her zaman ihtiyac olduğunu düşündüm...neden keko işi dedim acaba...estetik açısından olabilir desem görüntüyede olumlu katkısı var...taktım kafaya valla...demiş olamam...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 PM ----------
hayırlısı olsun...pistonu ele alsanda masrafı en fazla 250 tutar silidnri piston gömlek...krank sorunu yaşamazsın...vebim gibi pipirikli olursan hadi onuda değiştiriverin dersen +160 gayme daha ödersin...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Walla forumu sizlere imrenerek okuyorum.Heleki o şehirler arası gezilere motorlarla çıkıp burayada fotoları koymuyormusunuz bitiyorum işte o olaya.işte diyorum hayat bu.Tam benim tarzım.ALLAH'ın izniyle bende aranıza yakın bi zamanda katılıcam.
Forumu okurken birşey aklıma takıldı ve sormak istedim.Bu motordaki rolanti devri arabalardaki gibi vitesi 1'e alıp debriyajı yavaş yavaş bıraktığınızda o rolanti devri motoru hareket ettirmeye yetiyormu yoksa az da olsa bi gaz vermek gerekiyormu?Merak ettim birdenBen baya ilginç bi adamımdır sorularımdan da belli olduğu gibi
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-selalesi.html
Buyur kardeş sana güzel bir gezi başlıgı daha. İnşallah istediklerine bir an önce kavuşursun...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Eed abilerim bende sonunda babamı kandırıp aldım cbf 150 yi ikinci el birçok ilan bakdık herkes yamuk yaptı sonunda gittik sıfır aldık ) resimlerini atarım daha sonra inşallah siz değerli büyüklerimiz arasına katıldım sonunda.Motorun rodajı felan nasıl yapılır hiç bilmiyorum tarif ederseniz ona göre kullancam iyi sürüşler Bu arada resimlerini en kısa zamanda atcam
Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)
hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
ikinci el den yamuk yapmalarıdan bahsetmişin ne oldu ?
bende ikinci el bakıyorum da
CANIM KIZIM HERŞEYİM
şu yağı 20/50 koyan arkadaşlar illaki sertvise koydurmak zorunda değilsiniz yanınızda götürüp koydurabilirsiniz 15/50 alın benden söylemesi 20/50 madeni yağdır ömrü çok kısadır motoruda kasar sıcakta incelme vs bahane sıcakta yağ incelir ancak madeni olan 20/50 tuz buz olur 15/50 sentetik özellikte olduğundan dolayı motoru korur ben shell adwance 15/50 kullanıyorum kendi motorumda çoook memnunum şu an .
Abi bi tane vardı bizim yaşadımız yerin 210 km uzaklığında motorla anlaıştık hayırlı olsun dedik cuma günü konuşmuşduk adama dedikki motoru pazar veya cumartesi gelip alalım siz bize vekalet gönderrsiniz devrini alırız.Adam ben sağlamcıyım dedi ok o zaman pazartesi gelelim alalım dedik adamda tamam dedi fiyatta anlaıştık hayırlı olsun dedik pzartesi günü aradık biz geliyoruz diye adam motoru başkasına sattım dedi ee biz anlaşmışdık adamın cevabı gelip almadınız kaçırdınız dedi.E kardeşim biz dedik pazar gelelim sen kabul etmedin ...
İkinciside 50 km uzaklıkdaydı bi öğrenci arkadaşda bakmaya gittik motor yan yatmış olsun dedik bişey olmaz alalım dedik gene fiyatta anlaışdık hayırlı olsun dedik. çocuk dediki devir benim üstüme deil ben devir sahibinden vekalet alim yarın getirim size devri verim hemde motorumu son son kullanmış olurum dedi.Tamam dedik yarısı gün aradı devir sahibi konya daymış 3 gün sonra gelcek dedi.3 gün sonra aradık adam arıza çıkarıomuş.En son plakayı araştırdık motorun vergi borcu var.Devir sahibide esnaf olduğundan devrini veremio ondanda vazgeçtik. Sonunda sıfırını aldık çok mutluyum.
Bu arada rodajı 1000 km mi 500 km mi?? Kitapçığında rodaj yazıo ilk 500 km sakin kullanılması yazıo ?? Bilgiler için saolun çok konuşdum )
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:07 PM ----------
Bakımları amcam yapcak kendisi usta daha önce elinden bayağı makine geçti onun denetimi altındayım bilgiler için teşekkür ederim.
Motor Kullanırken doğayı izlemeye kalkarsan doğanın bir parçası olursun :)
ya arkadaşlar şu gezi fotolarında gördüm deponun üzerindeki deri kılıf nerden bulurum kaça alırım. çok güzel bi şeymiş kafaya koydum
:pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
[COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]
İst. daki bi çok Honda Yet. Servisinde var. Ankara' da bulamazsan Mesela www.honda.com.tr den Güngör Motor un telini al. Arayıp bi sor. Çok yüksek ihtimalle elerinde vardır. Kargoyla gönderi yapıyorlar ve gayet güvenli. Ben geçen sene motoru alırken almıştım. 30 tl idi.
[img=http://img90.imageshack.us/img90/5646/img0432p.jpg]
Kınalım yarın 11 bini devirecek inşallah, nice 11 binlere
Bu arada bence depo kılıfı, siyah cbf ede kırmızı cbf ede siyah yakışıyor. Kırmızı depo kılıfını kırmızı motora bile pek yakıştırmıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:28 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 AM ----------
İnan bilgim yok. Bilende yok sanıyorum ki yorum yazılmamış hiç.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 AM ----------
Hayırlı Uğurlu olsun, iyi günlerde kullan, Samsun civarlarında servis varmı bilemiycem ama, motorun sıfır, yetkili servis harici müdahale motorunu garantiden çıkaracaktır. Ayrıca rodajı 2000-2500 km lere kadar uzat. Özellikle ilk yağ değişimi yani 1000 de oluyor. İlk yağ değişimine kadar 60-70 km/h gibi takıl. 1000 den sonra 70-80 km/h. 2500 km dede bi yağ değişiminden sonra 80-90 takıl. 4000 km bakımından sonra 90-100 devam et. İlerki km lerde dahi 100 km/h ın üzerinde motoru fazla tutma. Bunu alışkanlık edinirsen temiz temiz senelerce binersin. 2000 de bir yağını değiştir. Ama ilk yağ değişimini 1000 de mutlaka yap. Hatta 500 de bile yapılabilir. Rodaj döneminde yolculu kullanmamaya, ani duruş kalkış yapmamaya özen göster. Kesinlikle gazı kapatıp hızlanma. Gazı yedire yedire hızlan. Yani gaz koluna verdiğin hareket ile motorun hızlanma eğrisi aynı olsun. Debriyajı sert kullanma. Dik bayırlarda dur kalk yapma. Motor ısınmadan yola çıkma. Ben bu rodaj kurallarını tam olarak uygulayamadım ama, bi daha sıfır cbf alacak olsam böyle yapardım.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
:pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
[COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)