Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ceyhun__22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı CaKiL18 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yha zaten shell kullanıyorum ama 95 oktan neydi mazotmuydu :D benzinmi :D onu unuttum : )
    biyodizel al papatya özünden üretilmiş olsun de

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı MRYLDZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün kargoyla lastiklerim geldi.Ön lastik dunlop 2.75 -18 made in france yazıyor.Yanlız tube type ön lastik.arka lastik 90-90-18 tubeless..Ama ön lastik kafamı bozdu tube type olması.Pazartesi telefonla soracam iç lastik takmak gerekir mi diye..
    Slm, yeni lastiklerin hayırlı olsun, umarım en kısa sürede ön lastik problemini çözersin. Lastiklere ne kadar verdin ve nereden aldın ? Lastiklerin dişleri nasıl durolara nazaran ? Bide 2,75-18 dediğin bizim orjinal ön lastik ebatıyla yani 80/100/18 ile aynı mı =? 2,75-18 senin talebinmiydi =?

Motosikleti
    HONDA CBF150_SiYah
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok artık bunudamı unuttun ????????? Ciddi değilsindir heralde ama olsun al yinede cevaplayalım BENZİN alacaksın. Bizim motor BENZİN'le çalışıyor (Ne garip cevap oldu yaw )
    TŞK EDERIM ACEMİYİZ NE YAPALIM : ))

MOTORU ALDIK 2-3 AY GEZ SONRA KAPAT DEPOYA KIŞ SEZONU 7 AYDIR BINMIYODUM UNUTTUYDUM : )
    GüNüN TUHAF YADA GARiP SORUSU OLDU K.BAKMA : ))
    [B][COLOR="Navy"]O BiR CaNaVaR > [/COLOR][/B][B][COLOR="Navy"]O BiR SiYaH iNCi[/COLOR][/B]
    [B][COLOR="Navy"]O BiR HoNDa CBF150[/COLOR] [/B][B][COLOR="Navy"] > O BiR HoNDa TuTKuNu[/COLOR][/B]

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar cbf 150 almayı düşünüyorum ve aklımda bir soru var.Devir saatinin olmayışının eksikliğini hissediyor musunuz?Ben ilk defa motosiklet alacağım ve acemiyim.Haliyle devir saatine ihtiyaç duyabilirim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    zannetmem motorun seninle konuşur zaten "heey hop vites at ustaaa " der merak etme ;)
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zannetmem motorun seninle konuşur zaten "heey hop vites at ustaaa " der merak etme ;)
    eyvallah

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    tmm abartma bilex ??
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

OzCaN35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gts 250i Evo
    Alıntı Reşit19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar cbf 150 almayı düşünüyorum ve aklımda bir soru var.Devir saatinin olmayışının eksikliğini hissediyor musunuz?Ben ilk defa motosiklet alacağım ve acemiyim.Haliyle devir saatine ihtiyaç duyabilirim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Merak etme dostum hiç sorun olmaz takma kafana benimde ilk motorum Cbf 150 oldu daha önceden de öyle aman aman motor sürmüşlüğüm yok inanırmısın hiç zorluk çekmedim motorun titreşiminden anlıyorsun zaten

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    ben kullandığım süre içinde ah bidevir saati olsaydı hiç demedim gerek yok makina sesinden neyi istediğini belli ediyor zaten.......

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    Alıntı Reşit19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devir saatinin eksikliğini hissetmiyorum. vites göstergesi benim için daha faydalı oldu. gerçi şimdi başka motora geçsem vites göstergesi sıkıntısı çekerim alışana kadar ama acemi birisi için bence vites göstergesi daha yararlı.

