Yağ yalma olayında son nokta 14 mayısta 1700 km de 300 gr... sonraki 1 hafta önceki yağ değişiminde çok sıkıştırdığım özel dip gaz kullanımda 650 gr yağ yalan oldu...
En son yağ değişimimi fotoğraflayıp sizle paylaşmak istedim...nedeni yağ eksiltmenin ciddi boyutlara varmış olması...bayram değil seyran değil enişte beni niye öptü hesabı Temmuz değil Ağustos değil bu havalarda bu makina neden bu kadar yağ yakar...aksa anlarım ama buharlaşıyor...
sorum basit...
bu sorun üstün eşsiz herşeyin en iyisini bilen emsalsiz kainatta tek
Japon teknolojisinin bir hilkat-ı garibesimi...
yoğsam her mekanik zımbırtıda olan bir şeymi...
yani normalmi...e yaz gelince ne olacak her tur sonrası yağmı dayıycam makinaya...önceden yapmazdı ...20.000 den sonra huyu suyu değişti aletin...
bu arada makina cbf 150...36.666 km de...
servis bu konuda düzenli (2000 km de bir) kontrole geldiğim ve yağı kontrol ettiğim sürece sorun olmayacağını...ama garantiden çıkan motoru piston vs değişerek (sıfırlayarak) 200 tl ortalama maliyetle halledebileceğini söyledi...
siz ne diyorsunuz...garantide olsaydı şimdiye çoktan halledilecekti...
Honda Yağ Eksiltme Onda...
he dersenizki normal kardeşim hayat böylede güzel yaşamıma devam ederim...
...................................
/////////////////////////////
13.06.2009 itibariyle son yağ değişimi...
sayın arkadaşlar kusura bakmayın son cevapları takip edemedim birazdan cevaplarım...
yağ yakmada son gelişme...2000 km tekrar yağ değişimine girdim...bu sefer motoru çok sıkıştırdım 130 dip gaz videoları uzun yoldada bayağ zorladım bakalım ne olacak diye...
2000 km de son yağ yakması 650 gr oldu...içerde 1 litre olduğunu düşünürsek 425 miligram kalmış...yani 200 daha olmasa krankı elime alıcakmışım...
artık Ağustos sıcağında yağımızı çantadan eksik etmeyiz herhalde...hadi bakalım geçin makaranızı biraz...