çok sıkı bir motosikletci dostum yakın da ybr den inip cbf e binecek ismi onda kalsın
çok sıkı bir motosikletci dostum yakın da ybr den inip cbf e binecek ismi onda kalsın
derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,
Sayın cbf150'ciler malum siteden banlanmışım.Teessüf ediyorum sizlere.Aranızda ilk cbf250'ye terfi edip izlenimlerimi anlatan bendim.Sayemde hepiniz uyandınız.Çoğunuz cbf250'ye terfi etmiş durumda.Ancak beni de yere göğe sığdıramıyosunuz.
Çoğunuzu sevgiyle selamlıyorum. Neyse artık başka yerlerde görüşmek üzere.Zaten orası beni bunaltmaya başlamıştı.CC yükselticem diyenlerin çok üstüne gidiliyo.150cc ile motorculuğa çok güzel başlangıç yapılıyo ancak devamında uzun yollara çıkıldıkça aşırı sıkıcı oluyo.Yine de şehir içi kullananlar için ideal.Tartışmalardan daral gelmişti zaten.
Bu arada cihan , birol kuzenlerden cbf250'leri ile çok güzel gezi yazıları bekliyoruz.CBF150 rekoru onlardaydı.Şimdi cbf250 ile ne km ler yaparlar kim bilir.
Bu yağ yakma olayı bence artık bitmiştir Çünkü her yerde radar var, gaza dokunamıyorum bile.
Yağ yakma olayı tamamen motorun hararetiyle ilgili bence; halâ bir yerlerden ucuz yollu 10W60 yağ bulup deneyemedim. Sakın ha vizkozite muhabbetine girmeyin; bu konuyu çoktan geçtik.
Son haftalarda uzun yol; İzmir - Gökova arası, çok sakin gittim. Yağ yakma acayip azaldı. Bu arada Opet'in 10W40 sentetik yağını tavsiye ederim, gerçekten kaliteliymiş. 2500Km. çok devirli kullanıma rağmen sadece 150ML. civarı eksiltme yaptı, ki kabullenilebilir.
lacak
Bu hafta tek gün, 2 durakla 14 saatte İzmir-Ürgüp planım var. Bakalım neler olacak
Bu arada 51.000Km. oldu; geneli uzun yol. Gözle görülür bir şikayetim yok. 2. zincir değişimi ve ilk dişli seti değişimini yaptım.
cbf 150 için topcase arıyorum amacım sadece kaskımı montumu filan koymak için sizce kaçlık almalıyım
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
valla ben kappa 46'lık kullanıyorum, hem kask hem mont rahat rahat sığıyo, yer de artıyo. eğer ekonomik olarak rahatsan tavsiye ederim. ha yok 322 lira zorlarsa shad'ın 45'liği var 209 lira. o da çok güzel bi çanta
2011 Honda CBF 600
o kadar para veremem zaten çok fazla kullandığımda yok motoru 2 tane motor olduğunda ağır birşey varsa scoteri kullanıyorum
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
arkadaşlar bugün bujiyi temizledim üzerinde hafif kireçlenme gibi bi tortu vardı benzinde sumu var acaba yoksa normal bişeymidir bu bi de buji no su 9 yazıyo bunun anlamını bilen varmı acaba.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
Apachiye de bi türlü kanım kaynamadı nedense. Cbf alırken bir an bile apaçhi aklıma gelmedi, acaba bile demedim. Bi kere piyasaya yeni girmiş ve henüz kendini Honda veya Yamaha kadar kanıtlaybilmiş marka değil, bi kaç zaman sonra tası tarağı toplayıp piyasadan çekilmeyeceklerinin garantisi varmı ? Ayrıca titreşim vs söylentileri var. Uzun yol konforu oturuş pozisyonu ve sele rahatlığı cbf ler gibi değil. 10 km/h hızlı gidicem diye değmez bence. Bi telefon açıyorum, istediğim parça ertesü gün kargoyla kapıma geliyor. Apachide bu imkan varmı bilmiyorum ama. Ben Honda' dan şu anda memnunum. Henüz pişman ettirmediler. Umarım hiç te ettirmezler.
Dediğinizi yaptım, aynı duyguları hissetmedim.
15-20 Km. daha yavaş gidiyor diye Ybr'mi satmayı hiç düşünmedim.
Honda kullanan pek çok kişide gördüğüm bir özellik, yine çıktı karşıma.
Markanıza toz kondurmuyorsunuz.
Burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama, honda bu ayıplı motoru piyasaya çakmış, belki bilerek, belki bilmeden siz de almışsınız.
Üretim hatası bu kadar aşikarken hala savunuyorsunuz.
Hem de rakibi gördüğünüz bir motoru (YBR) küçümseyerek, hesapta makaraya sararak...
