Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu Castrol Power 1 konusunda bilgisi olan yokmu Sentetik bir yağ dimi bu bizim motorlara uygun yani
    Yağ (tam sentetik) ise bence almak konusunda hiç tereddüt etme. Bundan bende emin değilim.

Ark..lar hafta sonu bi gezimiz oldu, buyrun fotolar;

http://www.motosiklet.net/forum/gezi...uk-gezisi.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şeritlerin motoru göstermesi için jantları dudakları hariç mat siyaha boyamanı tavsiye ederim..

Haklısınız. O zaman biraz daha bekleyeceğiz. Boyatma konusunda araştırma yapmaya başlayayım en iyisi.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    Arkadaşlar Merhaba,

Cuma günü ilk motorum olan CBF150 aracımı aldım
    Daha kullanmadım, Aksaray da olduğumdan Perşembe gelecek....

Aslında gv250 alacaktım ama bir sürü aksilikler sonucunda sıfır almaya karar verdim ve kararım Honda oldu, pişman olmayacağımı düşünüyorum, motoru çok beğendim ve hakkında sadece iyi şeyler okudum.

Hadi bakalım hayırlısı....
    Herkese selamlar

(bu arada ilk sorum: kuzenimle birlikte aldık, onunkini de hemen teslim ettiler, kullandık ve dizliklerin depo yanlarını cizdiğini gördük, buna nasıl bir önlem alınabilir?)

absolit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM... Ben de 1 ay sonra alacağım... Ne kadar aldın acaba? sitede 3.950 yazıyor ama?
    __To Be Or NoT tO be__

Motosikleti
    V-strom DL 650
    Alıntı AlperAy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,

Cuma günü ilk motorum olan CBF150 aracımı aldım
    Daha kullanmadım, Aksaray da olduğumdan Perşembe gelecek....

Aslında gv250 alacaktım ama bir sürü aksilikler sonucunda sıfır almaya karar verdim ve kararım Honda oldu, pişman olmayacağımı düşünüyorum, motoru çok beğendim ve hakkında sadece iyi şeyler okudum.

Hadi bakalım hayırlısı....
    Herkese selamlar

(bu arada ilk sorum: kuzenimle birlikte aldık, onunkini de hemen teslim ettiler, kullandık ve dizliklerin depo yanlarını cizdiğini gördük, buna nasıl bir önlem alınabilir?)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.. Bende 1 ay önce aldım moturumu ve benimde dizliklerim deponun yanlarını çizdi.. Servise uğradığımda sordum buna ne yapılabilir diye, baktılar bir şey yapılamaz buna komple boyanması lazım ama artmaması için depo kılıfı tavsiye ederiz dediler.. 40 tl idi 1 hafta önce.. Ben depo kılıfını sevmiyorum zaten çiziklerde ufak kılcal çizikler şeklinde.. Nazar boncuğu olarak kalsın

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    Alıntı absolit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM... Ben de 1 ay sonra alacağım... Ne kadar aldın acaba? sitede 3.950 yazıyor ama?
    Merhaba,

motoru Şirinevler Otosever den aldım, bu işi bilen ve gerçekten "esnaf" insanlar, öyle her gelene pahalı motor satayım derdinde değiller.
    Ben ordan Hüseyin Bey ve Güven Bey ile görüştüm:

Anahtar teslimi 3.750TL.
    Ben ruhsatı başka ilde çıkaracağım için bu masraflar düşüldü, 3.550TL ye aldım.
    Dediğim gibi tavsiye ederim, satıcıların "adam gibi adam" olması çok önemli, güven, güven, güven...

Alıntı efey99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.. Bende 1 ay önce aldım moturumu ve benimde dizliklerim deponun yanlarını çizdi.. Servise uğradığımda sordum buna ne yapılabilir diye, baktılar bir şey yapılamaz buna komple boyanması lazım ama artmaması için depo kılıfı tavsiye ederiz dediler.. 40 tl idi 1 hafta önce.. Ben depo kılıfını sevmiyorum zaten çiziklerde ufak kılcal çizikler şeklinde.. Nazar boncuğu olarak kalsın
    nazar boncuğu olsun tabii

ben yine de depo çizilmeden önlem almak istiyorum, depo kılıfı dediğin deri olanlardan değil mi?
    Ben de deri olanını sevmedim, araçlara uygulanan kaput filmi benzeri birşey olmazmı? Bu tip bir uygulama gören oldumu?

