Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Motorumu henüz teslim almadım bir hafta sonra Ankara'ya dönebilirsem teslim alacağım.

hayırlı olsun...

Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün çok ilginç bişey başıma geldi toplandık abilerimiz ve arkadaşlarla 6 motor gidiyoruz 90-100km ortalama ile önüme bakıyodum bi arkaya bakayım dedim sağ aynanın camı uçmuş metal kısmından çıkıvermiş arkadan gelen arkadaşa çarpıcakmış az daha şu anda aynanın camı yok acaba bu garantiye girer mi böyle bişey başına gelen varmı?

kanka aynalar bir darbe aldımı tüm özelliği bitiyor...ben servisimde kırık bir taneyi inceledim işçilik sıfır...dandirik anlayacağın...ama çin çon gibide yalama olacak cinsten dandik değil dandiğin bi üstü...ama düşecek kadar dandik değil...bir aracın aynasına vurdum araya girerken ve değiştirmek zorunda kaldım düşmedi ama sallanma hassasiyeti kayboldu....

şimdi ben bir sıkıntımı sizle paylaşmak isterim...

son 2 aydır...3.Viteste attıktan hemen sonra saniyeler içinde 1 kez silkeleme yapıyor...bunu %70 yapıyor %30 yapmıyor servise götürdüğümde yapmıyor mesela deneme turlarında... ama bende 5 kere 3.vitese atmışsam 3 ünde yapıyor mutlaka...olay şu...hani benzininiz bitmeye başlar motor öne atar ya kendini silkeler ...onu 1 kez yapıyor...sanki vites kendi kendine 2 ye düşmüş gibi gaz kesip sonra tekrar devam ediyor bozmadan...bu nasıl iştir...

şöyle düşünün...3 vitese atar atmaz hani motor stop düğmesi var ya...ona bir kez basıp tekrar ON konumuna getirdiğinizi düşünün...motor durup tekrar eski haline geliyor...yaşayan varmı...detaylı anlattım ...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun...

kanka aynalar bir darbe aldımı tüm özelliği bitiyor...ben servisimde kırık bir taneyi inceledim işçilik sıfır...dandirik anlayacağın...ama çin çon gibide yalama olacak cinsten dandik değil dandiğin bi üstü...ama düşecek kadar dandik değil...bir aracın aynasına vurdum araya girerken ve değiştirmek zorunda kaldım düşmedi ama sallanma hassasiyeti kayboldu....

şimdi ben bir sıkıntımı sizle paylaşmak isterim...

son 2 aydır...3.Viteste attıktan hemen sonra saniyeler içinde 1 kez silkeleme yapıyor...bunu %70 yapıyor %30 yapmıyor servise götürdüğümde yapmıyor mesela deneme turlarında... ama bende 5 kere 3.vitese atmışsam 3 ünde yapıyor mutlaka...olay şu...hani benzininiz bitmeye başlar motor öne atar ya kendini silkeler ...onu 1 kez yapıyor...sanki vites kendi kendine 2 ye düşmüş gibi gaz kesip sonra tekrar devam ediyor bozmadan...bu nasıl iştir...

şöyle düşünün...3 vitese atar atmaz hani motor stop düğmesi var ya...ona bir kez basıp tekrar ON konumuna getirdiğinizi düşünün...motor durup tekrar eski haline geliyor...yaşayan varmı...detaylı anlattım ...
    desene mete abi bobin elektrigi kesiyo diye sinoptan selamlar bu arada
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

topicte 2009 model cbf e sahip olan tek sizsiniz galiba..
    güle güle kullanın..
    resimlerini eklerseniz daha şekil olur
    Benim CBF'imde 2009 model

3000 bakımı geliyor benimde. Haftaya götüreceğim . Zincirin biraz bol geldiğini düşünüyorum. Ayrıca debriyaj çok ileride kavrıyor. Onuda daha geride kavrayacak şekilde ayarlatacağım.

Yaz geldiği için 15-50 yağ koymayı düşünüyorum.

Onun dışında bir problemim yok Allah'a şükür. Çok memnunum .

@Metehan Abi;

Debriyaj balatan ne alemde senin Baktır bence bir. Bendede benzer bir sallanma söz konusu. Balatadan Şüpheleniyorum ben.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

Motosikleti
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    desene mete abi bobin elektrigi kesiyo diye sinoptan selamlar bu arada
    kanka öylemi diyosun...peki abi bunu bir yapıp neden başka sefer yapmıyor...neden o devirde o hızda yapıyor...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    2000 ford
    kanka öylemi diyosun...peki abi bunu bir yapıp neden başka sefer yapmıyor...neden o devirde o hızda yapıyor...
    bundan emin degilim bende ybrde buna benzer bi sorun yasammiştim ama bu sorunun 5. viteste motor 40-50 km yol gittikten sonra oluyordu yani makina tam anlamiyla isindigi anda bobin 1 sn ligne bujiye leketrik göndermeyi kesiyo ve sonra tekrar devam ediyo ben bunu çözebilmek için bujiden başladim degiştirmeye pipo ve en son indiksiyon bobinine geldim sorun bobindeymiş bobini degiştirdim sorun düzeldi egerki bobinden de olmasaydi geri tek beyin kaliyordu eger imkanin varsa bi bobinle degiştirip bakin bobinden diye tahmin ediyrum ama bakmadan bilinmesz tabi

Motosikleti
    ok kanka sağolasın hemen deniyorum...

