Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    OzCaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Eğer kurye motoru 66.000 gittiyse benimki 100.000 rahat gider

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet anlaşılan o
    [B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]

csem66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150
    Kardeşlerim bende bir şey sormak istiyorum izninizle.mayıs 2008 yılında sıfır CBF150 satın aldım. Acemi olduğum için motoru sadece yaz döneminde kullandım ve tüm kış boyunca motoru yatırdım. Bir iki aydan beri zaman zaman çalıştırıp kısa mesafede olsa geziyorum. Tekrar havalar güzel geçmeye başladığı için artık sürekli binmeye başlayacağım. Motorun ilk servis bakımını kış girmeden yaptırmıştım. şu anda 2200 km de benim öğrenmek istediğim bu kadar uzun süre yatan bir motoru artık hergün AVCILAR-EYÜP arası sürekli kullanacağım için ekstra bir bakım veya değiştitmemi önerdiğniz bir şey olursa tavsiyelerinizibekliyorum. Bilmiyorum yağ veya buji vb. değiştirmeye gerek varmı. Sıkıntı olurmu servis zamanına kadar böyle kullansam olurmu? Metehan kardeşim özellikle senden tavsiye bekliyorum

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ohhooo ya garantiyi kullanannız varmı çok önemlimi acaba ya ben nefret ediyorum o lambaların gaz verince yanmasından ama alışırım heralde ya olsun cbf aşkı bi başka seviyorum bu motoru ;) baksanıza şu resime ya bittim walla bu siteden bi abinin motoru bu ama tanımıyorum

bununda göstergesini çok beğendim yapmak zormu acaba yada benim aklıma gelen ilk şey motographics ten tam o çerçeveye göre bi alevli sticker oldu ama bakalım bi alalım da hayırlısıyla;)

bu gösterge benim bayagı hoşuma gitti.
    güzel gözüküyor.
    nasıl yapılacagı hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa şimdiden memnun olurum..
    [B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı csem66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşlerim bende bir şey sormak istiyorum izninizle.mayıs 2008 yılında sıfır CBF150 satın aldım. Acemi olduğum için motoru sadece yaz döneminde kullandım ve tüm kış boyunca motoru yatırdım. Bir iki aydan beri zaman zaman çalıştırıp kısa mesafede olsa geziyorum. Tekrar havalar güzel geçmeye başladığı için artık sürekli binmeye başlayacağım. Motorun ilk servis bakımını kış girmeden yaptırmıştım. şu anda 2200 km de benim öğrenmek istediğim bu kadar uzun süre yatan bir motoru artık hergün AVCILAR-EYÜP arası sürekli kullanacağım için ekstra bir bakım veya değiştitmemi önerdiğniz bir şey olursa tavsiyelerinizibekliyorum. Bilmiyorum yağ veya buji vb. değiştirmeye gerek varmı. Sıkıntı olurmu servis zamanına kadar böyle kullansam olurmu? Metehan kardeşim özellikle senden tavsiye bekliyorum
    Yağını mutlaka değiştir. Onca zaman karterde duran yağ kullnılmasa dahi özelliğini yitirmiştir. Akü bitik olabilir. Marş basmazsa şarj ettirmen gerekebilir. Depoda benzin varmıydı bilmiyorum bırakmadan önce. Benzin bile çok uzun zaman beklettiysen yanma parformansını yitirmiş olabilir. Ama motoru son kullnımında benzin deponu tamemen boşaltık motor stop edenekadar karbratördeki benzinide bitirdiysen,deponun içine de bir miktar anti pas sıkmak gibi bi önlem aldıysan taze benzini koyduğunda sorun kalmaz. Ama yağını mutlak değiştir. Bunu forumda çok yerde okudum. Zincir bakımını yap. üzerindeki yağ işlevini mutlaka yitirmiştir. Benim deneyimlerim bu kadar daha fazla ve farklı görüşler de mutlaka gelecektir.

Motosikleti
    HONDA CBF150
    Önerilerin için teşekkürler kardeşim. Motoru dolu depo ile bıraktım ve onu sonuna kadar kullanarak tekrar fulledim. Zincirleri yağladım ancak yağı değiştirmedim ayrıca bujiyi değititmeye gerek varmı. uzun süre kullanılmadığı için üzerinde tortu falan oluşurmu.