Aklıma başka birşey daha geldi;

Rodaj, bu hacimde motorlar için de gereklimidir?
    Gerekli ise nasıl yapılmasını tavsiye edersiniz?
    Devir saati olmadığı için devirden çok hız ile sınırlandıracağız herhalde, tabii deviri çok arttırmadan...

Bu arada söylemem lazım, daha önce vitesli motor kullanmamıştım, o nedenle biraz endişeliydim ama CBF150 gerçekten kullanımı çok kolay olan bir motor, biner binmez kullanmaya başladım, tabi burada 18 yıllık yoğun araç kullanımı ve bisiklet tecrübesi de etkili olmuştur herhalde.

Motosikleti
    KMT Duke 250
    Rodaj'da motoru fazla zorlamamaya bak. Ani duruş ve kalkışlardan kaçın, sabahları ilk çalıştırmada motor ısınmadan yola çıkma.

Devir konusuna takılma fazla. Yüksek vites kullan olsun bitsin. Birde vites değişimlerini sık sık yap. 5. viteste belli bir hızda uzun süre gitme.

----------------------------------------------------------------------

Çizilme konusundada şeffaf film kaplanabilir depoya. Ama tank pad'lerin depo yanları için olanlarıda var. Onlardanda kullanabilirsiniz.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    öncelikle merhaba foruma yeni katıldım adım hasan izmirden 28 yaşındayım. bende aylardır arastırdım tam paramı ayarladım ki ötv indiri bitti. aslında bitmedi de yükselişin bir kazığı diyebilirz. 3600 ytl dediği cbf şimdi 3900 bende temi siyah ikinci el 2007 model buldum ama fiyatı çok da makul değil 2850 lira. noter masrafı felan derken sanırım noterde 200 gider sigorta ve trafikle 3200 ü bulacak. aşağı yukarı 2 yaşa 1000 lira aşağı fiyata gelmiş olacak. iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama artık çinli scoter kullanmaktan sıkıldım onu biliyorum. 2006 yılından beri motorsiklet sürüyorum. vitesli ilk motorum. daha öncee çok olmamasına rağmen sürmüşlüğüm vardır. daha düşmenin tadını bilmiyorum genel olarak dikkatliyimdir. koruma ekipmanlarım var ve tabikide ehliyetimde. diğer arkadaşların hoş geldin seslerini duyar gibiyim. hoş bulduk arkadaşlar.

eklemeyi unutmuşum:
    motoru bugun teslim alacaktım ama satan arkadaş iş yerinden izin alıp temiz kağıdını alamadı. dolayısyla satış ve devir işlemleri yarına kaldı. yani eve yine bizim emektar scoter ile ....

Alıntı muratcan7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devirli kullanım da yağ eksiltme oluyor genelde. CBF 'lerde kronik zaten.

Benim cbf de yağ yakıyor. Dert edilecek birşey değil, sürekli yağını kontrol edip tamamlayacaksınız bu kadar basit.
    cbf de daha ne olur bilmiyorum ama scoter de de hatta arabada da aşırı sıkıştırmada motorun ısınmasından yağ incelir ve yanar. kaldı ki hava soğutmalı bir motor cbf daha fazla ısınıcak. yağı eksiltmesi veya ısıtıp inceltip yakması gayet normal.
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    merhaba arkadaşlar ben de taze cbf 150cilerdenim.. adım burak, eskişehirdenim, 29.motorumu yeni aldım, 0 km. motor almam zamdan öncesine denk geldi, bu yüzden şanslıyım..

