Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 13:41
ethem kardeş sakın tineri bidaha kullanma jantların boyası çıkar sürme bile motora onun yerine mazot veya gazyağı kullan torpido vs spreyleri koltuğa deydirme kayarsan bide tehlikeli olur,kediler için kendi uyguladığım yöntem alttan brandayı mandalla giremezler 2 defa koltuğumu parçladılar ben kaplatmaktan usanmadım onlar parçalamaktan...
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 13:53
aykan adlı üyeden alıntı
ethem kardeş sakın tineri bidaha kullanma jantların boyası çıkar sürme bile motora onun yerine mazot veya gazyağı kullan torpido vs spreyleri koltuğa deydirme kayarsan bide kediler için kendi uyguladığım yöntem alttan brandayı mandalla giremezler 2 defa koltuğumu parçladılar ben kaplatmaktan usanmadım onlar parçalamaktan...
Sağol yaw, tiner çok güzel temizliyor ama dediğin olumsuzlukları bilmiyodum tinerle ilgili, teşk.. Mazotu benzin istasyonlarından şişe bidon vs götürerek alabiliyomuyuz acaba ? Yoksa mazot ta almak için benzin gibi, bi takım izin vs almak gerekiyormu ? Gaz yağı eskisi gibideğil. Şimdi buralarda temin etmesi çok zor. Hiç bir benzin istasyonunda satılmıyor. Koltuktan kayma olayı çok fazla risk oluşturmuyor sanıyorum, bununla ilgili bir sıkıntım olmadı. Kedileri dersen, çok lanetler, nasıl önlem alacağımı şaşırdım diyebilirim. ya brandayı iyice gerdirip alttan bağlıyıcam.. Yada artık dediğin gibi bi mandal uygulaması yapmam gerekecek.
-
20 Şubat 2009, 13:56
en kralı gaz yağı üstüne tanımam
-
20 Şubat 2009, 14:02
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
en kralı gaz yağı üstüne tanımam
Evet, bu gaz yağı olayının methini duymuştum, ama buralarda temin etmesi çok zor, tek ihtimal, istasyonlardan mazot alabilmek bidona şişeye vs. Umarım veriyorlardır. Benzin gibi bi formalite izin vs gerekiyorsa buda kötü. Gaz sobaları tarih olduğu için Kocaeli il sınırlarında gaz satan istasyonda 1 tane varmış diyolar, onuda arayıp bulmak lazım. Temini çok zor.
-
20 Şubat 2009, 14:08
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Evet, bu gaz yağı olayının methini duymuştum, ama buralarda temin etmesi çok zor, tek ihtimal, istasyonlardan mazot alabilmek bidona şişeye vs. Umarım veriyorlardır. Benzin gibi bi formalite izin vs gerekiyorsa buda kötü. Gaz sobaları tarih olduğu için Kocaeli il sınırlarında gaz satan istasyonda 1 tane varmış diyolar, onuda arayıp bulmak lazım. Temini çok zor.
mazotta olur hemen hemen aynı özelliklere sahip yağlı oldukları için baoyaya vs aksama zarar vermezler ancak tiner tamamen sökücüdür jantlara tineri değdirdiğin anda boyanın nasıl söküldüğünü görebilirsin aman dikkat...kediler için dediğim gibi mandal brandanın alt uçlarını birleştirip mandalla sonrada koltuğun üstüne ernet koy heryerde var nasısa yada son çağre benim gibi yap akşamları koltuğu eve al inan ben böyle yapıyordum
-
20 Şubat 2009, 14:17
aykan adlı üyeden alıntı
mazotta olur hemen hemen aynı özelliklere sahip yağlı oldukları için baoyaya vs aksama zarar vermezler ancak tiner tamamen sökücüdür jantlara tineri değdirdiğin anda boyanın nasıl söküldüğünü görebilirsin aman dikkat...kediler için dediğim gibi mandal brandanın alt uçlarını birleştirip mandalla sonrada koltuğun üstüne
ernet koy heryerde var nasısa yada son çağre benim gibi yap akşamları koltuğu eve al
inan ben böyle yapıyordum
Ya bu (ernet) dediğin malzeme nedir ? Daha önce hiç duymadım. Nasıl bişey ve nerelerden temin edilebiliyor ? Kimler satar =?
-
20 Şubat 2009, 14:27
-
20 Şubat 2009, 14:30
Ya bu (ernet) dediğin malzeme nedir ? Daha önce hiç duymadım. Nasıl bişey ve nerelerden temin edilebiliyor ? Kimler satar =?
ernet wc lerde kullanılan koku naftalin gibi bişey ama baya keskin...marketlerin hepsinde vardır..
-
20 Şubat 2009, 14:32
aykan adlı üyeden alıntı
ernet wc lerde kullanılan koku naftalin gibi bişey ama baya keskin...marketlerin hepsinde vardır..
Hıh tamam teşkkürler.. Bi dahaki binişimde, bi kaç tane brandanın aldına koyucam.
-
20 Şubat 2009, 14:36
@ethemm76, nazar değmesin motoruna, süper görünüyor Allah kaza bela vermesin.
Yalnız şu depo koruma varya, çok güzel görünüyor ama aklıma takılan bir konu var , onun içine ufak tefek toz vs. girdiği zaman nasıl temizliyorsun? Pratik olarak sökülüp takılmıyor diye duymuştum doğrumu?