Alıntı OzCaN35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merak etme dostum hiç sorun olmaz takma kafana benimde ilk motorum Cbf 150 oldu daha önceden de öyle aman aman motor sürmüşlüğüm yok inanırmısın hiç zorluk çekmedim motorun titreşiminden anlıyorsun zaten
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kullandığım süre içinde ah bidevir saati olsaydı hiç demedim gerek yok makina sesinden neyi istediğini belli ediyor zaten.......
    Alıntı vlad1462 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devir saatinin eksikliğini hissetmiyorum. vites göstergesi benim için daha faydalı oldu. gerçi şimdi başka motora geçsem vites göstergesi sıkıntısı çekerim alışana kadar ama acemi birisi için bence vites göstergesi daha yararlı.
    Zaman ayırdığınız ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Lastikleri bugün daha iyi inceledim.Biraz toparlama gibi geldi lastikler..Çünkü ön lastikte dunlop made in france yazıyor.Arkada ise Dunlop made in Japan ilginç dimi??! Ama çok önemli değil çünkü irc lastik almaya karar vermiştim internetten anesmotor honda bayiinden bu lastikleri bulunca dayanamadım aldım.Hemde 100 ytl ye kargo dahil 12 taksitle aldım.irc alsaydım 87 ytl peşin verecektim.Anes motorun sitesinde cbf150 ön-arka lastik takımı diye yazmışlar fakat fotoda gözüken lastik deseni ile gelen lastik farklı.Ama ben bu lastiklerin irc den ve durodan kaliteli olacağını düşünüyorum.Yanlız şuan 32000 km deyim bi daha servise 36000 km de gideceğim için lastikleri de o zaman değiştiririm.Benim için malzemeyi ömrünü tamamlayana kadar kullanma hastalığı olduğu için daha orjinal zincirim bile değişmedi.Hatta fren balatalarımı inceliyorum hiç bitecek gibi görünmüyor.Bence cbf 150 parçaları gayet dayanıklı..

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Lastikleri bugün daha iyi inceledim.Biraz toparlama gibi geldi lastikler..Çünkü ön lastikte dunlop made in france yazıyor.Arkada ise Dunlop made in Japan ilginç dimi??! Ama çok önemli değil çünkü irc lastik almaya karar vermiştim internetten anesmotor honda bayiinden bu lastikleri bulunca dayanamadım aldım.Hemde 100 ytl ye kargo dahil 12 taksitle aldım.irc alsaydım 87 ytl peşin verecektim.Anes motorun sitesinde cbf150 ön-arka lastik takımı diye yazmışlar fakat fotoda gözüken lastik deseni ile gelen lastik farklı.Ama ben bu lastiklerin irc den ve durodan kaliteli olacağını düşünüyorum.Yanlız şuan 32000 km deyim bi daha servise 36000 km de gideceğim için lastikleri de o zaman değiştiririm.Benim için malzemeyi ömrünü tamamlayana kadar kullanma hastalığı olduğu için daha orjinal zincirim bile değişmedi.Hatta fren balatalarımı inceliyorum hiç bitecek gibi görünmüyor.Bence cbf 150 parçaları gayet dayanıklı..
    dostum ben o siteye baktımda cbf lastik takımı yazıyor ancak abatların 2 sinide 90/90 vermiş yani sana biri 2,75 mi geldi oysa burda sadece 90/90 18 yazıyor bide desen farklı demişsin burada gösterilenle aynı olması gerek ....

http://www.anesmotor.com.tr/store/Pr...roductId=85593

Motosikleti
    Sİtede görünen resimdeki desen ile gelen lastikteki desen aynı değil.Bugün aradım sordum ön lastiği normal tubeless gibi takmamızda bir sorun olmuyormuş.Dedim ya ben biraz fiyatına ,12 taksit olmasına ve de markası dunlop olduğu için karar verdim.Aslında 87 ytl ye izmir de irc lastik bulmuştum.(ön+arka).Yanlız bu lastikte de aynı durolardaki gibi NYLON yazıyor.Ama satan kişiler lastiği çok övüyor doğal olarak kullanınca ben de anlatırım.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Sİtede görünen resimdeki desen ile gelen lastikteki desen aynı değil.Bugün aradım sordum ön lastiği normal tubeless gibi takmamızda bir sorun olmuyormuş.Dedim ya ben biraz fiyatına ,12 taksit olmasına ve de markası dunlop olduğu için karar verdim.Aslında 87 ytl ye izmir de irc lastik bulmuştum.(ön+arka).Yanlız bu lastikte de aynı durolardaki gibi NYLON yazıyor.Ama satan kişiler lastiği çok övüyor doğal olarak kullanınca ben de anlatırım.
    Sana bişey sorucam ya, 32000 km dir fren balatan, debriyaj balatan, fren teli, debriyaj teli vs hiç bişey değişmedi mi ? Sürpriz arızası oldumu =? Yağ değişimini nasıl yapıyorsun ? Yani kaç km de bir yağ değişimi yapıyosun =? Nasıl bir ortamda kullanıyorsun motoru ? Genelde şehir içi mi sıkışık trafik mi ? Uzun yolmu ? Yoksa kuryemisin ? 32000 km yi ne kadar zamanda yaptın ? Genelde kullanım tarzın nasıl köklü hızlı mı, yoksa 80-90 km/h sakin kullanım mı ? 32000 km değişeni olmayan bir motorun hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığını merak ettim de. Ben henüz 5000 km deyim. Darısı başıma diyorum.