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    merhabalar.
    bugünden itibaren 2007 honda cbf 150 kullanıcısıyım...
    yakında yeni açacagım topige resimleri ekler ayrıntılara yer veririm..
    herkese kazasız belasız keyifli sürüşler...

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    hadi hayırlı olsun eray okulda gezeriz
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi hayırlı olsun eray okulda gezeriz
    inşallah inşallah
    okul sınırları beni kesmez ama neyse
    darısı senin başına

Motosikleti
    HONDA CBF150
    Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kazasız belasız güzel günlerde gönlünce kullanmayı nasip etsin.

Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inşallah inşallah
    okul sınırları beni kesmez ama neyse
    darısı senin başına
    eyw eraycım

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kazasız belasız güzel günlerde gönlünce kullanmayı nasip etsin.
    çok teşekkür ederim.
    size avcılarda oturuyorsunuz anlaşılan

Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    eray motorun resimlerini atsana kardeşim bi görelim

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    fazla mesaj atmışım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    şimdilik bi tane resimle idare edin
    2 gün sonra yeni topic açıp bol bol resim ekleyecegim

Motosikleti
    heh bak renk geldi...herkes bişeyler yazarsa insanın yazsı geliyor inanın...heo kendi mesajımı görünce bende uyuz oluyorum...amac paylaşımsa herkes katılmalı....ben yazayım birileri okusun olmaz...

Alıntı G.BEREKET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi bende hep aktifim hep birşeyler yazıyorum boşta olsa bir gün göreceksiniz alıcam cbf 150'imi çekicem altıma çatlatıcam sizi. Bu konuyuda kitlettiricem kökünden ben problem yaşamazsam kise yaşamaz.
    inşallah kardeşim...

Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gene ben yazayım bali bişeyler, millette dicekki gene bozmuş motoru alakası bile yok aklıma takılan şeyleri yazıyorum dökün bakalım bildiklerinizi. cbf 150 lerin genelinde ısındıktan sonra şıkır şıkır bi ses seliyo açıklayın bakalım nedir? arkadaşlara sordum ustasına sordum o normal çalışma sesidir diyolar ama ben alışık olmadığımdan sanki bana sübap sesi gibi geldi yazın bildiklerinizi de görelim, bu arada metehan abiyi de kızdırmayalım zaten abimiz trakyaya küsmüm bi daha gelmem diyo yanlışmı yaptık abimize bişeyde söylemiyo
    valla dostum inan o şıkırtı adamı paranoyak yapar...kimi zincirden der...kimi sübaptan der...motosikletin düşük hacmi ve sessiz yapısı yüzünden yüksek devirlerde bunu duymak mümkün olmasada düşük hızlarda mümkündür...

bunun tek nedeni SÜBAP lardır derim...CBF 150 lerde her ana bakımda 4000 bir sübap ayarı yapılır...yapılmasını ustanızdan isteyiniz...normalde büyük makinalarda bu tarz senkronize ayarlar uzun vadede yapılır ve bu şekilde bilinir tarafımızdan...ama düşük cc makinalarımızı fazla sıkıştırdığımız için sert kullandığımız için bu sentil ayarına ihtiyac duyarız...eğe motorunuzu çok sıkıştırmıyorsanız sürekli 100 le sabit veya dip gaz kullanmıyorsanız sorun yok...ama sıkıştırılan motor sübap ayarı ister benzin tüketimi içinde önemli bir detay diyorum...

ah sizin bir cbf 250 niz olsaydı ve şıkırtı geliyo deseydiniz...kesinlikle ZİNCİR derdim...CBF 250 zincirleri maşallah öyle bir ses yapıyorki...CATERPILLAR DOZER lerin paletleri gibi mübarek...ben bi arkadaşın twısterından biliyorum gezilerde aboo o nası şıkırtı öyle..

son olarak...kedirdirr kediii...yani sübaptırr sübapp..

Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta 110.00 de motor sıfırlayan kurye gördüm servisimde...80.000 de debriyaj balatsı değiştiren arkadaşım var...kullanımla alakalı...

usta gelelim senin olaya...