OzCaN35 adlı üyeden alıntı
ethemm76@
Birkaç kez akşamdan depoyu grenajları v.s köpükleyip yıkadım (oralar parladımı yine bir başka görünüyor motor
) ama ertesi gün yine berbat oldu bende vazgeçtim artık yağmurun dinmesini bekliyorum
Aynı durum Ankara'da var. Yazdıklarının aynısı benim içinde geçerli
-
20 Şubat 2009, 14:43
-
20 Şubat 2009, 14:47
Sabır sabır ne kaldı şurda güzel havaların gelmesine
Birde ben motoru alalı daha 3.5 ay oldu tam kış aylarına girerken aldım yazın motor kullanmak nasip olmadı daha o yüzden 4 gözle bekliyorum güzel havaları
Bak bu konudada aynı durumdayız. 30,10,2008 trafiğe çıkışlı benim küheylanda Yazın kullanmak banada nasip olmadı. Ama yağış olmadığı müddetçe biniyorum ben. 3000km'e yaklaştım.
-
20 Şubat 2009, 14:48
AydoganX adlı üyeden alıntı
@ethemm76, nazar değmesin motoruna, süper görünüyor
Allah kaza bela vermesin.
Yalnız şu depo koruma varya, çok güzel görünüyor ama aklıma takılan bir konu var , onun içine ufak tefek toz vs. girdiği zaman nasıl temizliyorsun? Pratik olarak sökülüp takılmıyor diye duymuştum doğrumu?
Motor 6 aylık, depo kılıfını daha önce hiç çıkartmam gerekmedi. Aslında çıkartmaya bence gerek yok. Çünki depoya tam anlamıyla oturuyor. Hiç boşluğu yok. Yani toz vs girebileceğini sanmıyorum. Evet sökmesi hayli zor, grenajların arasına iyice sıkıştırılmış biçimde. İlk takılırken nasıl takıldığını hatırlıyamıyorum ama biraz zaman ayırmışlardı. Bu arada iyi dileklerin için teşekkür ederim.
-
20 Şubat 2009, 14:53
-
20 Şubat 2009, 15:06
Benimde 04.11.2008 trafiğe çıkışlı benden 1 ay önce almışsın sen
7000 km oldu benimki ama ben hergün biniyorum yağmur,çamur,fırtına engellemiyo içimdeki motor sevgisini
Haa bu arada arkadaşlar tamda km muabbeti açılmışken sorayım 8000 bakımına sokan varmı motorunu
Ne kadar servis ücreti alıyorlar ve yaptıkları bakımda 4000 bakımından farklı olarak ne var acaba
+ olarak bujiyi değiştirdiklerini biliyorum. Ayrıca + lar varsa bunu yaptıran arkadaşlar cevaplayacaklardır.
-
20 Şubat 2009, 15:11
+ olarak bujiyi değiştirdiklerini biliyorum. Ayrıca + lar varsa bunu yaptıran arkadaşlar cevaplayacaklardır.
Bujiyi 4000 bakımında da değiştirmişlerdi fakat hava filtresini temizleyip aynısını takmışlardı acaba diyorum 8000 de hava filtresinidemi değiştirirler
-
20 Şubat 2009, 15:18
Bujiyi 4000 bakımında da değiştirmişlerdi fakat hava filtresini temizleyip aynısını takmışlardı acaba diyorum 8000 de hava filtresinidemi değiştirirler
Benimde 4000 de hava filtresi değiştirilmedi, sadece çıkardı basınçlı hava tutup tekrar takmıştı, 8000 de değiştirilirmi bilmiyorum. Aslında parayı bastırıp 8000 de bende değiştirtmeyi düşünüyorum. Belki bişey demessek tekrar temizleyip takıvericekler. ama benim buji helen aynı. bujiyi 8000 de değiştircez demişti. Bu arada aradaki 2000 km lerde 4000 de bir yapılan bakım haricinde yağ değiştiriyormusunuz =? mesela 6000-10000 km =? yoksa 4000 km aynı yağ sorun olmuyor mu =? Benim 5000 km oldu.. 1000 km önce yağı değiştiği halde vites geçişleri sertleşmeye ve sesli olmaya başladı. Sizde bu durum nasıl ?
-
20 Şubat 2009, 15:27
-
20 Şubat 2009, 19:42
uzun zamandır yazmıyodum buraya herkese selam,
benim motorda 4000 bakımında buji değişmedi ,hava filitresi değişmedi,8000 bakımda değişiyo bildiğim kadarıyla.yağ konusu bu topic te defalarca yazıldı tekrarlıyayım.her 2000 km de yağı değişiyoruz.
4000
8000
12000 km ler ANA bakım serviste değişiyor
6000
10000 km ler ARA bakım servise gitmenize gerek yok ziraa gitseniz bile bakım el kitabına işlenmiyor.herhangi biyerde yağını değiştirebilirsiniz.hatta kendiniz bile değişebilirsiniz. korkmayın garantiden çıkmıyor zaten serviste öneriyo her 2000 de değişirseniz iyi olur diye.
-
20 Şubat 2009, 20:05
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 42 kullanıcı var. (0 üye ve 42 misafir)
Bu Konudaki Etiketler