"Bisiklet" diyerek makara yaptığınız Ybr'ler yağ yakmıyor, 30-40 binde krank kesmiyor, bilya vs. dağıtmıyor. Haberiniz var mı?
Markaya yakışmayan bu utanç verici hadise için kaç kişi firmaya mesaj attı? Kaç kişi sorguladı bu durumu?
Kaç kişi tepkisini ortaya koydu? Ne yaptınız bu durum için?
Sineye çekip kabullenmek zorunda kalmanız anlaşılır ama, diğer motoru kakalamanız hiç ahlaki değil.
Yoldan çevireceğiniz kurye Ybr'lerinin 100 bin üzeri Km. yapmış olduğunu, hiç kapak açmadığını ve yağ yakmadığını görebilirsiniz.
Kuryelerle konuşun, cbf150'den Ybr'ye dönmeyi düşünen bir yığın insan görürsünüz.
Dünya turu yapan Ybr'lerden de haberdarsınızdır umarım.
Bu başlığı ilk mesajlardan itibaren tekrar okursanız, döndürülen saçma rekabeti, daha piyasaya bile çıkmamışken, nasıl yerlere-göklere sığdıralamadığını, daha açık görebilirsiniz.
Yazık... İnsanlar paralarını, emeklerini döküyorlar.
4 bin lira verip, özürlü / kusurlu motor alıyorlar.
Kimseyi yanlış yönlendirmeye hakkımız yok.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Gültekin abi agzindan gene bal damliyo be abi Ben bunlari söyleyecegim ama cbf 150 topigi tarafidan topa tutulmak istemiyorum ... Senin söyledigin iyi olmuş sen büyügmüzsün seni dinlerler
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Topa tutacak bir şey yok. Durum bu, gerçekler bu.
Keşke yaşanmasaydı, herkes ağzının tadıyla binseydi motoruna.
Var olan motorlar, el değiştirerek kullanılmaya devam edecek, başka çare yok.
Ama sıfırını tavsiye etmeyelim artık.
İnsanları bile bile ladese sürüklemeyelim.
Firmanın malına çeki düzen vermesini talep edelim, almayalım, aldırmayalım bu hatalı motorları.
Düşüncelerim yanlışsa, özür dilerim.
Herkesin çarşısı pazar olsun.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Arkadaşlar metehanın motoru 39000 km de piston segman istemiş.Benim kide 39000 kmde ama fren balataları bile değişmedi.sadece zincirini ve lastikleri değiştim o da 3000 km önce.Benim ustadan duyduğum bu makineler sağlam çıktımı tam çıkıyor ama arada böyle çürük elmalarda var demek ki.Biraz şansa kalmış.Benim motor kitlenene kadar ben devam edecem
Abi hak veriyorum elbette yazdıklarınızın bi çoğuna. Elbette herkez gibi aldım yerecek halim yok kullanırken övücem tabi. Bunu anormal karşılamalısınız. Ayrıca Ybr nin problemsiz uzun km ler yapması vs vs. Şekil olarak kanım kaynamıyor. Ne yapiyim. Dediğiniz gibi cbf ten ybr ye sadece kuryeler geçiyor haklısınız. Adam şahini doğanı satarmı ya Ben kurye değilim bu arada bilmelisiniz. Verdiğiniz örnek şeye benziyor. Taksiciler şahi
nlerini doğanlarını satsınlar o zaman Neden bu arabaları kullanıyorlar sizce. Şöyle sağlam bişey alsınlar. Parçasının ybr kadar ucuz olması gerekmiyor. Ben ticaret yapmıyorum motorumla. Ticaret yapanların amacı en düşük maliyet/en büyük fayda dır. Bende kurye olsaydım tereddütsüz sıfır ybr yi çekerdim. Dolayısıyla özel hayatımda kullanıyorum ve genel kullanımım yolculu. Cbf in de ybr gibi motor kalitesine sahip olmasını isterdim ama bu kalitede olmadığını bende biliyorum. Dediğim gibi beni pişman ettirenekar cbf ten inmeyi de düşünmüyorum. Hı bir gün pişman ettirirse de çekinmeden paylaşmasını da bilirim.
Ayrıca gözünü seveyim abi, dünya turu yapacak ekenomim olsaydı cbf e binermiydim hiç, bana güzel ülkemizi gezdirsin yeter. Bu arada ben ybr nin motor aksamı kalitesini kabul ediyorum, lafım yok.
Abi Honda cbf 150 yede ayıplı motor demişsiniz ya. Valla o zaman piyasada sadece ybr 125 var ayıpsız Abi cbf e gelenekadar ne problemli motorlar var piyasada. Bu ortamdan da mı takip etmiyorsunuz.