öncelikle bakım çizelgenizi biliyormusunuz...kitapçıkta 1000/4000/8000/12000 şelinde standart bir bakıma çağrı bölümü vardır...diüğer tüm makinalarda bu şekildedir...ama Honda bu yağ yakma sorunu yüzünden 2007 nin Mart ayı itibariyle bu bakım tablosnu değiştirdi...servise o kadar yağsızlıkyan yanmaya ramak kalan motor geldiki o dönem mecburen Honda Tr servislere talimat vererek yeniden bakım kmlerini yapılandırdı...

bakım km leri şu şekilde oldu...

1.000...İlk Bakım sadece Yağ değişim...zincir gerilmesi vs...küçk detaylar

2500...2.Yağ değişim...yağ yakmaya önlem olarak eşşeği sağlam kazığa bağlama bakımı...

4.000...Ana Bakım...Yağ değişim...Hava Filtresi Buji Değişimi...

6.000...yağ yakmaya önlem olarak eşşeği sağlam kazığa bağlama bakımı...

8.000...Ana Bakım...Yağ değişim...Hava Filtresi Buji Değişimi...

şeklinde yani araya bir yağ değişimi sokmak zorunda kaldılar...bu önlem sayesinde çoğu cbfler yağ yakıp garantiden FABRİKA nın başını ağrıtmaktan kurtardı...

şunu unutmayın...SERVİS GARANTİDEN BİŞEY DEĞİŞTİRİYORSA BUNUN İŞÇİLİĞİNİ PARÇASINI ZART ZURTUNU HEPSİNİ FABRİKADAN ÇATIR ÇATIR ALIR...YANİ GARANTİDEN BİŞEY DEĞİŞİYORSA SERVİSİN MUTLAK MENFAATİ VARDIR UNUTMAYIN...

csem66 hoca...sen 2200 de bir kullanıcı ve motoru kış sezonu yatan biri olarak bence ilk işi yağ değişimi yaptırman...

BU ARADA UNUTMADAN YAĞ DEĞİŞİMLERİNDE YAĞINIZIN KAÇ GR EKSİLME YAPTIĞINI ÖĞRENİN...yani sizin motordaki yağı alırken boş bir kaba koysun diğer atıklara değil...üşenmesinler...benim motor 20.000 den sonra huy değiştirdi...150-200 gr eksiltmeye başladı...bu durum normal değil...YBR 125 lerde 50 gramı geçmez inanın...bunu baz alın...bu motoru 4000 de bir bakıma götürürseni zve birde yaz mevsimi ise tabiri caizse her an makinayı elimize alabiliriz...yazın bu yağ şinanılmaz derecede buharlaşıyor...

merhabalar.
    bugünden itibaren 2007 honda cbf 150 kullanıcısıyım...
    yakında yeni açacagım topige resimleri ekler ayrıntılara yer veririm..
    herkese kazasız belasız keyifli sürüşler...

ooo hayrlı olsun paşam...yakışır sana...ula bir şasi nosu atmadın...hemen şimd atsana adamım servisi kapamadan bi baktırayım burdan...537 335 22 33...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    degerli metehan abicim ilgin için çok teşekkür ederim.
    şase numarasını alamadım.
    motorun temizligine güvenim sonsuz ve içim rahat..
    güzel bir alış veriş oldu...
    Allah herkesin gönlüne göre versin

Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    şimdilik bi tane resimle idare edin
    2 gün sonra yeni topic açıp bol bol resim ekleyecegim

hadi hayırlı olsun bakalım kazasız belasız

Motosikleti
    degerli metehan abicim ilgin için çok teşekkür ederim.
    şase numarasını alamadım.
    motorun temizligine güvenim sonsuz ve içim rahat..
    güzel bir alış veriş oldu...
    Allah herkesin gönlüne göre versin
    şase nosunu nası alamadınn kankayiiiii...motoru henüz almadınmı ruhsat elinde dğeilmi...ruhsat elindeyse şas orda yazar...şasi noyu görmeden servise baktırmadan para vermedin inşallah...kaç km de...löynnn getirme beni oraya...inmidir cinmidir kimdir aldığın kişi...

Motosikleti
    HONDA CBF150
    Mete-han ilk 1000km de servis bakım ve yağ değişimini yaptırmıştım. dediğim gibi şuanda 2200 lerde kış boyu yattığı için yağı değiştirmem gerekli doğrumu anladım kardeşim.ayrıca buji için tavsiyen varmı dağiştirmeme gerek varmı ilgin için teşekkürler

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)

Bu Konudaki Etiketler