Motosikleti
    2000 ford
    ok kanka sağolasın hemen deniyorum...
    hazirdamiydi öyle indiksiyon bobini

Motosikleti
    servisim sağolsun kanka ben ne uğraşıcam

Motosikleti
    2000 ford
    servisim sağolsun kanka ben ne uğraşıcam
    pahalidir emme dikkat t ybrninki orjinali 100 lira idi işçilik hariç senin altindaki honda bellimi olur 600RR bob,iniyle ayndiir belkiben yan sanayisini taiwan mali 6 liraya almiştim10 bin kmdir de kullaniyorum sorun yok

Motosikleti
    transalp yavrusu
    abi o sarsıntı karbüratör ayarınadan da olabilir ustasına göster bence.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pahalidir emme dikkat t ybrninki orjinali 100 lira idi işçilik hariç senin altindaki honda bellimi olur 600RR bob,iniyle ayndiir belkiben yan sanayisini taiwan mali 6 liraya almiştim10 bin kmdir de kullaniyorum sorun yok

ulan kekoro benim bobinim 9 tl...buji piposuda 3 tl...Allahın Yamayırcısı...kazık yemişin sen...

Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi o sarsıntı karbüratör ayarınadan da olabilir ustasına göster bence.
    kanka bu ikisinden biri...beyin olacağını sanmıyorum...karbüratörde 4000 de bir açılır yıkanır örnekte olduğu gibi...

1200 km önce karbüratörü temizlettim...

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayın bakayım..Açılın biraz şöyle..Heeeeh!! Sıfır cbf'mi kaptım aranıza geldim sonunda.

Oh bee aylardır okuyup durduğum adamların arasındayım. Herkese selam.

Evren ben, 82 doğumlu bir inşaat mühendisiyim. Alın size benden hıphızlı bir tanışma kaynaşma hareketi.
    Hoşgeldin....Soyle buyur abi...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    Sağolun dostlar. Motoruma bineceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum..Bu haftasonu olabilir mesela.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoşgelmişsin Kazasız belasız kullanman dileğiyle

Arkadaşlar bugün kısa farım bozuldu Ampul gitmiş Varmı başına gelen ampul fiyatları nedir Birde beyaz renk ampul kullanan varmı aranızda değiştirmişken beyaz renk taksam mı acaba diyorum
    hoşgeldiniz..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:26 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:58 PM ----------

metehanın durumu gibi bir durumu bende hissediyorum sanki devir düşüp artıo gibi yapıo. geçen serviste baktılar felan debriyajada özellikle baktırdım hatta çok yukarda kavramasına bile ayar yapmadı sadece yağladı .. bobinden sorun olsa patlatmazmı egsozu? beyin ve bobinde sorun olunca patlatır gibi gelio bana...
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    elbet birgün cbr600rr ama önce cbf 150 xD
    çok hoşuma gitti paylaşmak istedim. yeni topic açyamada kıyamadım sanki race kullanıo adam:D

ben izleyemdm:D belki pcdendir sorun linkide ekledm

http://www.youtube.com/watch?v=YWF9UtrSVjM ben izleyemdm:D belki pcdendir sorun linkide ekledm
    at avrat silah
    motor sefgili telefon :bounce:

Motosikleti
    transalp yavrusu
    metehan abi 3. viteste sarsıntı olayını çözdüğün zaman buraya yazıp bizi de bilgilendirirsen sorunla ilgili belki yarın öbür gün başımıza gelirse tecrübe kazanmış oluruz.
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Team 106 GTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150-Siyah
    Arkadaşlar dün depoyu doldurdum 30 tl aldı 252 km yol yapmıştım.Yani km de 0,12 tl yakmış Bana fazla geldi ama motor daha 400 km de.Sizce normalmi arkadaşlar bu kadar yakması.Sizin cbf'ler ne kadar yakıyor?

Ayrıca daha önce bahsettiğim ön disk'teki ses ve titreşim sorunu devam ediyor.Ön freni biraz fazla sıktığımda bir tıkırtı sesi ve biraz sarsıntı hissediliyor.Sizce neden olabilir?

Cevapları bekliyorum

HTBAYDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yerleşik hayata geçince yeniden olacak...
    Alıntı Team 106 GTI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar dün depoyu doldurdum 30 tl aldı 252 km yol yapmıştım.Yani km de 0,12 tl yakmış Bana fazla geldi ama motor daha 400 km de.Sizce normalmi arkadaşlar bu kadar yakması.Sizin cbf'ler ne kadar yakıyor?

Ayrıca daha önce bahsettiğim ön disk'teki ses ve titreşim sorunu devam ediyor.Ön freni biraz fazla sıktığımda bir tıkırtı sesi ve biraz sarsıntı hissediliyor.Sizce neden olabilir?

Cevapları bekliyorum
    pazar günü 250 km yaptım 8,7 kuruş/km yapmış. üstelik benzin zammından sonra. makinem 1200 km.de 2007 model. "Honda CBF 150 yi bizzat kendim denedim.. [test]" başlığına yazdım.

senin makina daha yeni , yakıtı zamanla azalacaktır.
    "in the land of the blind, one eyed is the king..."

Team 106 GTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150-Siyah
    Alıntı HTBAYDAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pazar günü 250 km yaptım 8,7 kuruş/km yapmış. üstelik benzin zammından sonra. makinem 1200 km.de 2007 model. "Honda CBF 150 yi bizzat kendim denedim.. [test]" başlığına yazdım.

senin makina daha yeni , yakıtı zamanla azalacaktır.

Bakalım inşallah dediğin gibi zamanla tüketim daha azalır.

Motosikleti
    potansiyel r1 :(
    cbf iyi güzelde şu elektriği düzgün bi şey yapsalar dı keşke arkadaşlardan duydum sistemi ybr ye benzetenler falan varmış rolantide far yanmaz 2 hafta çalıştırmasan akü boşalır arkadaşlar buna bi çözüm bulabilirmiyiz lutfen yardım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler