jantların sahane olmuş. siyah jant çok değiştiriyor/güzelleştiriyor bu motoru. o değil de grenaj boyatan arkadaş ustasının adınını telefonunu yerini şuraya yazarsa faydalı olacak. benim de cizik bir depom var. üstelik metalik gri motorum. pek ümitli degilim ama belki de becerir.
Ok meslek sırrıda, teknik servisçilik falan mı yapıyosun burada damı sölemicen ya bi gün arka dişli takozunu değiştirmek istersem kendim nasıl çıkartabilirim diye merak etmiştim sadece. ön-arka dişli ve zinciri arka fren balatasını değiştirebilirim. Ama şu arka dişli takozu nasıl çıkar bilemiyorum. Bilen varsa ve bu sırrı paylaşmak isteyen varpa pls yazsın. Jantlar güzel olmuş ayrca. Çok hoş görünüyor. bak ben onurlandırdım. Hadi ver şu sırrı artık
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 PM ----------
Metehan arkadaşımı aslında haklı buluyorum. Keşke cbf kasasına 150 cc ybr motoru kalitesinde bi motor geliştirip montj yapsalardı. Mükemmel olurdu, yani uzun vadede problemsiz kullanımı açısından çok iyi olurdu, o zaman cbf tartışılmaz, ybr nin önünde olurdu. Her güzelin bi kusuru var işte ne yapalım. bana 50-60 bin giderse, tabi inşallah, hakkını vediğini düşünücem ve gerekirse komple sıfır motor alıp takıcam veya satıp şöyle 2011-2012 model bi cbf 150 alıcam. yeterki 50-60 bin beni üzmesin.
Sedat sen bilirsin, bu dişli takozunu, yani dişli ile cant arasındaki yaylı sistemi nasıl çıkartabiliriz Sen de meslek sırrı deme, biliyosan yaz pls Herhalde ybr lerde bu takoz olayı var.
cbf 150 de nasil bir sistem var yakından inceleyip bakmadim ama ybdekini söyliyim arka dişli 4 adet civatayla bagli arka tekeri söktügün zaman dişli elinle çekiysun janttaki lastiklerden çıkıp eline gelivriyo zaten aliminyum parcayla birlikte sonra ister jant üzerinde ister mengene ile o 4 civatayi söküp dişliyi degiştiriyosun benim motorda degiştirmiştik ramçoyla bu bilgi ordan
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
sizlere tavsiyem dişlilerinizi öyle 20-30 binde degiştirmemeniz benim gördüklerim tecrübe edindiklrim bilgiye göre bir dişli seti 2 adet zincir eskitir ben bi zinciri 25 bin kmde degiştiriyorum bude demek o ki motor 0 km iken ilk zincir degişimi 25 binde (sadece zincir) ikinci degişim 50 binde bu sefer dişlilerle birlikte
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 PM ----------
evet gercekten anlaşilmiyo cok güzel bi işçilik olmuş helal olsun ustaya
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
mete_han senin gibi sakin ve honda fanatiği bir insanı bile çileden çıkarıyorsa honda gerçekten artık çıtasını kısa tutuyor demektir. tearofsatan ben
dostum merhaba selamlar İzmire...inan fanatik değilim...sadece bu segmentte 3 seçeneğin var...beim fizik buna müsait ne yapayım aldım...ybr nin selesi bu poponun altında kayboluyor o kadar küçük şasisi boyutu var...apaçi desen titreşimden keyif vermiyor..el mahkum yani...yani 150 cclik bir silindir bloğunun yağ eksiltmesinide aklım almıyor...bu kadar ucuz ve basit bir mühendislik olamaz...
motor sıkıştırmaya gelmiyor...olay bu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:42 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:41 AM ----------
baksana 2000 km de 650 gr yalan olmuş...şaka gbi yani...ben yaşamıyorum diyenleri 20.000.30.000 40.000 den sonra görücem ben...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
yaşamiyorum diyenlerin cogu zaten 20 bin kmnin altinda
yıl 2007...bir şahıs cbfsini almış gezinip duruyor...yağ eksiltme olayları yavaş yavaş görülmeye başlıyor servis biliyor ama gelene müdahale ediyor...neyse eleman 300 gr yağla servise normal bakıma geliyor...diyorki abi makinadan ağır bir koku geliyor...makina yağsız kalmış...bizimkiler girince anlıyolar...500 km sonra gelsen motoru yakıcakmışın diyorlar...sonra fabrika el koyuyor olaya...bakım zamanını 1000 2500 4000 6000 8000 10.000 şeklinde değiştiriyor...vs vs...ben 07 den beri takipteyim...sandım ki bu yağ yakma olayı 2007 lerde bir partide var sadece artık yok veya kuryeler yoğun kullandıklarında başlarına geliyor nerden bileyim başıma geleceğini...
kısmet artık...başa gelen çekilir...