http://www.sahibinden.com/www_gungor...word=cbf%20150
    bomba geliyooooor
    müjde diye buna denir
    3260lira 2009 model sıfır
    @hmedimden alıntıdır

Motosikleti
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana bişey sorucam ya, 32000 km dir fren balatan, debriyaj balatan, fren teli, debriyaj teli vs hiç bişey değişmedi mi ? Sürpriz arızası oldumu =? Yağ değişimini nasıl yapıyorsun ? Yani kaç km de bir yağ değişimi yapıyosun =? Nasıl bir ortamda kullanıyorsun motoru ? Genelde şehir içi mi sıkışık trafik mi ? Uzun yolmu ? Yoksa kuryemisin ? 32000 km yi ne kadar zamanda yaptın ? Genelde kullanım tarzın nasıl köklü hızlı mı, yoksa 80-90 km/h sakin kullanım mı ? 32000 km değişeni olmayan bir motorun hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığını merak ettim de. Ben henüz 5000 km deyim. Darısı başıma diyorum.

Ben inşaat mühendisiyim.Kendi şirketim var .Motoru kendi özel ve şirket işleri için zevkle kullanıyorum.Araba ve kamyonetimiz var ama motorumu aldıktan sonra bunların yükü bayağı azaldı.Motoruma zevkle ve ekonomik olarak biniyorum.Yaptığım km nin yüzde ellisini evden işe gelirken yapmışımdır.Bu da 20 km git 20 km gel otobandan.Bu yüzden otobanda neredeyse hiç frene bamadığım için balataların yarısı bile aşınmadı bugüne kadar.Bugüne kadar hatırladığım tek önemli olay 20000 km de yokuşlarda motordan ses geldiğini farkettim.Servise götürdüm komple silindir,piston segmanlar yenilendi.(GARANTİDEN)Fakat ses yinede gitmeyince motorla ilgili bir sorun olmadığına karar verdik servisteki ustayla.Çünkü motorun çekişinde ve yakıt sarfiyatında herhangi bir sorun yok.Her yönüyle motorumdan memnunum 5 sene rahat kullanırım.
    Genelde motorla 100 km/sa hızı geçmiyorum.Çünkü biliyorsunuz 100 den sonra gösterge kırmızı.Yani bu motorun limiti 100 km/sa dir demiiş honda mühendisleri.Onların sözünden çıkmamaya çalışıyorum.Ortalam yakıt sarfiyatım 2,8 lt/100 km.Ama iki sefer ekonomik kullanma kriterleriyle denemiştim 2,2 lt/100 km rekorum vardır.
    Motorumu tam 2 senedir kullanıyorum.2000 km de yağını değiştiriyorum.Açıkcası garantisi bittiği için artık bakımını kendim yapmayı düşünüyorum.Sadece 36000 km de servise götürüp yeni aldığım dunlop lastikleri ve orjinal zincirimi değiştirmeyi düşünüyorum
    Yanlız şunu kimse yanlış anlamasın 32000 km duroları kullandım diye bu lastikleri övmüyorum.Ben genelde sakin kullanmama rağmen 2 sefer ani frenajda yere düştüm ,2 sefer de az daha düşüyordum.20000 km de durolarınızı değiştirin