kaptanh arkadaşım merhaba, ben de senin izlediğin yollardan geçtim fakat sana tavsiyem; emin ol 2. el istediğin motor noter masrafıyla falan senin hesaplamandan en az 200 lira fazlaya mal olacak... ben senin yerinde olsam 0 motordan şaşmam... ama tabi gelen zamda can sıkıcı bu konuda... yamaha ybr düşünebilirsin. üç aşağı beş yukarı benzer motorlar ve 0 fiyatı 3590 bu fiyata pazarlık edersen daha hesaplıya alırsın. alıcağın motor 2. el. motora zaten 2 yılda daha çok para bayılabilirsin ki, nasıl kullanıldığını bilmediğin bir motor alacaksın... ben 2. el araba aldım bir ton masraf, akıllandım motoru alırken 3-5 aramadım 0 motor aldım.. ayrıca ötv indirimi 2 ay sonra bitecek ve motor (ybr)olacak 4000 tl. otomatik man aldığın motor hiç değer kaybetmemiş olacak. 2 ay sonra aldığın fiyata satma imkanın olur... vs... gerçi çok akıl vermek gibi olmasın ama bence bir düşün derim...

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Mete_han

Müdür bu liberty200 hakkında ne diyorsun?

Alsammı almasammı kararsızım. Servis ve yedek parça durumu canımı sıkıyor. Yakıtı nasıl?

Bu arada ben motoru sattım.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı brkcrdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ben de taze cbf 150cilerdenim.. adım burak, eskişehirdenim, 29.motorumu yeni aldım, 0 km. motor almam zamdan öncesine denk geldi, bu yüzden şanslıyım..

kaptanh arkadaşım merhaba, ben de senin izlediğin yollardan geçtim fakat sana tavsiyem; emin ol 2. el istediğin motor noter masrafıyla falan senin hesaplamandan en az 200 lira fazlaya mal olacak... ben senin yerinde olsam 0 motordan şaşmam... ama tabi gelen zamda can sıkıcı bu konuda... yamaha ybr düşünebilirsin. üç aşağı beş yukarı benzer motorlar ve 0 fiyatı 3590 bu fiyata pazarlık edersen daha hesaplıya alırsın. alıcağın motor 2. el. motora zaten 2 yılda daha çok para bayılabilirsin ki, nasıl kullanıldığını bilmediğin bir motor alacaksın... ben 2. el araba aldım bir ton masraf, akıllandım motoru alırken 3-5 aramadım 0 motor aldım.. ayrıca ötv indirimi 2 ay sonra bitecek ve motor (ybr)olacak 4000 tl. otomatik man aldığın motor hiç değer kaybetmemiş olacak. 2 ay sonra aldığın fiyata satma imkanın olur... vs... gerçi çok akıl vermek gibi olmasın ama bence bir düşün derim...
    nden 200 lira daha fazlaya mal olacak onu anlamadım . walla izmirde yükseliş motora ötv indiriminden sonra zam yaptı motor eski fiyatına geldi . burda ybr 3500 ytl hem aksan da hemde göçmen de (iki bayi) honda dan başka marka şimdilik düşünmüyorum. şuan da sıfırı 3900ytl. sıfır alıon ya 35 lira sigorta zaten trafik de ruhsat yaprağı 40 lira 3 yaprak 120 dosyası pulu zarfı 15 de o desen 150+35 sigorta +35 de vergi desen sıfır aldın ya 2009 ilk pul u var?220 ytl al sana 4100 ytl.
    benim aldıgım motor 2700+200 noter 35 trafik sigorta 40 ytl de 1 sayfa trafikte ruhsat gideri 2975 toplam hadi 25 de ona buna gitsin 3000.
    1100 lira fark motoru sıfırının %33(yaklaşık ucuzu eder.)+ üzerinde ki koruma +demiri yan sehpa+ disk kilidi+çadır branda+ castrol zincir yağı bunlarda hediyeleri ha unutmadan shad canta da var

kusura bakma bri noktada ende haklısın sıfır her zaman ii dir ii dir de 4000 lira da da 1000 lira fark da çok azımsanacak bir rakam değildir.arabadan bahsediorsun 40 bin lira da 10 bin lira az para mı araya klimalı 1.6 lpg li 2000 model palio demek. 1000 lira temiz çinli bir scoter demek. kaldı ki 2006 da aldıgım scoter imi elimden çıkarmamak çarşı pazara eşek gibi sürmek demek
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    KMT Duke 250
    Alıntı Mikuni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete_han

Müdür bu liberty200 hakkında ne diyorsun?