Kuryelerin bi cogu 20-50 yag kullandigindan onlarin motorlari belkide 60 bin kmden sonra seninki gibi yag yagmaya başlayacaktir..Artık ondan sonrada paraya kıyıp motor yaptirirlar ...Bu gün GEzi yokmu mete abiicim
bide önceden demiyolarmiydi cbf 150 nin bakimi 4 binde bir diye....9.))):
yok la gezi mezi sana pis herif... pis ybrci kendi topacına gitsene...
ben seni 4000 de bir öpücem bak...
aleykum selam kardeşim. seni çok iyi anlayabiliyorum. aslında bende kross - enduro tarzı bişi istiyorum fakat boyum 1.72 ama eski halterci olduğum için bacaklarım ve gövdem orantısız boyutta o yüzden bende cruiser kullanmak zorundayım şu anda kanuni windy s var 770 mm sele yüksek geliyor iki ayağım aynı anda yere parmak ucunda zor basıyor hehehe. sende boyun yüzünden cbf 150 yi aldın yaşadıklarına bak. yav biz ne zaman istediğimiz bişeyi yapacağız.
yağ eksiltme konusuna gelince peki bir çaresi bi çözümü yok mu bunun her eksilttiğinda yağ eklemek yerine herhangi bir contayı ne bileyim bir parçayı değiştirmek çözüm olmuyor mu ? o dediğine katılıyorum aslında 125 veya 150 cc segmentinde commuter bir makineye binmemek lazım da ne yaparsın tamamen duygusal sebepler izin vermiyor. markalar rekabet edebilmek için işçiliği ve parçaları ucuz yapıyorlar sonrasında da 3 5 kuruş yemeğinden içmesinden arttırdığı parasını motor sevgimiz için veren bzler böyle üzülüyoruz peki sesimizi kim duyuyor ?? sadece forum arkadaşlarımız. neyse yav konuyu çok dağıttım galiba özür dilerim. kızın ve eşin nasıl mete afiyettesinizdir inşallah
bu saatten sonrada attan inip eşşeğe binmem... ama Yamahanın 110 cc lik kapı var...valla fiyatıda uygun en azından yağ eksiltmez...
neyse kanka şimdi banada döşerler kardeşim malı kötüleme sorun senin sorunun tükanın önünden çekil falan diye laf duyarız neme lazım onca emekten sonra zoruma gider... hadi biz senin yıbır topacına gidelim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:07 AM ----------
iyiler birader sağol... birde şu detay var...şimdi cbfnin pistonunda karşılıklı ezikler çizikler var sıkıştırmayla alakalı...o bölgeden yağ eksiliyor yani buhar oluyor...normal şartlarda yağ yakma olayı ya keçe patlar silinirden kaçar ona müdahale edersin ama bu buharlaşma...yok oluyor yağ yüksek sıcakta...e ben Temmuz Ağustosda ne yapıcam her gezi sonrası yağmı eklicem...mantık dışı...inan senin wındy s e alma dedim durdum senin düldül bile yağ eksiltmez...yeni model 1000 rr ın yağ eksilttiği düşünülürse bu Honda Mühendisleri bu işi bilmiyor...2+2 eşittir 4...
allah iyilik versin kardeşim cemil cümlemize. anladım kardeşim yapacak bişi yok o zaman ekleyeceksin mecburen
düldül deme lem alınıyor sonra kırmızı böcük üm o benim maşallahı var 4000 km oldu daha tık demedi her hafta sonu en az 250 - 300 km yol yapıyorum 2 kişi denize pikniğe gidiyorum abi bana benzin ver zamanında servisime götür senden başka hiçbişi istemiyorum diyor maaşallahı var keratanın son zamlardan sonra 30 tl lik benzinle 410 - 420 km yol yapıyor 2 kişi
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)