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/www_gungor...word=cbf%20150
    bomba geliyooooor
    müjde diye buna denir
    3260lira 2009 model sıfır
    @hmedimden alıntıdır
    Bu indirim yakın zamanda 2. el almayı düşünen arkadaşlara sıfır kapılarını açacaktır. Veya 2. el bi motoru çok daha ucuza alabileceklerdir. Bu ötv indirimi sanırım 3 ay sürecekmiş. Almayı düşnen arkadaşlar bence ellerini çabuk tutsunlar. Biliyosunuz ki memleketimizde 3 aylık bile olsa ötv indirimi uygulanabilmesi için dünya çapında bi kriz yaşanılması gerekiyor. Bu fırsat kriz fırsatıdır. Değerlendirin derim. Düşündüğüm gibi, kriz sabit gelirliler için aslında çok güzel bi fırsat, otomotivden tekstile, beyaz eşyadan emlağa, her şey şu sıralar çok uygun. Bu kriz ortamında sabit gelirliler, (memur sınıfı, ordu polis vs.) oto, emlak vs gibi alma planlarını büyük karla gerçekleştirebiliyorlar. Hele bide hazırda peşin parası varsa çatır çatırda pazarlık yapılabiliyor.

Ben inşaat mühendisiyim.Kendi şirketim var .Motoru kendi özel ve şirket işleri için zevkle kullanıyorum.Araba ve kamyonetimiz var ama motorumu aldıktan sonra bunların yükü bayağı azaldı.Motoruma zevkle ve ekonomik olarak biniyorum.Yaptığım km nin yüzde ellisini evden işe gelirken yapmışımdır.Bu da 20 km git 20 km gel otobandan.Bu yüzden otobanda neredeyse hiç frene bamadığım için balataların yarısı bile aşınmadı bugüne kadar.Bugüne kadar hatırladığım tek önemli olay 20000 km de yokuşlarda motordan ses geldiğini farkettim.Servise götürdüm komple silindir,piston segmanlar yenilendi.(GARANTİDEN)Fakat ses yinede gitmeyince motorla ilgili bir sorun olmadığına karar verdik servisteki ustayla.Çünkü motorun çekişinde ve yakıt sarfiyatında herhangi bir sorun yok.Her yönüyle motorumdan memnunum 5 sene rahat kullanırım.
    Genelde motorla 100 km/sa hızı geçmiyorum.Çünkü biliyorsunuz 100 den sonra gösterge kırmızı.Yani bu motorun limiti 100 km/sa dir demiiş honda mühendisleri.Onların sözünden çıkmamaya çalışıyorum.Ortalam yakıt sarfiyatım 2,8 lt/100 km.Ama iki sefer ekonomik kullanma kriterleriyle denemiştim 2,2 lt/100 km rekorum vardır.
    Cevapların için teşk. Bende senin gibi kullanmaya çalışıyorum. Şehir içi kullanımım yok denecek kadar az. Umarım uzun bi süre senin gibi masrafsız problemsiz binmeyi başarırım.

Motosikleti
    NX-4 Falcon

Yuh Be Kardeşim....

Ben 6 aydır motor almaya çalışayım sonra motoru alayım ve fiyat düşsün.
    Ben varya ben Bahtsız bedevi varya bizzat kendisiyim yani....

Bu kadar masraf edip ikinci el aldım yaa.

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Motorumu tam 2 senedir kullanıyorum.2000 km de yağını değiştiriyorum.Açıkcası garantisi bittiği için artık bakımını kendim yapmayı düşünüyorum.Sadece 36000 km de servise götürüp yeni aldığım dunlop lastikleri ve orjinal zincirimi değiştirmeyi düşünüyorum
    Yanlız şunu kimse yanlış anlamasın 32000 km duroları kullandım diye bu lastikleri övmüyorum.Ben genelde sakin kullanmama rağmen 2 sefer ani frenajda yere düştüm ,2 sefer de az daha düşüyordum.20000 km de durolarınızı değiştirin
    bu bahsettiğin ses neyle ilgiliymiş nasıl bir sesti tırlama tırr tırr şeklindemi genelde 1 den 2 ye geçincemi yapıyordu??

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)

Bu Konudaki Etiketler