eto 1000 de gel dediler yağ değişim için...sıfır motordan farksız uygulamalar işte bildiğin detaylar...herşeye sıfırdan başladım cbfye dair...
eto 1000 de gel dediler yağ değişim için...sıfır motordan farksız uygulamalar işte bildiğin detaylar...herşeye sıfırdan başladım cbfye dair...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bugün 6000 ara bakımı için gittiğimde xenon da taktıriyim dedim, hem geceleri etraf ışıl ışıl olsun, hem de önümdeki arabalar tarafından iyi fark ediliyim diye. D&B'den kasım abi sağolsun çok iyi ilgilendi ve ben de taktırdım. sağ ön grenajın üstündeki siyah plastiğe bi tane anahtar takıldı. far kafasının arkasına da xenon'un beyni. nakit 150, kredi kartıyla 150+KDV aklınızda bulunsun. işte fotoğraflar:
bu fotoğraf gece sokak lambası altında çekilmiş gibi çıkmış nedense ama 1 saat önce falan çektim fotoğrafı güneş altında. hele bi gece deneme şansım olsun, daha çok fotoğrafını çekicem
benim xenon da cihan ve birol abilerinki gibi motorlu, yani uzun yakmak istediğinde ampulün pozisyonunu değiştiriyo.
NOT: araba xenon'u taktırmadım, motosiklete özel xenon bu
2011 Honda CBF 600
10.000 km'de 200 TL bakım masrafı.Çoooook fazla......
Ben hyundai accent arabamı 10.000 km'de bir bakıma götürüyordum.Klimaların filtre değişimi dahil ancak bu kadar tutuyodu.Çoğu motorun yağ değişimi 5.000 - 10.000 km'de yapılıyo.Ancak cbf150'nin 2.000'de bir.Bi de bu kadar sık yap değiştirmeye rağmen kronik yağ eksiltme sorunu var.Fazerin bile bakım masrafları bu kadar tutmuyo.CBF150 yavaş yavaş sınıfının en iyisi olma özelliğini kaybediyo.Tahttan iniyo artık.Honda'nın bir an önce cbf150'nin özürlü motoruna el atması lazım.Yeni bir motorla piyasaya sürmesi lazım.
en azından bizim motorların devir kesicisi var ve motorumuz sorun ne olursa olsun teslim ettiğimiz günün en geç ertesi günü elimize geçiyo
2011 Honda CBF 600
Cbf şuan ki fiyatı 4140 lira civarında oldu sanırım.Bu böyle olunca ikinci ele direk yansıor
:pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
[COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]
hocam ben 1 ay önce sigorta yaptırdım 34 lira hemde ilk sigorta yani indirimsiz hali b .. 85 lira cezalıdır heralde alındıgından bu yana hiç sigorta yenilemesi yapılmadı heralde..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:29 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 AM ----------
kingman msg ı kopyalamış bot gibi 1-2 ay önce aynı msg i tekrar yazmıştı hyundai eccent arabası ve bakımları hakkında. bu arada konu dışı : hyundai ye çarptım geçen ocakta aynasını bulamadık 250 lira istedi servis. izmir gaziemirde hyundai servisi.. çok ucuz çok sudan ucuz hemde
bende palio var full ayna makanizması ile beraber 20 lira.. çinli scoter aynası 30 lira
king man buralardaysan :
senin 3000 km de kitleyen motor ne oldu .. servis sıkıntısını aşabildin mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:29 AM ----------
hayırlısı olsun arkadaşım yolunda açık olsun farında
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
vallahi dışarıdan görünmüyor değil mi derken ne demek istediğini anlamadım, diğer arabaların görüp görmediğini kastediyosan acaip fark ediliyosun söyliyim. hatta daha demin gelirken bi c 230 kompressor'u sağ şeride attım 1 selektörle herkese tavsiye ederim, parasının son kuruşuna kadar hak ediyo
eyvallah çok sağol
bunlar da deneme sürüşünden çektiğim fotoğraflar:
2011 Honda CBF 600
Aynen dediğin gibi cezalı ödedim.Hatta ceza süreside geçmiş tekrardan sıfır motor alır gibi ödedim bu fiyat çıktı Neyse artık seneye indirimli öderiz.metehan hoca bile derdime derman olamamıştı.Şimdi burda motorum sıfır yaptırdım diye söylüyor ama milletin sorununa çare bulmuyor Hep bana rabbena.Ben motoru alırken metehanın kardeşide motor aldı diye baslık açtım ilgi alakaya bak
http://www.motosiklet.net/forum/taziye-tebrik-ve-kutlamalar/27262-mete-handronun-kucuk-kardesi-erdo-handro-oda-motor-almis.html
gitti 85 kağıtt gittiiii
lezzet gider,mesuliyet kalır...
