Bugün Çanakkale de ki Honda bayisinde test motoru olarak bulundurulan cbf150 yi yaklaşık 10 km kullanarak kendimce test ettim....izlenimlerim....
*Motor beklediğimden büyük idi(eski bir ybr kullanıcısı olarak)...Aynı hissi koltuğa oturduğunuz da da fark edebiliyorsunuz.İki kişi rahatlıkla yolculuk yapabilir...
*Malzeme kalitesi çok iyi diyemeyeceğim,bence ybr biraz daha üstün bu durumda...Özellikle göstergeleri bence ikinci sınıf olmuş ve hız ibresi hareket halinde iken titreme yapıyor!!!!
*Lastikler duro,bilen bilir çok da iyi sayılmaz,ben açıkcası pirelli bekliyordum!!!
*Kafa granaj plastiği çin malı motorların yapı maddesini andırıyor,ve grenajın iç üst tarafın dan yol ve ön çamurluk gözüküyor,orası kapatılabilirdi!!!
*Eksozun susturucu bölümü uzun kısa tutularak biraz daha hoş bir hava verilebilirdi,bence çok da iyi durmamış...
*Görünüş olarak yukarıdaki göze batanlar haricinde geri kalan kısmı oldukça başarılı,mesela arka stoplar la ön sinyallaerin yerini ve dizynını çok beğendim....
*Sele çok başarılı,kasayı iyi kavrıyor
*Motor rolantide çok sessiz çalışıyor,gürültüü ortamda çalıştığı farkedilmez,cikle yeri iyi seçilmiş....
*Gaz tepkisi iyi çabuk devirleniyor....
*Titreşim gerçekden çok az,yok da varsayabiliriz...
*1.vites çok kısa,yüksek deviri sevmiyor!!!
*Genel olraka düşük devir tepkisi canlı,ancak sportif kulllanım için sanki fazla da yatkın değil,mesela ybr çabuk devirlenir ve devir aralığı uzundur,ancak cbf deviri çabuk bitiryor,yani yüksek devir istemiyor makine...Zaten teknik verilerinden de bu sonuç çıkıyor!!!
*Motorun yol tutuşu mükemmel,bulunduğum yerde çok rüzgar olmasına rağmen çizgisini hiç kaybetmedi,aynı yerde ybr olsa idi rüzgar kesin sağa sola yatırıdı motoru!!!
*Frenler başarılı....
*Motor 14 km de idi,fazla basmadım ama o kadar rüzgara karşı 100 yapmayı başardı,trafik fazla ve yol fazla iyi olmadığı için daha fazla zorlamadım ama rüzgarsız ve güzel bir yolde açılmış bir cbf 120 civarı yapar gibi geliyor
*Viraj dengesi çok iyi,çok rahat kontrol ediliyor...
*Yanlız iki kere vites atması ile karşılaştım,2. vites de vites iki kere boşa kaçtı!!! 15 bin km ybr kullandım bir kere bile bu sorunu yaşamamıştım!!!
*Genel olarak iyi sayılır ama daha da iyi olabilirdi!!!