Alsammı almasammı kararsızım. Servis ve yedek parça durumu canımı sıkıyor. Yakıtı nasıl?
    .....
    @Mikuni;

Burası CBF 150 bilgi paylaşım topiğidir. Başka marka/model motosiklet ile ilgili sorularıınızı lütfen ilgili topikte yapınız.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...cil-bilgi.html

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    ekipmanları falan iimiş, motor da temiz ise sorun yok ozaman. aradaki fiyat farkı da 4000 liralık bir makine için iyi para gerçekten. bir de tabi cbf 150'nin havası var güle güle kullan makinayı inşallah kazasız belasız...

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    http://www.sahibinden.com/!!!!!terte...XQQdisplayitem

üzerindeki aksesuarları sattık,
    ve şu an fabrika çıkışlı cbf 150 yi 2750 den satıyoruz,
    eger alıcı varsa biraz daha fiyat kırıp verebiliriz.
    cbf 250 alındıgından satıyoruz cbf 150 yi, motosikletin granjında ve motor kısmında hiçbir sorun yoktur,
    motosiklet bakırköyde görmek isteyenler gelip görebilir.
    motor şu an kullanılmıyor magazada duruyor.
    98 Beygir.....

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    selam cbf 150 ciler, uzun zamandır girmemişim bu topiğe, eskiden çok yazardık buraya, özlemişim bi mesajım daha olsun burda

geçen sene 21 binde satmıştım cbf 150 mi ama hala unutamadım onu, çok güzel makinanız var kıymetini bilin

kazasız belasız sürüşler herkese
    Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.

Team 106 GTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150-Siyah
    Arkadaşlar merhaba;
    Daha önce mondial 151 rs ve popcorn 90 kullandım ve scooter dan vitesliye geçiş için dün CBF 150 mi sıfır olarak Anes Motor dan teslim aldım.Akşam biraz uğraştan sonra vitesli kullanmayı ve debriyaj olayını başlangıç olarak kavradım.Birkaç tur attıktan sonra depoyu doldurmak için benzinciye gittim.Tam ilk depoyu doldurmanın keyfini sürecekken bi baktım deponun alt tarafından zincir kısmının üstüne doğru benzin şakır şakır akmaya başladı Olayın şoku içersinde ne yapacağımı şaşırdım.Saolsun anes motordan murat bey'in cep telefonu vardı bende ve gece vakti ona ulaştım.Muslukla falan oyna dedi,oynadım fakat sonuç değişmedi.Aldığım benzinin 5 lt. gibi bir kısmını geri çekmeyi başardık.Kalan kısmı ise çoktan benzincinin ortasına akmıştı.Orda benzin alan insanlarda sıfır motor olupta böyle sorun çıkardığını görünce çok şaşırdı.Tabi ben sinirlenmiş ve ne yapacağını bilmez bir durumda sağa sola tanıdıklara ne yapacağımı sormak için telefon açıyorum.Neyse en son tekrar anes motorla görüştüm bugün yaklaşık 1 saat önce araç gönderip motoru aldılar.Serviste onarım yapıldıktan sonra tekrar gönderecekler.Tabii insan sıfır motorda böyle birşey yaşayınca ister istemez soğuyor.Size sormak istediğim böyle bir sorunla daha önce karşılaşan, gören kimse varmı? Yoksa benim şansım ve motoru çok isteyişim yüzünden böyle bir aksilik mi oldu? Ve bu sorun için motorun bire bir değişimi gibi bir konu söz konusu olabilirmi, yada onarım yapıldıktan sonra sorunsuz kullanabilirmiyim?

Arkadaşlar uzun yazdım ama ,çok isteyerek ve sorun yaşamamak için sıfır motor alıpta böyle bir sorun yaşamak gerçkten insanı uyuz eden bi durum.İçimi dökmek istedim.Teşekkürler,