Xenonlar hayırlı olsun 2rule, bi kaç sorum olucak, Xenon olayında da gaza bastığında artan ve bıraktığında azalan, eski orjinal far şekllindemi yanıyor, yoksa hep sabit mi =? Umarım devamlı sabit yanıyordur.
Ve bunların ampulü, patlarsa nasıl oluyor, pahalı mı ? Özel bir ampul mü ? Temin etmesi kolay mı ? Benim dayı oğlu 6500 km de 3 kere far ampulü patlattı, böyle bişey başımıza geldiği düşünülürse ne yaparız ?
Selektör yine devrede mi ? Ve sağ kapağa montajlanan düğme, Açma kapama, Yine sol anahtardan uzun kısa yapabiliyorsun herhalde değil mi ? Motoru çalıştırdığında far yanmıyor ve anahtarı açınca yanıyor. Uzun kısa devrede, selektör kontağın açık olduğu her an devrede, o anahtarla bi ilgisi yok değil mi ? Anahtar kapalıykende aktif olmalı diye düşünüyorum selektörün ? Peki selektörün ampulüde mi zenon ? Yoksa o orj mi bırakıldı =?
Cevaplarını bekliyorum. şu an 10300 km deyim 12000 bakımında bütçem müsati olursa 4 lünün yanına bide xenon düşünebilirim.
sağol ethem abi
sorularını cevaplamaya başliyim
xenon sürekli sabit, gaza basınca daha çok gazı bırakınca az yanıyo diye bişey yok. aküye direk bağlamışlar yani, dinamodan geçmiyo
valla ben de 6000 km orjinal ampul kullandım bi kere bile patlamadı. xenon'lar patlar mı bilmiyorum ama patlarsa sadece ampulün fiyatı ne kadar onu da bilmiyorum. ama kolay bulunur sanırım, yani nerde taktırdıysan orda bulabilirsin
selektör yine devrede ama eski ampül gibi tek ampulde iki tane tel (biri uzun biri kısa) yok, tek ampul tek ışık şiddeti var. sen seletkör düğmesine basınca ya da uzunları yakma düğmesine basınca o ampulün pozisyonunu değiştirip daha yukarı alıyo ışığı. anahtar sadece açma kapamaya yarıyo, uzun-kısa düğmeleri eskisi gibi hala çalışıyo. ama malesef eğer farı anahtardan kapattıysan selektör işe yaramıyo, yani selektör düğmesine basınca yine ampulün pozisyonunu yukarı alıyo ama içinde ışık olmadığı için (aküden gelen akımı kesiyo anahtar tamamen) bi işe yaramıyo ben de arabadakiler gibi olur sanıyodum, selektöre ne zaman basarsan yanar sanıyodum ama malesef öyle diilmiş. selektör de kısa farla aynı ampulü kullanıyo yukarda belirttiğim gibi
kesinlikle tavsiye ederim ethem abi, ben xenon'u taktırırken ordaki gökhan abi bana "bundan sonra oh be dünya varmış diyceksin" diyodu, ben o kadar fark etmez heralde diye düşünüyodum ama inanılmaz fark ediyo. görüşün %500 artıyo direk kafadan, seni 300 metre ilerden fark edip yolundan kaçanlar da cabası
2011 Honda CBF 600
dün scoterimi sattım. noterde araç satış bedeli 1250 lira..(kasko degeri)
noter 220 lira para aldı alıcıdan...
2 ay önce 21 nisan da cbf 150 aldım. 2550 lira araç satış bedeli
noter benden 164.75 lira aldı.. 50 lira daha ucuz hemde satış bedeli tam iki katı. noterin önüne koydum cbf in satış evraklarını hemde dekontu bile ruhsatın arasında duruyor. noter şaştı kaldı tabi bizde. yok otomatik bu rakam çıkıyormuş felan felan 220 yi aldılar alıcıdan . adam 800 liraya motor aldı noterde 220 lira ödedi. bence senin sigorta olayı bunun yanında sinek ısırığı gibi...
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Slm, verdiğin bilgiler için saol, ya bide selektör her zaman devrede olabilecek gibi bi sistem olsaymış süper olucakmış ama bizim yetersiz olan farlar dan sonra elbette düşünülebilir. 12000 bakımında bütçem uygun olrsa 4 lünün yanına bide xenon yakışır Bu arada ismin nedir 2rule ? İsminle hitap edeyim. Şimdiden memnun oldum
artık 110 u geçmem maksimum...ama 5-10 binden sonra yine asılırım...ver Allah ver...
yani kesinlikle değer kardeşim...
ya etoş sizin oralar çok tehlikeli aslında...neden flaşör yaptırmak istediğini anlıyorum sanki tüm körfez trafiği sizin ordan geçiyor gibi geliyor insana...mazallah sakat gece gündüz işe gittiğin için şart...gece hep bir sinyalin yanık osun...ben 2.5 yıldır bunu uyguladığım için flaşörüm bazen çalışmıyor artık...yedim ömrünü...
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)