Ya ben ybr yi küçümsemedim de makaraya sarmadım da, sadece cbf i neden tercih ettiğimi neden ybr almadığımı veya almayacağımı anlatıyorum hep. Bu forumlar neden var =? Cbf ten inipte ybr ye binilirmi ? binilirse neden binilir veya neden binilmez bunları yazıp duruyoruz en başından beri, her kesin ezelden beridir tartıştığı konular bunlar. Neden bu kadar köpürdünüz anlayamadım.
"Bisiklet" diyerek makara yaptığınız Ybr'ler yağ yakmıyor, 30-40 binde krank kesmiyor, bilya vs. dağıtmıyor. Haberiniz var mı?" Demişsiniz. Abi bunları bilmeyen yok. Buna rağmen bende diyorum ki. Şu anda cbf ten inip te ybr ye binmem. Bisiklete binmiş izlenimini hisettiğim ybr sürüşümü daha farklı nasıl izah edebilirdim ? Veya kalbiniz kırılmasın diye daha farklı kelimeler arayıp bulmaya neden çalışayım ki. Veya tamam. Şöyle diyiyim: (Daha çelimsiz ve zayıf grenaj ve kafa yapısıyla cbf ten sonra sürüşte bana güven vermedi). Tatmin oldunuz mu =?
Yaptığım motoru ybr vs karalamak değil. Ben neden cbf i aldığımı ybr yide neden almayacağımı veya almadığımı anlatmaya çalışıyroum. Trafikte yaşadıklarımı anlatıyorum. Anlatmayayım mı ? Yazdıklarınızı okuduğumda, sizin cbf i karalamak adına ybr yi ön plana çıkararak övme girişiminizin daha şiddetli ve agresif olduğunu görüyorum. Ben diyorum ki ybr nin motor aksamı cbf ten kalitelidir. Bunu hiç bir zamna inkar etmedim. Problem nerede =?
Öyle bi yazmışınız ki benim motorunuzu karaladığımı düşünerek. Hangimiz karalama çabası içinde acaba.
(Yazık... İnsanlar paralarını, emeklerini döküyorlar.
4 bin lira verip, özürlü / kusurlu motor alıyorlar.
Kimseyi yanlış yönlendirmeye hakkımız yok)
Bunu yazan siz değilmisiniz ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:58 PM ----------
Arada her araç içersinde problemliler çıkar, buna hatta biraz şanslı olmak bile denilir. Elektronik eşyada da böyledir mesela. Her hangi bir markayı bu yüzden şu markanın motorları ... km de biter vs vs gibi standartlaştırmak, devamında marka veya modeli kötülemek doğru olmaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:04 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:02 PM ----------
Gültekin abi yanlış düşünce yok. Sadece insan psikolojisi bu işte. Kargaya yavrusu şahin görünür derler. Bizimkide böyle. Her kez malını sever, kollar, savunur. Bu doğamızda var. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Amacım bu değildi. Ama bi ara sadece kendimi kaybetmişim yazarken hanımın yanımda dikildiğini bile fark etmemişim. Transa geçmiş gibi yazıyosun dedi bana. Bu ne sitesi dedi Bende boşver dedim
Gültekin abi bende cbf kullandım 12000 km yol yaptım biliyorsunuz sonra sattım ve innova aldım ybr de vardı ama hevesim kaldı gerçekten cbf 5 değişik arıza ile beni çileden çıkartmıştı sunu diyeceğim kullanan arkadaşlar kusura bakmasın honda adına yakışmayan bi motor üretmiş acil bi kalite artırımına ihtiyacı var ben şahsen tekrar ybr alacagım innovayıda abime vereceğim cbf bidaha almayı düşünmüyorum bu motor asla 4000tl etmez...........
Abi sende öyle yazdın ki bütün ybr ler 100000 i tartışmasız devirirklen cbf ler 30-40 binde bitermiş gibi. Dur bakalım daha cbf 2007 den beri piyasada. Kendini kanıtlaması için en az 2-3 seneye daha ihtiyacı var. Çok gördüm 60-70 binde motor açmamış cbf. Bence modele biraz daha zaman tanınmalı. Yazın ulen ..ben burdayım.. Sedat57 sende yaz Cbf imlen kovalarım sizi
Kalite arttırılsın elbette. Buna sözüm yok. Ama cbf in tadına vardıktan sonra emsallerini tercih etmek yoluna gidenleri de bir türlü anlayamıyorum. Bu nasıl bir nefistir ? Bu denli büyük kronik problem yaşayanlara varmış madem. Bu forumda neden yazmıyorlar bunlar. Her şey paylaşılıyorda bu kronik problemler sıkıntılar paylaşılmıyormu bu forumda. Ben motoru almadan önce forumu baştan sona okudum ve öyle kadar verdim. Tereddütsüz aldım. Şimdi şimdi ybr ciler sardı etrafı ya cbf kaka oldu Tek kaldım be hey. Neredesiniz cbf çiler
Şu an bu konu içerisinde 46 kullanıcı var. (0 üye ve 46 misafir)