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı Team 106 GTI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba;
    Daha önce mondial 151 rs ve popcorn 90 kullandım ve scooter dan vitesliye geçiş için dün CBF 150 mi sıfır olarak Anes Motor dan teslim aldım.Akşam biraz uğraştan sonra vitesli kullanmayı ve debriyaj olayını başlangıç olarak kavradım.Birkaç tur attıktan sonra depoyu doldurmak için benzinciye gittim.Tam ilk depoyu doldurmanın keyfini sürecekken bi baktım deponun alt tarafından zincir kısmının üstüne doğru benzin şakır şakır akmaya başladı Olayın şoku içersinde ne yapacağımı şaşırdım.Saolsun anes motordan murat bey'in cep telefonu vardı bende ve gece vakti ona ulaştım.Muslukla falan oyna dedi,oynadım fakat sonuç değişmedi.Aldığım benzinin 5 lt. gibi bir kısmını geri çekmeyi başardık.Kalan kısmı ise çoktan benzincinin ortasına akmıştı.Orda benzin alan insanlarda sıfır motor olupta böyle sorun çıkardığını görünce çok şaşırdı.Tabi ben sinirlenmiş ve ne yapacağını bilmez bir durumda sağa sola tanıdıklara ne yapacağımı sormak için telefon açıyorum.Neyse en son tekrar anes motorla görüştüm bugün yaklaşık 1 saat önce araç gönderip motoru aldılar.Serviste onarım yapıldıktan sonra tekrar gönderecekler.Tabii insan sıfır motorda böyle birşey yaşayınca ister istemez soğuyor.Size sormak istediğim böyle bir sorunla daha önce karşılaşan, gören kimse varmı? Yoksa benim şansım ve motoru çok isteyişim yüzünden böyle bir aksilik mi oldu? Ve bu sorun için motorun bire bir değişimi gibi bir konu söz konusu olabilirmi, yada onarım yapıldıktan sonra sorunsuz kullanabilirmiyim?

Arkadaşlar uzun yazdım ama ,çok isteyerek ve sorun yaşamamak için sıfır motor alıpta böyle bir sorun yaşamak gerçkten insanı uyuz eden bi durum.İçimi dökmek istedim.Teşekkürler,
    meraklanma ciddi bir sorun değildir depo çatlak olabilir benzin hortumu çıkmış olabilir seri üretimlerde bu gibi şeyler olur meraklanma servis çözer güle güle kullan motorunu bundan sonra yaşamassın aynı sorunu.

OzCaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Arkadaşlar merhaba;

Ben bir noktayı anlamadım yanlız sen benzinliğe kadar motoru kullanarak gittin değilmi yani içinde benzin vardı Benzin almaya gitmeden önce benzin aktımı hiç Sanırım benzin koyan adam pompanın ucunu tam deliğe sokmamış anladığım kadarıyla ve eğer böyleyse benzin kapağını açınca deponun ağzının yanında ufak bir tahliye deliği var bu delik oraya toplanan su,benzin v.s gibi atıkları aşağıdan hortum vasıtasıyla atıyor Senin anlattığın olaydan da ben bunu anladım yanılıyorda olabilirim eğer böyleyse motorunda bir sorun yok Fakat benzinliğe giderken benzin hortumuda çıkmış olabilir buda bir ihtimal ama öyleysede büyük bir sorun değil merak etme takarlar yerine düzelir

Hıım sen zincirin üstüne akıttı demişsin sonradan dikkat ettim o zaman hortum falan çıkmıştır sıkma canını düzeltilir

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Arkadaşlar merhaba;

Bende daha önce 150 hs kullandım. Bu fazla benzini atma sorunu 150 hs de vardı. Benzin deposunun bi hava hortumu var. Motorun depodan benzin çekebilmesi için fizik kanunları gereği dışardan hava alabilmesi gerkiyor. Hatta bi kaç üst üste depoyu fullemeye kalktığımda bu hortumdan sıcak motor üzerine benzin akmıştı ve yangın riski oluşturmuştu. Daha sonra servise götürmüştüm ve benzin deposunun arkasında olan bu hava hortumunun aşağı bakan ucunu yukarı doğru kıvırıp deponu arkasına sıkıştırmıştı ve sorunum hallomuştu. Cbf te böyle bi sorun duymadım. Motor benzin çekerken depo nereden hava alıyor bilemiyorum. Ama benzer bi problem olabilir. Canını hiç sıkma. Tahminimce ufak bi işçilikle düzeltilebilecek bir problem olmalı. Zaten arızalı kaçak yapan vs bi parça varsa garantiden değişir sende cbf in keyfini sürmeye başlarsın.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    cihan abi kredi kartı ile satış yaparmısın??
    1000 peşin
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)

Bu Konudaki Etiketler